Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 443  Następna
Autor Wiadomość
#821 PostWysłany: 24 Wrz 2014 10:14 

Wirecki1 napisał(a):
Sorry jeśli to było na 35tej albo 27mej stronie i powtarzam.
Jeśli mam WDC do wiosny 2015, czy uzyskanie karty teraz spowoduje, że że WDC będzie bezpłatne w kolejnym rocznym okresie, czy rok będzie liczony od uzyskania karty, co de faco oznaczałoby darmowe WDC przez pół roku (rok od dziś)?
.

wdc ma jedynie roczny okres obowiązywania, a więc zostanie przedłużone wiosną 2015r. o ile będziesz miał przyznaną i aktywowaną w/w kartę
 PM off  

City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN
Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍 Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍
#822 PostWysłany: 24 Wrz 2014 10:39 

Tjw1978 napisał(a):
tasiek napisał(a):
Dzisiaj dostałem informację od Konsultanta, że w przypadku odrzucenia wniosku składanego przez telefon powinienem
udać się do placówki Banku i tam raz jeszcze zawnioskować. Niestety muszę odczekać 3 miesiące zanim złożę kolejny wniosek od KK.
Też tak mieliście?

Mi odrzucili telefonicznie (juz po podpisaniu dokumentów od kuriera). W oddziale wyjaśniłem ze chodzi o BIK i nie zamknięty jeden kredyt w innym banku. Wystąpiłem tam o wykreślenie z BIK i może po 3 tygodniach złożyłem wniosek w oddziale raiffeisena. Tym razem już pozytywnie. Karta w systemie widoczna i w drodze.

Czy ktoś jeszcze wnioskował drugi raz przed upływem tych 3 miesięcy ponownie o kartę ale tym razem w oddziale?
 Profil Relacje PM off  

#823 PostWysłany: 24 Wrz 2014 10:54 
Awatar użytkownika

srebrny
tasiek napisał(a):
...
Czy ktoś jeszcze wnioskował drugi raz przed upływem tych 3 miesięcy ponownie o kartę ale tym razem w oddziale?

Tak.
Przygotuj sobie od razu zaświadczenie o zarobkach oraz wyciągi z ostatnich 3 miesięcy z karty którą będziesz przenosił do Raiffa.
Szybciej załatwisz.

#824 PostWysłany: 24 Wrz 2014 10:58 

wtak napisał(a):
tasiek napisał(a):
...

Tak.
Przygotuj sobie od razu zaświadczenie o zarobkach oraz wyciągi z ostatnich 3 miesięcy z karty którą będziesz przenosił do Raiffa.
Szybciej załatwisz.

Nie przenoszę karty - wnioskuję o nową.
Czy oprócz zaświadczenia o zarobkach i ksera dowodu i drugie dokumentu coś jeszcze potrzeba?
Odrzut wniosku składanego przez telefon był w zeszłym tygodniu
 Profil Relacje PM off  

#825 PostWysłany: 24 Wrz 2014 11:58 
Awatar użytkownika

Loty: 652
Kilometry: 1 484 217
Krajów: 94 / 43.9%
srebrny
Zależy z jakiego powodu odrzucili , ja miałem w BIK stare limity nie zmienione przez jakiś czas przez inny bank musiałem donosić nowe umowy z nową wysokością limitów do oddziału ale wszystko się udało załatwić szczęśliwie i czekam na kartę :D
 Profil Relacje PM off  

#826 PostWysłany: 24 Wrz 2014 13:37 

chester0 napisał(a):
Zależy z jakiego powodu odrzucili , ja miałem w BIK stare limity nie zmienione przez jakiś czas przez inny bank musiałem donosić nowe umowy z nową wysokością limitów do oddziału ale wszystko się udało załatwić szczęśliwie i czekam na kartę :D

Tego niestety nie wiem bo nie chcieli mi powiedzieć przez telefon a w BIKu sprawdziłem dzisiaj i nie zalegam z niczym
 Profil Relacje PM off  

#827 PostWysłany: 24 Wrz 2014 14:59 

Ma ktoś z was, poza kartą kredytową, konto w Raiffesen Polbank? W cenniku widnieje opłata za kartę debetową, z której można się zwolnić wydając 350 zł kartą. Czy liczą się też transakcje kartą kredytową czy trzeba używać również debetówki żeby była bezpłatna?
 Profil Relacje PM off  

#828 PostWysłany: 24 Wrz 2014 15:00 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 174 131
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
Do konta tylko transakcje debetówką.
 Profil Relacje PM off  

#829 PostWysłany: 24 Wrz 2014 15:13 
Awatar użytkownika

Loty: 406
Kilometry: 714 375
Krajów: 48 / 22.4%
platynowy
czas testowac w praktyce

:)
karta doszla błedne imie na karcie ok wszedzie pracuja ludzie moze sie zdarzyc
brak loginu do systemu, kontakt z infolinia przeslali sms-em w 5 minut
proba aktywacji karty - porazka sms przychodza karta status nieaktywna
po kilku probach sukces :)

hihi strach myslec jak to bedzie wygladalo dalej
poki co z przymrozeniem oka wierze ze bedzie jak trzeba
 Profil Relacje PM off  

#830 PostWysłany: 24 Wrz 2014 16:59 

Informacja ważna la wszystkich, którzy mają kartę Silver.
Dostałem taką informację.
Uprzejmie informujemy, że 27 września do Klientów, którzy otrzymali Srebrne MasterCardy w Ofercie Promocyjnej Wizz Air, Bank wyśle nowe karty kredytowe Wizz Air MasterCard.
 Profil Relacje PM off  

#831 PostWysłany: 24 Wrz 2014 17:16 

correos napisał(a):
czas testowac w praktyce

:)
karta doszla błedne imie na karcie ok wszedzie pracuja ludzie moze sie zdarzyc
brak loginu do systemu, kontakt z infolinia przeslali sms-em w 5 minut
proba aktywacji karty - porazka sms przychodza karta status nieaktywna
po kilku probach sukces :)

hihi strach myslec jak to bedzie wygladalo dalej
poki co z przymrozeniem oka wierze ze bedzie jak trzeba

Kartę można aktywować przez infolinię za pomocą miłej konsultantki ( ona wszystko załatwi bez wysyłania smsa ) a następnie samemu nadać nowy pin :)

#832 PostWysłany: 24 Wrz 2014 18:58 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
Krajów: 5 / 2.3%
niebieski
undeniable napisał(a):
Ma ktoś z was, poza kartą kredytową, konto w Raiffesen Polbank? W cenniku widnieje opłata za kartę debetową, z której można się zwolnić wydając 350 zł kartą. Czy liczą się też transakcje kartą kredytową czy trzeba używać również debetówki żeby była bezpłatna?
Pisz precyzyjnie. Limit 350 zł jest dla konta aktywnego i komfortowego a dla konta wygodnego i 6 zł naliczą gdy liczba zaksięgowanych transakcji bezgotówkowych kartą debetową wynosi mniej niż 6 dla konta (bez limitu w zł)
 Profil Relacje PM off  

#833 PostWysłany: 25 Wrz 2014 09:09 

Koledzy, ja przerabiam teraz "ciekawy" problem.
O kartę wnioskowałem na początku lipca - przyjechał kurier, podpisałem papiery, dałem ostatni wyciąg z kredytówki (karta miała być przenoszona) i po kilku dniach dostałem telefon, że potrzebują jeszcze potwierdzone kopie dokumentów (dowód i prawo jazdy) - ale mam to wysłać listem poleconym. W międzyczasie dowiedziałem się, że WDC mam sobie opłacić sam (nie miałem tego wcześniej). Powiedziałem wtedy że w takim razie nie chcę tej karty bez opłaconego członkowstwa.
Na początku września zadzwoniła do mnie konsultantka i powiedziała, że jak im doślę mailem skan prawa jazdy to dostanę kartę ale już na nowych zasadach (opłacone członkowstwo i 50zł w punktach). Wysłałem maila i na początku tygodnia dostałem pocztą kartę oraz podpisaną umowę - tą samą, którą podpisywałem w lipcu - wraz z zapisami które wtedy obowiązywały.
Ciekawy jestem wg których zasad mam z niej korzystać? Na infolinii ile osób obsługujących tyle opinii.
Miał może ktoś podobnie?
 Profil Relacje PM off  

#834 PostWysłany: 25 Wrz 2014 12:29 

Czy komuś z forumowiczów udało się uzyskać kartę wnioskując o nową, a nie przenosząc z innego banku?
 Profil Relacje PM off  

#835 PostWysłany: 25 Wrz 2014 12:46 

Loty: 143
Kilometry: 302 644
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
tasiek napisał(a):
Czy komuś z forumowiczów udało się uzyskać kartę wnioskując o nową, a nie przenosząc z innego banku?

Chyba jest z tym jakiś problem. Wnioskowałem o nowa kartę przez infolinię i wstępna decyzja kredytowa była pozytywna. Kurierem wysłałem dokumenty z kwotami które podawałem na infolinii. Po tygodniu dostałem SMS-a, że odrzucono mój wniosek. Dzwoniłem 3 razy o podanie powodu odrzucenia i radę co dalej robić (przenieść Dinersa, wnioskować w oddziale czy ponownie przez telefon) ale za każdym razem uzyskiwałem inną odpowiedź. Przy własnej działalności od kilku lat i dochodach rzędu 8000/miesiąc nie jestem dla Raiffeisena wiarygodnym klientem. Gdyby nie przeliczanie walut po kursie mastercarda (kilka razy w roku wyjeżdżam za granicę) dawno dałbym sobie spokój.

#836 PostWysłany: 25 Wrz 2014 12:47 

TomGSM napisał(a):
tasiek napisał(a):

Chyba jest z tym jakiś problem. Wnioskowałem o nowa kartę przez infolinię i wstępna decyzja kredytowa była pozytywna. Kurierem wysłałem dokumenty z kwotami które podawałem na infolinii. Po tygodniu dostałem SMS-a, że odrzucono mój wniosek. Dzwoniłem 3 razy o podanie powodu odrzucenia i radę co dalej robić (przenieść Dinersa, wnioskować w oddziale czy ponownie przez telefon) ale za każdym razem uzyskiwałem inną odpowiedź. Przy własnej działalności od kilku lat i dochodach rzędu 8000/miesiąc nie jestem dla Raiffeisena wiarygodnym klientem. Gdyby nie przeliczanie walut po kursie mastercarda (kilka razy w roku wyjeżdżam za granicę) dawno dałbym sobie spokój.

I co zrobiłeś?
Wnioskowałeś w placówce?
 Profil Relacje PM off  

#837 PostWysłany: 25 Wrz 2014 13:22 
Awatar użytkownika

Loty: 36
Kilometry: 49 961
Krajów: 11 / 5.1%
niebieski
tasiek napisał(a):

Mi.
Mam kredytówkę citi - sierotkę wizzairową z której nie rezygnowałem.
Poszedłem do oddziału na początku września (jak u obecnego pracodawcy przekroczyłem 3 miesiące zatrudnienia) i zaproponowany przeze mnie limit (niższy niż w citi) przeszedł bez najmniejszego szmeru - a pani za biurkiem zrobiła oczy jak system wypluł, ze moge limit 8 razy większy dostać :D Ale to zasługa ślicznej historii w BIKu.
 Profil Relacje PM off  

#838 PostWysłany: 25 Wrz 2014 13:29 
Awatar użytkownika

niebieski
tasiek napisał(a):

Ja rownież dostałem nową KK. Dostałem bez problemu.
Jak pisałem wcześniej bez zaświadczeń o pracy o dochodach z limitem 3000 zł.
 Profil Relacje PM off  

#839 PostWysłany: 25 Wrz 2014 13:55 
Awatar użytkownika

Loty: 652
Kilometry: 1 484 217
Krajów: 94 / 43.9%
srebrny
Też dostałem nową bo mi zależało, żeby zostawić tą z citi. Na infolinii byłą lipa w placówce jest zupełnie inna rozmowa . Każdemu kto ma problem z otrzymaniem tej karty polecam wizytę w oddziale, można normalnie porozmawiać dowiedzieć się dlaczego przez infolinię nie przeszło i wyjaśnić temat. U mnie powodem porażki na infolinii był fakt iż w BIK wiszą jeszcze stare limity z innej karty a w placówce wyjaśnili to choć nie powiem zajęło do dłuższą chwilę. A dostał już ktoś tą kartę fizycznie tj. wizz bo mi przysłali sms w poniedziałek , że wysłana i czekam do dziś nic
 Profil Relacje PM off  

#840 PostWysłany: 25 Wrz 2014 14:08 

chester0 napisał(a):
Też dostałem nową bo mi zależało, żeby zostawić tą z citi. Na infolinii byłą lipa w placówce jest zupełnie inna rozmowa . Każdemu kto ma problem z otrzymaniem tej karty polecam wizytę w oddziale, można normalnie porozmawiać dowiedzieć się dlaczego przez infolinię nie przeszło i wyjaśnić temat. U mnie powodem porażki na infolinii był fakt iż w BIK wiszą jeszcze stare limity z innej karty a w placówce wyjaśnili to choć nie powiem zajęło do dłuższą chwilę. A dostał już ktoś tą kartę fizycznie tj. wizz bo mi przysłali sms w poniedziałek , że wysłana i czekam do dziś nic

Czy jeśli chodzi o wizytę w oddziale to wystarczy zaświadczenie o dochodach i ksero dwóch dokumentów ze zdjęciem? Czy coś jeszcze potrzeba?
Czy wszystko uda się przy jednej wizycie załatwić czy trzeba czekać kilka dni na decyzję?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 443  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości