Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 443  Następna
Autor Wiadomość
#761 PostWysłany: 19 Wrz 2014 11:16 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
Krajów: 5 / 2.3%
niebieski
joker1977 napisał(a):
zulu napisał(a):
jazzin napisał(a):
zulu napisał(a):
Gdybyś jak napisałem wcześniej przeczytał regulaminy to byś wiedział że bank deklarował że pierwsze informacje z banku do WIZZ mają być przekazane w październiku. Kolejna transza po nowym roku.

Czy to się tyczy również członkostwa WDC czy tylko punktów ?
Jeszcze raz. Między Bankiem a WIZZ nie ma sytemu przekazującego dane bo niby skąd miał by być. Bank zadeklarował przerzucanie danych w 2 transzach (październik 2014 i styczeń 2015) po to by mieć czas na przygotowanie i przetestowanie takiego systemu on-line. Do tej pory nikt nie ma przerzuconych punktów ani WDC bo nie było transferu danych. Czekamy do początku października i wtedy się dowiemy jak to wygląda.

Chcę przekazać info że WDC mam przedłużone o kolejny rok zgodnie z ofertą Banku.
Troszke to trwało około 10 dni od podpisania umowy. Co konsultant to inne zdanie. Więc cierpliwie czekałem. 13-09 się skończylo WDC i od 14-09 mam przedłużone na kolejny rok.

Co do punktów to min 30 dni od aktywacji kk (WIZZ) poprzez infolinie banku w/g regulaminu.

Mam pytanie jak są u was księgowane płatności kartą. U mnie jako przelew z rachunku karty.
Na razie blokad nie widać i historii też.
Poczekam co będzie dalej.

1. Może teraz WDC dają po wydaniu karty - 3 miesiące temu tego nie było.
2. Mam kartę od 3 miesięcy a na koncie WIZZ cały czas zero więc z tymi punktami po za regulaminem MUSI być jeszcze system który pozwala na ich przekazanie. Regulamin zmienił się od 1 września co nie oznacza że cały system osiągnął pełną funkcjonalność. Osoby które podpisały umowy przed wrześniem (nie wiem jak jest obecnie) mają karty srebrny MC a na kartę z logo WIZZ muszą poczekać do końca września.
 Profil Relacje PM off  

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#762 PostWysłany: 19 Wrz 2014 11:23 

joker1977 napisał(a):

Co do punktów to min 30 dni od aktywacji kk (WIZZ) poprzez infolinie banku w/g regulaminu.

Przed chwila otrzymałem od konsultanta informację, że usługa przelewania zgromadzonych pkt. wizz na konto mywizz za pomocą konsultantów infolinii zostanie aktywowana od 15 października 2014r.

joker1977 napisał(a):

Mam pytanie jak są u was księgowane płatności kartą. U mnie jako przelew z rachunku karty.
Na razie blokad nie widać i historii też.

Kod:
Transakcja kartą / Przelew z konta karty

trochę denerwuje, że pomiędzy "bieżące blokady", a zaksięgowaniem w "historia transakcji" 1-2 dni wykonane zakupy bezgotówkowe są niewidoczne w systemie
 PM off  

#763 PostWysłany: 19 Wrz 2014 11:35 

niebieski
Anonymous napisał(a):
trochę denerwuje, że pomiędzy "bieżące blokady", a zaksięgowaniem w "historia transakcji" 1-2 dni wykonane zakupy bezgotówkowe są niewidoczne w systemie

I jeszcze tłumaczą w odpowiedzi na reklamację, że to normalne.
PS. Na moim koncie nadal brakuje tajemniczej złotówki. Reklamacja w toku, przeprosili, odpowiedzą w listopadzie bo nie wiedzą.

#764 PostWysłany: 19 Wrz 2014 11:42 
Awatar użytkownika

niebieski
U mnie cały czas brakuje 2 zł ale się już do tego przyzwyczaiłem :)
 Profil Relacje PM off  

#765 PostWysłany: 19 Wrz 2014 12:00 

Mam pytanie: czy w sytuacji, gdy mam pierwszą kartę dla spadkowiczów, srebrną i kończy mi się WDC 28.09.14 r. dostanę z automatu, bez opłat WDC od Raiffeisena? Warunki dla osób, które otrzymały wcześniej kartę nie mogą być chyba gorsze niż dla nowych klientów.
 Profil Relacje PM off  

#766 PostWysłany: 19 Wrz 2014 12:03 

złoty
Ja składałem reklamację, że na moim koncie jest nadwyżka ponad 60zł.
Do tej pory nie uzyskałem odpowiedzi.
 Profil Relacje PM off  

#767 PostWysłany: 19 Wrz 2014 12:10 

Moim zdaniem Raiffeisen nie radzi sobie z obsługą tych kart (a może kart w ogóle). Złożyłem 2 reklamacje, w obu przypadkach otrzymłem info, że rozpatrzenie przedłuży się (max do 10 listopada!; jedna złożona w sierpniu, druga na początku września).
Dodatkowo, nie mogłem robić dużych transakcji kartą i nikt nie był w stanie wyjaśnić dlaczego. Musiałem zastrzec kartę i zamówić nową.
Inną rzeczą jest to, że dla porównania w mBanku każda transakcja od razu widoczna jest w bankowości internetowej. W Raiffeisen musi minąć kilka dni, zanim transakcja się pojawi na naszym koncie :/

Jestem rozczarowany ich usługami.

#768 PostWysłany: 19 Wrz 2014 12:12 
Awatar użytkownika

niebieski
pachi1 napisał(a):
Mam pytanie: czy w sytuacji, gdy mam pierwszą kartę dla spadkowiczów, srebrną i kończy mi się WDC 28.09.14 r. dostanę z automatu, bez opłat WDC od Raiffeisena? Warunki dla osób, które otrzymały wcześniej kartę nie mogą być chyba gorsze niż dla nowych klientów.

Nie chce wprowadzać w błąd ale warunki mogą być gorsze dla tych co maja pierwszą kk dla "spadkowiczów"
W moim przypadku odpuścilem pierwszą kk i czekałem.

Właśnie sprawdziłem konto. Kilka operacji już mam zaksięgowane, kilka w blokadach, inne w "kosmosie"
Jak wyżej w opisywanych postach mi się nie zgadza o 0,12 gr.
Podsumowanie wszystkich wyciągów z dostępnym saldem.
Chyba że jest to różnica z kursu walut, bo akurat ta płatność mam od kilku dniu w blokadach.
 Profil Relacje PM off  

#769 PostWysłany: 19 Wrz 2014 13:16 

Nie należy nikogo wprowadzać w błąd, jedyna różnica dla obecnie starających się to premia 50 zł, ale też jest chyba większa ilość odmów przyznania (premii nie żałuję bo z zakupów w październiku za zakupy od lipca otrzymam w pkt wizzair sporo więcej, a i co nieco zaoszczędzilem na przewalutowaniach)
 PM off  

#770 PostWysłany: 19 Wrz 2014 14:04 

Karty z logo WIZZ będa wysyłane do wszytskich 29.09 - info z banku.
 Profil Relacje PM off  

#771 PostWysłany: 19 Wrz 2014 14:25 

niebieski
Anonymous napisał(a):
Nie należy nikogo wprowadzać w błąd, jedyna różnica dla obecnie starających się to premia 50 zł, ale też jest chyba większa ilość odmów przyznania (premii nie żałuję bo z zakupów w październiku za zakupy od lipca otrzymam w pkt wizzair sporo więcej, a i co nieco zaoszczędzilem na przewalutowaniach)

witam, generalnie zgadzam się, tylko chyba gdzieś przegapiłem, czy kk z pierwszej serii też daje darmowe WDC, ja podobnie już przerobiłem parokrotnie premię 50 PLN od czasu podpisania umowy,
 Profil Relacje PM off  

#772 PostWysłany: 19 Wrz 2014 14:28 

Pisząc wprost posiadając aktywowaną i aktywną w/w kartę kredytową "wdc należy Ci się jak psu micha", okres kiedy o nią wystąpiłeś nie ma tu znaczenia
 PM off  

#773 PostWysłany: 19 Wrz 2014 14:32 

niebieski
Anonymous napisał(a):
Pisząc wprost posiadając aktywowaną i aktywną w/w kartę kredytową "wdc należy Ci się jak psu micha", okres kiedy o nią wystąpiłeś nie ma tu znaczenia

niby tak ale w regulaminie o ile dobrze pamiętam, nic o tym nie było, a dopytuje się bo w sumie (podobnie jak wielu innym) niedługo mi się kończy, myślę, że po przyznaniu pierwszych punktów (już niedługo) większość pytań się wyjaśni, pzdr
 Profil Relacje PM off  

#774 PostWysłany: 19 Wrz 2014 14:36 
Awatar użytkownika

Loty: 652
Kilometry: 1 484 217
Krajów: 94 / 43.9%
srebrny
Co do tych odmów proponuje udać się do oddziału tam jest zdecydowanie łatwiej. Początkowo na infolinii po sprawdzeniu usłyszałem, że nie dostanę nowej co najwyżej mogę przenieść jakąś. Poszedłem do oddziału - bardzo miła obsługa. Muszę przyznać trochę to trwało jakieś półtora tygodnia ale parę dni temu podpisałem umowę i czekam na kartę. Wydaje mi się, że w oddziale jest większe pole do negocjacji i można coś tam w razie czego wyjaśnić donosząc jakieś kwity - tak było w moim przypadku sporo kwitów do doniesienia ale ostatecznie z sukcesem. Na infolinii brak możliwości manewru system powiedział, że nie i koniec tematu.
 Profil Relacje PM off  

#775 PostWysłany: 19 Wrz 2014 14:40 

santech napisał(a):
Anonymous napisał(a):

niby tak ale w regulaminie o ile dobrze pamiętam, nic o tym nie było, a dopytuje się bo w sumie (podobnie jak wielu innym) niedługo mi się kończy, myślę, że po przyznaniu pierwszych punktów (już niedługo) większość pytań się wyjaśni, pzdr

Biorąc pod uwagę obecny jeszcze bałagan, chcąc mieć pewność co do terminu wznowienia wdc dla pewności do nich napisz, z zapytaniem jak zamierzają rozwiązać problem różnych regulaminów w różnych okresach przyznawania w/w kart:
moje.pytania@raiffeisen.pl
 PM off  

#776 PostWysłany: 19 Wrz 2014 14:55 
Awatar użytkownika

srebrny
Anonymous napisał(a):
... jedyna różnica dla obecnie starających się to premia 50 zł ...

W pierwszej wersji miało chyba być przyznane dodatkowo po 1 zł za 10 zł ?
Tak coś chyba rozważaliście kilkadziesiąt stron temu. Teraz tego w ofercie nie widzę.

#777 PostWysłany: 19 Wrz 2014 14:58 

wtak napisał(a):
Anonymous napisał(a):
... jedyna różnica dla obecnie starających się to premia 50 zł ...

W pierwszej wersji miało chyba być przyznane dodatkowo po 1 zł za 10 zł ?
Tak coś chyba rozważaliście kilkadziesiąt stron temu. Teraz tego w ofercie nie widzę.

Ale w terminie 01.10.2014r.-31.12.2014r. i wcale nie jest napisane czy też powiedziane, że tej promocji nie będzie, daj im się ogarnąć, bo widać, że trochę ich to na razie przerasta.
 PM off  

#778 PostWysłany: 19 Wrz 2014 16:11 

Po wielu próbach dodzwoniłem się na Infolinię Raiffeisenu i dowiedziałem się, że dostałem odmowę.
Konsultant był zdziwiony, że nikt do mnie nie dzwonił w tej sprawie - dodam, że żadnego sms'a o odrzuceniu wniosku nie otrzymałem.
Jakaś totalna bzdura ten bank.
 Profil Relacje PM off  

#779 PostWysłany: 19 Wrz 2014 19:37 

tasiek napisał(a):
Po wielu próbach dodzwoniłem się na Infolinię Raiffeisenu i dowiedziałem się, że dostałem odmowę.
Konsultant był zdziwiony, że nikt do mnie nie dzwonił w tej sprawie - dodam, że żadnego sms'a o odrzuceniu wniosku nie otrzymałem.
Jakaś totalna bzdura ten bank.

Pewnie zainteresowanie ich zaskoczyło...tak jak z Pariba z tabletami.
 Profil Relacje PM off  

#780 PostWysłany: 19 Wrz 2014 20:48 

Zbanowany
ale jak odmowe? Przeciez od razu przy rozmowie mowia o pozytywnym wniosku.

Chyba, że odmowe po przeslaniu dokumentów?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 443  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 1 gość