Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 18 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 05 Paź 2014 16:14 
Awatar użytkownika

niebieski
dobra cena:
Załącznik:
las.jpg
las.jpg [ 10.5 KiB | Obejrzany 2275 razy ]

PERMITTED 03OCT 14 THROUGH 31MAY 15 ON THE OUTBOUND TRANSATLANTIC SECTOR.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#2 PostWysłany: 05 Paź 2014 16:24 
Awatar użytkownika

jas_wedrowniczek napisał(a):
dobra cena:
Załącznik:
las.jpg

PERMITTED 03OCT 14 THROUGH 31MAY 15 ON THE OUTBOUND TRANSATLANTIC SECTOR.

Za kilkadziesiąt złotych więcej możliwy wylot z Krakowa z przesiadką we Frankfurcie.
Cena naprawdę dobra !

#3 PostWysłany: 05 Paź 2014 16:30 
Awatar użytkownika

można taniej
Załącznik:
las.jpg
las.jpg [ 23.11 KiB | Obejrzany 2225 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 05 Paź 2014 16:33 
Awatar użytkownika

niebieski
mozna, listopad to jak last minute ;)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 05 Paź 2014 17:29 

Można zrobić gdzieś przystanek kilkudniowy w USA ?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 05 Paź 2014 19:11 
Awatar użytkownika

srebrny
Bardzo dobra cena do LAS z Polski i to bez kombinowania. Gdyby TATL był na DL lub LH, dodatkowy plus.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 05 Paź 2014 19:32 
Awatar użytkownika

Załącznik:
las1.jpg
las1.jpg [ 135.52 KiB | Obejrzany 2004 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#8 PostWysłany: 10 Paź 2014 13:11 

Panowie podpowiedzcie, kupilem ww bilety do Vegas z przesiadka we frankfurcie i houston (w druga strone san francisco i frankfurt).

Jak nadajemy bagaze w warszawie? Bezposrednio do Vegas ale odbieramy je mimo to w Houston i nadajemy ponownie dalej? 3lata temu mialem przesiadke w Chicago lecac dalej do LA i jakos tak to sie odbywalo ale nie pamietam dokladnie juz :-( zazwyczaj lece bezposrednio do jakiegos miasta w usa bez przesiadek na ich terenie :-)

Podpowiecie?:)

#9 PostWysłany: 10 Paź 2014 13:13 

Tak, W Houston będziesz musiał odebrać bagaż, przejść security i ponownie go nadać.
 Profil Relacje PM off
NonamePL uważa post za pomocny.

#10 PostWysłany: 10 Paź 2014 13:24 
Awatar użytkownika

niebieski
@NonamePL dalsza pomoc po kliknięciu zielonej lub niebieskiej ikonki :oops:
 Profil Relacje PM off
NonamePL lubi ten post.

#11 PostWysłany: 10 Paź 2014 13:57 

Hehe no tak, na tapatalk nie wyswietlaja sie te ikonki ale rzeczywiscie warto docenic :P

Panowie - jak rozumiem bagaz nadaje w wawie bezposrednio do Vegas?

Jak z droga powrotna ? Nadaje w Vegas bezposrednio do Warszawy przy czym w San Francisco musze odebrac i nadac ponownie bagaz (bez securitycheck?)

Podpytam - 1:30 starczy w houston na przesiadke? Terminal D -> C

Dziekuje z gory :)

#12 PostWysłany: 10 Paź 2014 14:02 

Tak, nadajesz od razu do Vegas, musisz bagaż jedynie przeniesc przez security w Houston.
Powrót bez zamieszania - bagaż nadajesz w Vegas do Wawy i w SF już nic nie musisz ;)

Z przesiadką nie pomogę w Houston nie byłem. Tak czy siak jeśli jesteś na jednym bilecie to najwyżej cię przebukują na następny lot. Ale fakt ze to sytuacja mało komfortowa.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 10 Paź 2014 18:11 
Awatar użytkownika

niebieski
bagaż w Wawie nadajesz do portu docelowego, podczas przesiadki na terenie USA zdejmujesz go z taśmy (bagaże już są dawno zdjęte i czekają) i przekładasz na drugą (tak miałem) bez ponownego nadawania naklejki już są docelowe, zawsze jest ktoś z obsługi i podpowiada. Powrót bagaż już normalnie LAS-WAW chyba ze gdzieś się zgubi :-)
co do przesiadki 1,5 może być mało , kolejki do oficera od 1-2 godz. zależy jak się trafi, ale też tam jest obsługa i może idziesz bez kolejki.
Co do przebukowania biletów na 100% nie jestem pewny - jeżeli loty są o czasie a wina jest po Twojej stronie, nigdy nie miałem krótkiej przesiadki w USA.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 10 Paź 2014 19:46 

Często latam do USA służbowo i głównie właśnie mam przesiadki w Houston. Mogę potwierdzić, że zazwyczaj 1,5h to spędzi się w kolejce do imigracyjnego, bo kilka samolotów naraz ląduje. Moge również potwierdzić, że nie ma problemu z przebookowanie lotu na kolejny, jeżeli tak długo zeszło na imigracyjnym, więc ja nawet latam z przesiadkami 50min wiedząc, że załapie się na kolejny lot.

BTW. Mój bagaż zazwyczaj w takiej sytuacji jest na miejscu przedemną :)
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 10 Paź 2014 19:53 

Każde lotnisko ma określony minimalny dopuszczalny czas na przesiadkę. Poniżej tego czasu biletu linie nie sprzedają, natomiast to nie znaczy ze jesli z jakiegos powodu (np. kolejki) nie zmiescisz się w czasie to lot przepada. Warto uprzedzić obsługę samolotu o krótkim połączeniu - czasem wypuszczają takie osoby jako pierwsze.
Gdzieś - ale trudno mi teraz przypomnieć sobie gdzie - czytałem nawet o osobach które nie zdążyły, zostały przebukowane, po czym żądały odszkodowania za opóźnione dotarcie do miejsca docelowego ;)
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 10 Paź 2014 20:57 

ok super, dziekuje panowie za pomoc :)

#17 PostWysłany: 11 Paź 2014 00:53 

srebrny
beyond napisał(a):
Tak, nadajesz od razu do Vegas, musisz bagaż jedynie przeniesc przez security w Houston.
Powrót bez zamieszania - bagaż nadajesz w Vegas do Wawy i w SF już nic nie musisz ;)

Z przesiadką nie pomogę w Houston nie byłem. Tak czy siak jeśli jesteś na jednym bilecie to najwyżej cię przebukują na następny lot. Ale fakt ze to sytuacja mało komfortowa.

Jeśli nie bedzie już lotu tego dnia, albo nie będzię miejsc to przebookują cie na dzień następny, ale nie zapewnią noclegu - tak, że jest tam dużo gorzej niż w EU
W kolejce do kontroli paszportowej nie robią żadnych wyjątków dla osób które nie zdążą na przesiadkę

#18 PostWysłany: 11 Paź 2014 09:46 

Dokładnie tak jest - dlatego napisałem ze sytuacja mało komfortowa.

W kolejce zasadniczo nie ma wyjątków - dlatego warto zagadać z obsługą samolotu i szybko go opuścić.
A w kolejce wyjątki się zdarzają - jakiś czas temu miałem w Atlancie ciasną przesiadkę wiec poleciałem szybko zająć miejsce w kolejce, za mną szła żona z dwójką dzieci. Odległość między rękawem a punktem kontroli maks. 5 min. spacerkiem. Po 30 min. i przepuszczeniu całego wszystkich w kolejce zacząłem się niepokoić. Postawiłem na nogi całą obsługę, celników, itp. po godzinie i ogólnym zamieszaniu, komunikatach, itp. udało się rodzinkę odnaleźć. Skręcili do wyjścia zamiast na transfer, a ze lotnisko było rozległe było gdzie szukać ;).

Ale po tym zamieszaniu, spokojnie nas przepuścili juz bez kolejki, podczas security tez fast trackiem - ostatecznie spokojnie zdążyliśmy ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 18 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: drex, Trendiction [Bot] oraz 5 gości