Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 443  Następna
Autor Wiadomość
#1201 PostWysłany: 22 Paź 2014 18:39 
Awatar użytkownika

niebieski
w którym miejscu na koncie wizz widać punkty? u mnie nic nie ma.
W zakładce myWizz -> Profil, na dole "Zapisane karty kredytowe" nie mam żadnej karty. Tak ma być?
 Profil Relacje PM off  

City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN
Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍 Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍
#1202 PostWysłany: 22 Paź 2014 18:50 

niebieski
irys napisał(a):
santech napisał(a):
witam, Panowie i Panie zapraszam do kont wizz, u mnie punkty są, niesmak pozostał, pzdr
Potwierdzam u mnie też są.

Nie chcę zaśmiecać tematu, ale u mnie nie ma, więc chyba dodają jakoś ratami.
 Profil Relacje PM off  

#1203 PostWysłany: 22 Paź 2014 18:55 

niebieski
matt napisał(a):
irys napisał(a):
santech napisał(a):
witam, Panowie i Panie zapraszam do kont wizz, u mnie punkty są, niesmak pozostał, pzdr

a jesteś z I etapu, srebrna MC, bo wg wszystkich znaków na niebie, tylko te punkty poszły,
 Profil Relacje PM off  

#1204 PostWysłany: 22 Paź 2014 18:58 

Pkt są przelewane i trafiają do 'Moje saldo wizz' ale ty nic tam nie zobaczysz bo masz ja za krótko i musisz zadzwonić na infolinię Raiffeisen by sprawdzić ile ich masz i zlecić ich przesłanie do mywizz. Co do kart zapisanych są tam tylko karty którymi opłacono rezerwację o ile tego chcemy by przy następnej oprócz kodu ccv niczego więcej nie podawać

Ps. Pkt przelali, ale i tak nie wiadomo czy w tej puli naliczono 500 pkt na start bo te według mnie powinny mieć status wygaśnięcia 'nigdy' czyli dłużej niż 2 lata
 PM off  

#1205 PostWysłany: 22 Paź 2014 19:15 
Awatar użytkownika

Loty: 160
Kilometry: 389 689
Krajów: 32 / 15.0%
niebieski
Punkty są, ale jakoś tak 400 zł za mało mam. U was się zgadza suma punktów z oczekiwaniami??

#1206 PostWysłany: 22 Paź 2014 19:25 

niebieski
santech napisał(a):
matt napisał(a):
irys napisał(a):
santech napisał(a):

a jesteś z I etapu, srebrna MC, bo wg wszystkich znaków na niebie, tylko te punkty poszły,

Tak oczywiście mam srebrną MC z pierwszego rzutu, jak tylko ogłosili możliwość zawnioskowania o przeniesienie z CITI.
 Profil Relacje PM off  

#1207 PostWysłany: 22 Paź 2014 19:29 
Awatar użytkownika

niebieski
karollo napisał(a):
Punkty są, ale jakoś tak 400 zł za mało mam. U was się zgadza suma punktów z oczekiwaniami??
U mnie wygląda na to że jest ok. nie licząc tych 500pkt.. Są to tylko punkty za srebrną MC.
 Profil Relacje PM off  

#1208 PostWysłany: 22 Paź 2014 19:39 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 225 678
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
Składaliście dyspozycję telefonicznie z automatu przelali?

#1209 PostWysłany: 22 Paź 2014 19:40 

niebieski
irys napisał(a):
karollo napisał(a):
U mnie wygląda na to że jest ok. nie licząc tych 500pkt.. Są to tylko punkty za srebrną MC.

w sprawie punktów powitalnych dla I etapu była prowadzona już dość burzliwa dyskusja, wg @gorny77 należą się nam, wg mnie nie, co nie oznacza, że nie przygarnę ich jako bonusu, wg regulaminu pkt. VI.5 zostaną przyznane najwcześniej 30 dni po dniu w którym karta Wizz Air została aktywowana, czyli może to być także za rok, z uśmiechem na twarzy, pzdr
 Profil Relacje PM off  

#1210 PostWysłany: 22 Paź 2014 19:41 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 174 131
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
Anonymous napisał(a):
Ps. Pkt przelali, ale i tak nie wiadomo czy w tej puli naliczono 500 pkt na start bo te według mnie powinny mieć status wygaśnięcia 'nigdy' czyli dłużej niż 2 lata

I u mnie się pojawiły. Wg moich obliczeń zgadzałoby się wszystko, jeśli dostałem tylko po 1 pkt za każde 5 zł wydane przed bieżącym okresem rozliczeniowym czyli do 30 września. Brak 50zł za 500pkt premiowych oraz brak środków za dodatkowe punkty promocyjne. Uwzględniając promocje spodziewałem się ok 450-500zł za wydane ok. 11500zł, przyszło 218zł. :lol:

Ostatnio edytowany przez Tomek Zien 22 Paź 2014 22:13, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#1211 PostWysłany: 22 Paź 2014 19:41 

niebieski
deiwid napisał(a):
Składaliście dyspozycję telefonicznie z automatu przelali?

już było, z automatu,
 Profil Relacje PM off  

#1212 PostWysłany: 22 Paź 2014 20:05 

złoty
U mnie również punkty sie pojawiły.
Wiem, że nie można ich policzyć sumując wszystkie wydatki i dzieląc przez 5, oczywiście nie uwzględniając zakupów biletów w Wizzair.
Każdą transakcję należy zaokrąglić do wielokrotnosci 5zł do dołu i z tej kwoty policzyć ile nam punktów przysługuje.
 Profil Relacje PM off  

#1213 PostWysłany: 22 Paź 2014 20:19 

santech napisał(a):
irys napisał(a):
karollo napisał(a):

w sprawie punktów powitalnych dla I etapu była prowadzona już dość burzliwa dyskusja, wg @gorny77 należą się nam, wg mnie nie, co nie oznacza, że nie przygarnę ich jako bonusu, wg regulaminu pkt. VI.5 zostaną przyznane najwcześniej 30 dni po dniu w którym karta Wizz Air została aktywowana, czyli może to być także za rok, z uśmiechem na twarzy, pzdr

ja tylko ponownie zacytuję co otrzymałem na piśmie:
Kod:
Po otrzymaniu nowej karty Wizz Air Master Card i jej aktywacji punkty za transakcje dokonane tą kartą będą naliczane w następujący sposób:
- 1 punkt za każde 5 zł, które obciążyły rachunek karty po jednej transakcji punktowej,
- 2 punkty za każde 5 zł, które obciążyły rachunek karty po jednej transakcji punktowej,
- 500 punktów za dokonanie pierwszej transakcji punktowej. Dokonanie pierwszej transakcji punktowej musi nastąpić w ciągu sześciu miesięcy od wydania karty Wizz Air Master Card.

oczywiście za jakiś czas zareklamuję naliczenie pkt. bo mi według moich obliczeń zaniżyli liczbę przelanych pkt wizz (z wyciągów z poprzedniego kwartału zakupy bezgotówkowe za 15924 zł (:5 = 3180 pkt), otrzymałem 2940 pkt wartych 294 zł
 PM off  

#1214 PostWysłany: 22 Paź 2014 20:25 
Awatar użytkownika

niebieski
Anonymous napisał(a):
oczywiście za jakiś czas zareklamuję naliczenie pkt. bo mi według moich obliczeń zaniżyli liczbę przelanych pkt wizz (z wyciągów z poprzedniego kwartału zakupy bezgotówkowe za 15924 zł (:5 = 3180 pkt), otrzymałem 2940 pkt wartych 294 zł

Nie możesz tak liczyć, bo 1 punkt jest tylko za pełne 5zł w każdej transakcji (za transakcję 9,99 zł dostajesz tylko 1 pkt.). Licząc punkty od całkowitej sumy zawsze wyjdzie ich trochę więcej niż powinno być.
 Profil Relacje PM off  

#1215 PostWysłany: 22 Paź 2014 20:28 

złoty
Anonymous napisał(a):
santech napisał(a):
irys napisał(a):
karollo napisał(a):

ja tylko ponownie zacytuję co otrzymałem na piśmie:
Kod:
Po otrzymaniu nowej karty Wizz Air Master Card i jej aktywacji punkty za transakcje dokonane tą kartą będą naliczane w następujący sposób:
- 1 punkt za każde 5 zł, które obciążyły rachunek karty po jednej transakcji punktowej,
- 2 punkty za każde 5 zł, które obciążyły rachunek karty po jednej transakcji punktowej,
- 500 punktów za dokonanie pierwszej transakcji punktowej. Dokonanie pierwszej transakcji punktowej musi nastąpić w ciągu sześciu miesięcy od wydania karty Wizz Air Master Card.

Przeczytaj mój post powyżej.
Oblicz przysługujące ci punkty z każdej transakcji a następnie je zsumuj.
Na pewno ich liczba będzie mniejsza niż zsumowanie wszystkich operacji i podzielenie ich przez 5.
Np z transakcji na 14,9zł otrzymamy tylko 2 punkty.
Jak będzie ich 10 o takiej samej wartości to 20 punktów a nie 149/5=29
 Profil Relacje PM off  

#1216 PostWysłany: 22 Paź 2014 20:31 

kilka lat mam tą kartę (poprzednią citi wizz), ale takiego przelicznika nikt nie podawał, bo jak dla mnie jest z kosmosu i ma się nijak do rzeczywistego stanu (saldo się sumuje)

ps. nie mam problemu z napisaniem krótkiej reklamacji, wtedy dowiem się u źródła co i jak (ale za jakiś czas, jak to ogarną , bo na teraz jest .... bałagan)

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 22 Paź 2014 20:33, edytowano w sumie 1 raz
 PM off  

#1217 PostWysłany: 22 Paź 2014 20:33 

Loty: 2
Kilometry: 3 632
Krajów: 3 / 1.4%
niebieski
Dokładnie bo 2 zakupy za 4,99 i 5,01 na łączną kwotę 10zł to 1 punkt a nie 2

#1218 PostWysłany: 22 Paź 2014 20:33 
Awatar użytkownika

niebieski
Anonymous napisał(a):
kilka lat mam tą kartę (poprzednią citi wizz), ale takiego przelicznika nikt nie podawał, bo jak dla mnie jest z kosmosu i ma się nijak do rzeczywistego stanu (saldo się sumuje)

ps. nie mam problemu z napisaniem krótkiej reklamacji, wtedy dowiem się u źródła co i jak (ale za jakiś czas, jak to ogarną , bo na teraz jest .... bałagan)

Niestety nie masz racji, bo w Citi było dokładnie tak samo. Punkty były naliczane oddzielnie dla każdej transakcji i przyznawany 1 pkt. za pełne 5 zł.
 Profil Relacje PM off
shiver lubi ten post.

#1219 PostWysłany: 22 Paź 2014 20:35 

helka2003 napisał(a):
Dokładnie bo 2 zakupy za 4,99 i 5,01 na łączną kwotę 10zł to 1 punkt a nie 2

nawet jeśli, to w tym kwartale w ramach promocji 2 pkt
 PM off  

#1220 PostWysłany: 22 Paź 2014 20:35 

złoty
maczala1 napisał(a):
Anonymous napisał(a):

Niestety nie masz racji, bo w Citi było dokładnie tak samo. Punkty były naliczane oddzielnie dla każdej transakcji i przyznawany 1 pkt. za pełne 5 zł.

i tak samo jest w mBanku.
Za każde pełne 3zł jedna mila
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 443  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 16 gości