Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 46 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 27 Paź 2014 21:49 

niebieski
donmateo napisał(a):
manio napisał(a):
donmateo napisał(a):
Zależy tylko jak ją wyrabiasz, są dwie opcje pełnomocnictwa. Jedna wymaga reakcji osoby trzeciej, druga już nie (nie pamiętam która, musicie się dopytać na infolinii).
Karta dodatkowa to oczywiście multum nowych możliwości, ja sobie wyrobiłem cztery bo wiadomo, SB nałożył limity na jeden plastik ;-) a mile spływają

przydatna informacja. Jutro zadzwonię i się dowiem.

Te typy pełnomocnictwa różnią się tym, jak osoba trzecia widzi kartę w swoim systemie bankowym (chyba pełnomocnik szczegółowy oraz rodzajowy, jakoś tak). Oczywiście karty dodatkowe są za free.
Piszę w odniesieniu do m&m platinum ale dla standard powinno być podobnie.

-- 27 Paź 2014 21:39 --

manio napisał(a):
piowor napisał(a):
wymagają 10.000 netto dochodu przy M&M premium i limit może być na niej od 10.000

jak ma konto w mbanku to 10k netto niepotrzebne. Bylo to zapewne walkowane kilkadziesiat razy.

Wystarczy "oferta dla ciebie".

Zapomniałem o tym, cholera. Czy od czasów nowego systemu ktoś miał 'ofertę dla Ciebie' z kk?

mialem. Co ciekawe...:

mam obecnie na m&m premium limit 50k. Dostalem propozycje +33k i zaaplikowalem o podwyzszenie..., po 2 dniach dostalem info aby doniesc zasw. o dochodach bo nie wykryli na rachunku wplywow z pensji. Odmowilem bo mialo byc bez "papierowo" wiec odrzucili wniosek. Potem znowu dostalem propozycje +30k wiec tym razem nie podwyzszalem limitu obecnej karty a aplikowalem o nowa karte... i dostalem.
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#22 PostWysłany: 27 Paź 2014 21:56 
Awatar użytkownika

niebieski
sprawdziłem teraz i też jest ;-) 135k chcą mi dać.
Ciekawe jak to się ma do zdolności kredytowej, w przypadku chęci wzięcia kredytu mieszkaniowego w przeciągu powiedzmy 3-4 lat.
Macie jakieś doświadczenia?

#23 PostWysłany: 27 Paź 2014 22:06 

ze zdolnością kredytowa jest łatwo- jak będziesz ja potrzebował to na kilka dni zmieniasz limit na KK na 100zl.
wtedy tylko te 100zl obciąża Twe wydatki.
po załatwieniu sprawy z kredytem, ponownie zmieniasz limit na większy.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 27 Paź 2014 22:16 

niebieski
grzewor napisał(a):
ze zdolnością kredytowa jest łatwo- jak będziesz ja potrzebował to na kilka dni zmieniasz limit na KK na 100zl.
wtedy tylko te 100zl obciąża Twe wydatki.
po załatwieniu sprawy z kredytem, ponownie zmieniasz limit na większy.

aktualizacja w BIK moze potrwac nawet 2 m-ce wiec ... nie jest tak latwo jak piszesz.
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 27 Paź 2014 22:17 
Awatar użytkownika

niebieski
manio napisał(a):
mam obecnie na m&m premium limit 50k. Dostalem propozycje +33k i zaaplikowalem o podwyzszenie..., po 2 dniach dostalem info aby doniesc zasw. o dochodach bo nie wykryli na rachunku wplywow z pensji. Odmowilem bo mialo byc bez "papierowo" wiec odrzucili wniosek. Potem znowu dostalem propozycje +30k wiec tym razem nie podwyzszalem limitu obecnej karty a aplikowalem o nowa karte... i dostalem.

jedna zasada, której sie nauczylem w kontakcie z mBankiem - w momencie wnioskowania o podwyższenie/nową kk miej spłacony (prawie) cały limit. Mi odrzucali, kiedy miałem dużo wyciągniete/zablokowane. W momencie splaty żadnych problemów/pytan.
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 27 Paź 2014 22:19 

Loty: 163
Kilometry: 153 421
Krajów: 27 / 12.6%
srebrny
To i tak zależy od polityki kredytowej banku, gdzie będziesz brał kredyt hipoteczny - w niektórych jeśli nie będziesz wykorzystywał limitu, nie policzą Ci w ogóle tej karty do obciążenia.
A inne nawet przy spłatach w grace-period wezmą z defaultu 5 lub 7% całego limitu i potraktują to jako comiesięczne obciążenie.
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 27 Paź 2014 22:45 

niebieski
sranda napisał(a):
To i tak zależy od polityki kredytowej banku, gdzie będziesz brał kredyt hipoteczny - w niektórych jeśli nie będziesz wykorzystywał limitu, nie policzą Ci w ogóle tej karty do obciążenia.
A inne nawet przy spłatach w grace-period wezmą z defaultu 5 lub 7% całego limitu i potraktują to jako comiesięczne obciążenie.

pewnie, w zaleznosci od banku zaktualizuja BIK w ciagu kilku dni albo miesiecy ;)
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 28 Paź 2014 09:43 
Awatar użytkownika

srebrny
wilczagorka napisał(a):
jednocześnie od 1 stycznia koniec współpracy CITI Handlowy i Miles and More
karty kredytowe citi lot staja się bezwartościowe...

Tośmy polatali :|

#29 PostWysłany: 28 Paź 2014 15:36 

Zbanowany
manio napisał(a):
sranda napisał(a):

pewnie, w zaleznosci od banku zaktualizuja BIK w ciagu kilku dni albo miesiecy ;)

Bank ma obowiązek aktualizować dane w BIK przynajmniej raz miesiącu. Zdarzają się sytuacje, że banki aktualizują dane od razu lub w ciągu kilku dni.

Pozdrawiam,
eRzecznik BIK
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 28 Paź 2014 15:59 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 721 797
Krajów: 48 / 22.4%
platynowy
donmateo napisał(a):
sprawdziłem teraz i też jest ;-) 135k chcą mi dać.
Ciekawe jak to się ma do zdolności kredytowej, w przypadku chęci wzięcia kredytu mieszkaniowego w przeciągu powiedzmy 3-4 lat.

To wybor kazdego z Was, ja zdecydowanie wole miec kilka kart gdzie kazda pracuje na siebie na innym polu, niz jedna z limitem np 135 K
i prawdopodobna odmowa na ubieganie sie o inne karty w innych bankach.
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 30 Paź 2014 09:19 
Awatar użytkownika

Loty: 654
Kilometry: 1 486 299
Krajów: 95 / 44.4%
srebrny
Przejrzałem wstępnie nową TOiP w citi od 1 stycznia i widzę opłatę 6 zł za CitiPhone ciekawe czy można jakoś to ominąć w trakcie negocjacji bo z samego CitiPhone chyba nie można zrezygnować ( to jest infolinia banku więc ciężko by było nie dzwonić tam) orientował się ktoś jak to wygląda? Dla mnie ponoszenie opłaty 6 zł/miesiąc gdy nie ma już możliwości zbierania mil jest z lekka bezsensowne sporo jest na rynku kart bezpłatnych ale też bez profitów.
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 30 Paź 2014 11:31 

Loty: 386
Kilometry: 569 051
Krajów: 40 / 18.7%
niebieski
Ale oczywiście, że można zrezygnować, dostałeś zapewne coś takiego w mailu od nich.

Załączniki:
aaa.jpg
aaa.jpg [ 63.92 KiB | Obejrzany 1739 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 30 Paź 2014 11:38 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 151 564
Krajów: 17 / 7.9%
pieerx napisał(a):
Ale oczywiście, że można zrezygnować, dostałeś zapewne coś takiego w mailu od nich.

Ciekawe, zadzwonić zastrzec kartę mogę, ale jeśli np. będę chciał się spytać o jakąś transakcję to konsultant powie "sorry ale nie płaci Pan 6 zł, nie odpowiem Panu na to pytanie, do widzenia"? Każda rozmowa to przecież i tak wciskanie przy okazji innych produktów banku, ale chyba nie byli w tym wystarczająco skuteczni, skoro jeszcze trzeba będzie za to extra zapłacić.
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 30 Paź 2014 11:50 

niebieski
eRzecznikBIK napisał(a):
manio napisał(a):
sranda napisał(a):

Bank ma obowiązek aktualizować dane w BIK przynajmniej raz miesiącu. Zdarzają się sytuacje, że banki aktualizują dane od razu lub w ciągu kilku dni.

Pozdrawiam,
eRzecznik BIK

a jak nie zaktuazuje przynajmniej raz w mcu? to jakie roszczenia moge miec?
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 30 Paź 2014 11:56 

niebieski
Nawet teraz rozmawiałem z CitiPhone i wszystkie opcje związane z kartą można załatwić poprzez Citi OnLine.
W każdej chwili można zrezygnować i włączyć CitiPhone.

Ja MC World sobie zostawię, bo mam ją za darmo na zawsze.
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 30 Paź 2014 12:34 

Loty: 143
Kilometry: 302 644
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
eRzecznikBIK napisał(a):

Pozdrawiam,
eRzecznik BIK

Jeżeli chodzi o Citi to aktualizacja w BIKu przeprowadzana jest (standardowo) raz w miesiącu. Na prośbę klienta termin aktualizacji może zostać skrócony do 3 dni roboczych (sprawdzone własnoręcznie).

#37 PostWysłany: 30 Paź 2014 14:51 

Loty: 50
Kilometry: 56 708
Krajów: 8 / 3.7%
niebieski
pieerx napisał(a):
Nawet teraz rozmawiałem z CitiPhone i wszystkie opcje związane z kartą można załatwić poprzez Citi OnLine.
W każdej chwili można zrezygnować i włączyć CitiPhone.

Zgodnie z Regulaminem programu lojalnościowego dla karty kredytowej Citibank PremierMiles, §7 pkt.2: "Jednorazową dyspozycję wymiany Citi Mil na Nagrodę Posiadacz Karty Głównej może zgłosić wyłącznie w CitiPhone, pod warunkiem, że Karta Główna jest aktywna."
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 30 Paź 2014 15:26 

niebieski
W takim razie są dwie opcje, albo pani z którą rozmawiałem nie była doinformowana, albo w związku ze zmianą TOiP zmieni się też ten zapis w regulaminie.
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 31 Paź 2014 14:35 
Awatar użytkownika

Loty: 39
Kilometry: 45 226
Krajów: 11 / 5.1%
niebieski
Drodzy,
Dzwoniłem własnie do Citi (mam u nich kilka produktów, min kk MM LOT, kk Wizair , konto)

I tak . KK MM LOT można zamienić już od dzisaj na kk PremierMiles na warunkach takich jak aktualne MM LOT (niebieską). Ja akturat wynegocjowałem sobie kiedyś dożywotnie zwolnienie z opłat wiec to bedzię honotowane na nowej karcie. Myśle ze jest to dobre roziwązanie dla osób które mają identyczne warunki a zastanawiają sie nad rezygnacją. Jedyny mankament to to że przy transferze na nowy rodzaj karty nie daja mil powitalnych. Niemniej jednak lepiej tak niż zamykac, wyrabiac nową i pozniej dzwonic i negocjowac zdjecie opłaty z nowej karty.

kk Wizzair jest aktualnie zwykła kk Gold - mozna ją również zamienić na inną za darmo - trzeba to zgłosić

Co do opłaty 6 pln. Opłata zostanie naliczona za możliwośc kożystania z CitiPhone tylko na jednej karcie (niezależnie ile sie ich ma) i dodtyczy tylko kart. Wiec jak ktoś ma rachunek i złoży dydpozycje blokady CitiPhone dla kart ,nie otrzyma o nich informacji ale dla rachunku jak najbardziej.

#40 PostWysłany: 03 Lis 2014 16:20 

Dostałem właśnie mailing z LOT-u, skierowany zapewnie do posiadaczy karty Citi-LOT:

Cytuj:
Szanowni Państwo,

Zapraszamy na pokład. Z kartą kredytową Miles & More mBanku nadal można zbierać mile i przedłużać ich ważność. Tylko teraz 5 000 mil na dobry start.

Zachęcamy do zamiany posiadanej karty kredytowej na Miles & More mBanku. W ramach promocji "Przenieś kartę kredytową" gwarantujemy:

• oprocentowanie 9,9% nominalne w skali roku przez 12 miesięcy
  • 0 zł za wydanie karty kredytowej

Z kartą kredytową Miles & More mBanku każda płatność bezgotówkowa dokonana kartą powiększa ilość zgromadzonych mil:

• 3 zł zapłacone kartą Miles & More Premium to 1 mila premiowa
  • 5 zł zapłacone kartą Miles & More to 1 mila premiowa

Więcej informacji o kartach kredytowych Miles & More mBanku znajdą Państwo pod adresem http://www.mbank.pl/mile lub pod numerem
801 300 800.

Zachęcamy do zbierania mil z mBankiem!
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 46 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości