Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
WSZYSTKIM ZAINTERESOWANYM PRZYPOMINAM, ŻE JEST TO OTWARTE FORUM I TAK JAK WY I JA, TEŻ PRACOWNIK BANKU MOŻE JE CZYTAĆ, NAWET TAKI SPECJALNIE ODDELEGOWANY, BY ŁATAĆ CO TRZEBA. MIŁEGO DNIA.

Od 20 lutego 2024 r. Bank Pekao S.A. oferuje karty kredytowe we współpracy z Miles and More

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem zyskują:
- 1000 mil powitalnych po pierwszej transakcji kartą (mile powitalne pojawiają następnego dnia po zaksięgowaniu pierwszej operacji)
- Mile za transakcje – im wyższy pakiet karty, tym więcej mil Miles & More!
Pakiet Platynowy: 6 zł = 1 mila
Pakiet Złoty: 10 zł = 1 mila
Pakiet Standard: 20 zł = 1 mila
- Ochronę przed utratą ważności mil zgodnie z zasadami Miles & More

Bank nalicza mile za płatności w sklepach stacjonarnych i w internecie, wypłaty gotówki w bankomatach oraz za przelewy z karty.
Mile za operacje pojawiają się rano następnego dnia po zaksięgowaniu.

Kartę można dodać do google wallet i apple pay bez posiadania fizycznej karty - w aplikacji jest opcja pokaz dane karty (Nr. Karty, Ważność i Kod pojawia się w aplikacji).

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem z Miles & More w Pakiecie Złotym i Platynowym dodatkowo mogą korzystać z bezpłatnej odprawy Business Check-in na lotnisku Chopina w Warszawie podróżując liniami lotniczymi PLL LOT.

Informacje na stronie banku: https://www.pekao.com.pl/klient-indywid ... ieram-mile

Jak sprawdzić ważność mil: pytania,1574,5236&p=1532690&hilit=JSON#p1532690

jeśli klikasz "spłać kartę" to jest limit nadpłaty 30%, jeśli zrobisz "zwykły przelew" to można więcej.

Można również samodzielnie zmienić limit karty dodatkowej. Posiadacz karty głównej musi zalogować się na swoje konto i wejść w zakładce "twoje produkty" w kartę dodatkową - tam kliknąć "..." (trzy kropki) i wejść w "zmień limit karty".

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4982 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 250  Następna
Autor Wiadomość
#321 PostWysłany: 12 Wrz 2014 22:29 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
manio napisał(a):
szymonpoznan1 napisał(a):
Tak, ja też dostałem w tym samym terminie co mile za wydatki sierpniowe. Kartę mam ważną do sierpnia 2016, więc jeśli masz ważność np do września to mile dostaniesz na początku października.

karta mam wazna do sierpnia 2019 wiec powinienem juz dostac te mile w takim razie. Nic, poczekam na mile za wrzesien. Jezeli nadal nie bedzie to pozostaje reklamacja.

A kiedy miałeś wydaną kartę? Bo na 100% pewien nie jestem, ale z tego co pamiętam ten bonus dotyczył kart wydanych przed czerwcem 2013.

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#322 PostWysłany: 12 Wrz 2014 22:35 

niebieski
manio napisał(a):
Tak, ja też dostałem w tym samym terminie co mile za wydatki sierpniowe. Kartę mam ważną do sierpnia 2016, więc jeśli masz ważność np do września to mile dostaniesz na początku października.

karta mam wazna do sierpnia 2019 wiec powinienem juz dostac te mile w takim razie. Nic, poczekam na mile za wrzesien. Jezeli nadal nie bedzie to pozostaje reklamacja.

A kiedy miałeś wydaną kartę? Bo na 100% pewien nie jestem, ale z tego co pamiętam ten bonus dotyczył kart wydanych przed czerwcem 2013.

moja wydana byla zaraz jak sie tylko pojawila wiec chyba to bylo 2012. Ostatnio prosilem ich o duplikat bo sie juz karta troche zuzyla i nie wszedzie chip chcialo czytac a duplikat zostal wydany z 2019. Poprzednia byla do sierpnia 2015. W zeszlym roku dostalem ten bonus tylko nie pamietam czy w sierpniu czy wrzesniu.
 Profil Relacje PM off  

#323 PostWysłany: 17 Wrz 2014 09:11 

niebieski
Czy po utracie ważności bieżącej karty i wydaniu nowej będą obowiązywać te same warunki co poprzednio (np. brak opłaty rocznej przy 120 transakcjach)?
 Profil Relacje PM off  

#324 PostWysłany: 17 Wrz 2014 09:17 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 282
Krajów: 1 / 0.5%
HON fly4free
adamuto napisał(a):
Czy po utracie ważności bieżącej karty i wydaniu nowej będą obowiązywać te same warunki co poprzednio (np. brak opłaty rocznej przy 120 transakcjach)?

Mam juz 4-tą kartę i warunki nadal te same, nowy numer karty nie zmienia warunków umowy kredytowej.
michcioj lubi ten post.

#325 PostWysłany: 17 Wrz 2014 09:17 

Loty: 50
Kilometry: 56 708
Krajów: 8 / 3.7%
niebieski
tak, bo to tylko wymiana plastiku. umowa obowiązuje taka i z takimi warunkami jak w chwili podpisania, a przynajmniej w kwestii mil bonusowych i warunku opłaty rocznej i zwalniania z niej
 Profil Relacje PM off
adamuto lubi ten post.

#326 PostWysłany: 17 Wrz 2014 10:24 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
Krajów: 10 / 4.7%
srebrny
Ubezpieczenie też zostaje, pod warunkiem, że było przy zawieraniu umowy.
 Profil Relacje PM off
adamuto lubi ten post.

#327 PostWysłany: 27 Paź 2014 15:08 

http://opieniadzachpopolsku.blogspot.co ... nie-1.html

Wynika z tego, że może na razie obejdzie się bez zmian w przelicznikach karty... Tymczasem w Citi:

Cytuj:
Od 1 stycznia 2015 przestaje obowiązywać umowa między Polskimi Liniami Lotniczymi LOT SA oraz Miles & More GmbH a Bankiem Handlowym w Warszawie SA (Citi Handlowy). Konsekwencją tego jest wycofanie wspólnego produktu - Karty KredytowejCitibank-LOT.

Wszyscy Klienci Banku będą mogli korzystać z przywilejów związanych z posiadaniem Karty do 31 grudnia 2014. 1 stycznia 2015 roku zamknięty zostanie system naliczania mil premiowych Miles & More za transakcje dokonywane Kartą Kredytową Citibank-LOT. Jednocześnie uczestnicy programu, którzy posiadają niebieski status, nie będą mogli już korzystać z możliwości bezterminowego wykorzystania mil premiowych.

Chcemy Państwa zapewnić, że zakończenie współpracy z Citi Handlowy nie wpływa w żaden sposób na funkcjonowanie programu Miles & More. Jeżeli są Państwo zainteresowani przywilejem niewygasania mil, prosimy zapoznać się z informacjami na stronie http://www.miles-and-more.pl.
 Profil Relacje PM off  

#328 PostWysłany: 06 Lis 2014 11:32 

Loty: 237
Kilometry: 332 022
Krajów: 50 / 23.4%
niebieski
Witam,
W zwiazku z koncem wspolpracy Citi z Miles&More, mam pytanie odnosnie przeniesienia karty do MBanku.
Aktualnie trwa jakas promocja, dzieki ktorej dostajemy 5000 mil na start, 0 zl za wydanie karty.
1. Czy jak przeniose karte, to mile, ktore uzbieralem do tej pory z tytulu robienia zakupow karta Citi nie przepadna?
2. Aby uniknac oplaty rocznej, nalezy wykonac obrot 18000 zl lub 120 transakcji. Czy w przypadku gdybym nie spelnil w/w warunkow MBank posiada jakis dzial tzw "retencji" i ewentualnie mozna negocjowac oplate?
3. I czy ogolnie polecacie ten bank?
Przepraszam za brak polskich znakow i z gory dziekuje za odpowiedz.

#329 PostWysłany: 06 Lis 2014 11:33 

Wczoraj w Kalejdoskopie przeczytałem, 4000 mil na start wystarczy we wniosku podać kod P14K37BC

Może komuś się przyda.
 Profil Relacje PM off  

#330 PostWysłany: 06 Lis 2014 11:36 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
Krajów: 38 / 17.8%
srebrny
maciek88 napisał(a):
Witam,
W zwiazku z koncem wspolpracy Citi z Miles&More, mam pytanie odnosnie przeniesienia karty do MBanku.
Aktualnie trwa jakas promocja, dzieki ktorej dostajemy 5000 mil na start, 0 zl za wydanie karty.
1. Czy jak przeniose karte, to mile, ktore uzbieralem do tej pory z tytulu robienia zakupow karta Citi nie przepadna?
2. Aby uniknac oplaty rocznej, nalezy wykonac obrot 18000 zl lub 120 transakcji. Czy w przypadku gdybym nie spelnil w/w warunkow MBank posiada jakis dzial tzw "retencji" i ewentualnie mozna negocjowac oplate?

3. Bank jak najbardziej polecam, pisałem już w innym wątku, nie będę się powtarzał :) -> mbank-ktos-poleci,181,58247

2. Co do negocjacji opłaty to nie wiem jak wygląda, ale 120 transakcji to całkiem niewiele jeżeli to ma być główna karta - ja to wyrobiłem chyba w 2 miesiące :)
Transakcje są numerowane i zawsze na koniec roku możesz iść do samoobsługowej kasy w Carrefourze (ktoś polecał tu taki patent w tym wątku :P) i za każdy produkt płacić osobno.

1. I odpowiedź na chyba najważniejsze Twoje pytanie: mile którez zebrałeś do tej pory nie przepadną.
 Profil Relacje PM off  

#331 PostWysłany: 06 Lis 2014 11:39 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
Krajów: 40 / 18.7%
Luke1976 napisał(a):
Wczoraj w Kalejdoskopie przeczytałem, 4000 mil na start wystarczy we wniosku podać kod P14K37BC

Może komuś się przyda.

Promocja laczy sie z tymi startowymi 5k ?
 Profil Relacje PM off  

#332 PostWysłany: 06 Lis 2014 11:45 

Loty: 237
Kilometry: 332 022
Krajów: 50 / 23.4%
niebieski
Dzieki za szybka odpowiedz :)
No wlasnie to nie bedzie moja karta glowna, teraz najwiecej korzystam z Raiff Wizz.
Ale ogolnie swietny patent z tym Carrefourem :lol:
To chyba niezla oferta z tymi milami powitalnymi, biorac pod uwage, ze juz od 10000 mil mamy jakis bilet (+podatki oczywiscie).
I jeszcze mam pytanie, czy wybor systemu platniczego w MBanku ma jakies znaczenie biorac pod uwage, ze nie bede korzystal z niej za granica, tzn. jakies dodatkowe korzysci z tytulu posiadania Visy badz Mastera?

#333 PostWysłany: 06 Lis 2014 12:30 

maciek88 napisał(a):
Witam,

Ad 2: Ma, włącza się po wypowiedzeniu :) Czasami nawet jak karta jest ustawiona "bez retencji' to ona się i tak włącza. Ale to pewnie zależy od tego, jakim się jest klientem dla banku.
Ad 3: Jak Ci nie przeszkodzi "wieś-tańczy-i-śpiewa" (proszę, nie czepiajcie się mnie o słowa) interfejs, to tak. Sam bank jest raczej rozsądny, nie ma jaj że ginie kasa, że księgowanie niepoprawne, etc.
 Profil Relacje PM off  

#334 PostWysłany: 06 Lis 2014 12:34 
Awatar użytkownika

niebieski
maciek88 napisał(a):
Dzieki za szybka odpowiedz :)
No wlasnie to nie bedzie moja karta glowna, teraz najwiecej korzystam z Raiff Wizz.
Ale ogolnie swietny patent z tym Carrefourem :lol:
To chyba niezla oferta z tymi milami powitalnymi, biorac pod uwage, ze juz od 10000 mil mamy jakis bilet (+podatki oczywiscie).
I jeszcze mam pytanie, czy wybor systemu platniczego w MBanku ma jakies znaczenie biorac pod uwage, ze nie bede korzystal z niej za granica, tzn. jakies dodatkowe korzysci z tytulu posiadania Visy badz Mastera?

Warto tu jednak dodac, że patent z carrefourem nie zadziała z kartą premium - tam trzeba wydac 60k rocznie.
Nie dotyczy to jednak osób, którym karty wydano jakis czas temu na starych zasadach.
 Profil Relacje PM off  

#335 PostWysłany: 16 Lis 2014 01:28 

Ja z kolei się trochę obawiam ostatnich ruchów M&M związanych z rozwiązywaniem umów z bankami (patrz CITI) i co za tym idzie utratą mil.
 Profil Relacje PM off  

#336 PostWysłany: 16 Lis 2014 10:27 

Poochaty napisał(a):
Ja z kolei się trochę obawiam ostatnich ruchów M&M związanych z rozwiązywaniem umów z bankami (patrz CITI) i co za tym idzie utratą mil.

Raczej to CITI rozwiązał umowę z M&M.

Dotyczy to jednego banku, więc nie wiem dlaczego piszesz z bankami, CITI zakończyl również umowę z WIZZAIR.
 Profil Relacje PM off  

#337 PostWysłany: 16 Lis 2014 17:22 

Jeśli tak, to spoko. Jakoś nigdy nie miałem zaufania do Citi, więc mam nadzieję, że mBank (który swoją drogą też ostatnio staje się anty user-friendly) nie planuje takich manewrów
 Profil Relacje PM off  

#338 PostWysłany: 07 Sty 2015 22:28 

niebieski
Nadszedl czas aby po zdziadowaniu porgramu A3 wrócić do M&M i wyrobic sobie karte mbank m&m.
Przejrzalem wszystkie dokumenty ale w gwoli scislosci, mam kilka pytan do forumowych specow, ktorzy pewnie lepiej to maja opracowane niz osoby na infolinni.

przy Visie M&M waluta rozliczeniowa to nadal PLN (http://www.mbank.pl/pomoc/info/karty/ka ... niowe.html)?

Odnosnie roznych form platnosci to kwestia wliczania do 120 transakcji zwalniajacych z corocznych oplat oraz naliczania mil M&M wyglada jak ponizej?

Platnosci tradycyjne: mile TAK, liczba 120 transakcji do zwolnienia TAK
Platności online kartą: mile TAK, liczba 120 transakcji do zwolnienia TAK
mTransfer: mile NIE, liczba 120 transakcji do zwolnienia NIE
Przelew zwykły: mile NIE, liczba 120 transakcji do zwolnienia NIE
Przelewy ZUS itp: mile NIE, liczba 120 transakcji do zwolnienia NIE

Obecnie za wyrobienie karty dostaje sie 5000 mil, ale w listopadowym Kaleidoscope był kod na 4000 mil. Czy te mile się zsumują?
W poprzednich Kaliedoscope był kod na darmowe wydanie karty, czy może uzyć oba kody na raz?

W regulaminie jest:
"Mile premiowe nie tracą ważności po upływie 36 miesięcy pod warunkiem, posiadania Karty od przynajmniej 3 miesięcy oraz dokonania przynajmniej jednej transakcji bezgotówkowej Kartą w miesiącu."
To się liczy do jakiej daty? I czy jak mile mają przepadać np. pod koniec marca a teraz wyrobię sobie kartę to co z milami?
 Profil Relacje PM off  

#339 PostWysłany: 08 Sty 2015 01:39 

niebieski
Fragment odp. która wyleciała do innego wątku.

john_doe napisał(a):
Odpowiadając na pytania o mBank Miles&More:
- Dla Visy kartą rozliczeniową jest PLN, do tego dochodzi prowizja w wysokości 5,9% przy przewalutowaniu (zacznie obowiązywać za niedługo, póki co jest 5% dla EUR i 6% dla innych). Tak- to sporo. Tak- mBank zrobił się mocno drogi i właśnie w ten sposób odbija sobie również to, o czym pisałem powyżej. Przy czym absolutnie nie należy sądzić, że karty MC mBanku są korzystniejsze- te mają pozostawioną walutę rozliczeniową EUR +2 lub 3% prowizji. Liczyłem to i kursy wychodzą de facto identyczne. Moim skromnym zdaniem w takiej sytuacji lepsza VISA, bo przynajmniej łatwiej i szybciej można wyliczyć ostateczny kurs a i też łatwiej porównywać ew. kolejne podwyżki cen.

- Kolega używał niedawno kodu na darmowe wydanie karty, ale to było przed początkiem nowego roku. Przeczytaj warunki promocji- są na stronie mBanku. Mam wrażenie, że promocja 5000 za wydanie karty i kod na 4000 mil się nie łączy, ale można wczytać się w regulamin.

- Co do zwolnienia z opłat: masz rację. mTransfery z karty wliczają się za to do kwotowego limitu zwolnienia z opłat.

- Na kilku forach w polskim internecie widziałem podzielone opinie na temat tego, czy mile przeniesione z poprzednich kont na konto KK w ogóle podlegają nie-przedawnieniu. I autentycznie, chyba jednej osobie się przedawniły takie mile, a innej nie. Najlepiej będzie zadzwonić do M&M i się upewnić, bo to się mogło po prostu zmienić. O przepadku mil decyduje bardziej M&M a nie mBank. mBank przesyła im tylko raz na miesiąc liczbę uzbieranych mil i informację odnośnie tego, czy klient spełnił warunki ich nie-wygasania.

Kod na darmowe wydanie w teorii działa, tj. nie przeszedłem procesu do końca ale, na odpowiednim etapie zostało zaakceptowane. O sumowaniu mil z kodem z Kaleidoscope nic nie wiadomo, na mLinii też nie dostałem wiążącej informacji. Niby kod przechodzi na stronie ale rubryka jest tylko na kod zwalniający z opłat.

Co do zwolnień z opłat niestety mLinia daje inne informacje, bazując na tabeli opłat. W tabeli opłat: "Opłata nie będzie pobrana jeżeli roczna wartość lub ilość transakcji bezgotówkowych (włączając przelewy ze wszystkich kart wydanych do rachunku danej karty kredytowej) za ostatnie 12 miesięcy wyniesie minimum: 18 000 zł lub 120 transakcji."

Zatem wszystkie przelewy liczą się do 120 transakcji, osoba na słuchawce twierdziła, że mTransfer to forma przelewu zatem też się wlicza. Ciekawe bo w regulaminie karty jest:
"Transakcja bezgotówkowa – transakcja bezgotówkowa rozumiana jako:
a) zapłata za towary lub usługi przy użyciu Karty,
b) zapłata za towary lub usługi przy użyciu danych Karty, bez fizycznego okazania Karty, tj. transakcje dokonana przez telefon, Internet lub zamówienie pocztowe z wyłączeniem:
i. przelewów z rachunku Karty,
ii. płatnosci Karta w ramach usługi mTransfer,

iii. transakcji Quasi Cash (transakcje sprzedaBy towaru lub usługi, które sa bezposrednio wymienialne na gotówke, np. gry losowe)."

Który zatem zapis jest ważniejszy? Jak praktyka osób używających karty mbank visa m&m?
 Profil Relacje PM off  

#340 PostWysłany: 08 Sty 2015 01:49 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
Krajów: 38 / 17.8%
srebrny
Po pierwsze dzięki za skopiowanie postu który wydzieliłem gdzie indziej - nie przeczytałem do końca jak wróciłem do tematu po jakimś czasie i nie zauważyłem że tam była odpowiedź na Twoje pytania

Próbując odpowiedzieć na pytanie które teraz stawiasz - moja praktyka jest/była taka że wszędzie gdzie można zapłacić mtransferem da się zapłacić też normalnie kartą kredytową - wybieram płatność kartą. A przelewów z karty nie robię. I 120 transakcji wyrobiłem swego czasu w 2-3 miesiące - wyszedłem z założenia że nie ma co liczyć dokładnie tego.

A od kiedy założyłem KK Wizzair, i to ona stała się moją główną kartą, mBank Miles&More mam tylko po to żeby mi mile nie wygasały, trzymam w portfelu zapasowo i używam do transakcji które mi nie dadzą żadnych punktów Wizza - tych poniżej 5zł. I tak mi się ich 120 bez problemu pewnie zbierze przez rok - a jak nie to można zawsze iść do Carrefoura na samoobsługową i płacić za każdą rzecz osobno jak to ktoś tu na forum już sugerował :)

Jak koniecznie chcesz wiedzieć który zapis jest nadrzędny to obawiam się że musisz uderzać do mBanku.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4982 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 250  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Marek Marszolik oraz 0 gości