Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 29 Paź 2014 13:31 

Witam,
dostalem mandat za zle parkowanie w Jerozolimie w aucie wynajetym. Wiem ze po miesiacu zazadaja kasy od Eldan. Chce zaplacic to dziadostwo i nie moge sobie poradzic. Same kwitki po hebrajsku jeszcze jestem w stanie przezyc ale nie moge sie przebic przez strone Jeruzalem. Czesc dotyczaca platnosci jest tylko po hebrajsku.

http://www.yerushalmi.org.il/

Czy ktos moglby mi pomoc?
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#2 PostWysłany: 29 Paź 2014 13:42 
Awatar użytkownika

Loty: 230
Kilometry: 324 290
Krajów: 34 / 15.9%
niebieski
Jeśli wciąż jesteś w Izraelu, idź na pocztę z kwitkiem i powiedz, że chcesz zapłacić.
Jeśli nie, to niestety nie wiem jak to się odbywa, sorki :?

#3 PostWysłany: 29 Paź 2014 13:43 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
Może spróbuj skontaktować się z tym forumowiczem: czy-dostaliscie-kiedys-mandat-za-granica,18,37026&p=376245#p376245
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 29 Paź 2014 14:34 
Awatar użytkownika

Loty: 650
Kilometry: 1 481 629
Krajów: 94 / 43.9%
srebrny
Hey z własnego doświadczenia powiem tak - też dostałem mandat w J za złe parkowanie niby. Według mnie stałem w miejscu dozwolonym i bezpłatnym zrobiłem foty tak na wszelki wypadek, auto było z wypożyczalni spodziewałem się, że zablokują kasę na kk ale nie nic takiego się nie stało i do dziś nie musiałem nic płacić i nic nie wiem aby mnie za to ścigali. Więc wydaje mi się że jest tez opcja, że walą te mandaty tak na zasadzie jak ktoś zapłaci to będzie a jak nie to nic się nie dzieje. Z tego co pamiętam na mandacie było coś napisane tak jak wskazywano wcześniej że można zapłacić na poczcie w Izraelu. Ja nie płaciłem bo według mnie mandat był niesłuszny zatrzymałem się w miejscu dozwolonym specjalnie zresztą jeździłem sporo szukając wolnego miejsca tak aby nie było wątpliwości mimo to jak wróciliśmy mandat był za wycieraczką. Także rozważ kwestię czy był zasadny i czy warto płacić.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 29 Paź 2014 14:56 

Też dostałem mandat za parkowanie w Beverly Hills (CA). Na mandacie była opisana procedura, w tym możliwość odwołania od decyzji z której skorzystałem bo wg mnie parkowałem prawidłowo-też miałem zdjęcia jak kolega wyżej.
Odwołanie odbywało się przez formularz www i po 3dniach dostałem informację że anulowano:)

Także warto walczyć o swoje , chociaż w przypadku języka hebrajskiego może być trudniej :D
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 29 Paź 2014 15:04 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 343
Kilometry: 671 009
Krajów: 64 / 29.9%
Jeśli chciałbyś coś przetłumaczyć z hebrajskiego i na hebrajski to polecam stronę: http://www.iwrit.pl/
I na tamtym forum możesz się zapytać kogoś o pomoc w tłumaczeniu.

#7 PostWysłany: 29 Paź 2014 15:19 

tez bylem zdziwiony tym mandatem, ale na samym kwitku tlyko hebrajski :)
Wyjechalem juz.
Znalazlem platnosci online ale nic nie rozumiem. moze ktos ma finalny link do wpisania karty kredytowej?

Wydaje mi sie, ze to dla nich sama radosc wyslac wezwanie do Eldan. A tamci obciaza mnie dodatkowo za posrednictwo. Mialem tak w Stanach. Kazdy mowil zeby nie placic bo z innego stanu na pewno nie beda wysylac. I wszystko mi wzieli z karty.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 29 Paź 2014 16:16 
Awatar użytkownika

Loty: 1084
Kilometry: 2 311 270
Krajów: 61 / 28.5%
niebieski
Pacyfa napisał(a):
Jeśli wciąż jesteś w Izraelu, idź na pocztę z kwitkiem i powiedz, że chcesz zapłacić.
Jeśli nie, to niestety nie wiem jak to się odbywa, sorki :?

Mało tego, można nawet kartą zapłacić na tej poczcie! Sam tak miałem, niestety...
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość