Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 443  Następna
Autor Wiadomość
#801 PostWysłany: 22 Wrz 2014 18:02 
Awatar użytkownika

srebrny
tasiek napisał(a):
Czy komuś po odrzuceniu wniosku składanego przez telefon udało się uzyskać kartę po wybraniu się do placówki Banku?

Tak. Próbuj w ten sposób. Znacznie zwiększa szanse chociaż wymagają dodatkowych dokumentów.

City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN
Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍 Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍
#802 PostWysłany: 22 Wrz 2014 18:12 
Awatar użytkownika

Loty: 652
Kilometry: 1 484 217
Krajów: 94 / 43.9%
srebrny
Potwierdzam na infolinii była lipa w placówce okazało się, że jednak można. Trochę było czekania i kwitów do doniesienia ale się udało w zeszłym tygodniu podpisałem umowę a dziś przysłali sms że już wysłali kartę więc zostało tylko zaglądać do skrzynki :D
 Profil Relacje PM off  

#803 PostWysłany: 22 Wrz 2014 19:00 
Awatar użytkownika

Loty: 78
Kilometry: 90 328
Krajów: 12 / 5.6%
shiver napisał(a):
Anonymous napisał(a):
trochę denerwuje, że pomiędzy "bieżące blokady", a zaksięgowaniem w "historia transakcji" 1-2 dni wykonane zakupy bezgotówkowe są niewidoczne w systemie

I jeszcze tłumaczą w odpowiedzi na reklamację, że to normalne.
PS. Na moim koncie nadal brakuje tajemniczej złotówki. Reklamacja w toku, przeprosili, odpowiedzą w listopadzie bo nie wiedzą.

Wg mojej skromnej opinii to jednak mBank (i generalnie banki z dawnej grupy BRE) ma system w pełni online jako jedyny z banków z jakimi miałem do czynienia do tej pory (BNP Paribas, Citibank, BGŻ Optima, Raiffeisena, mBank, Multibank).
Blokady pojawiają się od razu i schodzą bardzo szybko.

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off
shiver lubi ten post.

#804 PostWysłany: 22 Wrz 2014 19:59 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
Krajów: 5 / 2.3%
niebieski
Tomek Zien napisał(a):
zulu napisał(a):
Ale zajrzałem do nowej tabeli opłat i ... wszyscy ci co naiwnie wierzą że mogą "zrezygnować" lub że już są "pewni" że "zrezygnowali" to taka mała niespodzianka pt "Opłata miesięczna za objęcie ubezpieczenie na wypadek śmierci i trwałej niezdolności do pracy" - 0,18% salda zadłużenia na koniec Cyklu rozliczeniowego oczywiście dla karty Wizz Air MasterCard

Ale o co chodzi? Przecież to ubezpieczenie jest od początku, jeszcze jak braliśmy srebrne. Zrezygnować z niego teoretycznie nie można ale można go uniknąć na 2 sposoby -> spłata karty przed końcem cyklu rozliczeniowego (przed generowaniem wyciągu) lub uposażenie Reiffeisena przy innym ubezpieczeniu na życie. Maglowane na forum od samego początku ;)
Ja to wiem i Ty to wiesz ale cały czas są tacy co twierdzą że z tych 0,18 % zrezygnowali :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#805 PostWysłany: 22 Wrz 2014 21:19 
Awatar użytkownika

Loty: 159
Kilometry: 388 206
Krajów: 32 / 15.0%
niebieski
"Uczestnik może zamienić swoje Punkty na kwotowe odzwierciedlenie wartości dostępnych upustów za Usługi Wizz Air ewidencjonowanych na Koncie Wizz po wykupie Punktów (?Fundusze") poprzez złożenie Zlecenia. Zlecenie takie należy złożyć najwcześniej 30 dni po dniu, w którym karta Wizz Air MasterCard została aktywowana, ale nie później niż w ciągu 12 miesięcy od dnia przyznania Punktów. "

Kartę zakłądałem od razu po wprowadzeniu oferty przez bank (koniec sierpnia). Dostałem srebrną kartę. Najwcześniej mogę wymienić punkty:
- dopiero 30 dni od momentu dostania nowej karty z samolotem (tzn. ok. 30 pażdziernika)?
- czy może 30 dni od daty wydania srebrnego mastercarda zamiennego (tzn. już lada dzień)?

Ja się skłaniam niestety bardziej ku wersji 1. a na szybko muszę kupić bilety. Pomoże ktoś?

#806 PostWysłany: 22 Wrz 2014 21:25 

karollo napisał(a):
"Uczestnik może zamienić swoje Punkty na kwotowe odzwierciedlenie wartości dostępnych upustów za Usługi Wizz Air ewidencjonowanych na Koncie Wizz po wykupie Punktów (?Fundusze") poprzez złożenie Zlecenia. Zlecenie takie należy złożyć najwcześniej 30 dni po dniu, w którym karta Wizz Air MasterCard została aktywowana, ale nie później niż w ciągu 12 miesięcy od dnia przyznania Punktów. "

Kartę zakłądałem od razu po wprowadzeniu oferty przez bank (koniec sierpnia). Dostałem srebrną kartę. Najwcześniej mogę wymienić punkty:
- dopiero 30 dni od momentu dostania nowej karty z samolotem (tzn. ok. 30 pażdziernika)?
- czy może 30 dni od daty wydania srebrnego mastercarda zamiennego (tzn. już lada dzień)?

Ja się skłaniam niestety bardziej ku wersji 1. a na szybko muszę kupić bilety. Pomoże ktoś?

Anonymous napisał(a):
joker1977 napisał(a):

Co do punktów to min 30 dni od aktywacji kk (WIZZ) poprzez infolinie banku w/g regulaminu.

Przed chwila otrzymałem od konsultanta informację, że usługa przelewania zgromadzonych pkt. wizz na konto mywizz za pomocą konsultantów infolinii zostanie aktywowana od 15 października 2014r.
 PM off
karollo lubi ten post.

#807 PostWysłany: 23 Wrz 2014 00:31 
Awatar użytkownika

Loty: 130
Kilometry: 249 917
Krajów: 29 / 13.6%
niebieski
Pytacie co w sytuacji gdy bank odmówił karty na infolinii. Ja tak miałem a powód był banalny ale wyjaśniony w oddziale.

W BIK nie został zamknięty kredyt spłacony kilka miesięcy temu a ja się nie przyznałem że to wisi :-)

A że to była duża rata to mnie odrzucili. Załatwiłem wykreślenie z BIK tego zapłaconego kredytu i karta przyznana. Tak więc sprawdźcie swoją historię w BIK bo może być z nią różnie.

Później nie można się dziwić że bank nie chce nam dać karty kredytowej

#808 PostWysłany: 23 Wrz 2014 12:11 

niebieski
Przeczytałem wszystkie komentarze pod artykułem z głównej strony (nie było łatwo przyznam, sporo powtórzeń pytań ;) ) a także info ze strony wizzair, natomiast mam prośbę o odpowiedź osoby, które już korzystają z WDC.

1. Przelew punktów z Raiffeisen na konto WDC musi nastąpić w ciągu roku, natomiast jaka jest ich "ważność" na koncie WDC ? Do momentu utraty wazności konta WDC?

2. Wymogi dotyczące ilości transakcji / wartości obrotu już znam, natomiast patrząc na to okres bezodsetkowy przez pryzmat tego ubezpieczenia, czy można przyjąć że wystarczy spłacać zadłużenie na dzień przed datą rozliczenia (wyciągu) ? Już wtedy ignorując ten 50-cio kilku dniowy okres bezodsetkowy? Innymi słowy, według stanu na dzień dzisiejszy, wystarczy poznać dzień rozliczenia (wyciągu) i np. na dwa dni wcześniej uregulować saldo ?

Z rozumieniem produktów finansowych raczej nie mam problemu, natomiast tu "zmyliło" mnie to rozdzielenie okresu bezodsetkowego i salda na dzień rozliczenia (wyciągu). Dlatego z góry dziękuję za odpowiedź.
 Profil Relacje PM off  

#809 PostWysłany: 23 Wrz 2014 12:21 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 174 131
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
1. Do tej pory po przelaniu punkty zachowywały ważność przez 24 miesiące.
2. Tak. Kilka postów wyżej napisałem jak uniknąć tego ubezpieczenia.
 Profil Relacje PM off  

#810 PostWysłany: 23 Wrz 2014 12:37 

Dzisiaj dostałem informację od Konsultanta, że w przypadku odrzucenia wniosku składanego przez telefon powinienem
udać się do placówki Banku i tam raz jeszcze zawnioskować. Niestety muszę odczekać 3 miesiące zanim złożę kolejny wniosek od KK.
Też tak mieliście?
 Profil Relacje PM off  

#811 PostWysłany: 23 Wrz 2014 13:14 

niebieski
@ Tomek Zien

Dziękuję za odpowiedzi. Przed napisaniem pytania przeczytałem również wpisy z ostatniego miesiąca z tego wątku, ale dzięki za zwrócenie uwagi. Tylko może źle sformułowałem pytanie. Samo uregulowanie salda przed końcem cyklu rozliczeniowego to dla mnie jasna sprawa. Tylko nie wiem czy dobrze, że przy założeniu rozliczania co te około 30 dni, już mogę pominąć temat okresu bezodsetkowego: "na spłatę zadłużenia bez odsetek masz nawet 56 dni" ? <- informacja ze strony Banku, podkreśliłem słowo budzące moje wątpliwości.

Inaczej mówiąc, te ~55 dni liczymy:
1) od daty transakcji,
2) bez względu na daty transakcji są to po prostu cykle ~55 dniowe

Jeśli ten drugi przypadek to wypadają one w różnych dniach miesiąca i stąd moja obawa. Zakładam, że przypadek pierwszy, ale pozwoliłem sobie zadać tu pytanie, może informacja będzie przydatna również dla innych osób.
 Profil Relacje PM off  

#812 PostWysłany: 23 Wrz 2014 13:18 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
Krajów: 38 / 17.8%
srebrny
55 dni jest jak kupisz coś pierwszego dnia okresu rozliczeniowego - masz wtedy 31 dni okresu i 24 na spłatę
jak kupisz coś ostatniego dnia okresu rozliczeniowego to masz tylko 24 do spłaty

Image
 Profil Relacje PM off  

#813 PostWysłany: 23 Wrz 2014 13:18 
Awatar użytkownika

niebieski
Okres bezodsetkowy jest liczony zawsze od 1 dnia okresu rozliczeniowego. Czyli tak naprawdę od dnia wyciągu masz te 24, 25, 26 dni w zależności od oferty banku. Np jak masz wyciąg na ostatni dzień miesiąca to okres bezodsetkowy trwa do np 24 kolejnego miesiąca. Na wyciągach jest zawsze podany ostatni dzień spłaty, który jest równoznaczny z końcem okresu bezodsetkowego.
 Profil Relacje PM off  

#814 PostWysłany: 23 Wrz 2014 13:28 

niebieski
Dziękuję Wam obu za rzeczowe rozwianie moich wątpliwości.

Teraz jestem spokojny, że dobrze rozumiałem (z mojego poprzedniego posta) "przy założeniu rozliczania co te około 30 dni, już mogę pominąć temat okresu bezodsetkowego".

W przykładzie, który podał @zbuhu dla uniknięcia 0,18% wystarczy spłacać po prostu tak by środki wpłynęły i rozliczyły saldo przed przykładowo 20 grudnia, a dla transakcji wykonanych np. 25 grudnia okres bezodsetkowy liczony będzie od 21 grudnia.

Okres bezdodsetkowy - przy spłacie salda na koniec okresu rozliczeniowego - nie może być krótszy niż okres rozliczeniowy. Pewnie dla większości to od początku jest oczywiste, ale mnie jakoś zakręciło.

Raz jeszcze dzięki za wskazówki.
 Profil Relacje PM off  

#815 PostWysłany: 24 Wrz 2014 07:51 
Awatar użytkownika

Loty: 130
Kilometry: 249 917
Krajów: 29 / 13.6%
niebieski
tasiek napisał(a):
Dzisiaj dostałem informację od Konsultanta, że w przypadku odrzucenia wniosku składanego przez telefon powinienem
udać się do placówki Banku i tam raz jeszcze zawnioskować. Niestety muszę odczekać 3 miesiące zanim złożę kolejny wniosek od KK.
Też tak mieliście?

Mi odrzucili telefonicznie (juz po podpisaniu dokumentów od kuriera). W oddziale wyjaśniłem ze chodzi o BIK i nie zamknięty jeden kredyt w innym banku. Wystąpiłem tam o wykreślenie z BIK i może po 3 tygodniach złożyłem wniosek w oddziale raiffeisena. Tym razem już pozytywnie. Karta w systemie widoczna i w drodze.

#816 PostWysłany: 24 Wrz 2014 08:16 

Czy rzeczywiście jest tak aby uniknąć naliczenia opłaty za ubezpieczenie trzeba dokonać zapłaty do dnia wystawienia rozliczenia karty.
W takim przypadku znacznie skraca się cykl kredytowania.
 Profil Relacje PM off  

#817 PostWysłany: 24 Wrz 2014 08:22 

janeczek napisał(a):
Czy rzeczywiście jest tak aby uniknąć naliczenia opłaty za ubezpieczenie trzeba dokonać zapłaty do dnia wystawienia rozliczenia karty.
W takim przypadku znacznie skraca się cykl kredytowania.

Tomek Zien napisał(a):
zulu napisał(a):
Ale zajrzałem do nowej tabeli opłat i ... wszyscy ci co naiwnie wierzą że mogą "zrezygnować" lub że już są "pewni" że "zrezygnowali" to taka mała niespodzianka pt "Opłata miesięczna za objęcie ubezpieczenie na wypadek śmierci i trwałej niezdolności do pracy" - 0,18% salda zadłużenia na koniec Cyklu rozliczeniowego oczywiście dla karty Wizz Air MasterCard

Ale o co chodzi? Przecież to ubezpieczenie jest od początku, jeszcze jak braliśmy srebrne. Zrezygnować z niego teoretycznie nie można ale można go uniknąć na 2 sposoby -> spłata karty przed końcem cyklu rozliczeniowego (przed generowaniem wyciągu) lub uposażenie Reiffeisena przy innym ubezpieczeniu na życie. Maglowane na forum od samego początku ;)

coś za coś, chcesz mieć cały okres kredytowania do dyspozycji spłacisz nieco więcej tj. + owe 0,18% lub "uposażysz Raiffeisen na innym ubezpieczeniu na życie"
 PM off  

#818 PostWysłany: 24 Wrz 2014 09:35 

niebieski
Sorry jeśli to było na 35tej albo 27mej stronie i powtarzam.
Jeśli mam WDC do wiosny 2015, czy uzyskanie karty teraz spowoduje, że że WDC będzie bezpłatne w kolejnym rocznym okresie, czy rok będzie liczony od uzyskania karty, co de faco oznaczałoby darmowe WDC przez pół roku (rok od dziś)?

Druga sprawa....
Wniosek odrzucony z powodu krótszego niż 3 miesiące zatrudnienia u aktualnego pracodawcy. 3 miesiące mijają "za chwilę". Czy ktoś miał podobną sytuację, czy da się wznowić rozpatrzenie wniosku, czy trzeba składać nowy ( u mnie za tydzień).....

Ostatnio edytowany przez Wirecki1, 24 Wrz 2014 09:41, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#819 PostWysłany: 24 Wrz 2014 09:38 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie demonizujcie tak tej opłaty za ubezpieczenie. Przy obrocie 4000zł/miesiąc dostajemy przykładowo 80zł na konto Wizz a ubezpieczenie wyniesie 7,20zł. Siedem dych na czysto jest. Dodatkowo przetrzymanie tych 4000zł na jakiejś lokacie przez okres bezodsetkowy nawet przy oprocentowaniu 2% w skali roku zbilansuje nam to ubezpieczenie.
 Profil Relacje PM off
zbyhu lubi ten post.

#820 PostWysłany: 24 Wrz 2014 09:54 
Awatar użytkownika

Loty: 36
Kilometry: 49 961
Krajów: 11 / 5.1%
niebieski
Wirecki1 napisał(a):
Druga sprawa....
Wniosek odrzucony z powodu krótszego niż 3 miesiące zatrudnienia u aktualnego pracodawcy. 3 miesiące mijają "za chwilę". Czy ktoś miał podobną sytuację, czy da się wznowić rozpatrzenie wniosku, czy trzeba składać nowy ( u mnie za tydzień).....

Składaj nowy, i najlepiej w oddziale.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 443  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości