Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 670 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 34  Następna
Autor Wiadomość
#141 PostWysłany: 05 Lis 2014 12:11 
Awatar użytkownika

niebieski
Hmm a ja mam wylot pojutrze i żadnego maila nie dostałem. Na checkmytrip wszystko sie zgadza, także chyba bedzie dobrze
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#142 PostWysłany: 05 Lis 2014 12:21 

ogt napisał(a):
Hmm a ja mam wylot pojutrze i żadnego maila nie dostałem. Na checkmytrip wszystko sie zgadza, także chyba bedzie dobrze

koniecznie daj znać, trzymam kciuki, żeby było ok! ;)
 Profil Relacje PM off  

#143 PostWysłany: 05 Lis 2014 12:26 
Awatar użytkownika

niebieski
Z tym ze nie wiem czemu wszyscy narzekają na ebookers podczas gdy ja mam maile potwierdzające od tripsta.de :)
 Profil Relacje PM off  

#144 PostWysłany: 05 Lis 2014 12:28 

Zbanowany
to samo z airtickets24 -żadnych ruchów, otrzymałem maile potwierdzające ok 2-3 tygodnie temu.
 Profil Relacje PM off  

#145 PostWysłany: 05 Lis 2014 12:31 
Awatar użytkownika

niebieski
A już wiem o co chodzi. Wątek dotyczy promocji z 29.09 natomiast ja skorzystałem z promocji na początku października kiedy to tripsta.de i kayak.de miał lotu w tej samej cenie. Tym bardziej dziwne ze jeden pośrednik akceptuje a drugi nie
 Profil Relacje PM off  

#146 PostWysłany: 05 Lis 2014 12:33 

ja po wczorajszym kontakcie z infolinię ebookers też otrzymałam potwierdzenie. no nic, po 10.11 wszystko będzie jasne.
 Profil Relacje PM off  

#147 PostWysłany: 05 Lis 2014 12:42 

Zbanowany
ja kupiłem 6.10 - w pierwszej turze na koniec września od razu mail potwierdzający, drugi 14.10.
Patrząc na rozpiętość dat kiedy pojawiały się te bilety, naprawdę nie wiem czy to error fare, gdyż bilety pojawiały się w dość długim okresie czasu, jakby wrzucali nowe pule.

Ostatnio edytowany przez SAYMON_G, 05 Lis 2014 12:57, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#148 PostWysłany: 05 Lis 2014 12:48 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Eryk napisał(a):
f4f opublikowało kolejnego dumpa...
za chwilę do du..y polecicie , ubiją wszystko co jest
Ci którzy się nie odzywają i czekają na swoje loty, możecie się nie doczekać... f4f zrobi jak widać wszystko dla chwilowej popularności

f4f, to co teraz robicie to najgłupsza rzecz jaka się dotychczas zdarzyła
brak mi słów

F4F podcina gałąź na której sama siedzi bo cała administracja doskonale wie co to jest FD, jak to się je i kawał świata dzięki temu obleciała. Niestety z drugiej strony leci im kasa z reklam i refferali...liczę jednak na kolejne anulacje i na to, że ogromna część społeczności F4F mocno się do nich zrazi, może wtedy pójdą po rozum do głowy bo jak na razie kasa odebrała im resztki myślenia.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#149 PostWysłany: 05 Lis 2014 12:55 

Zbanowany
kemot napisał(a):
Eryk napisał(a):
f4f opublikowało kolejnego dumpa...
za chwilę do du..y polecicie , ubiją wszystko co jest
Ci którzy się nie odzywają i czekają na swoje loty, możecie się nie doczekać... f4f zrobi jak widać wszystko dla chwilowej popularności

f4f, to co teraz robicie to najgłupsza rzecz jaka się dotychczas zdarzyła
brak mi słów

F4F podcina gałąź na której sama siedzi bo cała administracja doskonale wie co to jest FD, jak to się je i kawał świata dzięki temu obleciała. Niestety z drugiej strony leci im kasa z reklam i refferali...liczę jednak na kolejne anulacje i na to, że ogromna część społeczności F4F mocno się do nich zrazi, może wtedy pójdą po rozum do głowy bo jak na razie kasa odebrała im resztki myślenia.

i ci obrażeni pojadą do Egpitu (o ile /biuro nie zbankrutuje nie oddając kasy) mając zapewnioną kompetentną obsługę rezydenta :lol:
Lot odbędzie sie liniami Enter (dobrze jak z miasta z którego wykupili bilet, prawie jak Emirates) i będą to najwspanialsze, egzotyczne wakacje ich życia.
Kolejny rok Bułgaria, w 3 roku docenią PKP/PB oraz polski bałtyk.
Dobrze że F4F nie pisało o "zestrzelonym locie nad Ukrainą", bo myślę że już by byli postawieni przed trybunałem za ludobujstwo :o
To jest portal związany z lataniem, a nie z okultyzmem oraz wróżeniem z fusów.
Myślę że ci niezadowolenie powinni raczej skierować się na to forum http://www.wrozby.fora.pl/wrozki-i-wrozbici,19/
Myślę że temat należałoby zamknąć czasowo do 10.11.

Ostatnio edytowany przez SAYMON_G, 05 Lis 2014 13:08, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#150 PostWysłany: 05 Lis 2014 13:12 

Zbanowany
Eryk napisał(a):
SAYMON_G napisał(a):
ludobujstwo :o

a tak konkretnie to co to użyte przez Ciebie oznacza? sprawdziłem w słowniku, ale nie pokazało mi nic....

Dla tego Pana polecam forum polonistów, gdyż w tym temacie wykazuje przynajmniej podstawy wiedzy.
Jeżeli sprawdzasz tak każde słowo, to przed napisaniem posta sprawdź ile razy wątek anulacji biletów był przez lata wałkowany na forum :twisted:
 Profil Relacje PM off  

#151 PostWysłany: 05 Lis 2014 13:35 

HON fly4free
SAYMON_G napisał(a):
Eryk napisał(a):
SAYMON_G napisał(a):
a tak konkretnie to co to użyte przez Ciebie oznacza? sprawdziłem w słowniku, ale nie pokazało mi nic....
Dla tego Pana polecam forum polonistów...

a ja, dla ostudzenia emocji, polecam przeczytać regulamin tego forum - § 7, pkt 4
http://www.fly4free.pl/regulamin-uslugi ... y4free-pl/
 Profil Relacje PM off
chartsman lubi ten post.

#152 PostWysłany: 05 Lis 2014 13:35 
Awatar użytkownika

Loty: 700
Kilometry: 942 651
Krajów: 77 / 36.0%
niebieski
f4f tego rodzaju oferty publikuje od początków swojego istnienia.
W tym czasie zdarzały się również anulacje jak w przypadku Goa.
Podejście przewożników i pośredników do ofert "z błędem" jest i było różne.
Podobne oferty publikują inne portale o tej tematyce z całego świata.
Nie odnotowałem żeby liczba ofert "z błędem" się zmniejszała - wprost przeciwnie.

Co się zatem zmieniło? Zmieniło się tyle, że ostatnio rośnie frustracja wśród niektórych użytkowników podyktowana egoizmem i chęcią zawłaszczania tego rodzaju ofert tylko dla siebie. Nie potrafię w inny sposób wytłumaczyć sobie agresji jaką niektórzy przejawiają od dłuższego czasu w swoich postach. Ciekawe czy na zagranicznych forach również są tacy aktywni czy tylko rodakom utrudniają życie...
6 ludzi lubi ten post.
popcarol uważa post za pomocny.

#153 PostWysłany: 05 Lis 2014 13:49 

Zbanowany
pemat napisał(a):
SAYMON_G napisał(a):
Eryk napisał(a):
SAYMON_G napisał(a):
Dla tego Pana polecam forum polonistów...

a ja, dla ostudzenia emocji, polecam przeczytać regulamin tego forum - § 7, pkt 4
http://www.fly4free.pl/regulamin-uslugi ... y4free-pl/

i po raz kolejny kłania się czytanie ze zrozumieniem regulaminów
§ 7, pkt 4
4. Użytkownicy Forum zobowiązani są komunikować się poprawnym językiem polskim, zachowując staranność wypowiedzi. Posty zawierające dużą liczbę błędów ortograficznych, niezrozumiałe, niechlujne mogą powodować przyznanie ostrzeżenia.
Myślę że jeden błąd to nie oznacza dużo, poza tym z tego co mi wiadomo ostrzeżenie przyznają admini/modowie, nie natomiast inni użytkownicy.
Jeżeli masz uwagi do jakiś postów (błędy, brak logiki, niechlujność) zgłoś to redakcji a nie absorbuj czyjegoś czasu, po to żeby wytłumaczył ci słono-muzycznie co dany zapis regulaminu oznacza.
Oczywiście można by podnieść zarzut, iż moje posty dla większości gremium są niezrozumiała, gdyż pisanie iż redakcja w żaden sposób nie ponosi odpowiedzialności za anulacje biletów oraz czy transakcja dojdzie do skutku są traktowane jako atak na wszystko wiedzących z tego forum.
Nadmienię, iż redakcja również nie ponosi odpowiedzialności za to czy w zakupionym terminie w danym terenie nie panuje pora deszczowa, odwiedzone miejsca mogą się różnić od tych na zdjęciach, czy będzie słońce, stiuardesa nie będzie upierdliwa, dostaniemy miejsce przy oknie oraz czy nasza współtowarzyszka podróży nie będzie miała okresu w czasie na kiedy kupiliśmy bilet.
Jeżeli niektórzy tego nie rozumieją, mam prośbę do redakcji że zamieścić to wytłuszczoną kursywą w regulaminie § 151-3671 pkt ą do ź, może wtedy unikniemy niepotrzebnych przepychanek oraz bardziej będziemy szanować swoje nerwy.

Ostatnio edytowany przez SAYMON_G, 05 Lis 2014 13:59, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#154 PostWysłany: 05 Lis 2014 13:51 

billabong napisał(a):
George23 napisał(a):
stosunkowo wysokiej ceny

:?: :?: :?: :shock:
(Głosem Manuela z Fawlty Towers): QUE?

ludzie cena nie wyglądła jak błąd. widziałem ceny w promocji do londynu za 32zł, do gruzji ze 75zł, byłem w grecji za 350zł (7dni hotel + przelot), za 700zł na kanarach (też hotel w cenie)..mógłbym jeszcze długo wymieniać. w chwili obecnej spokojnie można znaleźć bilety miedzy 1500-2000zł, a oni chcą żebyśmy dopłacili tyle że za bilety wyjdzie nam 3000zł, a za 2000zł to ja do singapuru latałem..
 Profil Relacje PM off  

#155 PostWysłany: 05 Lis 2014 13:53 
Awatar użytkownika

niebieski
scomin napisał(a):
Nie odnotowałem żeby liczba ofert "z błędem" się zmniejszała - wprost przeciwnie.

Co się zatem zmieniło? Zmieniło się tyle, że ostatnio rośnie frustracja wśród niektórych użytkowników podyktowana egoizmem i chęcią zawłaszczania tego rodzaju ofert tylko dla siebie. Nie potrafię w inny sposób wytłumaczyć sobie agresji jaką niektórzy przejawiają od dłuższego czasu w swoich postach. Ciekawe czy na zagranicznych forach również są tacy aktywni czy tylko rodakom utrudniają życie...

sama prawda...
 Profil Relacje PM off  

#156 PostWysłany: 05 Lis 2014 14:02 

Zbanowany
popcarol napisał(a):
scomin napisał(a):

sama prawda...

AMEN
 Profil Relacje PM off  

#157 PostWysłany: 05 Lis 2014 14:04 
Awatar użytkownika

Loty: 138
Kilometry: 294 716
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
Cytuj:

Nic dodać nic ująć. Zauważalna tutaj dyskusja kręci się napędzana postami tych, których sytuacja dotknęła (i to jest zgodne z tematem) i tych, którzy niejako przy okazji próbują "zmusić" właścicieli F4F do swoich racji, zawłaszczyć sobie prawo do decydowania o tym co zostanie umieszczone na głównej. Czyli pośrednio kierować ich firmą. Bo portal (czy też wortal, jeżeli ktoś woli) to taka sama praca jak prowadzenie sklepu czy produkcja mebli - opiera się na zysku. A jeżeli strona będzie nieciekawa (towar będzie nieciekawy) to zyski będą marne. Normalna praca...

#158 PostWysłany: 05 Lis 2014 14:05 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 122
Krajów: 1 / 0.5%
niebieski
popcarol napisał(a):
scomin napisał(a):

sama prawda...

Mam podobne wrażenie. Co więcej czuję że ta agresja i krytyka podyktowane nie są troską a tym, że co po niektórym z tych krzyczących też te (a może inne) bilety przy okazji anulowano.
 Profil Relacje PM off  

#159 PostWysłany: 05 Lis 2014 14:29 

Zbanowany
gosiagosia napisał(a):
Cytuj:

Nic dodać nic ująć. Zauważalna tutaj dyskusja kręci się napędzana postami tych, których sytuacja dotknęła (i to jest zgodne z tematem) i tych, którzy niejako przy okazji próbują "zmusić" właścicieli F4F do swoich racji, zawłaszczyć sobie prawo do decydowania o tym co zostanie umieszczone na głównej. Czyli pośrednio kierować ich firmą. Bo portal (czy też wortal, jeżeli ktoś woli) to taka sama praca jak prowadzenie sklepu czy produkcja mebli - opiera się na zysku. A jeżeli strona będzie nieciekawa (towar będzie nieciekawy) to zyski będą marne. Normalna praca...

Myślę że dużo w postawie tych ludzi "zawiści". Dawniej forum było traktowane jako miejsce spotkań, wymiany doświadczeń oraz znalezionych błędów.
Chłopakom się udało w moim mniemaniu odnieść sukces (dzięki sobie oraz użytkownikom forum), co bardzo widzę koli w oczy niektóre osoby - portal się rozrasta, zaczyna mieć sponsorów, reklamy itp, co za tym idzie większe zyski.
Wielu osobom dotychczas anulowano bilety, ale zaznaczyć należy iż nie mniej ludzi zwiedziło dzieki F4F kawał świata, na co niestety w normalnych warunkach zakupując bilety w normalnej cenie by sobie nie pozwoliło.
Należy zaznaczyć, iż wiele linii lotniczych zaistniało w szerszej świadomości ludzi w naszym kraju (np. AIR CARAIBES).
Reasumując, są dwa wyjścia albo portal będzie przynosił zyski i chłopaki będą jego utrzymywać , albo zniknie z naszego internetu, pójdzie na margines.
Rozwój wiążę się z większą powszechnością w dostępie do informacji, w tym również ludzi którzy nie mają świadomości iż zakup biletu / zatwierdzenie nie oznacza końca problemów przed i podczas podróży - problemy albo rozwiązujemy, dostosowujemy się do realiów i umiemy ciężar tego unieść szukając rozwiązania, albo szukamy winnego oraz poprzez pieniactwo wyrażanie swojej nieporadności życiowej oraz dlaczego innym się udaje a nam nie.
można to zauważyć po ilości osób które zakupiły bilety (ok. 100), którym je anulowano (jednostki) oraz liczbie wujków dobra rada, którzy wiedzą jak żyć i mają rozwiązanie na wszystkie bolączki innych użytkowników (chyba z połowa forum).
Ich genialnym rozwiązaniem jest : zamknąć F4F, nie będzie anulacji biletów z głównej.
Są to osoby które są w stanie kupić skrzynkę wódki, wódkę wylać, butelki sprzedać a pieniądze przepić.
 Profil Relacje PM off
jerome lubi ten post.
nick uważa post za pomocny.

#160 PostWysłany: 05 Lis 2014 14:40 

Coraz więcej rozsądnych głosów..Wczoraj dostałem od ebookers jeszcze raz potwierdzenie mojego tripa, ale to może być oczywiście nie istotne. Martwi mnie tylko, że jak ktoś ukradł nasze dane to robi się niebezpiecznie...
P.S. nawet do głowy mi nie przyszło, żeby obarczać winą F4F, jeszcze niedawno niektórzy narzekali, że za późno szły informacje na ten temat, a teraz, że w ogóle szły...
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 670 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 34  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość