Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: ot o kibicowaniu
#1 PostWysłany: 15 Paź 2014 00:12 

W złą stronę idzie kibicowanie. Na Narodowym robi się już za bardzo piknikowo. Jestem generalnie przeciwnikiem rac (co prawda uważam, że z dużej chmury mały deszcz i można by zrobić jeden sektor racowy, tak jak się robi rodzinne... ale dobra niech będzie bez rac) ale jestem też przeciwnikiem zapiekanek, hot-dogów, balonów, trąbek i wszystkiego innego, co powoduje, że czuję się trochę jak w cyrku (ahhh gdyby jeszcze te flagi co są widoczne przed pierwszym gwizdkiem takie tresowane pudle wlokły na murawę...).

Do poprawy:
- wprowadzić flagi sektorowe
- skoordynowany doping (ale i tak jest lepiej niż na Euro)
- za rzadko hymn
- nie było Roty na Polska-Niemcy (spróbuję zadbać by była w rewanżu)
- nie ma interakcji z sektorem Gości
 PM off
Monty lubi ten post.

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#2 PostWysłany: 15 Paź 2014 00:21 

niebieski
Anonymous napisał(a):
W złą stronę idzie kibicowanie. Na Narodowym robi się już za bardzo piknikowo. Jestem generalnie przeciwnikiem rac (co prawda uważam, że z dużej chmury mały deszcz i można by zrobić jeden sektor racowy, tak jak się robi rodzinne... ale dobra niech będzie bez rac) ale jestem też przeciwnikiem zapiekanek, hot-dogów, balonów, trąbek i wszystkiego innego, co powoduje, że czuję się trochę jak w cyrku (ahhh gdyby jeszcze te flagi co są widoczne przed pierwszym gwizdkiem takie tresowane pudle wlokły na murawę...).

Jako fan amerykanskiego sposobu organizowania wszelkich rozgrywek sportowych (NBA, NHL, NFL itd) jestem jak najbardziej za takim urozmaicaniem. Ale to jest juz kwestia gustu ;)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 15 Paź 2014 00:23 

Anonymous napisał(a):

Do poprawy:
- wprowadzić flagi sektorowe
- skoordynowany doping (ale i tak jest lepiej niż na Euro)
- za rzadko hymn
- nie było Roty na Polska-Niemcy (spróbuję zadbać by była w rewanżu)
- nie ma interakcji z sektorem Gości

Ale na obu meczach byłeś?
Bo ja byłem i właśnie wracam z wczorajszego, siedziałem na obu za jedna z bramek i całkowicie się z tobą nie zgodzę. Wszyscy śpiewali, ja straciłem głos i jestem przeziębiony, ale nikt się nie oszczędzal. Osobna kwestia to pijanstwo sporej grupy kibiców, tak ze masa zwłaszcza w sobotę nie wiedziała gdzie jest.
 PM off  

#4 PostWysłany: 15 Paź 2014 00:41 

Anonymous napisał(a):
Ale na obu meczach byłeś?
Bo ja byłem i właśnie wracam z wczorajszego, siedziałem na obu za jedna z bramek i całkowicie się z tobą nie zgodzę. Wszyscy śpiewali, ja straciłem głos i jestem przeziębiony, ale nikt się nie oszczędzal. Osobna kwestia to pijanstwo sporej grupy kibiców, tak ze masa zwłaszcza w sobotę nie wiedziała gdzie jest.

Tak, byłem na obu i też głos straciłem. Ostatnio tak zdarte struny miałem po POL-BRA (siatkówka). Jasne, że śpiewają i jest pod tym względem lepiej niż było. Ale może być jeszcze lepiej. Jak pisałem - hymn za rzadko, Roty na Niemcach nie było. To się nie może powtarzać.
A rac to się jednak chyba nie przeskoczy bo to odgórnie przez UEFA jest zablokowane.
I mi się bardzo podoba, że przychodzą rodziny z dziećmi, kobiety, starsze osoby. Ale to powinno być lepiej zorganizowane bo dzisiaj np. siedziałem obok pani i pana którym przeszkadzało że ludzie wstają.

Co do pijaństwa, to masz racje - to obniża poziom dopingu.
Jakby chcieli to by sobie z tym poradzili.
 PM off  

#5 PostWysłany: 15 Paź 2014 07:32 
Awatar użytkownika

Loty: 119
Kilometry: 174 534
Krajów: 20 / 9.4%
srebrny
zgadzam się, bylem na Niemcach i w pierwsze połowie doping był zerowy moim zdaniem,
porównując do siatkówki i meczów gdy były rozgrywane na Sląskim

#6 PostWysłany: 15 Paź 2014 08:43 
Awatar użytkownika

Loty: 402
Kilometry: 698 431
Krajów: 48 / 22.4%
platynowy
blisko 40 mln ludzi
mimo braku ostatnio spektakularnych sukcesow sport nr 1
w mojej okolicy kazde boisko, orlik pełen dzieciakow kopiacych piłke,
ze z takiej masy ludzi trudno zlozyc mocna ekipe
kilku nadzwyczaj szybkich, kilku ktorzy sa jak rzeznicy w obronie i kogos kto ma pomysl na gre
pukladac to w calosc kims i zrobic samograj

wyniki niezle ale patrzac na gre jakolwiek czlowiek by sie nie darl biało-czerwoni
wyglada to kiepsko
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 15 Paź 2014 12:21 

Loty: 213
Kilometry: 455 727
Krajów: 47 / 22.0%
niebieski
Atmosfera na obu ostatnich spotkaniach z Niemcami i Szkocją beznadziejna- nie rozumiem niektórych zachwytów tutaj.
Masa pijanych i poprzebieranych Januszów na trybunach, z hymnu zrobiono właściwie jedyną "przyśpiewkę" śpiewaną po kilka razy (profanacja hymnu narodowego!), bo nawet "Polska, biało-czerwoni" nie jest możliwa do głośnego i równego zaśpiewania. Ze Szkocją było minimalnie lepiej ale i tak to jest totalne dno. UEFA wprowadza konsekwentnie tzw. modern football i zamiast prawdziwych kibiców z fantastycznymi oprawami i urozmaiconym dopingiem na trybunach mamy na reprezentacji stado przepitych pajaców w idiotycznych czapkach z rodzinami. Szkoda tylko tych dzieci, którzy muszą oglądać te żenujące obrazki.
Generalnie odechciewa przychodzić się na takie mecze. :roll:
Na szczęście ostała się jeszcze polska ekstraklasa, gdzie poziom kibicowania należy do najlepszych w Europie. Nie wiadomo na jak długo- za chwilę i tutaj Janusze mogą zrobić "piekło"... :lol:
2 ludzi lubi ten post.

#8 PostWysłany: 15 Paź 2014 13:03 

Ja jestem za tym, żeby przychodziły rodziny z dziećmi, starsze osoby, przypadkowe osoby chcące trzasnąć meldunek ze zdjęciem na FB... czyli generalnie - WIDZOWIE. Dlatego powinno być utworzonych kilka sektorów dla WIDZÓW, a reszta dla KIBICÓW. Niech sobie widzowie siedzą, jedzą hot-dogi, oglądają mecz i uczą się dopingu. Z nich się po prostu zrobi zaplecze - takie kadry, które później będą miały wstęp na sektory kibicowskie.

Tylko trąbek/gwizdków bym zabronił wnosić. Bębny lepsze :)

W złą stronę to ugłaskiwanie mas zmierza. Jak kibice Lecha zaproponowali transparent nieznacznie wychodzący poza obszar politycznej poprawności, to afera była kosmiczna.
 PM off  

#9 PostWysłany: 15 Paź 2014 13:11 
Awatar użytkownika

Loty: 402
Kilometry: 698 431
Krajów: 48 / 22.4%
platynowy
za łby z mundurowymi moga sie obecnie zlapac kibice i gornicy,
pierwszym sie przykreca juz srube na drugich tez przyjdzie pora
i bedzie spoleczenstwo kompletnie juz bierne na to co sie dzieje czy bedzie dzialo
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości