Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 670 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 34  Następna
Autor Wiadomość
#301 PostWysłany: 07 Lis 2014 11:38 
Awatar użytkownika

Loty: 204
Kilometry: 251 203
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
Mam ogromną prośbę do osób mających rezerwację w tej cenie do Goa ale z innego pośrednika niż ebookers - chciałbym złożyć dokumentację do 'walki' z ebookers i pokazać, że inni pośrednicy też w tej cenie sprzedawali bilety i nic się tam nie dzieje. Bardzo bym docenił pomoc i proszę o kontakt na priv. Dzięki :)

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#302 PostWysłany: 07 Lis 2014 11:53 
Awatar użytkownika

Loty: 36
Kilometry: 49 961
Krajów: 11 / 5.1%
niebieski
sobo napisał(a):
- chciałbym złożyć dokumentację do 'walki' z ebookers i pokazać, że inni pośrednicy też w tej cenie sprzedawali bilety i nic się tam nie dzieje.

Chciałbyś 'uwalić' loty tym, którzy na razie nie mają problemów?
 Profil Relacje PM off  

#303 PostWysłany: 07 Lis 2014 12:00 

sobo, fatalny pomysł, porzuć go.
 Profil Relacje PM off  

#304 PostWysłany: 07 Lis 2014 12:00 
Awatar użytkownika

niebieski
:!:Dżizas, co za pomysł!

Nie idźcie tą drogą, nie idźcie tą drogą towarzyszu :!:

#305 PostWysłany: 07 Lis 2014 12:03 
Awatar użytkownika

niebieski
Skarga do europejskiego urzędu konsumentów - nie mam na celu uwalnia biletów innym, tylko pokazanie, że to nie był błąd jednego systemu rezerwacyjnego tej konkretnej firmy. Chcę udowodnić że bilety były ogólnodostępne i nie jest to błąd jednej jednostki. Bardzo bym docenił pomoc, dzięki.

#306 PostWysłany: 07 Lis 2014 12:11 

Niby każdy niech decyduje za siebie, ale.. moim zdaniem to zdecydowanie zły pomysł.

To trochę jak ze ściąganiem na egzaminie: komuś się uda, ktoś zostanie złapany. I potem ten "złapany" prosi o listę osób, które ściągały, żeby udowodnić komisji, że niesprawiedliwie został ukarany :) Wiadomo czym by się to skończyło..

Rozumiem rozgoryczenie, łącze się w bólu, ale raczej nie tędy droga..

Ostatnio edytowany przez jerome, 07 Lis 2014 12:15, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#307 PostWysłany: 07 Lis 2014 12:13 

sobo napisał(a):
Skarga do europejskiego urzędu konsumentów - nie mam na celu uwalnia biletów innym, tylko pokazanie, że to nie był błąd jednego systemu rezerwacyjnego tej konkretnej firmy. Chcę udowodnić że bilety były ogólnodostępne i nie jest to błąd jednej jednostki. Bardzo bym docenił pomoc, dzięki.

to najpierw ustal czyj to był błąd:
Anonymous napisał(a):
Pozwoliłem sobie wejść do jednego z art. ze strony głównej, z jedną z w/w ofert, a tam prawie wszędzie:

Kod:
WAŻNE! Ebookers w pierwszym kroku rezerwacji potrafi pokazać wyższą cenę, na przykładzie Port Blair ok. 753 EUR, na przykładzie Ahmedabad trochę ponad 500 EUR. Ceny spadają w drugim kroku rezerwacji.

http://www.fly4free.pl/tanie-bilety-lot ... od-992pln/

kto chce niech walczy, np. poprzez negatywne wpisy na ich stronie fb, ale niech to będzie walka zdrowo-rozsądkowa
 PM off  

#308 PostWysłany: 07 Lis 2014 12:15 
Awatar użytkownika

niebieski
Hej, nie chodzi o kontakt z pośrednikami czy liniami ale tylko o przedstawienie możliwie wielu dokumentów zespołowi prawników którzy się specjalizują w takich sytuacjach. Do nich będzie należała ocena czy sytuacja jest zbyt ryzykowna czy nie. Jeśli mogę trochę powalczyć, to chcę to zrobić. Jeśli nic z tego nie wyjdzie - trudno :) ale przynajmniej mam poczucie podjęcia starań. Dzięki.

#309 PostWysłany: 07 Lis 2014 12:15 

Zbanowany
Ale co ma inny pośrednik i inni użytkownicy - czy oni są stroną umowy ???????
Generalnie ebokers powołuje się na zapisy regulaminu ebokers, a nie regulaminu tripsty czy innych.
Dobra rada kolego - koszty tej drogi (sądowej) mogą być dla ciebie wyższe niż GOA w klasie I bez dopłat.

Ostatnio edytowany przez SAYMON_G, 07 Lis 2014 12:20, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#310 PostWysłany: 07 Lis 2014 12:19 

Z tego co rozumiem sytuacje, to chyba bardziej mu chodzi o to, żeby pokazać, że to nie problem techniczny systemu rezerwacji ebookers, bo te same ceny były dostepne u innych pośredników.

A weźmy pod uwagę, że każdy ma do zapłaty 467 euro, czyli blisko 600 dolarów, czyli dokładnie tyle ile wynosi kara za wystawienie biletu poniżej rzeczywistej ceny. Czyli do zapłacenia jest kara, a nie różnica taryfowa.
 Profil Relacje PM off  

#311 PostWysłany: 07 Lis 2014 12:22 

Zbanowany
Każdy ma też możliwość anulacji biletu i zwrotu kasy.
 Profil Relacje PM off
sobo uważa post za pomocny.

#312 PostWysłany: 07 Lis 2014 12:22 
Awatar użytkownika

niebieski
Konsultacja prawnicza jest darmowa. Nie chcesz pomóc, to nie. Dziękuję za Twój udział i czekam na dobrą wolę osób, które mają rezerwację u innych pośredników.

#313 PostWysłany: 07 Lis 2014 12:33 

Zbanowany
Niestety sprawa sądowa już nie, adwokaci również nie działają non-profit - tak że pytanie czy jesteś świadomy tego co chcesz zrobić.
 Profil Relacje PM off  

#314 PostWysłany: 07 Lis 2014 12:42 

Masz radce prawnego lub adwokata znajacego sie dobrze na prawie lotniczym ? bo niestety ani studia ani aplikacja tego nie uczy :mrgreen:
no i od kiedy porady sa darmowe :?

Ostatnio edytowany przez froggy89, 07 Lis 2014 12:45, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#315 PostWysłany: 07 Lis 2014 12:43 

Wątek niedługo przybierze formę amerkańskiego tasiemca, gdzie nikt nie będzie wiedział z kim, z czym i za ile.

Osoby które zarezerwowały lot na to GOA podjęły pewne RYZYKO. Nie trafią do mnie tłumaczenia niektórych że cena 900zł była normalną promocją i dlatego kupiły. Przed kliknięciem zakupu albo miały już wiedzę, że jest to megatanizna jak za ten kierunek, albo też na szyko sprawdziły,że normalna cena to 3-4k PLN Gdyby na głównej pojawiła się informacja: MEGA TURBO HIT GOA za 3000 PLN to pewnie nikt by tego nie kupił.
Ryzyko...kupując taki lot trzeba było jeszcze się zainteresować jakimi prawami rządzą się takie "okazje". Poczytać o anulacjach, dopłatach, problemach z uznawaniem biletów itp. Po takiej lekturze raczej mało kto decyduje się na rezerwowanie dodatkowych usług z większym wyprzedzeniem czasowym. W pewnym sensie ryzykując z zakupem "dziwnie na pierwszy rzut oka" taniego lotu jak ten, powinno się liczyć z większymi wydatkami na noclegi, przejazdy itp ze względu na terminy później dokonywanych rezerwacji, balansując między kasztankami a orzechami stawiając własne pieniądze. Bilans zysków i strat niestety wygrywa. Jak ktoś nie ma rozezniania w temacie to częściej są jednak straty niż zyski.
To trochę jak z kupnem mega taniego używanego samochodu w komisie, raz na jakiś czas trafi się okazja i auto śmiga bez problemów, ale jednak większość takich perełek to dodatkowe wydatki dla portfela. Ale handlarz będzie zachwalał....

Teraz padnie już oklepane pytaine....quo vadis f4f.......

#316 PostWysłany: 07 Lis 2014 12:56 
Awatar użytkownika

niebieski
A że niby gdzie padnie to oklepane pytanie? Znowu? Nieeee proszę...

F4F vadis wciąż w tym samym kierunku - publikuje (prawie) wszystko, co pozwala tanio polatać.
A że ma już taki poziom rażenia - co poradzić, przecież nie będą się cofać w rozwoju.
Ale to nie biuro podróży, tu nie przedstawia się ofert, tylko opisuje różne promocje i błędy - ryzyko jest zawsze po stronie czytelnika.

Moja przyjazna rada do tych, co mają podwyższone ciśnienie z powodu anulacji - dzisiaj macie prawo do złości, ale uwierzcie - za kilka miesięcy zapomnicie o tym, po prostu nie zrażajcie się, latajcie dalej.
Za jakiś czas będziecie znowu w podobnej sytuacji, że coś tam nie wypali, ale spojrzycie wstecz - no tak, byłem x razy w cudownym miejscu za grosze a teraz się nie udało, ale przecież to tylko ułamek tego, co wyszło i nikt mi tego nie odbierze.

Głowy do góry, świat na Was/nas czeka.
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.

#317 PostWysłany: 07 Lis 2014 12:57 

złoty
Ludzie opamiętajcie się!
Wszelkimi działaniami nagłaśniającymi sprawę zwiększacie szanse anulowania biletów tym którzy kupili przez innego pośrednika niż ebookers. Prawnicy, instytucje chroniące konsumentów, a jak się nie uda (bo się nie uda) to co mafia?
To że nam anulują te rezerwacje (bo też mam taką z ebookers) nie znaczy że inne osoby nie mogą tam lecieć w tej cenie. I oby, Ci inni polecieli czego im życzę, bo zawistny nie jestem. Ale żeby im się udało, potrzebny jest spokój. W takiej sytuacji trzeba wiedzieć jak się zachować i nie myśleć tylko o końcu własnego nosa.
Lepiej bijcie sobie pianę produkując kolejne posty w tym wątku i wyładowując tutaj swoje frustracje zamiast robić to publicznie.
2 ludzi lubi ten post.

#318 PostWysłany: 07 Lis 2014 13:06 

jobi napisał(a):
A że niby gdzie padnie to oklepane pytanie? Znowu? Nieeee proszę...

F4F vadis wciąż w tym samym kierunku - publikuje (prawie) wszystko, co pozwala tanio polatać.
A że ma już taki poziom rażenia - co poradzić, przecież nie będą się cofać w rozwoju.
Ale to nie biuro podróży, tu nie przedstawia się ofert, tylko opisuje różne promocje i błędy - ryzyko jest zawsze po stronie czytelnika.

Moja przyjazna rada do tych, co mają podwyższone ciśnienie z powodu anulacji - dzisiaj macie prawo do złości, ale uwierzcie - za kilka miesięcy zapomnicie o tym, po prostu nie zrażajcie się, latajcie dalej.
Za jakiś czas będziecie znowu w podobnej sytuacji, że coś tam nie wypali, ale spojrzycie wstecz - no tak, byłem x razy w cudownym miejscu za grosze a teraz się nie udało, ale przecież to tylko ułamek tego, co wyszło i nikt mi tego nie odbierze.

Głowy do góry, świat na Was/nas czeka.

I tu chyba jest problem f4f bo jak wchodzisz na stronę główną to wygląda to jak strona informacyjna biura podróży. Mało tego, dla osoby z ulicy widok reklam touroperatorów, jakiś konkurs partnerski, wyszukiwarek, telefonów do centrum rezerwacyjnego tylko może go w tym utwierdzić. Czym innym natomiast jest forum, gdzie teraz trafiają rozżalone osoby.

#319 PostWysłany: 07 Lis 2014 13:12 

Loty: 177
Kilometry: 387 374
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
Ale to nie musi być problem, wystarczy dodawać do każdego wpisu standardową formułkę typu: zakup obarczony ryzykiem, możliwe anulowanie lub konieczność dopłat w trakcie podróży. To wystarczy, każdy zostanie poinformowany i nie będzie miał prawa czuć się wprowadzonym w błąd, sam podejmie ryzyko. Warto też dodać: pod żadnym pozorem nie kontaktujcie się z przedstawicielem. Może takie formułki odstraszą część osób zwiększając szanse pozostałych.

#320 PostWysłany: 07 Lis 2014 13:16 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 174 131
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
monus napisał(a):
wystarczy dodawać do każdego wpisu standardową formułkę typu: zakup obarczony ryzykiem, możliwe anulowanie lub konieczność dopłat w trakcie podróży.

szczególnie, gdy publikuje się oczywistego dumpa paliwowego - jak w tym przypadku
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 670 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 34  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości