Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 54 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 15 Paź 2014 20:00 
Awatar użytkownika

niebieski
Sudoku, ja także przed zarezerwowaniem tego pokoju czytałem komentarze o nim. Wszyscy pisali, że jest czysty. Tak więc nasze zdziwnienie było ogromne kiedy zobaczyliśmy jak brudną pościel mieliśmy w pokoju. Co ciekawe to właściciel mieszkania [żony nie spotkaliśmy] był sympatycznym człowiekiem. Nie mówił po angielsku więc dało się z nim porozumiewać tylko na migi. Cała okolica w której znajdował się nasz pokój byla syfiasta, na ulicach ludzie w większości pijani i wyglądający na ubogich. Rzekłbym że ta część miasta to coś na kształt Warszawskiej Pragi.

Pytanie do obeznanych w zwyczajach hiszpańskich [głównie chodzi o Majorkę]:
czy właściciele wynajetego przez nas pokoju na Majorce mogli nie być świadomi, że BARDZO brudna pościel może nam przeszkadzać ?
czy brudna pościel w hiszpańskich domach to częsta rzecz ?
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#42 PostWysłany: 17 Paź 2014 10:18 

Korzystam z AirBnb przy każdej podróży. Ostatnio w Barcelonie, w Bergamo , na Majorce i wszystkie dotychczasowe doświadczenia są na 5 ! Po pierwsze korzystna cena, średnio za nocleg za os wyszło mi 65 zł/noc a mieszkaliśmy zawsze w bardzo dobrych warunkach. Po drugie możliwość poznania nowych ludzi, często jest to bardzo pomocne w zwiedzaniu danego miasta bo gospodarze udzielają sporo praktycznych wskazówek.
Serwis także jak do tej pory mnie nie zawiodł. W Lipcu, na kilka dni przed wylotem na Majorke gospodarz odwolal moja rezerwacje okazało się ze w tej miejscowości pozostałę wolne noclegi są w znacznie wyższej cenie. Po zgłoszeniu problemu do serwisu dostałam kod rabatowy obizający cene do tej która zapłaciłam za pierwsza rezerwacje. W rezultacie mieszkalismy w przepieknym apartamencie z wlasna łazienką i ogromnym tarasem za połowe jego wartości :) Za 4 noclegi dla dwóch osób na Majorce zapłacilam 600 zł.
Dlatego ja polecam korzystanie z Airbnb , ale oczywiście jak w każdym wypadku z głową. Trzeba oceniać oferty i bazować na recenzjach innych użytkowników, a w razie problemów śmiało pisać do obsługi serwisu.
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 17 Paź 2014 11:49 

Mam pytanie odnosnie znizek przy pierwszej rezerwacji na airbnb. Czy znizka ta jest naliczana tylko jesli rejestrujemy sie przez link referencyjny czy po zwyklym wejsciu na strone i rejestracji tez bedzie on naliczony? Ja rejestrowalem sie z polecenia ale chcialbym wiedziec jak to jest.
Co do samego Airbnb to polecam. Kilka razy korzystalem z ich oferty i nigdy sie nie zawiodlem. Czesciej korzystam z Wimdu bo tam po napisaniu komentarza dla gospodarza u ktorego nocowalem dostaje kod znizkowy i po jego realizacji zazwyczaj nastepny pobyt wychodzi mi troszke taniej niz w Airbnb mimo, ze cena podstawowa zazwyczaj nizsza jest w airbnb.
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 15 Gru 2014 06:08 

Loty: 8
Kilometry: 16 686
Krajów: 3 / 1.4%
niebieski
podpinam się pod pytania dlaczego, akurat jestem w kropce w kontekście tego tematu.
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 15 Gru 2014 10:19 
Awatar użytkownika

Loty: 554
Kilometry: 1 342 494
Krajów: 47 / 22.0%
niebieski
ELBE napisał(a):
Roku,
ludzie piszą 'room was clean' no i faktycznie sam pokój był czysty. Natomiast w całym mieszkaniu u Tych Państwa był zapach 'stęchlizny'. Ręczniki które nam dali także miały taki dziwny zapach. Pościel którą nam dali była strasznie brudna. Myślę że niektórzy nie mogli by pod czymś taki spać, ale my jesteśmy twardzi :D Z racji super niskiej ceny wynajmu [110 zł. za osobą za 4 noce] niepowiedzieliśmy nic właściecielom mieszkania. W komentarzach gdzieś tam da się znaleźć, że ktoś napisał, że pościel była u nich brudna. Może ludzie nie chcą tego pisać bo chcą być uprzejmi, albo tak jak ja, stwierdzają że skoro zapłacili takie grosze to aż głupio iść do właścieli i mówić, że pościej jest brudna. Ja nie napisałem tym ludziom żadnego komentarza na Airbnb. Stwierdziłem że skoro cena była tak niska to przemilczę to. Gdybym zapłacił normalną cenę za ten pokój to oczywiście stosowny komentarz by Ich nie ominął.

Przy pisaniu recenzji mozna napisac komentarz do wlasciciela, ktory nie jest widoczny publicznie. Np napisalam recenzje mieszkania, ktore wynajmowalam dlugoterminowo i w komentarzu do wlasciciela, ze cieknie kran. Jak wrocilam za dwa tygodnie, to kran byl wymieniony na nowy.

Moze starszy pan nie widzi, ze posciel jest juz zuzyta? Moze ma inne standardy.

#46 PostWysłany: 15 Gru 2014 10:58 
Awatar użytkownika

Loty: 77
Kilometry: 186 199
Krajów: 23 / 10.8%
Generalnie Airbnb opłaca się bardziej gdy jedziesz w 3-5 osób. Hotele najlepiej wychodzą jak jesteś w dwie osoby, masz możliwość przyjazdu w nocy itd. Kiedy podróżujesz większą ekipą taniej jest wynająć całe mieszkanie.
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 15 Gru 2014 11:00 

Loty: 124
Kilometry: 227 163
Krajów: 29 / 13.6%
niebieski
Airbnb jest naprawdę super, ale czasami warto sprawdzić alternatywne możliwości hotelowe :) Np. ja w Rzymie za hotel 4* ze śniadaniem płacę tyle, ile za pokój airbnb, a od centrum jestem oddalony zaledwie 20 min :)

I rzeczywiście, jadąc w minimum 4 osoby, airbnb pobija cenami na kolana, swego czasu zaplanowałem z piątką znajomych pobyt na Fuerteventura, poniżej 1000 zł/os (nocleg + przelot Ryanair).
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 15 Gru 2014 13:40 

niebieski
Hej, Mam pytanie: w interesującej mnie ofercie jest podana pewna cena za tydzień , a jak wpisuję daty ( odpowiadające oczywiście tygodniowi ) to wychodzi o ponad 1000 zł drożej ( bez opłaty serwisowej nawet ). Ja coś źle robię, czy tak bywa?
I czy macie jakies kody, które by obniżyły nieco? Zniżkę " na powitanie" już wykorzystałam...
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 15 Gru 2014 13:58 

Loty: 124
Kilometry: 227 163
Krajów: 29 / 13.6%
niebieski
wstaw linka, wg mnie to trochę niemożliwe. masz walutę polską?
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 15 Gru 2014 14:10 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
to co pisze asiasz jak najbardziej się zdarza ale ja nigdy nie musiałem na dłużej wynajmować więc nie wiem skąd to wynika.

#51 PostWysłany: 15 Gru 2014 17:25 

niebieski
[quote="asiasz"]Hej, Mam pytanie: w interesującej mnie ofercie jest podana pewna cena za tydzień , a jak wpisuję daty ( odpowiadające oczywiście tygodniowi ) to wychodzi o ponad 1000 zł drożej ( bez opłaty serwisowej nawet ). Ja coś źle robię, czy tak bywa?

Już sobie odpowiem: to tylko moja głupota :D , Cena niższa za tydzień była liczona jak dla 1 osoby , a ta "moja" wyższa jak dla 4. Zmylił mnie fakt, że to kawalerka i jakoś nie pomyślałam o liczbie osób, tylko o całości mieszkania. :oops:
Tydzień w lutym w Madrycie dla 4 osob ( w tym 2 dzieci) za 2600 to dużo trochę. Chociaż mieszkanko miłe i w super miejscu..
Ktoś ma pomysł, jak to obiżyć?
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 15 Gru 2014 18:26 

Loty: 8
Kilometry: 22 290
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
asiasz napisał(a):
asiasz napisał(a):
Hej, Mam pytanie: w interesującej mnie ofercie jest podana pewna cena za tydzień , a jak wpisuję daty ( odpowiadające oczywiście tygodniowi ) to wychodzi o ponad 1000 zł drożej ( bez opłaty serwisowej nawet ). Ja coś źle robię, czy tak bywa?

Już sobie odpowiem: to tylko moja głupota :D , Cena niższa za tydzień była liczona jak dla 1 osoby , a ta "moja" wyższa jak dla 4. Zmylił mnie fakt, że to kawalerka i jakoś nie pomyślałam o liczbie osób, tylko o całości mieszkania. :oops:
Tydzień w lutym w Madrycie dla 4 osob ( w tym 2 dzieci) za 2600 to dużo trochę. Chociaż mieszkanko miłe i w super miejscu..

Jedź sama :D
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#53 PostWysłany: 15 Gru 2014 20:38 

niebieski
Rada genialna w swojej prostocie. :lol: Mogę Cię wynająć, żebyś zawiadomił moją rodzinę, że robię to tylko dla nich w celu oszczędności majątku rodzinnego? Taka gospodarna będę :shock:
 Profil Relacje PM off
klimas lubi ten post.

#54 PostWysłany: 15 Gru 2014 21:46 

Loty: 57
Kilometry: 116 084
Krajów: 22 / 10.3%
asiasz napisał(a):
asiasz napisał(a):

Obniżyć?? Bez żadnego problemu.

1. Couchsurfing - można za darmo. Zarejestruj się, wrzuć zapytanie do grupy Family welcome group i spróbuj.
2. Właśnie wrzuciłem w booking.com - Centrum Madrytu, luty, 7 dni, 2+2, - jest sporo ofert hoteli z dobrymi notowaniami w granicach 1200 zł
3. Szukałem w airbnb pokoju dla 2 osób w lutym na tydzień w Dubaju. I znalazłem, ale nie w airbnb tylko w 5* hotelu za 1020 zł.
4. Poszukać 30 km od Madrytu + wynająć samochód, razem wyjdzie taniej.
4. Szukać, szukać, szukać. Cierpliwości. Internet jest wielki.

Marek
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 54 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości