Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 16 Paź 2014 01:25 
Awatar użytkownika

Loty: 195
Kilometry: 273 706
Krajów: 15 / 7.0%

Dokąd
  • Katowice / Kraków

Data wylotu
  • 30.03.2015

Data powrotu
  • 30.03.2015

Długość pobytu
  • 1

Bagaż
  • Bagaż podręczny

Ilość pasażerów
  • 1

Sam znalazłem
  • 100 euro z Dublina, ryanair.

Dodatkowe informacje
  • Witam

Wybieram się na mecz Irlandia - Polska do Dublina, lęcę prawdopodobnie z Krakowa ( na dzień dzisiejszy 198 zł ) więc nienajgorzej. Problem z powrotem bo ryanair oferuje powrót za prawie 100 euro, termin blisko Wielkanocy, więc może stąd ta cena? Możliwe, że będzie niższa? Może ktoś zna tańsza połączenie, może być z przesiadką.

Z każda pomoc dziękuje. Pozdrawiam

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 16 Paź 2014 06:53 
Awatar użytkownika

niebieski
Na dzisiaj za 73EUR masz do Wrocławia:
Załącznik:
1.png
1.png [ 9.9 KiB | Obejrzany 653 razy ]
Trochę drożej (jeśli posiadasz WDC) do Katowic z przesiadką (i całym dniem) w Glasgow:
Załącznik:
2.png
2.png [ 9.88 KiB | Obejrzany 653 razy ]
Załącznik:
3.png
3.png [ 9.86 KiB | Obejrzany 653 razy ]
Ceny jak to ceny, mogą spaść, mogą wzrosnąć. Jeśli nie znasz, to zajrzyj na http://www.azair.cz.
 Profil Relacje PM off
MagicDubs lubi ten post.

#3 PostWysłany: 16 Paź 2014 11:37 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Krajów: 14 / 6.5%
Do marca pospadają, załóż sobie alert cenowy na skyscanner :)
 Profil Relacje PM off
MagicDubs lubi ten post.

#4 PostWysłany: 16 Paź 2014 11:41 

ciacho_majonez napisał(a):
Do marca pospadają, załóż sobie alert cenowy na skyscanner :)

Może tak, może nie, ale 5 kwietnia jest niedziela wielkanocna i prognozowanie, iż loty na 30.03 z Dublina sporo stanieją to ryzykowne stwierdzenie (tym bardziej, iż nie lata tam nic z lcc poza Ryanair)
 PM off  

#5 PostWysłany: 16 Paź 2014 11:46 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Krajów: 14 / 6.5%
No więc napiszę, że ja bym poczekał będąc przekonanym, iż jest spora szansa, że stanieją. A jak nie to uderzałbym do Glasgow, Birmingham lub Manchesteru, skąd Ryanair lata do Dublina od 10 eur/gbp OW.

Z drugiej strony jeśli autor już dziś twierdzi, że jest "tanio", to trzeba brać i nie będzie przejmowania się w przyszłości.

;)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 16 Paź 2014 11:54 

Fajnie, że jedziesz na mecz - ja też się wybieram. Powrót (co prawda do WAW) rozwiążę w ten sposób:
OPCJA 1:
1) Dublin - Londyn Luton
2) Londyn Luton - Warszawa

OPCJA 2:
1) Dublin - Londyn Stansted
2) Londyn Stansted - Warszawa (Modlin)

co prawda wraca się dłużej, ale i tak skoro trzeba wziąć 1 dzień urlopu to mi to obojętne. Ryan z DUB lata na LTN i STN często. Może w ten sposób pokombinuj? W końcu z STN Ryan lata do KRK. Z LTN Wizzair do KTW.
 PM off
MagicDubs lubi ten post.

#7 PostWysłany: 16 Paź 2014 12:59 
Awatar użytkownika

Jakbym leciał sam to bym nie kombinował i pewnie zabukował sobie jakiś lot, może i nawet ten z Dublina by mieć spokój, ale lece z wybranką mojego serca która też jezdzi na kadre i 200 euro to dużo. Będziemy kombinować prawdopodobnie przez Anglie, dzięki za odpowiedzi!! :)

#8 PostWysłany: 16 Paź 2014 13:17 

Te przesiadki nie są tak dokuczliwe bo częstotliwość dolotów i wylotów znaczna.
 PM off  

#9 PostWysłany: 16 Paź 2014 13:25 
Awatar użytkownika

Anonymous napisał(a):
Te przesiadki nie są tak dokuczliwe bo częstotliwość dolotów i wylotów znaczna.

Pewnie, że nie są. Leciałem już dwa razy do Dublina z przesiadką ( Paryż i Stanstead ). Problem w tym, że cena z przesiadką jest bliska tej cenie co z Dublina i jest średni sens teraz bukować, ale predzej stanieje połączenie z Londyna niż z Dublina gdzie lata tylko Ryanair.

#10 PostWysłany: 16 Paź 2014 14:00 

Hej,

śledź to forum uważnie bo czasami pokazują się dobre promocje albo jakieś kody zniżkowe na serwisy (OTA - Online Travel Agency), gdzie możesz kupić bilety. Zawsze to jakaś oszczędność. Przy kupowaniu przez stronę www Ryanaira pamiętaj o podwójnym przewalutowaniu (jest o tym na forum).

Ja, gdy latam, staram się włączać Wizzair do trasy, bo za używanie karty kredytowej mam tam kasę na koncie Wizzair - więc fizyczny odpływ gotówki jakby nie występował.

Do Dublina lecisz bezpośrednio? Przykładowo jest dobra opcja Poznań-Glasgow 28.03 i potem (3h przesiadki w Glasgow, ten odcinek do niedawna kosztował 39 PLN z WDC, 59 PLN bez WDC, teraz odpowiednio 59/99 PLN) masz lot Glasgow-Dublin za 10 GBP.

Jak chcesz oszczędzić to pokombinuj z noclegami. Hostele, hotele to najprostsze opcje ale zdarzają się kody na AIRBNB (jeśli nie masz konta daj znać - podeśle refferala i dostaniesz chyba 20 EUR za rejestracje. Niestety to 20 EUR ma jakaś Minimalna Wielkość Rezerwacji, od której zniżka się nalicza).

Zobacz tez jak się rozkładają ceny w hotelach/hostelach - taki np Generator Hostel Dublin lubi obniżać ceny kilka dni przed, jeśli im się wszystkie łózka nie sprzedają. Wtedy najtańsze łóżko widziałem chyba za 60 zł.

To wszystko sa takie drobne kwoty, ale jak się dobrze poskłada - a czasu do marca sporo - to można zaoszczędzić większy pieniądz, szczególnie że podróżujesz z kobieta więc koszty ale i oszczędności masz x2 :)
 PM off
MagicDubs lubi ten post.

#11 PostWysłany: 16 Paź 2014 14:04 
Awatar użytkownika

dzięki Don!!! :) w kibicach siła heheh

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość