Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 443  Następna
Autor Wiadomość
#681 PostWysłany: 04 Wrz 2014 07:48 

Loty: 38
Kilometry: 72 453
Krajów: 13 / 6.1%
niebieski
jazzin napisał(a):
Kasia111 napisał(a):
Ja po prostu wybieram płatność kartą i wpisuję jej dane, nigdy nie było żadnych problemów z taka płatnością.

Kasia, tak już tylko dla spokoju zapytam, będzie to transakcja bezgotówkowa ?
Może to marne pytanie ale to moja pierwsza kk :)

Oczywiście, inaczej bym o tym nie pisała.
 Profil Relacje PM off  

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#682 PostWysłany: 04 Wrz 2014 08:53 

niebieski
Ktoś wyżej mi odpisał, że pierwsze punkty sa przelewane 30 dni po aktywacji karty.
Kartę aktywowałam w połowie lipca, intensywnie jej używam, ale nigdzie nie widze punktów.
Czy faktycznie Ktoś z Was ma juz przelane punkty na konto Wizz?
Pzdrw
 Profil Relacje PM off  

#683 PostWysłany: 04 Wrz 2014 09:01 
Awatar użytkownika

niebieski
Pierwsze przelanie punktów jest planowane na 30.09, więc nikt do tej pory tego jeszcze nie doświadczył :)
 Profil Relacje PM off  

#684 PostWysłany: 04 Wrz 2014 09:14 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
Krajów: 5 / 2.3%
niebieski
maczala1 napisał(a):
Pierwsze przelanie punktów jest planowane na 30.09, więc nikt do tej pory tego jeszcze nie doświadczył :)

Cytuj:
Skąd będę wiedział ile zebrałem już punktów?
Punkty naliczone Bank przyzna Uczestnikom po zakończeniu poszczególnych etapów:
a. do dnia 15.10.2014 r. za I etap promocji, a następnie po przekazaniu przez Bank do Wizz informacji o liczbie punktów przyznanych poszczególnym Uczestnikom; Wizz Air do dnia 20.10.2014 r. doda do Konta Wizz danego Uczestnika 1 PLN za każde 10 (dziesięć) punktów,
b. do dnia 15.01.2015 r. za II etap, a następnie po przekazaniu przez Bank do Wizz informacji o liczbie punktów przyznanych poszczególnym Uczestnikom; Wizz Air do dnia 20.01.2015 r. doda do Konta Wizz danego Uczestnika 1 PLN za każde 10 (dziesięć) punktów.
 Profil Relacje PM off  

#685 PostWysłany: 04 Wrz 2014 11:52 
Awatar użytkownika

Mam pytanie do wszystkich zakładających karty w tym banku i chociaż ciut martwiących się o swoje dane osobowe :-)

Konsultant przez telefon mówił że przyjedzie do mnie kurier z umową, którą mam podpisać i wraz z nią zapakować ksero dowodu osobistego i prawo jazdy (2giego dokumentu ze zdjęciem) i co gorsza własnoręcznie podpisać "za zgodą z oryginałem"
W prostym tłumaczeniu wygląda to tak w tym banku, że moge sobie na czyjekolwiek ksero dowodu wziąć karte kredytową.

Moje pytanie:
Czy zabezpieczaliście się w jakiś sposób ? np. pisanie gdzieś po rogach skserowanego dowodu instytucji która go od Was bierze, żeby wiedzieć ewentualnie skąd wyciekły dane. Może zamiast wysyłać, szliście z dowodem do placówki, a może w ogóle nie mają podstawy prawnej żeby żądać ksera dokumentów a robią to tylko z wygody ?
Jak to wyglądało w Waszym przypadku ?
 Profil Relacje PM off  

#686 PostWysłany: 04 Wrz 2014 11:55 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 122 440
Krajów: 22 / 10.3%
niebieski
jazzin napisał(a):
Mam pytanie do wszystkich zakładających karty w tym banku i chociaż ciut martwiących się o swoje dane osobowe :-)

Konsultant przez telefon mówił że przyjedzie do mnie kurier z umową, którą mam podpisać i wraz z nią zapakować ksero dowodu osobistego i prawo jazdy (2giego dokumentu ze zdjęciem) i co gorsza własnoręcznie podpisać "za zgodą z oryginałem"
W prostym tłumaczeniu wygląda to tak w tym banku, że moge sobie na czyjekolwiek ksero dowodu wziąć karte kredytową.

Moje pytanie:
Czy zabezpieczaliście się w jakiś sposób ? np. pisanie gdzieś po rogach skserowanego dowodu instytucji która go od Was bierze, żeby wiedzieć ewentualnie skąd wyciekły dane. Może zamiast wysyłać, szliście z dowodem do placówki, a może w ogóle nie mają podstawy prawnej żeby żądać ksera dokumentów a robią to tylko z wygody ?
Jak to wyglądało w Waszym przypadku ?

Zawsze ksero dokumentów jest wymagane przy każdej umowie podpisywanej na odległość,nie widzę w tym nic szczególnego.

Przecież najpierw przez telefon podawałeś wszystkie dane do wniosku,ksero dokumentów jest niezbędne aby zweryfikować ich prawdziwość przez bank, a kurier prosi zawsze oryginał dowodu podpisując się na formularzu, że sprawdził tożsamość. W związku z czym nie da wziąć kredytówki na kogoś dysponując tylko kserem jego dowodu.

#687 PostWysłany: 04 Wrz 2014 12:20 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
Wysyłanie ksera dowodu jest dość powszechne przy wszelkiego rodzaju umowach kredytowych, telekomunikacyjnych itp. Ja zawsze zabezpieczam się w ten sposób, że czy to nadrukiem czy ręcznym pismem w poprzek całej kartki piszę coś w stylu: 'Kopia tylko na potrzeby weryfikacji banku Raiffeisen w celu wydania karty kredytowej WIZZ'. Napis znajduje się również na dowodzie, jednak tak by nie zamazywał danych (cienka czcionka - jeśli wydruk, długopis, a nie marker - jeśli ręcznie). Jeśli drukuje z komputera, a nie na ksero to wstawiam znak wodny z taką samą treścią.

Nigdy żadna instytucja się nie doczepiła.
2 ludzi lubi ten post.

#688 PostWysłany: 04 Wrz 2014 12:31 
Awatar użytkownika

szymonpoznan1 napisał(a):
Wysyłanie ksera dowodu jest dość powszechne przy wszelkiego rodzaju umowach kredytowych, telekomunikacyjnych itp. Ja zawsze zabezpieczam się w ten sposób, że czy to nadrukiem czy ręcznym pismem w poprzek całej kartki piszę coś w stylu: 'Kopia tylko na potrzeby weryfikacji banku Raiffeisen w celu wydania karty kredytowej WIZZ'. Napis znajduje się również na dowodzie, jednak tak by nie zamazywał danych (cienka czcionka - jeśli wydruk, długopis, a nie marker - jeśli ręcznie). Jeśli drukuje z komputera, a nie na ksero to wstawiam znak wodny z taką samą treścią.

Nigdy żadna instytucja się nie doczepiła.

Dziękuję i o to właśnie mi chodziło, zamierzam Twój cytat napisać ręcznie długopisem, skoro bank się do tego nie doczepił.
Jeszcze jedno czy pod kopia dokumentów to ja mam napisać "Potwierdzam za zgodność z oryginałem" + data i podpis, czy to kuriera obowiązek bo przyznam że nie pamiętam co mówił konsultant.
 Profil Relacje PM off  

#689 PostWysłany: 04 Wrz 2014 12:34 
Awatar użytkownika

srebrny
Nic tam nie piszesz, kurier sprawdza i wypełnia formularz.

#690 PostWysłany: 04 Wrz 2014 12:54 
Awatar użytkownika

szymonpoznan1 napisał(a):
Nic tam nie piszesz, kurier sprawdza i wypełnia formularz.

Dziwne, bo jestem pewien że konsultant chciał żeby wstawić tekst typu "potwierdzam za zgodność z oryginałem" data i podpis. Chodzi tylko kartkę z kserem. Natomiast nie jestem pewien czy to Ja sam miałem sobie to napisać.
 Profil Relacje PM off  

#691 PostWysłany: 04 Wrz 2014 12:56 
Awatar użytkownika

srebrny
Mi nic takiego nie mówił i nigdy czegoś takiego nie robiłem. Natomiast w dokumentach poza tymi wszystkimi związanymi z kartą był też formularz danych i tam wszystko się wpisywało i podpisywało. Tyle. Chcesz to napisz, to przecież nic nie zaszkodzi ;)

#692 PostWysłany: 04 Wrz 2014 13:23 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
Krajów: 5 / 2.3%
niebieski
jazzin napisał(a):

Można wszystko tylko że na niektóre z tych rzeczy wymyślono coś takiego:
Cytuj:
Art. 275. § 1. Kto posługuje się dokumentem stwierdzającym tożsamość innej osoby albo jej prawa majątkowe lub dokument taki kradnie lub go przywłaszcza, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

oraz
Cytuj:
Art. 286. § 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.

Dopisek potwierdzający zgodnośc z oryginałem jest deklaracją że nie dokonywano przy sporzadzaniu kopi żadnych zmian gdyż
Cytuj:
Art. 270. § 1. Kto, w celu użycia za autentyczny, podrabia lub przerabia dokument lub takiego dokumentu jako autentycznego używa, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.

Z polskiego na nasze. Deklarujesz że to co przekazujesz bankowi to twój dokument lub jego ksero i nie nanosiłes na tym żadnych zmian czyli jest autentyczny
 Profil Relacje PM off  

#693 PostWysłany: 04 Wrz 2014 13:49 

Ponadto z tego co ja jeszcze pamiętam kurier po podpisaniu przez nas obu egzemplarzy umowy wraz z ksero obu stron dowodu osobistego wkłada całość do specjalnej koperty i ją w naszej obecności zalepia-zamyka bez możliwości jej otwarcia poza bankiem bez jej uszkodzenia
 PM off  

#694 PostWysłany: 04 Wrz 2014 14:13 
Awatar użytkownika

zulu napisał(a):
Dopisek potwierdzający zgodnośc z oryginałem jest deklaracją że nie dokonywano przy sporzadzaniu kopi żadnych zmian gdyż
Cytuj:
Art. 270. § 1. Kto, w celu użycia za autentyczny, podrabia lub przerabia dokument lub takiego dokumentu jako autentycznego używa, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.

Z polskiego na nasze. Deklarujesz że to co przekazujesz bankowi to twój dokument lub jego ksero i nie nanosiłes na tym żadnych zmian czyli jest autentyczny

Naniosłem jednak text jako znak wodny na skanie dowodu, mam nadzieje że nie potraktują tego jako przeróbki zabronionej prawnie ;)
 Profil Relacje PM off  

#695 PostWysłany: 04 Wrz 2014 20:29 
Awatar użytkownika

Loty: 218
Kilometry: 294 994
Krajów: 38 / 17.8%
Cytuj:
brak innych ubezpieczeń typu 0,18 % od salda - można z tego zrezygnować na etapie składania wniosku

Ja również odbyłem dziś rozmowę celem przeniesienia karty i konsultant mówił, że wspomniane 0,18% to opłata obligatoryjna. W jaki sposób udało Ci się z tego ubezpieczenia zrezygnować ?
 Profil Relacje PM off  

#696 PostWysłany: 04 Wrz 2014 20:30 
Awatar użytkownika

srebrny
Trzeba mieć inne ubezpieczenie, bądź spłacić kartę przed wygenerowaniem wyciągu.

#697 PostWysłany: 04 Wrz 2014 20:35 

lepiej mieć 0,18% od salda niż 9,9 zł za ubezpieczenie podróżne. Saldo można zawsze wcześniej spłacić
 Profil Relacje PM off  

#698 PostWysłany: 04 Wrz 2014 20:41 
Awatar użytkownika

Jasna sprawa, natomiast mnie zdziwiło twierdzenie 'można zrezygnować'.
 Profil Relacje PM off  

#699 PostWysłany: 04 Wrz 2014 20:44 

Gdyby było można zrezygnować z tego ubezpieczenia podróżnego i nie było by wymagane żadne inne to byłaby to fajna opcja! :)
 Profil Relacje PM off  

#700 PostWysłany: 04 Wrz 2014 20:55 
Awatar użytkownika

Ale ubezpieczenie podróżne wcale nie jest obowiązkowe - wg konsultanta jedynie to wspomniane 0,18%.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 443  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Mio oraz 2 gości