Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 44 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 04 Lis 2014 01:09 

Jak rozwijam imię to wyskakuje mi tylko mail i numer telefonu. Teraz znalazłem na checkmytrip ale z innego linka niż tego podanego od gotogate i normalnie mam etixa. Mam nadzieję, że te etixy z checkmytrip.com są dopuszczalne?? Bo wszystko się zgadza z danymi ze strony klm; numer biletu, rezerwacji oraz dane.

A i przepraszam za zły dział ;)

Załączniki:
02.png
02.png [ 34.4 KiB | Obejrzany 7094 razy ]
 Profil Relacje PM off  

Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN
Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳 Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳
#22 PostWysłany: 04 Lis 2014 01:11 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
Krajów: 10 / 4.7%
srebrny
Cieszę się, że znalazła się zguba :)
 Profil Relacje PM off
Wujo lubi ten post.

#23 PostWysłany: 04 Lis 2014 01:20 

Czyli ten etix z checkmytripa jest pełnoprawny i mogę z nim lecieć?
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 04 Lis 2014 01:30 
Awatar użytkownika

niebieski
Wujo napisał(a):
Czyli ten etix z checkmytripa jest pełnoprawny i mogę z nim lecieć?

Oczywiście, że możesz, wystarczy, że zabierzesz paszport. E-ticket od KLM zaczyna się na 074...
 Profil Relacje PM off
Wujo uważa post za pomocny.

#25 PostWysłany: 04 Lis 2014 01:36 

Właśnie wiem, że od 074 ale na stronie klm mam taki sam numer jak tutaj czyli 205. Nie wiem o co chodzi bo się zbytnio nie znam ale mam nadzieję, że to nie problem.
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 04 Lis 2014 01:57 
Awatar użytkownika

niebieski
E-ticket ma 13 cyfr, trzy pierwsze określają wystawcę: http://www.kovrik.com/sib/travel/airline-codes.txt
Nie martw się, masz ten e-ticket, niczego nie musisz drukować, chociaż oczywiście nie zawadzi, bo zawsze raźniej z wydrukiem na lotnisku - np. można pokazać komuś z obsługi, to skierują do terminala automatycznego check-in itp.

Ostatnio edytowany przez jobi, 04 Lis 2014 02:00, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off

#27 PostWysłany: 04 Lis 2014 01:58 

Ok teraz to jest bardzo dziwne, sprawdziłem i kod 205 to All Nippon Airways i tam tez otrzymałem na stronie pełny etix :shock:

W ogóle nie wiem mam jeden przelot ANA, reszte KLM i etix dostałem od ANA? Ktoś wie o co tu chodzi?
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 04 Lis 2014 02:01 

srebrny
Wujo napisał(a):
Ok teraz to jest bardzo dziwne, sprawdziłem i kod 205 to All Nippon Airways i tam tez otrzymałem na stronie pełny etix :shock:

W ogóle nie wiem mam jeden przelot ANA, reszte KLM i etix dostałem od ANA? Ktoś wie o co tu chodzi?

Bo bilet wystawił ANA. Issuing Airline: NH
 Profil Relacje PM off

#29 PostWysłany: 04 Lis 2014 02:07 

Rozumiem to jeszcze tylko jedno pytanie bo jestem zielony i lecę pierwszy raz. Teraz czy to, że bilet wystawił ANA coś zmienia? Czy po prostu będzie tak jakby bilet wystawił KLM?
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 04 Lis 2014 02:21 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie ma to dla Ciebie znaczenia.
To zupełnie normalne, że jedna linia wystawia bilet, na którym są odcinki wykonywane przez "zaprzyjaźnione" w ramach aliansu inne linie.
KLM i ANA należą do SkyTeam - możesz nawet zarobić trochę mil na tym locie, zapisując się do jakiegoś programu lojalnościowego.
Ale ma to sens wyłącznie, jeśli myślisz polatać przynajmniej kilka razy w najbliższych miesiącach i to najlepiej między kontynentami.
 Profil Relacje PM off
Wujo lubi ten post.

#31 PostWysłany: 04 Lis 2014 02:24 

Super, wielkie dzięki za pomoc wszystkim. Mogę iść spać spokojnie ;)
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 04 Lis 2014 02:38 

niebieski
jobi napisał(a):
Nie ma to dla Ciebie znaczenia.
To zupełnie normalne, że jedna linia wystawia bilet, na którym są odcinki wykonywane przez "zaprzyjaźnione" w ramach aliansu inne linie.
KLM i ANA należą do SkyTeam - możesz nawet zarobić trochę mil na tym locie, zapisując się do jakiegoś programu lojalnościowego.
Ale ma to sens wyłącznie, jeśli myślisz polatać przynajmniej kilka razy w najbliższych miesiącach i to najlepiej między kontynentami.

Akurat ANA należy do *A, ale tak, czy inaczej, bilet jest ważny.
 Profil Relacje PM off
smok1 lubi ten post.

#33 PostWysłany: 27 Maj 2015 16:03 
Awatar użytkownika

Loty: 231
Kilometry: 630 656
Krajów: 54 / 25.2%
złoty
Cześć,

"odgrzebuję" stary temat związany z Gotogate.

Otóż sam zarezerwowałem bilety na lot łączony do Japonii poprzez Opodo. Otrzymałem nr rezerwacji, widoczny jest np. w systemie chceckmytrip.

Natomiast znajomi takie same bilety kupili poprzez Gotogate. Otrzymali nr rezerwacji, który jest niewidoczny w checkmytrip. Na potwierdzeniu rezerwacji są nr e-ticketów (których nie można nigdzie potwierdzić), nr rezerwacji (niewidoczny w checkmytrip) oraz nr zamówienia (również niewidoczny).

W związku z tym dwa pytania:
1. Z czego wynikają powyższe różnice?
2. Jak sprawdzić na chceckmytrip lot wykupiony przez pośrednika gotogate?

Będę wdzięczny za informację.

Pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 27 Maj 2015 17:49 

Raz kupiłem bilety przez gotogate. E-ticket dostałem dzień po zamówieniu, żadnych problemów.

Razem z numerem biletu dostałem aż trzy sześcioznakowe numery potwierdzień (mocno kombinowany lot) - jeden nadany przez gotogate, jeden z linii ze SkyTeam, kolejny od linii ze Star Alliance.

Kod od gotogate działał na stronie gotogate, nie działał na checkmytrip.
Podobnie, kod od linii ze SkyTeam działał w ich własnym systemie podglądu rezerwacji, nie działał na checkmytrip.
Dopiero kod od linii *A działał zarówno na stronie *A jak i na checkmytrip.

Dodatkowe, właściwe dla linii lotniczych kody rezerwacji powinny pojawić się gdzieś w szczegółach rezerwacji od gotogate (może w itinerary przy poszczególnych odcinkach?). Jestem niemal pewny, że jeśli odebrałeś numer e-ticketu, wszystko jest w porządku, zawsze można to sprawdzić bezpośrednio w linii lotniczej.

Nadawanie własnych kodów rezerwacji to standardowa praktyka wśród linii lotniczych. Z mojego doświadczenia kody od południowoamerykańskich linii nie chcą wchodzić na checkmytrip. Z bliższego podwórka, podobnie jest z kodami od Ryanair.

#35 PostWysłany: 27 Maj 2015 18:29 
Awatar użytkownika

Loty: 264
Kilometry: 273 201
Krajów: 35 / 16.4%
Zbanowany
niebieski
monroe napisał(a):
...

Sprawdzaliście rezerwacje na http://www.viewtrip.com i http://www.virtuallythere.com?

#36 PostWysłany: 27 Maj 2015 21:20 
Awatar użytkownika

złoty
Ja również podejrzewam, że wszystko ok, tylko nie mam pojęcia dlaczego Gotogate podaje inny nr rezerwacji niż opodo (te same loty i linie lotnicze). Na stronie Turkisha posługując się nr z opodo spokojnie się odprawię natomiast na nr Gotogate nie będzie to takie proste i to mnie martwi.

Virtually sprawdzałem. Po zalogowaniu do tripcase pojawia się cała podróż.
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 27 Maj 2015 21:49 
Awatar użytkownika

Loty: 118
Kilometry: 365 764
Krajów: 32 / 15.0%
niebieski
Ja też kupiłem bilety do Japonii przez Gotogate i rezerwacje widzę na Checkmytrip.com , na stronie KLM i ANA. I chyba tyle wystarczy bo nie widzę ich na wymienionych wyżej w linkach stronach. Pozdrawiam i zapewne wszystko będzie ok :)
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 28 Maj 2015 11:17 
Awatar użytkownika

złoty
Ja lecę Turkishem. Znajomi także (ten sam lot).
Dziwne, że gotogate korzysta z innego systemu rezerwacji (SABRE) niż Opodo, mimo że te same linie lotnicze...

Jeszcze dwa pytania - w Stambule mamy 7h na przesiadkę.
1. Czy wykupując turecką wizę możemy opuścić bez bagażu strefę tranzytową czy żeby to zrobić musimy nadać bagaż nie na całą podróż ale na odcinek do Stambułu a potem do Tokio?
2. Znajomi w drodze powrotnej mają 19h na przesiadkę w Stambule. Czy po przylocie do Stambułu mają odebrać bagaż i potem nadać go znowu na ostatni odcinek?
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 28 Maj 2015 11:31 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Nadajecie bagaże do portów docelowych, przecież nie będą wam potrzebne podczas przesiadki. Oczywiście bez problemu możecie wyjść z tranzytu, tylko przy 7 godzinach chyba średnio się to opłaca.. (co innego przy 19)

#40 PostWysłany: 07 Maj 2017 19:39 

Drodzy forumowicze, czy spotkaliście się z taką sytuacją? Kupiłam bilet na cheaptickets.de na trasie Zagrzeb-Londyn-Kuala-Singapur i powrót. Pierwsza część trasy do Londynu British, a kolejne Malaysian. Bilet istnieje w systemie Malaysiana, na cheaptickets też jest ok. Ale kiedy wpisałam swoją rezerwację do Checkmytrip to nie pokazuje mi części mojej trasy, a dokładniej trzech odcinków: Londyn-Kuala, Kuala- Singapur i Kuala - Londyn. Czy powinnam się martwić? Pierwszy raz spotykam się z czymś takim i nie wiem, co z tym robić.

Ostatnio edytowany przez krasnal, 07 Maj 2017 19:49, edytowano w sumie 1 raz
https://www.fly4free.pl/forum/jak-znalezc-informacje-o-swojej-rezerwacji-v0-3,225,76112
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 44 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości