Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 32 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 14 Wrz 2014 15:25 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
Krajów: 38 / 17.8%
srebrny
To już lepiej chyba śledzić promocje na forum i polecieć RTW za 5000 ;)

Co do Żabki, to z nią rzeczywiście może się opłacać, tylko tego biegania sporo... :)
 Profil Relacje PM off  

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#22 PostWysłany: 14 Wrz 2014 17:24 

zbyhu napisał(a):

Co do Żabki, to z nią rzeczywiście może się opłacać, tylko tego biegania sporo... :)

Jest jeszcze sprytny bill, tu akurat nigdzie chodzić nie trzeba, można wykonać przelew będąc na końcu świata, byle mieć dostęp do internetu (straszą możliwością weryfikacji konta, ale ja akurat płaciłem dotąd raz za skromne ok. 500 zł z prowizją 0,97 zł i nic nie weryfikowali)
 PM off  

#23 PostWysłany: 14 Wrz 2014 22:34 
Awatar użytkownika

Loty: 188
Kilometry: 227 790
Krajów: 29 / 13.6%
niebieski
Mam jeszcze pytanie techniczne. W tym Sprytnym Billu albo Żabce podajecie w przypadku odbiorcy przelewu normalnie swoje dane rachunku? A co w tytule? Coś wymyślonego?
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 15 Wrz 2014 07:41 
Awatar użytkownika

Loty: 177
Kilometry: 260 908
Krajów: 35 / 16.4%
srebrny
Anonymous napisał(a):
zbyhu napisał(a):

Jest jeszcze sprytny bill, tu akurat nigdzie chodzić nie trzeba, można wykonać przelew będąc na końcu świata, byle mieć dostęp do internetu (straszą możliwością weryfikacji konta, ale ja akurat płaciłem dotąd raz za skromne ok. 500 zł z prowizją 0,97 zł i nic nie weryfikowali)

Za to u mnie kazali przesłać skan rachunku przy pierwszej wpłacie zwykłego czynszu...
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 15 Wrz 2014 08:19 

HON fly4free
ja chyba ze trzy razy musiałem przesłać skany rachunków
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 15 Wrz 2014 08:21 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 174 131
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
U mnie na jakieś kilkanaście różnych rachunków jakie opłacam Sprytnym weryfikacje robili 2 razy, na Orange i Wodociągi Miejskie ;)
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 15 Wrz 2014 12:00 
Awatar użytkownika

niebieski
Z takich drobnych sugestii to taki temat powinien się raczej w TS znaleźć. Nikt nawet jak zna lepszy sposób( a istnieją lepsze od wymienionych tutaj) to nie ujawni tego na otwartym forum. Przede wszystkim dlatego, że jak da się to zrobić taniej to zazwyczaj dlatego, że ktoś za nas dopłaci, więc straci. Prowizje operatorów kart są jakie są i te wszystkie prowizje są stąd, że są one przerzucane na nas. A jak ktoś dopłaca to prędzej czy później namierzy publicznie opisany sposób jak jego kosztem nabić sobie obroty na karcie.

Powinno się to znaleźć w TS również dlatego, że i te opisane i te potencjalnie opisane to zazwyczaj działania na krawędzie zgodności z regulaminem (zarówno usługi z której się korzysta jak i KK), a chyba m.in. po to jest TS, aby filtrować dostęp to takich treści mało doświadczonym użytkownikom, aby uniknąć potem pretensji jak ktoś będzie miał problem (a teoretycznie do niektórych "patentów" to nawet US się może przyczepić, bo podpadają pod przepisy o darowiznach) :)
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 15 Wrz 2014 12:05 

Wiedzy tajemnej ja w tym temacie nie widzę, tyle, że wszystko i w/w płatności również trzeba robić z głową by wszystko było ok.
 PM off  

#29 PostWysłany: 15 Wrz 2014 13:06 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie ma i się nie pojawi na otwartym forum na pewno. Mi tam rybka, ale wydaje mi się, że takie tematy bardziej do TS pasują ze względu na swój lekko oszukańczy charakter. Zresztą w przypadku tak popularnej żabki to transakcja na własne konto, również te z głową, ciągle łamią regulamin usługi.
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 15 Wrz 2014 18:35 

kiew napisał(a):
Nie ma i się nie pojawi na otwartym forum na pewno. Mi tam rybka, ale wydaje mi się, że takie tematy bardziej do TS pasują ze względu na swój lekko oszukańczy charakter. Zresztą w przypadku tak popularnej żabki to transakcja na własne konto, również te z głową, ciągle łamią regulamin usługi.

Usługa czyli przelew jest płatna, to jest najważniejsza konkluzja. Ponadto nikt tu do niczego, a tym bardziej do łamania regulaminu nie namawia, bo i tak wcześniej czy później kończy się to blokadą konta. Ja tylko wskazałem, że można np. wszelkie płatności w rodzinie wykonywać za pomocą żabki lub sprytnego billa, a że ktoś uważa, że tak hop siup wykona bez zauważenia przelew/y za 10000 zł to już jego problem.
 PM off  

#31 PostWysłany: 16 Wrz 2014 12:59 

Mi w Sprytnym Bilu kazali weryfikować pierwszy rachunek, drugiej płatności nie zrobiłem.

-- 16 Wrz 2014 12:01 --

Dorzucę jeszcze może z innego wątku wpis innego autora:

Cytuj:
transferwise.com?

Nie wiem, jak to wygląda przy przelewie z Polski do UK, ale odwrotnie to nic tańszego nie ma.

1 funt prowizji przy przelewie do 200 funtów, powyżej proporcjonalnie do kwoty.

Kurs jest normalny, tzn. średni, bez marży.

Działa to fajnie, bo po prostu płaci się kartą.
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 16 Wrz 2014 14:35 
Awatar użytkownika

HON fly4free
sniferek napisał(a):
Mi w Sprytnym Bilu kazali weryfikować pierwszy rachunek, drugiej płatności nie zrobiłem.

-- 16 Wrz 2014 12:01 --

Dorzucę jeszcze może z innego wątku wpis innego autora:

Cytuj:
transferwise.com?

Nie wiem, jak to wygląda przy przelewie z Polski do UK, ale odwrotnie to nic tańszego nie ma.

1 funt prowizji przy przelewie do 200 funtów, powyżej proporcjonalnie do kwoty.

Kurs jest normalny, tzn. średni, bez marży.

Działa to fajnie, bo po prostu płaci się kartą.

Ale niestety brak możliwości płatności kredytówką, tylko jest do wyboru karta debetowa VISA/MC/Maestro :(
Można pewnie zapłacić nieskończonością, ale zasilenie jej z kredytówki to 4,95%, czyli mało opłacalne.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 32 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości