Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 443  Następna
Autor Wiadomość
#721 PostWysłany: 08 Wrz 2014 22:07 

Mam pytanie odnośnie "przeniesienia" kart Wizz z Citibanku do Polbanku. Może ktoś z Was mógłyby mi pomóc w tym zakresie. Otóż dotąd posiadam kartę Wizz w Citibanku jednak od czerwca już nie zbieram punktów za jej używanie. Mam założone konto na Wizz tam posiadam zgromadzone środki oraz uczestnictwo w WDC do stycznia 2015 r. Jeśli teraz założę konto na stronie Polbanku zaznaczając, że posiadam kartę w Citibanku to po pierwsze czy ten fakt nie obniży mi zdolności kredytowej i nie obniży mi limitu karty a zatem czy nie bardziej opłaca mi się przez założeniem karty w Polbanku zlikwidować karty w Citibanku. Drugie pytanie to takie czy dam radę podpiąć konto, które aktualnie posiadam na Wizz do karty Polbanku i czy zgroadzone aktualnie punkty mi nie przepadna tylko dalej będą widniały na koncie oraz czy roczne darmowe uczestnictwo w WDC będzie liczone od dnia założenia karty w Polbanku?
 Profil Relacje PM off  

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#722 PostWysłany: 08 Wrz 2014 22:15 

Na stronie Raiffeisen wybierasz opcje kontaktu w sprawie karty i konsultantowi przekazujesz, iz jesteś zainteresowana przeniesieniem karty z citi do nich. Połączenie obecnego konta mywizz z kartą Raiffeisen polega na podaniu tego samego adresu e-mail przypisanego do twojego konta mywizz. Po otrzymaniu w/w kk do 3-miesięcy zobowiążą cię by zlikwidować kartę citi wizz, wdc zostanie przedłużone o kolejny rok na koniec obecnego okresu obowiązywania, bo jest przyznawane tylko na ten okres tj. 12-miesięcy.
 PM off  

#723 PostWysłany: 09 Wrz 2014 08:36 

niebieski
Od lipca posiadam i aktywnie uzywam KK Raiffeisenbank-u. Jednak do tej pory nie zamknęłam karty Citi banku. Jej waznośc wygasła w sierpniu br., ale zanim minął termin jej wazności dostałam nową KK Citibanku. Nie używam jej zupełnie, do tej pory nie aktywowałam nawet jej.
Jakiś czas temu dostałam SMSa od Raiffeisen przypominającego o zamknięciu karty Citi.
Póki co trzymam ją w zanadrzu, choć nie używam;
Poradźcie: zamknąć ją (jest bezpłatna), aktywować i awaryjnie używać i dać spokój i zostawić ją w nieaktywną.
Miał ktoś podobną sytuację?
Wiem, że wielu z nas miało kk Citi, teraz ma kk Raiffeisen, bo chce zbierac punkty na bilety.
Co zrobiliście?
 Profil Relacje PM off  

#724 PostWysłany: 09 Wrz 2014 09:03 

tabo89 napisał(a):
Wiadomo coś o zapowiadanej karcie debetowej Wizza?

walerek napisał(a):
Dzwoniłem na infolinię w sprawie tej karty w wersji debetowej.
Niestety ta karta daje tylko jedna korzyśc.
Ważnośc konta w Wizz Clubie.
Nie zalicza punktów za dokonane nią transakcje.
Poza tym, żeby nie płacić 8zł trzeba miesięcznie nią wydać 450zł.

yaris21 napisał(a):
Od lipca posiadam i aktywnie uzywam KK Raiffeisenbank-u. Jednak do tej pory nie zamknęłam karty Citi banku. Jej waznośc wygasła w sierpniu br., ale zanim minął termin jej wazności dostałam nową KK Citibanku. Nie używam jej zupełnie, do tej pory nie aktywowałam nawet jej.
Jakiś czas temu dostałam SMSa od Raiffeisen przypominającego o zamknięciu karty Citi.
Póki co trzymam ją w zanadrzu, choć nie używam;
Poradźcie: zamknąć ją (jest bezpłatna), aktywować i awaryjnie używać i dać spokój i zostawić ją w nieaktywną.
Miał ktoś podobną sytuację?
Wiem, że wielu z nas miało kk Citi, teraz ma kk Raiffeisen, bo chce zbierac punkty na bilety.
Co zrobiliście?

odsyłam do strony 29 i 30 tego tematu
 PM off  

#725 PostWysłany: 09 Wrz 2014 13:23 

niebieski
Kasia111 napisał(a):
Pkt VII.3 regulaminu mówi, że program lojalnościowy trwa do czasu jego rozwiązania, nie dłużej niż do 31 sierpnia 2016 roku.

Dziękuję za konkretną odpowiedź, przeoczyłem ten punkt podczas czytania regulaminu.

Zgodnie z punktem V.5.a rozumiem, że uczestnictwo w WDC będzie automatycznie przedłużane, podobnie jak miało to miejsce w przypadku KK Citi.

W sumie nie widzę słabych punktów (no może poza serwisem transakcyjnym na który narzekało tu kilka osób) w tym produkcie.
 Profil Relacje PM off  

#726 PostWysłany: 09 Wrz 2014 16:17 
Awatar użytkownika

niebieski
A ja mam kilka pytan - moze ktos bedzie w stanie mi odpowiedziec za co bylbym wdzieczny:
1. Oplata roczna bedzie pobrana dopiero za rok ? Co jesli zrezygnuje po 11-m-cach ?
2. Sa jakies rygorystyczne wymagania co do zarobkow zeby otrzymac karte ? Mi w zupelnosci wystarczy limit 1000-1500zl.
3. Mam KK w BZWBK i 2 x AmEx ktora dostalem z pracy ma to jakies znaczenie przy wyrobieniu kolejnej ?
4. Moglbym przeniesc ta z BZWBK do Raiffaisenu ? To jest karta <30 czy cos w tym stylu, wyrobiona kiedy BZWBK wyrabial KK studentom bez zbednych formalnosci.

Wysłane z telefonu. Przepraszam za brak polskich znaków.

#727 PostWysłany: 09 Wrz 2014 16:39 

littleboy1989 napisał(a):
A ja mam kilka pytan - moze ktos bedzie w stanie mi odpowiedziec za co bylbym wdzieczny:
1. Oplata roczna bedzie pobrana dopiero za rok ? Co jesli zrezygnuje po 11-m-cach ?
2. Sa jakies rygorystyczne wymagania co do zarobkow zeby otrzymac karte ? Mi w zupelnosci wystarczy limit 1000-1500zl.
3. Mam KK w BZWBK i 2 x AmEx ktora dostalem z pracy ma to jakies znaczenie przy wyrobieniu kolejnej ?
4. Moglbym przeniesc ta z BZWBK do Raiffaisenu ? To jest karta <30 czy cos w tym stylu, wyrobiona kiedy BZWBK wyrabial KK studentom bez zbednych formalnosci.

Tak jak napisałem wyżej, na stronie Raiffeisen wybierasz opcje kontaktu w sprawie karty i konsultantowi przekazujesz, iz jesteś zainteresowana przeniesieniem karty z bzwbk do nich zadając przy tym wszystkie w/w pytania, przed tym oczywiście konsultant sprawdzi czy w ogóle jest szansa, by oni tą kartę wydali.
 PM off  

#728 PostWysłany: 09 Wrz 2014 17:03 

Loty: 38
Kilometry: 72 453
Krajów: 13 / 6.1%
niebieski
littleboy1989 napisał(a):

Jeśli wypowiesz umowę o kartę z wyprzedzeniem podanym w tejże umowie (okres wypowiedzenia) tak, by nie trwała dłużej niż rok, to opłata nie zostanie pobrana.
 Profil Relacje PM off  

#729 PostWysłany: 09 Wrz 2014 22:33 

mucha napisał(a):
Nie daj się zbyć składaniem reklamacji i czekaniem kilka dni na odpowiedź. Dzwoń na infolinię i bezwzględnie poproś o przełączenie do specjalisty z działu kart płatniczych. Oni są w stanie zdjąć te blokady w ciągu 30min. Miałem tak z kartą T-Mobile Polbanku, leszcze na infolinii niechętnie przełączają do ekspertów ale jak się powierci dziurę w brzuchu to się udaje.

Dzięki za odpowiedź. Niestety, czekałem na linii 55 minut i nie udało się tym specjalistom nic ustalić :(
Kartę zastrzegłem, zamknąłem i zamówiłem nową.
Tylko mam nadzieję, że mi naliczą zgodnie z reklamacją punkty w Wizz bo obie transakcje to razem 7500 PLN, więc wpadłoby 150 zł :/

#730 PostWysłany: 11 Wrz 2014 23:11 
Awatar użytkownika

Loty: 177
Kilometry: 260 908
Krajów: 35 / 16.4%
srebrny
Czy na tej karcie transakcje rozliczane są w tych legendarnie niskich przelicznikach walut bez podwójnego przewalutowania? Płaciłem ostatnio za easybusa, i kurs wyszedł taki sobie, podobny do ceny sprzedaży z kantoru..
 Profil Relacje PM off  

#731 PostWysłany: 11 Wrz 2014 23:13 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
To źle? W kantorach ceny są ok. Inne karty przeliczają po kursie banku, często idzie przez dwie waluty + 2-5% prowizji za przewalutowanie. Jaki Ci wyszedł ten kurs?

#732 PostWysłany: 11 Wrz 2014 23:19 
Awatar użytkownika

niebieski
Mam pytanie odnośnie karty debetowej Wizz. Na stronie Raiffeisen przeczytałem, że jest ona wydawana do konta bankowego. Weźmy dla przykładu Konto Aktywne, czy jeżeli takie konto założę, to dostanę tylko kartę Wizz (oczywiście biorąc pod uwagę, że będę ją chciał), czy jest to tylko karta dodatkowa i będę zmuszony posiadać także "zwykłą" kartę wydawaną do każdego konta? Mówiąc jeszcze krócej, czy już na wstępie mogę zaznaczyć, że chcę tylko kartę Wizz, czy ta "zwykła" karta też jest obowiązkowa?
 Profil Relacje PM off  

#733 PostWysłany: 11 Wrz 2014 23:31 

SJK napisał(a):
Mam pytanie odnośnie karty debetowej Wizz. Na stronie Raiffeisen przeczytałem, że jest ona wydawana do konta bankowego. Weźmy dla przykładu Konto Aktywne, czy jeżeli takie konto założę, to dostanę tylko kartę Wizz (oczywiście biorąc pod uwagę, że będę ją chciał), czy jest to tylko karta dodatkowa i będę zmuszony posiadać także "zwykłą" kartę wydawaną do każdego konta? Mówiąc jeszcze krócej, czy już na wstępie mogę zaznaczyć, że chcę tylko kartę Wizz, czy ta "zwykła" karta też jest obowiązkowa?

http://raiffeisenpolbank.com/klienci-in ... za-wizzair
Kod:
Do jakiego konta mogę zamówić kartę Wizz Air?

Do dowolnego konta osobistego w Raiffeisen Polbank (m. in. Wygodnego, Aktywnego, Komfortowego, Premium).

Ja bym w tej formie nie wnioskował o nią, do konta wziąłbym VISA Classic, by móc np. wypłacać bezprowizyjnie pieniądze w bankomatach i mieć kartę Visa, a dodatkowo zawnioskowałbym o kartę kredytową Mastercard wizzair, by za zakupy bezgotówkowe zbierać pkt wizz
 PM off  

#734 PostWysłany: 12 Wrz 2014 12:46 
Awatar użytkownika

niebieski
Anonymous napisał(a):
SJK napisał(a):

http://raiffeisenpolbank.com/klienci-in ... za-wizzair
Kod:
Do jakiego konta mogę zamówić kartę Wizz Air?

Do dowolnego konta osobistego w Raiffeisen Polbank (m. in. Wygodnego, Aktywnego, Komfortowego, Premium).

Ja bym w tej formie nie wnioskował o nią, do konta wziąłbym VISA Classic, by móc np. wypłacać bezprowizyjnie pieniądze w bankomatach i mieć kartę Visa, a dodatkowo zawnioskowałbym o kartę kredytową Mastercard wizzair, by za zakupy bezgotówkowe zbierać pkt wizz

W moim przypadku karta kredytowa raczej nie wchodzi w grę ponieważ jestem klasie maturalniej i nie mam stałych dochodów. Dlatego też pytałem o kartę debetową, bo szczerze mówiąc zależy mi tylko ma WDC. Piszesz, że kartą Visa Classic można bezprowizyjnie wypłacać pieniądze z bankomatu, ale kartą Wizz też można. Z tego co przeczytałem w tabeli opłat (punkt 4.12.4) wynika, że opłaty za tą kartę są takie same jak za kartę do Konta Wygodnego, a karta ta ma darmowe wypłaty. Posiadanie dwóch kart też byłoby słabym wyjściem bo, aby "zwykła" była darmowa trzeba zrobić transakcji za 350zł, a za kartę Wizz 450zł co daje łącznie 800.
 Profil Relacje PM off  

#735 PostWysłany: 12 Wrz 2014 15:37 
Awatar użytkownika

Loty: 177
Kilometry: 260 908
Krajów: 35 / 16.4%
srebrny
szymonpoznan1 napisał(a):
To źle? W kantorach ceny są ok. Inne karty przeliczają po kursie banku, często idzie przez dwie waluty + 2-5% prowizji za przewalutowanie. Jaki Ci wyszedł ten kurs?

Byłem przyzwyczajony do starszej karty Polbanku, gdzie kurs zazwyczaj był poniżej kursu średniego NBP, którego nie da się osiągnąć kupując walutę gdziekolwiek. Ale fakt, że to i tak jest nieźle w porównaniu z Citi lub Aliorem, gdzie kursy są takie, że zęby bolą.
 Profil Relacje PM off  

#736 PostWysłany: 12 Wrz 2014 19:18 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
Krajów: 5 / 2.3%
niebieski
Osoby, które posiadają srebrny MC docelowe karty WIZZ dostaną pod koniec września.
 Profil Relacje PM off  

#737 PostWysłany: 14 Wrz 2014 13:17 
Awatar użytkownika

Loty: 159
Kilometry: 213 043
Krajów: 24 / 11.2%
niebieski
Nie wiem czy było czy nie, ale nie przechodzi płatność tą karta podczas lotu Wizz.
 Profil Relacje PM off  

#738 PostWysłany: 14 Wrz 2014 14:10 

złoty
adik78 napisał(a):
Nie wiem czy było czy nie, ale nie przechodzi płatność tą karta podczas lotu Wizz.

Jak wprowadzili tę kartę do oferty to właśnie pomyślałem sobie że pewnie dadzą ciała i na pokładzie nie będzie się dało tym zapłacić. Karty Polbanku od zawsze miały zablokowane transakcje offline... kolejna wtopa półbanku :)

#739 PostWysłany: 15 Wrz 2014 18:56 

Dzisiejsze rozliczenie transakcji dokonanych w/w kartą w poprzednim tygodniu w sklepach w Hiszpanii oraz biletów na kolejkę w Gibraltarze po kursie 4,21 zł.
 PM off  

#740 PostWysłany: 16 Wrz 2014 07:39 

niebieski
Anonymous napisał(a):
Dzisiejsze rozliczenie transakcji dokonanych w/w kartą w poprzednim tygodniu w sklepach w Hiszpanii oraz biletów na kolejkę w Gibraltarze po kursie 4,21 zł.

Potwierdzam dobre kursy po wakacjach w Chorwacji :) Płatności w HRK po kursie średnim. Jestem bardzo zadowolony.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 443  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Mio oraz 2 gości