Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 32 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 21 Sie 2014 20:39 
Awatar użytkownika

niebieski
pomysłowość w naszym narodzie nie ginie :D
 Profil Relacje PM off
Nabi1004 lubi ten post.

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#22 PostWysłany: 01 Wrz 2014 11:56 
Awatar użytkownika

pomysł zaczerpnięty z zagranicznych stronek i to tam taki myki przechodzą, więc nie do końca :)
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 01 Wrz 2014 13:28 

niebieski
Ja w podobny sposob zrobilem obrotu 20k na kk w uk co mozna porownac do 50k w pl-nach. Te sosoby sa jak najbardziej mozliwe. W anglii jest kk, ktora splacasz inna kk a ta transakcja przechodzi jako zakup... Dobrze kombinujecie. Trzeba poszukac a cos sie znajdzie. Sa jeszcze karty podarunkowe, etc.

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 10 Paź 2014 17:54 

Zainteresował mnie temat kart przepłaconych, zwłaszcza ze sa kody rabatowe Allegro :-)

Domyślam się (po ilości sprzedanych sztuk) ze ta aukcja cieszy się powodzeniem:
http://allegro.pl/karta-internetowa-z-doładowaniem-50-zl-bz-wbk-i4656195811.html

oraz

http://allegro.pl/karta-visa-prepaid-pl ... 27358.html

Konto bankowe mam w Mbanku

W temacie kart i bankowości nie mam jakiejś dużej wiedzy dlatego pytanie.

Czy z takiej karty przepłaconej można zrobić zwykły przelew?
Płacić w necie nią można, jak ma się w wersji plastikowej to w sklepach ale czy można np. pozostałe pieniądze z niej przelać na dowolny rachunek?
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 10 Paź 2014 18:05 

Są pewne blokady, gdyż karta nie jest powiązana z kontem osobistym, po jej zasileniu co już jest utrudnieniem, by mieć wystarczające saldo na koncie karty możesz nią płacić w sklepach i przez internet (przelewy np. za opłatą 0,99 zł do 500 zł wykonasz za pomocą żabki)
 PM off  

#26 PostWysłany: 19 Lut 2015 20:19 

Naczytałem się o tych bankach, kartach walutowych, internetowych, przedpłacowych itp. Ale proszę was o pomoc.
Chce kartę walutową pre-paid (Visa, MasteCard, Maestro). Dokładniej, zależy mi na kupowaniu w internecie i płacenie w USD.
Chce przelewać środki z mojego Mbanku na tą właśnie kartę, żeby tylko zapłacić za te zakupy i tyle.
Wydawać będę maksymalnie 100 USD miesięcznie.
Oczywiście zależy mi, żeby było tanio ale i wygodnie. Żebym mógł np. z Mbanku wysłać pieniądze do walutomatu i potem na karte walutową bez jakieś tam straty.
Pomożecie ?
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 19 Lut 2015 20:56 
Awatar użytkownika

@przemekplock

Szczerze to poleciłbym najbardziej kartę walutową USD z Alior Kantora.
http://kantor.aliorbank.pl/info/karty-walutowe

Co prawda nie jest to pre-paid ale rozwiązanie bardzo wygodne i tanie. Połączenie kantoru z dobrymi kursami z rodzajem konta. Samo założenie i korzystanie z Alior Kantoru jest darmowe, karta również pod warunkiem, że pół roku od jej wydania dokonamy nią choć jednej transakcji. Można bezpłatnie, łatwo i szybko wymieniać złotówki na dolary i na odwrót. Z akceptacją karty w necie nie miałem nigdy żadnych problemów. Generalnie prześledź sobie powyższy link i zastanów się czy Ci odpowiada takie rozwiązanie.

Jeśli koniecznie musi to być klasyczny pre-paid to chyba najprościej będzie wybrać kartę walutową BZWBK. Generalnie kart walutowych pre-paid na rynku trochę jest. Zwróć uwagę przy jej wyborze na takie kwestie jak - prowizja za przelew przychodzący, wysokość rocznych doładowań, zasady i prowizja przy wykupie pieniądza elektronicznego.

Jakbyś miał jakieś pytania, wal śmiało.
 Profil Relacje PM off
przemekplock uważa post za pomocny.

#28 PostWysłany: 19 Lut 2015 21:10 

Dzięki, chyba to będzie najlepsze rozwiązanie. Czyli jutro to załatwię. A wiesz może ile będę czekał na taką kartę?
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 19 Lut 2015 21:16 
Awatar użytkownika

Jeżeli pytasz o Alior to w regulaminie jest 14 dni na dostarczenie karty. Ja czekałem jakieś 7,8 dni.
 Profil Relacje PM off
przemekplock lubi ten post.
przemekplock uważa post za pomocny.

#30 PostWysłany: 19 Lut 2015 21:27 

Ok, dziękuje Ci za precyzyjną i szybką odpowiedź. Jestem chyba zdecydowany na Alior.
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 19 Lut 2015 21:40 

przemekplock napisał(a):
Chce przelewać środki z mojego Mbanku na tą właśnie kartę, żeby tylko zapłacić za te zakupy i tyle.
Wydawać będę maksymalnie 100 USD miesięcznie.
Oczywiście zależy mi, żeby było tanio ale i wygodnie. Żebym mógł np. z Mbanku wysłać pieniądze do walutomatu i potem na karte walutową bez jakieś tam straty.
Pomożecie ?

Opłaca się taka zabawa w przelewanie? Nie lepiej w PolbankuRajfazenie wyrobić KK/debetowa? Maja kursy prawie na poziomie NBP (płaciłem w wielu egzotycznych walutach)
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 23 Lut 2015 14:42 

No właśnie myślałem, że tak będzie najlepiej ;) ale i tak już zdecydowałem się na Alior. Czekam na kartę.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 32 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Facebook [Bot] oraz 2 gości