Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 443  Następna
Autor Wiadomość
#1361 PostWysłany: 28 Paź 2014 13:48 

złoty
Anonymous napisał(a):
W końcu się przełamałem i ponownie zadzwoniłem na ich infolinię w sprawie zgromadzonych pkt:
- do 30.09.2014r. zgromadziłem 2939 pkt, 22.10.2014r. na konto mywizz wpłynęło 294 zł (wychodzi, że 1 zł za dużo, ale w sumie ok)
- w historii transakcji rozliczonych mam w X.2014r. ponad 5500 zł, a zgromadzonych pkt 52 (ale czekam do wygenerowania wyciągu w XI. za ten miesiąc)
- po zamianie poprzedniej zastępczej karty Mastercard Silver na właściwą Raiffeisen Wizzair, jej aktywacji i wykonaniu 1 transakcji bezgotówkowej (w moim przypadku 03.10.2014r.) w terminie 30-dni mam otrzymać premiowe 500 pkt (w obu sprawach tj. zgromadzonych pkt. i pkt na start będę dzwonił 04.11.2014r. bo jeszcze tych pkt nie przyznali)

Podsumowując, nadal wygląda to mało profesjonalnie, ciągle "proszę czekać, sprawdzę jeszcze raz" itp.

wychodzi, że 1 zł za dużo, ale w sumie ok chyba 10 groszy więcej???
 Profil Relacje PM off  

City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN
Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍 Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍
#1362 PostWysłany: 28 Paź 2014 14:55 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
Krajów: 38 / 17.8%
srebrny
Powinno być zaokrąglone w dół i 9 punktów zostać do następnego przelania - 2930 punktów na 293 zł.
 Profil Relacje PM off  

#1363 PostWysłany: 28 Paź 2014 15:05 

Dokładnie tak, powinno być przelane 2930 pkt warte 293 zł, a jest 294 zł. Oczywiście, że nie da się sprawdzić samodzielnie ilości zgromadzonych pkt oraz co najważniejsze prawidłowości naliczenia pkt, co powoduje iż trzeba bazować na tym, co telefonicznie przekaże konsultant Raiffeisen, (ewentualnie pisać lub zgłaszać telefonicznie reklamację, e-mailem odpada, gdyż jak pisano wcześniej odsyłają na infolinię z powodu braku możliwości weryfikacji osoby pytającej )
 PM off  

#1364 PostWysłany: 28 Paź 2014 15:17 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 174 131
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
Anonymous napisał(a):
nie da się sprawdzić samodzielnie ilości zgromadzonych pkt oraz co najważniejsze prawidłowości naliczenia pkt,

Przecież można pobrać listę transakcji bezpośrednio z R-Online w excelowym formacie, dorzucić krótką formułkę podaną kilka stron wcześniej i w minutę wiadomo ile punktów powinno być ;)
 Profil Relacje PM off  

#1365 PostWysłany: 28 Paź 2014 15:18 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
Krajów: 38 / 17.8%
srebrny
ile powinno być to będziesz wiedział, ale ile naliczyli i czy dobrze to ciągle nie
 Profil Relacje PM off  

#1366 PostWysłany: 28 Paź 2014 15:23 
Awatar użytkownika

Loty: 144
Kilometry: 124 496
Krajów: 20 / 9.4%
niebieski
Czy ktoś kto wyrobił już dodatkową kartę np dla partnera/ki może powiedzieć jak wygląda to w Raiffeisen? Na infolinii dowiedziałem się że dodatkowa karta jest bezpłatna, ale można ją wyrobić tylko w placówce i że wniosek muszą złożyć obie osoby. Biorąc pod uwagę kompetencje osób z infolinii wolałbym upewnić się u kogoś z Was. W Citi wystarczyło poprosić o kartę przez infolinię i po tygodniu przysyłali drugą kartę. :roll:

#1367 PostWysłany: 28 Paź 2014 15:25 
Awatar użytkownika

niebieski
zbyhu napisał(a):
ile powinno być to będziesz wiedział, ale ile naliczyli i czy dobrze to ciągle nie

No jak podadzą na infolinii inną wartość naliczoną niż obliczona samodzielnie to wiadomo, że niedobrze liczą :lol:
Łukasz napisał(a):
Czy ktoś kto wyrobił już dodatkową kartę np dla partnera/ki może powiedzieć jak wygląda to w Raiffeisen?

Dodatkowa karta tylko w placówce, musi być osoba na którą ma być druga karta i posiadacz głównej. Mi zeszło z pół godziny....

Ostatnio edytowany przez Tomek Zien, 28 Paź 2014 16:07, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#1368 PostWysłany: 28 Paź 2014 15:59 

Loty: 8
Kilometry: 17 388
Krajów: 5 / 2.3%
Łukasz napisał(a):
Czy ktoś kto wyrobił już dodatkową kartę np dla partnera/ki może powiedzieć jak wygląda to w Raiffeisen? Na infolinii dowiedziałem się że dodatkowa karta jest bezpłatna, ale można ją wyrobić tylko w placówce i że wniosek muszą złożyć obie osoby. Biorąc pod uwagę kompetencje osób z infolinii wolałbym upewnić się u kogoś z Was. W Citi wystarczyło poprosić o kartę przez infolinię i po tygodniu przysyłali drugą kartę. :roll:

Ja mam dodatkowa kartę. Wystarczyła jedna wizyta w Oddziale :-)
 Profil Relacje PM off  

#1369 PostWysłany: 28 Paź 2014 20:18 

Może ktoś będzie mógł mi pomóc...
Byłem posiadaczem karty Wizz City banku i zwiazanego z nim członkowstwa Wizz Discount Club (na starych zasadach), z tej karty zrezygnowałem i dostałem Reiffeisen Banku, najpierw srebrna a nastepnie docelowa Wizzair-a. W momencie aktywacji tej ostatniej moje członkowstwo WDC przeszło na nowe zasady standard.
Czy moge wrocic do starych zasadach (do momentu wygasniecia poprzedniego członkowstwa)? Ew. jak dokupic członkowstwo typu grupa? Z finansowego punktu widzenie w obu przypadkach wydam ta sama kwote pieniedzy. Probowałem zarezerwowac bilety logujac sie na Wizz profil - w momencie rezerwacji nie wyswietla mi sie opcja dokupienie członkowstwa grupa.
Moze ma ktos podobne problemy...
 Profil Relacje PM off  

#1370 PostWysłany: 28 Paź 2014 21:08 

betonariusz napisał(a):
Byłem posiadaczem karty Wizz City banku i zwiazanego z nim członkowstwa Wizz Discount Club (na starych zasadach), z tej karty zrezygnowałem i dostałem Reiffeisen Banku, najpierw srebrna a nastepnie docelowa Wizzair-a. W momencie aktywacji tej ostatniej moje członkowstwo WDC przeszło na nowe zasady standard.
Czy moge wrocic do starych zasadach (do momentu wygasniecia poprzedniego członkowstwa)? Ew. jak dokupic członkowstwo typu grupa? Z finansowego punktu widzenie w obu przypadkach wydam ta sama kwote pieniedzy. Probowałem zarezerwowac bilety logujac sie na Wizz profil - w momencie rezerwacji nie wyswietla mi sie opcja dokupienie członkowstwa grupa.

Mimo, że pokazuje standard, ja będąc w takiej sytuacji jak ty spokojnie mogę rezerwować z ulgą wynikającą z posiadania wdc rodzinnego, czyli 1+4 z wykorzystaniem pkt wizz, 1+8 bez pkt wizz

(wdc, w tym wdc rodzinne można wykupić wyłącznie w ramach rezerwacji lotu/ów)
 PM off  

#1371 PostWysłany: 28 Paź 2014 21:28 

Loty: 2
Kilometry: 3 632
Krajów: 3 / 1.4%
niebieski
prosze o odpowiedz wyrobilam karte kredytowa, miałam juz konto w wizzair, kiedy bedą one powiazane? i kiedy dostane czlonkostwo?

dziekuję jest tu tak duzo zakładek że nie wiem w której mam szukać odpowiedzi

#1372 PostWysłany: 28 Paź 2014 21:45 

helka2003 napisał(a):
prosze o odpowiedz wyrobilam karte kredytowa, miałam juz konto w wizzair, kiedy bedą one powiazane? i kiedy dostane czlonkostwo?

dziekuję jest tu tak duzo zakładek że nie wiem w której mam szukać odpowiedzi

Anonymous napisał(a):
jak wnioskując o w/w kartę podałeś adres e-mail przypisany do swojego konta mywizz to nic nie musisz robić, po aktywacji otrzymanej karty i wykonaniu jednej transakcji bezgotówkowej sami ci przypiszą wdc (tyle, że zapewne na zasadach 1+1)
 PM off  

#1373 PostWysłany: 29 Paź 2014 01:26 

Anonymous napisał(a):
betonariusz napisał(a):

Mimo, że pokazuje standard, ja będąc w takiej sytuacji jak ty spokojnie mogę rezerwować z ulgą wynikającą z posiadania wdc rodzinnego, czyli 1+4 z wykorzystaniem pkt wizz, 1+8 bez pkt wizz

(wdc, w tym wdc rodzinne można wykupić wyłącznie w ramach rezerwacji lotu/ów)

Mam podobną sytuację:
- mialem czlonkostwo CITI 15-01-2014 do 15-01-2015 ale nie zamykalem karty Citi i nie rezygnowalem z WDC
- w lipcu 2014 otrzymalem srebrną kartę MasterCard z RaiffeisenPolbank i dlej bylo Ok czlonkostwo bez problemów 9+1
- we wrześniu 2014 wystąpilemo 2 karty dodatkowe Raiffeisen do karty srebrnej MC
- w październiku dostalem w/w karty oraz nową kartę glówną z logo Wizz
- 19.10.2014 aktywowalem karty dodatkowe do karty glównej srebrnej i już mialem czlonkostwo 1+1
- 21.10.2014 dostalem maila potwierdzającego - cytuję:
Dear
WIZZ
Witamy w WIZZ Discount Club!

Jako członkowi karty powiązanej marki, na Twoim koncie Wizz aktywowaliśmy bezpłatne członkostwo typu Partner w klubie WIZZ Discount Club, które umożliwi Tobie cieszenie się wspaniałymi korzyściami!

Rozszerz swoje członkostwo klubowe o typ Grupa, aby objąć zniżkami maksymalnie 5 towarzyszy podróży, takich jak znajomi i rodzina. Możesz w łatwy sposób rozszerzyć swoje członkostwo klubowe o typ Grupa, uiszczając różnicę w subskrypcji podczas kolejnej rezerwacji lotu.

Twoje członkostwo jest ważne do: 21 10 2015 r.

Zawsze zaloguj się na stronę wizzair.com, aby móc dokonać rezerwacji biletów i bagażu po obniżonych cenach klubowych!

Klubowe ceny biletów i opłaty za bagaż WIZZ Discount Club są dostępne dla towarzyszy podróży tylko wtedy, gdy członek Klubu podróżuje w tej samej rezerwacji. W przypadku członkostwa typu Partner 1 dodatkowy pasażer (w tym dziecko, ale wyłączając niemowlę) może z Tobą podróżować w tej samej rezerwacji i korzystać z obniżonych cen biletów i opłat za bagaż.

Aby kontynuować rezerwację lotu, kliknij tutaj!

Z pozdrowieniami
Zespół Wizz Air
.

- 27.10.2014 zlożylem reklamację do wizz o przywrócenie czlonkostwa na zasdch 9+1 gdyż wg mnie
1 obowiązywać powinno czlonkostwo ze srebrnej karty raiffeisen do lipca 2015
2 ewentualnie czlonkostwo oplacone przez CITI do 15.01.2015 gdyż w obu przypadkach z niego nie rezygnowalem dobrowolnie i świadomie.

Dostalem odp z wizz : "Szanowny Panie,
Dziękuję za skontaktowanie się z działem obsługi klienta Wizz Air.
W nawiązaniu do otrzymanej wiadomości, uprzejmie informuję, iż w celu rozpatrzenia niniejszej reklamacji prosimy przesłanie umowy, potwierdzenia bądź e-maila z Raiffeisen Polbank , który informuję zawarta jest informacja dotycząca warunków członkostwa."
dodam iż nie mam możliwości/opcji wyboru podczas rezerwacji biletów( wybieram celowo dużo droższe niż 99 zl) będąc zalogowanym do WDC gdy rezerwuję np 3 bilety doplaty 90 zl zgodnie z treścią maila od wizz aby dokupić czlonkostwo grupa. Będąc wylogowanym i rezerwując np 3 bilety ceny pokazują się z i bez WDC i mogę zakupić za 239 zl czlonkostwa grupa. Czy komuś udalo się przy rezerwcji doplacić te 90 zl różnicy do czlonkostwa standart aby rozszerzyć je do czlonkostwa typu grupa tek jak reklamuje je wizz?
 Profil Relacje PM off  

#1374 PostWysłany: 29 Paź 2014 01:39 

Ktoś tu podawał, że wdc rodzinne było przyznawane przy aktywacji Raiffeisen Wizzair do 15.10.2015r. (ja zdążyłem), po tej dacie przydzielają wdc standard czyli 1+1 (od razu dodaję, że nie wiem z czego to wynika, iż datą graniczną jest 15.10.2014r.)
 PM off  

#1375 PostWysłany: 29 Paź 2014 01:46 

"Przeoralem" wszystkie strony ale nie znalazlem konkretnej odpowiedzi - chce wystapic o wydanie tej kk lecz nie interesuje mnie otwieranie konta w tym banku. Nie ma chyba zadnych przeciwskazan aby miec tylko kk od nich ? Jesli tak to jak wyglada sprawa dostepu do niej poprzez neta. Mam kk/konto w mBanku wiec w tym przypadku sprawa jasna ale zastanawiam sie jak to wyglada gdy ma sie tylko kk?
 Profil Relacje PM off  

#1376 PostWysłany: 29 Paź 2014 01:54 

Na własnym przykładzie potwierdzam, że można mieć po jej przyznaniu tylko i wyłącznie w Raiffeisen w/w kartę kredytową, wnioskowanie o kartę i logowanie ma miejsce na ich stronie
http://raiffeisenpolbank.com/
 PM off  

#1377 PostWysłany: 29 Paź 2014 08:44 
Awatar użytkownika

Loty: 652
Kilometry: 1 484 217
Krajów: 94 / 43.9%
srebrny
Potwierdzam miałem tak w citi mam i w rafim. Sama kk bez konta. Logujesz się normalnie ze strony i w systemie widzisz tylko kartę . Spłacasz przelewem z innego banku w systemie jest podany nr konta na który się spłaca. Z doświadczenia w rafim wiem że przelew na spłatę może być tego samego dnia tj. rano dyspozycja przelewu w mbanku i już wieczorem tego samego dnia karta spłacona - istotne jak się chce uniknąć tej opłaty "ubezpieczenia". od salda
 Profil Relacje PM off  

#1378 PostWysłany: 29 Paź 2014 10:42 
Awatar użytkownika

Loty: 130
Kilometry: 249 917
Krajów: 29 / 13.6%
niebieski
Informacyjnie.
Radzę weryfikować sobie (nawet jeśli nie przelewacie) liczbę naliczonych punktów.

We wrześniu dokonałem transakcji na nieco ponad 3000 złotych. Powinienem dostać 612 punktów, gdyby liczyć 1 punkt za wydane 5 złotych. I tyle jest naliczone.

Ale...
Dokonałem transakcji na ponad 1420 złotych (z tych 3000) na stronie WizzAir. Zatem za te transakcje powinienem mieć 284 *2, czyli do 612 punktów doliczone jeszcze 284.

Niestety nie są doliczone i złożyłem reklamację.

#1379 PostWysłany: 29 Paź 2014 10:54 
Awatar użytkownika

niebieski
Przecież już kilka razy było pisane, że drugie punkty + promocyjne będą wypłacane najwcześniej po 30 dniach od aktywacji karty na wniosek telefoniczny.... Teraz z automatu przyszły tylko punkty dodatkowe, jeden za 5zł. Druga taka transza będzie po 15 stycznia.
 Profil Relacje PM off  

#1380 PostWysłany: 29 Paź 2014 11:43 
Awatar użytkownika

niebieski
Tomek Zien napisał(a):
Przecież już kilka razy było pisane, że drugie punkty + promocyjne będą wypłacane najwcześniej po 30 dniach od aktywacji karty na wniosek telefoniczny.... Teraz z automatu przyszły tylko punkty dodatkowe, jeden za 5zł. Druga taka transza będzie po 15 stycznia.

A kolega widzę, nadal pełny wiary w RB :)
Według mnie podwójne punkty za transakcję Wizz doliczają dopiero od października i to wszystko.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 443  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 15 gości