Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 443  Następna
Autor Wiadomość
#701 PostWysłany: 04 Wrz 2014 21:32 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
Krajów: 5 / 2.3%
niebieski
Ludziska zamiast pisać dyrdymały poczytajcie regulamin. 0,18 to ubezpieczenie na życie jako zabezpieczenie kredytu jakim jest KK, wszelkie dodatkowe ubezpieczenia są dobrowolne.
Nie chcesz płacić 0,18 % - spłać kredyt czyli to co masz na saldzie karty przed datą rozliczenia karty. Z tych 0,18 % nikt nikogo nie zwolni. Spłata zadłużenia powoduje że saldo równe 0 x 0,18% = 0

Dyskusja już na ten temat była ale kto by tam czytał temat do tyłu :lol:
 Profil Relacje PM off  

City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN
Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍 Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍
#702 PostWysłany: 05 Wrz 2014 00:21 

Loty: 38
Kilometry: 72 453
Krajów: 13 / 6.1%
niebieski
jazzin napisał(a):
szymonpoznan1 napisał(a):
Nic tam nie piszesz, kurier sprawdza i wypełnia formularz.

Dziwne, bo jestem pewien że konsultant chciał żeby wstawić tekst typu "potwierdzam za zgodność z oryginałem" data i podpis. Chodzi tylko kartkę z kserem. Natomiast nie jestem pewien czy to Ja sam miałem sobie to napisać.

Mnie konsultant przypominał o tym kilka razy, sam wpisujesz tę formułkę i się pod nią podpisujesz.
 Profil Relacje PM off  

#703 PostWysłany: 05 Wrz 2014 07:46 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 122 440
Krajów: 22 / 10.3%
niebieski
Kasia111 napisał(a):
jazzin napisał(a):
szymonpoznan1 napisał(a):
Nic tam nie piszesz, kurier sprawdza i wypełnia formularz.

Dziwne, bo jestem pewien że konsultant chciał żeby wstawić tekst typu "potwierdzam za zgodność z oryginałem" data i podpis. Chodzi tylko kartkę z kserem. Natomiast nie jestem pewien czy to Ja sam miałem sobie to napisać.

Mnie konsultant przypominał o tym kilka razy, sam wpisujesz tę formułkę i się pod nią podpisujesz.

Mnie rowniez i nawet podszedlem profeesjonalnie do tematu przystawiajac pieczatke :lol:

#704 PostWysłany: 05 Wrz 2014 08:31 
Awatar użytkownika

niebieski
Odpowiadam:

1. ad. ubezpieczenia w wysokości 0,18% w składanym wniosku o kk była taka możliwość że nie wyrażam zgody na objęcie ochrona ubezpieczenia.
Dodatkowo były też inne formy ubezpieczenia i tez mozna było wybrać opcje NIE. Wnioski o kk różnią się ten z przed 1 -go m-ca i ten z wczoraj. Naprawde
Nie było tylko opcji dotyczącej ubezpieczenia podróżnego (moje zdanie - słabiutkie OWU)
W trakcie podpisywania umowy dostałem załącznik do umowy o wyrażenie zgody o dodatkowe ubezp. właśnie te 0,18 od salda. I w tym momencie zrobiło się ciekawie.
Podpisałem to ubezp. bo inaczej nie podpisałbym umowy a zależało mi na KK. Są dwa obejścia tego ubezp. opisane w/w postach
Co do ubezp. podróżnego można zrezygnować z 1-no m-ym wypowiedzeniem.
2. Odnośnie limitu do 3 tyś na kk nie musiałem dostarczać dodatkowych dokumentów o zatrudnieniu, wynagrodzeniu. Pisze że ja nie musiałem nie wiem jak jest w innych przypadkach osób które chca uzyskać KK.
 Profil Relacje PM off  

#705 PostWysłany: 05 Wrz 2014 08:39 
Awatar użytkownika

Loty: 36
Kilometry: 49 961
Krajów: 11 / 5.1%
niebieski
Byłem wczoraj w oddziale zawnioskować o kartę. Z 0.18% nie da się zrezygnować ani ominąć (i tak będę spłacał przed wygenerowaniem wyciągu, więc to jest do przeżycia). Dodatkowych ubezpieczeń mi nie zaproponowano.
Limit poprosiłem niewielki, 5k, mam donieść zaświadczenie o zatrudnieniu, ale system zaproponował wieeeelokrotnie więcej. :O Nie skorzystałem.

Z opłaty miesięcznej zwalnia dokonanie 4 transakcji, z opłaty rocznej zwalnia obrót 1k miesięcznie lub posiadanie konta na które wpływa pensja.
 Profil Relacje PM off  

#706 PostWysłany: 08 Wrz 2014 04:52 

Na stronie Raiffeisen-a pojawiła się karta Wizz.
Dają dodatkowo 50zł i gratis WDC
 Profil Relacje PM off  

#707 PostWysłany: 08 Wrz 2014 07:46 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 122 440
Krajów: 22 / 10.3%
niebieski
łowca napisał(a):
Byłem wczoraj w oddziale zawnioskować o kartę. Z 0.18% nie da się zrezygnować ani ominąć (i tak będę spłacał przed wygenerowaniem wyciągu, więc to jest do przeżycia). Dodatkowych ubezpieczeń mi nie zaproponowano.
Limit poprosiłem niewielki, 5k, mam donieść zaświadczenie o zatrudnieniu, ale system zaproponował wieeeelokrotnie więcej. :O Nie skorzystałem.

Z opłaty miesięcznej zwalnia dokonanie 4 transakcji, z opłaty rocznej zwalnia obrót 1k miesięcznie lub posiadanie konta na które wpływa pensja.

Drobna poprawka z opłaty rocznej zwalnia obrót 12k PLN w ciągu roku, także można to załatwić w jeden miesiąc ;)

#708 PostWysłany: 08 Wrz 2014 11:57 

niebieski
Witam,

Dotychczas nie korzystałem z KK Citi ani nie otwierałem jej w Raifffeisen, dlatego mam do Was kilka pytań, choć jak zaznaczam przeczytałem regulamin ze strony banku.

1. W tym wątku na wcześniejszych stronach była informacja, że program trwa do końca roku, natomiast nie ma takiego odnośnika w obecnym -> regulaminie. Czy oznacza to, że oferta jest już "trwała" ?

2. W opcji "jak zamówić" jest jedynie wersja online, rozumiem że przy wnioskowaniu o KK w oddziale, oferta nie jest mniej korzystna? Pytam, bo czytałem w tym wątku, że niektórzy wnioskowali w oddziale.

3. Zgodnie z punktem VI.10 zlecenie przelania punktów na konto Wizz składa się telefonicznie, ale jest to to sporadyczna czynność, więc nie doszukuję się tu uciążliwości.

Z góry dzięki za odpowiedzi, szczególnie na pierwsze pytanie.
 Profil Relacje PM off  

#709 PostWysłany: 08 Wrz 2014 15:33 

Ta karta i obsługa na infolinii to jest jakiś żart. Osobiście nie mogę dokonać żadnych większych transakcji. Nikt nie wie dlaczego. Właśnie próbuję kupic bilet - i blokada ze względów 'bezpieczeństwa'. Limity mam ustawione wysoko, pieniądze na karcie są dostępne, a za każdym razem przy dużej transakcji mam problemy. Złożyłem 2 reklamacje - cisza (tylko smsa otrzymałem, że rozpatrzenie reklamacji sie przedłuży). Dzis znów to samo - na rozmowie z infolinią (a raczej na słuchaniu muzyki) spędziłem 30 minut.
Czy Wy też macie takie problemy przy większych płatnościach lub płatnościach przez strony internetowe za zakup biletów?

#710 PostWysłany: 08 Wrz 2014 15:58 

złoty
Nie daj się zbyć składaniem reklamacji i czekaniem kilka dni na odpowiedź. Dzwoń na infolinię i bezwzględnie poproś o przełączenie do specjalisty z działu kart płatniczych. Oni są w stanie zdjąć te blokady w ciągu 30min. Miałem tak z kartą T-Mobile Polbanku, leszcze na infolinii niechętnie przełączają do ekspertów ale jak się powierci dziurę w brzuchu to się udaje.

#711 PostWysłany: 08 Wrz 2014 16:29 

Loty: 76
Kilometry: 87 275
Krajów: 15 / 7.0%
DarQs napisał(a):
Na stronie Raiffeisen-a pojawiła się karta Wizz.
Dają dodatkowo 50zł i gratis WDC

No właśnie i ciekawe czy teraz te osoby które już kartę posiadają ale jako srebrny mastercard też dostaną 500 pkt gratisowych za pierwszą transakcję :|

Image
 Profil Relacje PM off  

#712 PostWysłany: 08 Wrz 2014 16:55 
Awatar użytkownika

niebieski
Srebrne MC będą wymieniane na WIZZ - tak było w pierwszym regulaminie. Podawany był przecież termin wrzesień 2014
 Profil Relacje PM off  

#713 PostWysłany: 08 Wrz 2014 17:17 

Loty: 38
Kilometry: 72 453
Krajów: 13 / 6.1%
niebieski
Marecki napisał(a):
Witam,

Dotychczas nie korzystałem z KK Citi ani nie otwierałem jej w Raifffeisen, dlatego mam do Was kilka pytań, choć jak zaznaczam przeczytałem regulamin ze strony banku.

1. W tym wątku na wcześniejszych stronach była informacja, że program trwa do końca roku, natomiast nie ma takiego odnośnika w obecnym -> regulaminie. Czy oznacza to, że oferta jest już "trwała" ?

2. W opcji "jak zamówić" jest jedynie wersja online, rozumiem że przy wnioskowaniu o KK w oddziale, oferta nie jest mniej korzystna? Pytam, bo czytałem w tym wątku, że niektórzy wnioskowali w oddziale.

3. Zgodnie z punktem VI.10 zlecenie przelania punktów na konto Wizz składa się telefonicznie, ale jest to to sporadyczna czynność, więc nie doszukuję się tu uciążliwości.

Z góry dzięki za odpowiedzi, szczególnie na pierwsze pytanie.

Pkt VII.3 regulaminu mówi, że program lojalnościowy trwa do czasu jego rozwiązania, nie dłużej niż do 31 sierpnia 2016 roku.
 Profil Relacje PM off  

#714 PostWysłany: 08 Wrz 2014 18:28 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Wiadomo coś o zapowiadanej karcie debetowej Wizza?

#715 PostWysłany: 08 Wrz 2014 18:42 
Awatar użytkownika

niebieski
dostaje się gratis członkostwo w Wizzie
 Profil Relacje PM off  

#716 PostWysłany: 08 Wrz 2014 18:44 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Ale gdzie ją widzisz:
http://raiffeisenpolbank.com/klienci-indywidualni/karty

#717 PostWysłany: 08 Wrz 2014 18:57 
Awatar użytkownika

niebieski
na konkurencyjnych serwisie było info, ale widzę że coś zniknęło
 Profil Relacje PM off  

#718 PostWysłany: 08 Wrz 2014 21:04 

Loty: 76
Kilometry: 87 275
Krajów: 15 / 7.0%
zulu napisał(a):
Srebrne MC będą wymieniane na WIZZ - tak było w pierwszym regulaminie. Podawany był przecież termin wrzesień 2014

To wiem, kwestia tego czy pójdzie za tym gratis, 50zł piechotą nie chodzi.

Image
 Profil Relacje PM off  

#719 PostWysłany: 08 Wrz 2014 21:08 
Awatar użytkownika

Loty: 652
Kilometry: 1 484 217
Krajów: 94 / 43.9%
srebrny
Z regulaminu wynika, że te 50 zł jest dla tych co wnioskują o nową kartę a nie wymieniają już posiadaną - w tym wypadku silver mc. Wydaje się,że albo można było w tamtej promocji uzyskać pierwszy rok używania za darmo albo w tej 50 zł i wymagania co do pierwszego roku
 Profil Relacje PM off  

#720 PostWysłany: 08 Wrz 2014 21:21 
Awatar użytkownika

niebieski
golden_eye napisał(a):
zulu napisał(a):

To wiem, kwestia tego czy pójdzie za tym gratis, 50zł piechotą nie chodzi.
Teoretycznie jeżeli dostaniesz nowa kartę a ci co mają srebrny MC ją dostana to powinni 50 zł przytulić. Jednak tak samo jak z innymi rzeczami pożyjemy - zobaczymy. Czekamy na pierwsze punkty przelane w październiku to się więcej rzeczy okaże jak to naprawdę wygląda. Do tego czasu możemy powróżyć z fusów.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 443  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości