Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 54 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 01 Wrz 2014 16:56 

czy osoby które korzystały z wynajmu mieszkań z airbnb mogłyby podać sprawdzone miejscówki, i również te których lepiej unikać, pomogłoby to innym na bezpieczniejsze podróżowanie
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#22 PostWysłany: 01 Wrz 2014 17:09 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Rainbow333 napisał(a):
czy osoby które korzystały z wynajmu mieszkań z airbnb mogłyby podać sprawdzone miejscówki, i również te których lepiej unikać, pomogłoby to innym na bezpieczniejsze podróżowanie

ale gdzie konkretnie...?

#23 PostWysłany: 01 Wrz 2014 17:40 

miejscówki dotyczące andaluzji, myśle ze w każdym temacie dotyczących państw powinno być coś takiego, dzięki łańcuszkowi widać że zainteresowanie jest spore, (ale nie wiem ile osób korzysta z noclegów po rejestracji).
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 01 Wrz 2014 17:53 
Awatar użytkownika

Loty: 2
Kilometry: 14 922
Krajów: 2 / 0.9%
Przecież masz referencje na stronie Airbnb. Czym one różnią się od tego, co forumowicze tutaj pisaliby o tych miejscach?

#25 PostWysłany: 01 Wrz 2014 18:09 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 201 888
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
Byłoby ich ok. 100 tys. razy mniej. Też uważam, ze to zupełnie bezcelowe.

#26 PostWysłany: 01 Wrz 2014 18:29 

Loty: 124
Kilometry: 227 163
Krajów: 29 / 13.6%
niebieski
noclegi przez airbnb są DUŻO tańsze i DUŻO bardziej opłacalne oraz rozwojowe, bo:
1) Płaci się zdecydowanie mniej
2) Za NIŻSZĄ cenę można pozwolić sobie na nocleg np. w samym centrum miasta, bądź blisko plaży
3) Obcuje się ze społeczeństwem danego państwa- można z nimi rozmawiać, dopytywać, obserwować jak żyją tacy samy ludzie jak my, ale np. w innej części świata :)
4) Nocując w centrum miasta, za tę niższą cenę, możemy oszczędzić na dojazdach np. z 3 bądź 4 strefy biletowej

Moje doświadczenia z airbnb:
a) Valencia - dwa razy byłem u jednej dziewczyny i znów tam jadę, nocleg w samym centrum miasta, przy samiutkim metrze - 130 zł/ pokój dwuosobowy.
b) Barcelona- nocleg za 160 zł/ pokój dwuosobowy, blisko centrum, 10 min z buta na plażę
c) Londyn - nocleg za 210 zł/ pokój dwuosobowy, przy Fulham Broadway (pierwsza strefa)
d) Fuerteventura (póki co dogaduje się na marzec, ale zobaczymy) - 160 zł/ całe mieszkanie (na 2 osoby), z basenem przed apartamentowcem.

Jeśli ktoś mi znajdzie tańszy hotel, to powodzenia :)
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 01 Wrz 2014 18:33 

zgadza się, ale w 99% są to komentarze po angielsku, a nie każdy korzystający rozumie angielski, nie którzy wchodzą na forum żeby dostać potwierdzenie czy airbnb jest bezpieczne, ja np. spotkałem się z polakiem który udostępnia mieszkanie poprzez airbnb, i już po drugiej wymianie maili na airbnb, chciał żeby przejść na prywatną rozmowę, żeby niby ominąć opłatę, od razu mu podziękowałem, dlatego można byłoby ostrzegać innych przed takimi użytkownikami,
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 01 Wrz 2014 18:35 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Rainbow333 napisał(a):
zgadza się, ale w 99% są to komentarze po angielsku, a nie każdy korzystający rozumie angielski, ....

to jak chcesz porozumiewać się z przyjmującym? Hi/Bye?
google dość dobrze tłumaczy...
Papek lubi ten post.

#29 PostWysłany: 01 Wrz 2014 18:37 

warsawghoster napisał(a):
noclegi przez airbnb są DUŻO tańsze i DUŻO bardziej opłacalne oraz rozwojowe, bo:
1) Płaci się zdecydowanie mniej
2) Za NIŻSZĄ cenę można pozwolić sobie na nocleg np. w samym centrum miasta, bądź blisko plaży
3) Obcuje się ze społeczeństwem danego państwa- można z nimi rozmawiać, dopytywać, obserwować jak żyją tacy samy ludzie jak my, ale np. w innej części świata :)
4) Nocując w centrum miasta, za tę niższą cenę, możemy oszczędzić na dojazdach np. z 3 bądź 4 strefy biletowej

Moje doświadczenia z airbnb:
a) Valencia - dwa razy byłem u jednej dziewczyny i znów tam jadę, nocleg w samym centrum miasta, przy samiutkim metrze - 130 zł/ pokój dwuosobowy.
b) Barcelona- nocleg za 160 zł/ pokój dwuosobowy, blisko centrum, 10 min z buta na plażę
c) Londyn - nocleg za 210 zł/ pokój dwuosobowy, przy Fulham Broadway (pierwsza strefa)
d) Fuerteventura (póki co dogaduje się na marzec, ale zobaczymy) - 160 zł/ całe mieszkanie (na 2 osoby), z basenem przed apartamentowcem.

Jeśli ktoś mi znajdzie tańszy hotel, to powodzenia :)

Proszę bardzo.
Np Fuerta w marcu, hotel 5 gwiazdkowy,różne typy apartamentów do wyboru. Cena od 90 zł dwójka.

http://tiny.pl/qvq9x

Ostatnio edytowany przez Roku, 15 Paź 2014 09:35, edytowano w sumie 1 raz
Skrócenie zbyt długiego linka
 PM off  

#30 PostWysłany: 01 Wrz 2014 18:45 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Anonymous napisał(a):
...

Proszę bardzo.
Np Fuerta w marcu, hotel 5 gwiazdkowy,różne typy apartamentów do wyboru. Cena od 90 zł dwójka.
...

jak klikam to z tych 5 robią się 2 gwiazdki...
no ale oferta ciekawa, choć na kanarach znaleźć takie to raczej nie problem.

#31 PostWysłany: 01 Wrz 2014 18:49 

Mniejsza już z tymi gwiazdkami.
W tych bungalowach mieszkałem. ok 50 m2 powierzchni, osobna sypialnia, kuchnia, basen itp.
Cena 28 euro !!! doba za dwójkę

http://www.bungalowsfuertesol.com/en/

Edit
I nie trzeba korespondować z tzw.hostem, który zawsze może się wycofać.
Rezerwujesz, płacisz i masz.
Nawet kody od hotels. com niepotrzebne na Kanarach. :mrgreen:
 PM off
Łysolek lubi ten post.

#32 PostWysłany: 12 Paź 2014 21:41 

Loty: 8
Kilometry: 22 290
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
czy może by taka sytuacja,że po potwierdzeniu rezerwacji host anuluje ją np. dzień przed przyjazdem?
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 12 Paź 2014 21:45 

klimas napisał(a):
czy może by taka sytuacja,że po potwierdzeniu rezerwacji host anuluje ją np. dzień przed przyjazdem?

airbnb-pytania-problemy-dyskusja-o-portalu,20,44480

przyjemnej lektury, choć czasami ciśnienie skoczy co się może wydarzyć
 PM off  

#34 PostWysłany: 12 Paź 2014 21:58 

Loty: 8
Kilometry: 22 290
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
no przeglądałem wczesniej ale po ostatnich wpisach miałem wrażenie,że się poprawiło...
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 14 Paź 2014 23:36 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja korzystam obecnie wyłącznie z Airbnb i jestem zadowolony.
Nie miałem żadnych problemów. Płacę mało za noclegi [w każdym razie dla mnie jest to mało].
Posiadam tylko jedno konto [nie kombinuję z ich większą ilością] i nie używam kodów zniżkowych bo nie ogarnąłem jeszcze tego tematu.
Dokładne trzy razy rezerwowałem i noclegowałem za pomocą Airbnb z moją dziewuchą. Ani razu żaden właściciel pokoju nie odwołał mi rezerwacji, kontakt zawsze był bardzo dobry.

Wrzucam te trzy miejsca w których noclegowałem razem z datami i cenami:

Heraklion, Kreta > Sierpień 2014 [szczyt sezonu] > 288 zł. na osobę za siedem nocy > Jak dla mnie dobra cena za tyle czasu. Okolica syfiasta, ale dom i pokój czyste oraz fajne, właściciele mega przyjacielscy. Dłuższy kawałek drogi od centrum. Polecam.
https://www.airbnb.pl/rooms/2949026

Ramsau bei Berchtesgaden, Alpy, Bawaria, Niemcy > Majówka 2014 > 319 zł. na osobę za cztery noce > Chciałoby się żeby było taniej, ale i tak cena nie jest moim zdaniem zła > Pokój mały ale czysty i bardzo ładny. Cały budynek bardzo ładny, okolica super ładna [jak to w Alpach]. Właściciel MEGA przyjacielski. Polecam.
https://www.airbnb.pl/rooms/748267

Palma de Mallorca > Styczeń 2014 > 110 zł. na osobę za cztery noce [więc dla mnie jak za darmo] > Trochę syfiasta dzielnica Palmy, dużo pijanych ludzi dookoła, ale przynajmniej zobaczyłem prawdziwe życie na Majorce, a nie tylko to ze zdjęć biur turystycznych :D W pokoju była BARDZO brudna pościel [wielki minus], ale za taką cenę nie będę narzekał.
https://www.airbnb.pl/rooms/475824

Zawsze staram się na Airbnb brać jak najtańsze pokoje.
Rezerwuję tylko, gdy jest trochę pozytywnych komentarzy. Wtedy wiadomo, że właściciel jest w porządku.

. . .

Jeśli ktoś ma jakiś lepszy pomysł dla mnie na szukanie noclegów to niech napisze.

. . .
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 15 Paź 2014 01:43 

Loty: 189
Kilometry: 213 328
Krajów: 22 / 10.3%
niebieski
ELBE napisał(a):
Palma de Mallorca > Styczeń 2014 > 110 zł. na osobę za cztery noce [więc dla mnie jak za darmo] > Trochę syfiasta dzielnica Palmy, dużo pijanych ludzi dookoła, ale przynajmniej zobaczyłem prawdziwe życie na Majorce, a nie tylko to ze zdjęć biur turystycznych :D W pokoju była BARDZO brudna pościel [wielki minus], ale za taką cenę nie będę narzekał.

Spałem tam i potwierdzam :?

#37 PostWysłany: 15 Paź 2014 05:25 

niebieski
Moje skromne doświadczenia ( 3x noclegi: Rzym, Marsylia, Madryt) są b. dobre. Ceny w miastach są niższe niż za marny hotel . Np. z ostatniego tygodnia-koleżanka nocowała w hotelu(pok. bez łazienki, z oknem na wew. korytarz-kto zna hiszpańskie hostele, wie o czym piszę ;) ), bez innego mebla oprócz łóżka). Ja w mieszkaniu w centrum, blisko metra i stacji Cercanias, 2 łazienki, kuchnia, sympatyczny i pomocny właściciel, za mniej o 20 €/5 nocy. Chętnie tam wrócę, bo położenie i warunki super. Inaczej sprawa wygląda na wyspach kanaryjskich. Tam, po sprawdzeniu- rzeczywiście taniej wynająć apartament. Niedługo będę szukać noclegu w Londynie bo ceny lub/ i opinie o hotelach mnie przeraziły :)
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 15 Paź 2014 09:42 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 418
Kilometry: 595 962
Krajów: 60 / 28.0%
marcino86 napisał(a):
ELBE napisał(a):
W pokoju była BARDZO brudna pościel [wielki minus], ale za taką cenę nie będę narzekał.

Spałem tam i potwierdzam :?

Hehe to ciekawe, że czystość obiektu oceniono na 4,5/5 gwiazdek :) Wycinki z opinii z pierwszej strony:

Cytuj:
The room was very clean

The room is clean

Everything was alright. Clean

The room was nice and clean,

Przy tylu opiniach, też myślałbym o tym obiekcie, bo tani bardzo. Ja zaś biorę czasem AirBNB czasem hotele, nie przywiązuję się. Faktem jest że czasem AirBNB jest tańsze, czasem nawet sporo (szczególnie dla 4 osób), ale to nie zawsze. Są takie lokalizacje i takie ceny, że się scyzoryk otwiera w kieszeni. Ale ogólnie na plus.
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 15 Paź 2014 19:03 
Awatar użytkownika

niebieski
Roku,
ludzie piszą 'room was clean' no i faktycznie sam pokój był czysty. Natomiast w całym mieszkaniu u Tych Państwa był zapach 'stęchlizny'. Ręczniki które nam dali także miały taki dziwny zapach. Pościel którą nam dali była strasznie brudna. Myślę że niektórzy nie mogli by pod czymś taki spać, ale my jesteśmy twardzi :D Z racji super niskiej ceny wynajmu [110 zł. za osobą za 4 noce] niepowiedzieliśmy nic właściecielom mieszkania. W komentarzach gdzieś tam da się znaleźć, że ktoś napisał, że pościel była u nich brudna. Może ludzie nie chcą tego pisać bo chcą być uprzejmi, albo tak jak ja, stwierdzają że skoro zapłacili takie grosze to aż głupio iść do właścieli i mówić, że pościej jest brudna. Ja nie napisałem tym ludziom żadnego komentarza na Airbnb. Stwierdziłem że skoro cena była tak niska to przemilczę to. Gdybym zapłacił normalną cenę za ten pokój to oczywiście stosowny komentarz by Ich nie ominął.

Zrobiłem nawet zdjęcie tej pościeli.
Chodzi o ten pokój w Palmie: https://www.airbnb.pl/rooms/475824

A oto pościel [trzeba kliknąć]:

Image
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 15 Paź 2014 19:22 

Loty: 1132
Kilometry: 1 127 450
Krajów: 98 / 45.8%
platynowy
Uważam, iż niezależnie od zapłaconej ceny powinniśmy zwracać uwagę na niedociągnięcia - mam na myśli te istotne, a brudna pościel raczej do takich należy.
Może to być celowe działanie ze strony gospodarza, by obniżyć koszty. Jeśli więc widzi, że wszyscy są zadowoleni i wystawiają pozytywne komentarze, dzięki którym przyjeżdżają kolejni goście, to nie będzie się bawił w pranie, bo po co zużywać wodę i proszek.
Może być też tak (niekoniecznie w Europie), że pewne rzeczy są dla nas szokujące lub nie do przyjęcia, a tam są normalne. I gospodarze mogą sobie nie zdawać sprawy, że gościom np. z Europy może coś przeszkadzać. Dzięki komentarzom czy uwagom mogą nabyć taką wiedzę.

Ja zawsze przed wyborem danej miejscówki czytam opinie na jej temat i byłbym bardzo niemile zaskoczony zastając syf, podczas gdy wszyscy poprzedni lokatorzy pisali, że jest czysto.

Dlatego nie bądźmy fałszywie uprzejmi i informujmy gospodarzy, aby mogli się poprawić, a innych podróżników, aby wiedzieli, czego mogą się naprawdę spodziewać.
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 54 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości