Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 1818 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 91  Następna
Autor Wiadomość
#1241 PostWysłany: 02 Sie 2014 09:36 
Awatar użytkownika

Moonchild4 napisał(a):
Witam serdecznie.

Czy 2 godziny 30 minut na przesiadkę na Szeremietiewo wystarczą? Lecimy dalej tymi samymi liniami (Aeroflot), mamy przesiadkę w Moskwie na trasie Warszawa - Pekin. Co się dzieje z bagażem w takiej sytuacji? Czy trzeba po pierwszym locie go odebrać i odprawić ponownie, czy też zostanie on automatycznie przeniesiony do nowego samolotu?

Wystarczą. W Warszawie nadajecie bagaż rejestrowany już do Pekinu i nie widzicie go w Moskwie. Nie wiem tylko czy w Warszawie dostaniecie boardingi na odcinek Moskwa-Pekin - normalnie linie wydają boardingi od razu na wszystkie odcinki ale ok. 8 lat temu był z tym problem - lecieliśmy dokładnie taką samą trasą i po prostu karty pokładowe dostaliśmy w Moskwie na lotnisku bezproblemowo.
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#1242 PostWysłany: 04 Sie 2014 11:14 

Dziękuję za odpowiedzi.
 Profil Relacje PM off  

#1243 PostWysłany: 09 Sie 2014 11:57 

Lecę w delegację do Monterrey, wszystko organizowane na ostatnią chwilę, nie zdążyłem wyrobić wizy amerykańskiej i kupiono mi lot na dwóch biletach czyli WRO-MUC-MEX Lufthansą, potem MEX-MTY Aeromexico. Lufthansa ląduje w MEX o 4:00 przy terminalu 1, wylot do MTY mam o 7:00 z Terminala II. Jak to najsensowniej zrobić w MEX żeby bezstresowo i na czas dotrzeć do T2? Dwa bilety więc muszę odebrać bagaż i nadać go ponownie plus formalności graniczne i powtórne security check.
 Profil Relacje PM off  

#1244 PostWysłany: 09 Sie 2014 12:16 

Trzy godziny to jest trochę czasu, pod warunkiem, że nie będzie większego opóźnienia.

#1245 PostWysłany: 12 Sie 2014 13:14 

Loty: 82
Kilometry: 97 797
Krajów: 12 / 5.6%
niebieski
Czy w EIN wystarczy 40 min na przesiadkę ? Ląduje o 20:35 następny lot 21:05. Jest szansa się wyrobić ?

edit : 30 minut :)

Ostatnio edytowany przez manchild, 12 Sie 2014 14:01, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#1246 PostWysłany: 12 Sie 2014 13:56 
Awatar użytkownika

niebieski
manchild napisał(a):
Czy w EIN wystarczy 40 min na przesiadkę ? Ląduje o 20:35 następny lot 21:05. Jest szansa się wyrobić ?

To jest male lotnisko. Ale nawet jak czasowo sie wyrobisz to moga Ci zamknac bramke.
Ja kiedys po przylocie z Sofii utknalem w kontroli paszportowej na 30 min. Z tego co napisales to masz 30 a nie 40 min...

Wysłane z telefonu. Przepraszam za brak polskich znaków.

#1247 PostWysłany: 14 Sie 2014 07:52 

Zbanowany
1. Czy w Beauvais starczy mi 2 godziny między lotami ?
2. Czy w Hamburgu (nie w Lubece) starczy mi 2 godziny między lotami ?
 Profil Relacje PM off  

#1248 PostWysłany: 14 Sie 2014 08:50 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie podałeś kluczowej informacji. Czy masz bagaż rejestrowany. Jesli nie to 2h spokojnie Ci starcza. Generalnie na każdym lotnisku powinny starczyć nawet na takim bez tranzytu i na kierunku z odprawa paszportowa. Jesli natomiast masz rejestrowany to pytanie jakie przesiadki to są, jakie linie?
 Profil Relacje PM off  

#1249 PostWysłany: 14 Sie 2014 09:26 

Zbanowany
Mam Bagaż podręczny
 Profil Relacje PM off  

#1250 PostWysłany: 16 Sie 2014 15:44 

Loty: 89
Kilometry: 200 016
Krajów: 24 / 11.2%
Witam,
czy ktoś może to już przerabiał - czy 50 minut na lotnisku w Belgradzie (ten sam terminal na bilecie) to "kupa" czasu ?
Te same linie AirSerbia, jeden bilet, bagaż rejestrowany. Niestety, kolejny lot na 2. odcinek jest za 23h10m.
Mam szansę na 600E? ;)
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#1251 PostWysłany: 16 Sie 2014 16:26 

Powinieneś bez problemu zdążyć, o ile przylot będzie na czas.
 PM off  

#1252 PostWysłany: 21 Sie 2014 21:14 
Awatar użytkownika

niebieski
Frankfurt Hahn w 55 minut z podręcznym, przesiadka z FR na W6. Realne?

Będzie to listopad a pierwszy lot jest z OPO (co trochę łagodzi ewentualny negatywny wpływ pogody na opóźnienia) i dodatkowo FR (które czasówki ma ze sporym zapasem zazwyczaj). Także głównie martwię się logistyką na lotnisku. Jest tranzyt czy trzeba prze security lecieć?
 Profil Relacje PM off  

#1253 PostWysłany: 25 Sie 2014 16:32 
Awatar użytkownika

niebieski
Czy ktoś może się orientuje ile czasu może (średnio) zająć przesiadka z terminalu North na South na Londyn Gatwick (tylko bagaż podręczny)? Czy te terminale są od siebie daleko, czy trzeba wychodzić z hali przylotów i ponownie przejść kontrolę bezpieczeństwa?

Z góry dzięki za odpowiedź.
 Profil Relacje PM off  

#1254 PostWysłany: 25 Sie 2014 16:35 

kliper napisał(a):
Czy ktoś może się orientuje ile czasu może (średnio) zająć przesiadka z terminalu North na South na Londyn Gatwick (tylko bagaż podręczny)? Czy te terminale są od siebie daleko, czy trzeba wychodzić z hali przylotów i ponownie przejść kontrolę bezpieczeństwa?

Trzeba. Nawet należy się autobusem przejechać - http://www.gatwickexpress.com/en/airpor ... l-transit/
 PM off  

#1255 PostWysłany: 25 Sie 2014 16:42 
Awatar użytkownika

niebieski
Dzięki za odp.

Właśnie znalazłem... http://www.gatwickairport.com/at-the-ai ... k-connect/

Przynajmniej jest za darmo i teoretycznie powinno trwać ok dwóch minut (sama jazda), gorzej z kontrolami bezpieczeństwa i ew. czekaniem :| W teorii będę miał aż 5 godzin, czyli powinno wszystko się bez problemu zgrać, gorzej jak będą jakieś opóźnienia związane z przylotem.
 Profil Relacje PM off  

#1256 PostWysłany: 25 Sie 2014 18:08 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Mieć 5 godzin i obawiać się o przesiadkę to jest już wyższy poziom absurdu...
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#1257 PostWysłany: 25 Sie 2014 18:42 
Awatar użytkownika

Loty: 107
Kilometry: 199 226
Krajów: 23 / 10.8%
niebieski
panlukasz napisał(a):
kliper napisał(a):

Trzeba. Nawet należy się autobusem przejechać - http://www.gatwickexpress.com/en/airpor ... l-transit/

Warto tylko doprecyzowac, iz jest to transfer kolejka zamiast autobusem ;) Kontrole bezpieczenstwa na Gatwick sa bezproblemowo szybkie :)
 Profil Relacje PM off  

#1258 PostWysłany: 25 Sie 2014 18:52 

srebrny
Pan napisał(a):
Witam,
czy ktoś może to już przerabiał - czy 50 minut na lotnisku w Belgradzie (ten sam terminal na bilecie) to "kupa" czasu ?
Te same linie AirSerbia, jeden bilet, bagaż rejestrowany. Niestety, kolejny lot na 2. odcinek jest za 23h10m.
Mam szansę na 600E? ;)
Pozdrawiam

Na jakiej podstawie prawnej domagalbys sie 600€?
 Profil Relacje PM off  

#1259 PostWysłany: 26 Sie 2014 02:12 
Awatar użytkownika

niebieski
kemot napisał(a):
Mieć 5 godzin i obawiać się o przesiadkę to jest już wyższy poziom absurdu...

Nigdzie nie napisałem, że się obawiam, chciałem poznać więcej faktów (wynikających z praktyki) dotyczących tego lotniska.

Na ostatnie 10 moich tegorocznych lotów 6 było opóźnionych o godzinę lub więcej (przy czym były to loty regularne, czarter Enter Air o dziwo nie spóźnił się za bardzo). W tym wypadku startuje z Gibraltaru, który ma dość nietypowe lotnisko więc ryzyko opóźniania wg mnie jest nieco wiesze (choć mogę się mylić). Do tej pory nie byłem na Gatwick, a mam bardzo złe doświadczenia jeśli chodzi o czas i skrupulatność kontroli bezpieczeństwa np. na Luton + ew. opóźnienia w lądowaniu związane np. z silnym wiatrem.... Stąd pytanie.

PS. Jeśli ktoś często lata i ma "pecha", to wie jak szybko z lekkich "5 godzin" może się zrobić znacznie znacznie mniej czasu na przesiadkę (choć złość może zostać złagodzona, jeśli opóźnienie jest dłuższe niż 3 godziny i spełnione są dodatkowe warunki, dostałem już za to przelew w walentynki jako dowód miłości od Ryanair, miłości wartej 500 EURO ;) tak BTW tamto opóźnienie w ogóle nam nie zaszkodziło, ale różnie to mogło być...
 Profil Relacje PM off  

#1260 PostWysłany: 26 Sie 2014 22:51 

Jest jakiś minimalny czas na tego typu transfer bagażu?
Zastanawiam się nad Vueliniem który ląduje w Warszawie o 13:10, a o 13:35 LOT do Poznania. Jeśli 25 minut to za mało, to chyba i tak zaryzykuję z podręcznym i wcześniej wydrukowaną kartą pokładową
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 1818 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 91  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości