Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 06 Paź 2014 13:56 

Dokąd
  • Los Angeles/San Diego

Data wylotu
  • 16.02.2015

Długość pobytu
  • Pobyt na stałe

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Ilość pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • WRO-CPH-LAX za 1638,55 one way, 2x23kg

Dodatkowe informacje
  • Hej!

Poszukuję lotów dla dwóch osób one way z Polski do CA w drugiej połowie lutego lub na początku marca. Wylot najlepiej z Wrocławia (ale Poznań też wchodzi w grę, ewentualnie Warszawa lub Kraków przy bardzo dobrych cenach). Przylot do San Diego Lindbergh (w opcji idealnej do McClellan-Palomar Airport w Carlsbad) lub LAX. Znalazłam loty z Wrocławia przez Kopenhagę (SAS) do LAX (Norwegian) z dwoma walizkami 23kg za 1638,55PLN/os. Cena bardzo kusząca za lot w jedną stronę z duuużym bagażem, aczkolwiek przy tym połączeniu międzylądowanie w CPH jest dosyć długie: 7h30min.
    Zastanawiam czy istnieje opcja zejścia jeszcze z ceny oraz skrócenia czasu podróży (nie mogę zrezygnować z bagażu, 2x23kg + podręczny to minimum). Będę wdzięczna za pomoc i wskazówki. W grę wchodzi także zakup biletów RT z opcją open na powrót lub z powrotem na jesień/zimę 2015r.
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 07 Paź 2014 13:11 

Z Norwegianem zwlaszcza na tak dluga podroz musisz wziac pod uwage ze nie masz ani bagazu ani posilkow w cenie - ale wydaje mi sie ze to rozwazylas. Swoja droga jak na OW z taka iloscia bagazu to cena dobra.

Jak zawsze bilet powrotny wychodzi taniej, mozesz wziac ponizszy bilet pod uwage:
https://www.kayak.de/flights/WAW-SAN/20 ... 2015-09-01
na trasie Warszawa-San Diego, z powrotem we wrzesniu Santa Ana - Berlin za 2222zl (obecnie mozna bilet kupic tylko do 1 wrz)
powinno sie to zmienic tak ze za miesiac bedziesz juz mogla kupic powrot na 1 pazdziernika.. aczkolwiek nikt nie bedzie mogl ci obiecac ze ta "oferta specjalna" bedzie dalej dostepna.. tak samo jak z Norwegianem ;)
 PM off  

#3 PostWysłany: 07 Paź 2014 13:48 

Dzięki za odpowiedź i ofertę. Troszkę przeraża mnie czas trwania podróży: 33h (Ale zawsze można sie przeimprezować jedną noc w London :) ) Plus koszty dojazdu Wro-Wawa.
Ten mój OW bez bagażu (SAS+NORwegian) to ok 1100zl - co chyba jest dobrą kwotą. Wiem, że Norwegian w opcji low fair nie ma posiłków, ale zawsze można zabrać ze sobą jakiś mały snack (przetrwanie 11h bez jedzenia nie jest jakimś strasznym wyzwaniem) :)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 07 Paź 2014 17:53 

jak wolisz, tam akurat nocka jest w Chicago ale lecisz docelowo do SAN a nie LAX (lecac do LAX tez musisz doliczyc koszt dojazdu do SAN)
koszt dojazdu WRO-WAW ? 1zl Polskim Busem ;)

mozesz tez w tym powzyszym linku pobawic sie miejscami docelowymi i lecac do LAX najdluzsza przesiadka bedzie miala 3h

plusy powyzszego mixa sa nastepujace:
a) wszystko na jednym bilecie - lecisz w zimie.. anuz samolot z Wrocka sie opozni i lot ci moze uciec, badz by tego uniknac spedzisz sporo godzin na lotnisku
b) zakladam ze Norwegian na loty miedzykontynentalne ma lepiej wyposazone samoloty.. 3 dni temu wracalem nim z Ibizy to sie czulem jak w typowym Ryanie ;)
c) w BA masz darmowy alkohol, kilka cieplych posilkow, napoje
d) dostajesz mile za loty - za podobnej dlugosci lot dostalem wystarczajaco mil zeby w maju odbyc dwa loty miedzy wyspami na hawajach za darmo (600zl zysku)
e) lot powrotny ;)

minusy:
a) nie zwiedzisz Kopenhagi ;)

Twoj wybor ;)
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość