Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 08 Wrz 2014 09:04 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Krajów: 14 / 6.5%
Image

Moim subiektywnym zdaniem najważniejsze święto we Francji ;) Gdzie w takim razie je spędzić, jak nie w Paryżu?
Świetna cena na bezpośredni przelot na główne paryskie lotnisko Charles de Gaulle; bilety kupujemy na stronie przewoźnika, w cenę wliczony bezpłatny bagaż podręczny o standardowych wymiarach, bez limitu wagowego.

Załączniki:
1.png
1.png [ 150.4 KiB | Obejrzany 1280 razy ]
 Profil Relacje PM off
lubi ten post.

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#2 PostWysłany: 08 Wrz 2014 10:44 

niebieski
Jakiej pogody można oczekiwać w Paryżu pod koniec listopada?

#3 PostWysłany: 08 Wrz 2014 11:12 
Awatar użytkownika

Loty: 187
Kilometry: 302 324
Krajów: 43 / 20.1%
Zbanowany
cichyy napisał(a):
Jakiej pogody można oczekiwać w Paryżu pod koniec listopada?

http://www.wunderground.com/history/air ... atename=NA

#4 PostWysłany: 08 Wrz 2014 12:19 
Redaktor F4F

Byłem dwa lata temu też na beaujolais i pogoda dała radę - było cieplej niż w Polsce :) nie zastanawiałbym się ani chwili, ale mam już bilety na listopad gdzie indziej :)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 08 Wrz 2014 12:32 

niebieski
Dzięks :-)

Ooo widzę teraz że Ryanair w podobnych cenach w listopadzie z tym że na inne lotnisko.

#6 PostWysłany: 08 Wrz 2014 14:05 
Redaktor F4F

Pomiędzy tymi dwoma lotniskami jest jedna mała różnica:

Dojazd z CDG to przejazd pociągiem RER za 9,75 euro w jedną stroną - 25 minut i jesteś na Gare du Nord (można też kombinować coś z autobusem miejskim jest trochę taniej, ale w sumie nigdy tego nie robiłem)

Dojazd z Beauvais kosztuje 17 euro w jedną stronę i zajmuje pewnie koło 1,5h.

CDG to jedno z największych lotnisk w Europie, a Beauvais to dziura na miarę Charleroi ;)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 08 Wrz 2014 14:15 
Awatar użytkownika

Loty: 700
Kilometry: 942 651
Krajów: 77 / 36.0%
niebieski
ciacho_majonez napisał(a):
można też kombinować coś z autobusem miejskim jest trochę taniej, ale w sumie nigdy tego nie robiłem
Autobus 350 na Gare de l'Est lub autobus 351 na Nation. Koszt przejazdu 3 bilety t+, czyli wychodzi w sumie 4,11 eur (o ile kupuje się karnet 10 biletów t+). Czas przejazdu ok. 50 min.
ciacho_majonez lubi ten post.

#8 PostWysłany: 08 Wrz 2014 14:15 
Redaktor F4F

scomin napisał(a):
ciacho_majonez napisał(a):
można też kombinować coś z autobusem miejskim jest trochę taniej, ale w sumie nigdy tego nie robiłem
Autobus 350 na Gare de l'Est lub autobus 351 na Nation. Koszt przejazdu 3 bilety t+, czyli wychodzi w sumie 4,11 eur (o ile kupuje się karnet 10 biletów t+). Czas przejazdu ok. 50 min.

O to właśnie chodziło 8-)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 08 Wrz 2014 14:52 

niebieski
Wiem, wiem.

Ale można kombinować z datami bo U2 i FR latają w inne dni i o innych godzinach. Czasem warto zrobić składaka.
Po za tym widzę, że FR uwzględnił różnicę w koszcie przejazdu z Beauvais w swojej ofercie bo można polecieć poniżej 200 pln RT (czyli taniej niż U2) co pokryje tą różnicę w koszcie dojazdu z lotniska do centrum 10-15 eur RT.

Suma summarum wychodzi na to samo - pomijając nieco dłuższy czas przejazdu z Beauvais niż z CDG.

#10 PostWysłany: 08 Wrz 2014 15:38 
Redaktor F4F

cichyy napisał(a):
Wiem, wiem.

Ale można kombinować z datami bo U2 i FR latają w inne dni i o innych godzinach. Czasem warto zrobić składaka.
Po za tym widzę, że FR uwzględnił różnicę w koszcie przejazdu z Beauvais w swojej ofercie bo można polecieć poniżej 200 pln RT (czyli taniej niż U2) co pokryje tą różnicę w koszcie dojazdu z lotniska do centrum 10-15 eur RT.

Suma summarum wychodzi na to samo - pomijając nieco dłuższy czas przejazdu z Beauvais niż z CDG.

Opcji z FR już dawno nie rozważałem, jako że tylko starzy górale pamiętali jakieś dobre promocje z Krakowa ;) Teraz jak patrzę na ich stronę to rzeczywiście da się złożyć coś sensownego na ten sam weekend.

Aczkolwiek w przypadku tego konkretnego święta możliwe wyloty to środa 19.11 za 84 PLN i powrót w piątek 21.11 (84 PLN) lub w niedzielę 23.11 (143 PLN). Więc lecąc Ryanairem trzeba wziąć dodatkowy dzień wolnego - co dla niektórych ma znaczenie oraz albo wracać już w piątek albo w niedzielę, cena wtedy rośnie jednak już do 227 PLN. Czyli 20 PLN mniej niż w U2 - przestaje się opłacać.
No i pora powrotu Ryanaira jest fatalna - wylot o 9.10 rano z Beauvais (zdaję sobie sprawę, że U2 też wylatuje rano, ale jednak dojazd na lotnisko jest o niebo lepszy i pora o 2 godziny późniejsza - uda się jeszcze wyskoczyć na kawę rano ;) )

Ryanair ma darmowe dwa bagaże podręczne - pytanie czy potrzeba ich aż tyle na 4 dni? Gdyby była to kwestia wyboru między Wizzairem a Ryanairem w tej samej cenie - zawsze wybrałbym Ryanaira. W tym wypadku jednak poleciałbym chyba EasyJetem ;)

Załączniki:
bva1.png
bva1.png [ 38.67 KiB | Obejrzany 913 razy ]
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości