Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 18 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Ryanair - miejsca
#1 PostWysłany: 16 Cze 2014 19:35 

Mam pytanie odnośnie miejsc w samolotach Ryanaira, mianowicie lecę z osobą dla której to będzie pierwsza podróż samolotem i chciałabym kupić miejsca przy oknie, wiem, że zdarzają się i bez. Stąd moje pytanie, czy może orientujecie się które rzędy są bez okna? albo przy których na pewno jest? :)
 Profil Relacje PM off  

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
 Temat postu: Re: Ryanair - miejsca
#2 PostWysłany: 16 Cze 2014 19:53 
Awatar użytkownika

niebieski
Miejsca 15F i 17A - okna są, ale gondole silników i skrzydła ograniczają widoczność "w dół" ;)

Załączniki:
Komentarz do pliku: Widok z miejsca 17A
17a.JPG
17a.JPG [ 120.08 KiB | Obejrzany 17778 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 16 Cze 2014 20:10 
Awatar użytkownika

niebieski
http://www.seatguru.com/airlines/Ryanai ... 37-800.php

Jedynie rząd 11, z lewej strony.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 19 Sie 2014 20:41 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Krajów: 14 / 6.8%
To ja się dołączę do temat: rezerwacja miejsca kosztuje 25 PLN. Chcę zarezerwować miejsce przy oknie. na rezerwacji są dwie osoby. Jeżeli chcę, żeby siedziały obok siebie to muszę zarezerwować miejsce każdemu z nich, czy wystarczy, że kupię miejsce jednemu pasażerowi, a drugi zostanie automatycznie posadzony obok?
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 19 Sie 2014 20:58 

ciacho_majonez napisał(a):
To ja się dołączę do temat: rezerwacja miejsca kosztuje 25 PLN. Chcę zarezerwować miejsce przy oknie. na rezerwacji są dwie osoby. Jeżeli chcę, żeby siedziały obok siebie to muszę zarezerwować miejsce każdemu z nich, czy wystarczy, że kupię miejsce jednemu pasażerowi, a drugi zostanie automatycznie posadzony obok?

NIE, system pozwala na wykupywanie osobno miejsc i tylko np. jednego miejsca z np. 3-osobowej rezerwacji, a więc na 7-dni pozostali otrzymają miejsca według dostępnych jeszcze miejsc i jest mała szansa, by osoby z jednej rezerwacji w takim wypadku jak opisujesz siedziały obok siebie (zawsze można poprosić kogoś o zmianę miejsca w samolocie, ale chyba już lepiej zaraz po uruchomieniu na 7-dni przed lotem odprawić się jeden po drugim do tego najlepiej tuż po północy 7-dni przed)
 PM off  

#6 PostWysłany: 19 Sie 2014 21:04 
Redaktor F4F

Anonymous napisał(a):

NIE, system pozwala na wykupywanie osobno miejsc i tylko np. jednego miejsca z np. 3-osobowej rezerwacji, a więc na 7-dni pozostali otrzymają miejsca według dostępnych jeszcze miejsc i jest mała szansa, by osoby z jednej rezerwacji w takim wypadku jak opisujesz siedziały obok siebie (zawsze można poprosić kogoś o zmianę miejsca w samolocie, ale chyba już lepiej zaraz po uruchomieniu na 7-dni przed lotem odprawić się jeden po drugim do tego najlepiej tuż po północy 7-dni przed)

Albo liczyć na niecałkowite wypełnienie samolotu, wsiadać na samym końcu i zajmować wolne miejsca z tyłu ;) co za zdzierstwo, zostało jednak coś ze starego dobrego Ryanaira. Dzięki!
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 19 Sie 2014 21:14 
Site Admin
Awatar użytkownika

Loty: 205
Kilometry: 300 878
Krajów: 30 / 14.5%
Mareckipl napisał(a):
http://www.seatguru.com/airlines/Ryanair/Ryanair_Boeing_737-800.php

Jedynie rząd 11, z lewej strony.

tak z ciekawości, czemu tam nie ma okna? :P
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 19 Sie 2014 21:26 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
Krajów: 38 / 18.4%
srebrny
Przewody od klimatyzacji tamtędy biegną - do 737-200 były to małe rurki wokoło okien, ale się zapychały więc Boeing zdecydował się poświęcić jedno okno.

10 post tutaj: http://www.airliners.net/aviation-forum ... in/3502636
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
kittycate uważa post za pomocny.

#9 PostWysłany: 21 Sie 2014 22:20 
Awatar użytkownika

Loty: 64
Kilometry: 89 673
Krajów: 17 / 8.2%
niebieski
Nie leciałem jeszcze FR odkąd przydziela miejsca i mam pytanie :) Wylot mam dopiero 18.09 i chcę się odprawić (2 osoby) i gdy odprawię sie teraz to miejsca zostaną przydzielone mi automatycznie (będzie to napisane na karcie pokładowej)? Czy jeśli nie chcę kupować miejsc to muszę odprawić się 7 dni przed wylotem?

Dziękuję i Pozdrawiam :)

#10 PostWysłany: 21 Sie 2014 22:34 
Awatar użytkownika

HON fly4free
hipeq69 napisał(a):
Nie leciałem jeszcze FR odkąd przydziela miejsca i mam pytanie :) Wylot mam dopiero 18.09 i chcę się odprawić (2 osoby) i gdy odprawię sie teraz to miejsca zostaną przydzielone mi automatycznie (będzie to napisane na karcie pokładowej)? Czy jeśli nie chcę kupować miejsc to muszę odprawić się 7 dni przed wylotem?

Dopiero 7 dni przed odlotem. System nie puści Cię dalej gdy wybierzesz opcję losowo wyboru miejsc wcześniej niż na 7 dni.
 Profil Relacje PM off
hipeq69 lubi ten post.

#11 PostWysłany: 21 Sie 2014 22:36 
Awatar użytkownika

Loty: 64
Kilometry: 89 673
Krajów: 17 / 8.2%
niebieski
Super, dzięki wielkie - gorny77 i skrzat!. Także czekamy do 7 dni przed wylotem :)

Pozdrawiam :)

Ostatnio edytowany przez hipeq69, 21 Sie 2014 22:38, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 21 Sie 2014 22:37 

hipeq69 napisał(a):

Teraz wchodzisz na zarządzaj rezerwacją, odpłatnie wybierasz sobie miejsca jakie jeszcze pozostały w/g cennika i po opłaceniu miejsca wybrane już są tylko dla was. Nieodpłatnie miejsca zostaną wam przyznane według widzimisię systemu odpraw Ryanair, przeważnie miejsca od środka w/g dostępności (nieodpłatna odprawa z darmowym przyznaniem miejsc rusza na 7-dni przed lotem zaraz po północy)
 PM off
hipeq69 lubi ten post.

#13 PostWysłany: 21 Sie 2014 23:06 
Awatar użytkownika

Loty: 107
Kilometry: 199 226
Krajów: 23 / 11.1%
niebieski
@gorny77 - to nie jest widzimisie systemu rezerwacyjnego, a z gory ustalony schemat, ktory jest bardzo prosty do rozpracowania :)
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 21 Sie 2014 23:20 

Mimo wszystko to jest jednak nie do końca takie proste, sam schemat może się nie sprawdzić np. gdy dla innych osób 5 czy 10 euro nie stanowi problemu i masowo rezerwują miejsca wcześniej niż 7-dni przed lotem, zresztą był już taki temat
ryanair-przydzial-miejsc-miejsca-obok-siebie,15,38326
 PM off
Adrian.jg lubi ten post.

#15 PostWysłany: 24 Sie 2014 13:34 
Redaktor F4F

Mam lot WRO-WMI, WMI-WRO na jednej rezerwacji. Czy mogę zarezerwować płatne miejsca tylko na jednym odcinku?

I drugie pytanie: które miejsce ma najlepszy widok z okna? 8-)
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 24 Sie 2014 13:44 

Mam lot WRO-WMI, WMI-WRO na jednej rezerwacji. Czy mogę zarezerwować płatne miejsca tylko na jednym odcinku?

www.ryanair.com/pl - Zarządzaj rezerwacją - Zarezerwuj miejsca i po 2 minutach cię olśni

I drugie pytanie: które miejsce ma najlepszy widok z okna? 8-)

jakie pytanie, taka odpowiedź: TE NAJDROŻSZE!

ps. ktoś tu się chyba nudzi w niedzielę
 PM off  

#17 PostWysłany: 24 Sie 2014 13:45 
Awatar użytkownika

Loty: 302
Kilometry: 377 901
Krajów: 40 / 19.3%
niebieski
Mam lot WRO-WMI, WMI-WRO na jednej rezerwacji. Czy mogę zarezerwować płatne miejsca tylko na jednym odcinku? I drugie pytanie: które miejsce ma najlepszy widok z okna? 8-)

1. Tak,jak najbardziej.
2. Mnie osobiście podpasowało miejsce 29A,okno jest "pełne",że tak powiem,a i widoki też dobre (skrzydło nie zasłania). ;)
ciacho_majonez lubi ten post.

#18 PostWysłany: 24 Sie 2014 16:42 
Redaktor F4F

Tulsa napisał(a):
Mam lot WRO-WMI, WMI-WRO na jednej rezerwacji. Czy mogę zarezerwować płatne miejsca tylko na jednym odcinku? I drugie pytanie: które miejsce ma najlepszy widok z okna? 8-)

1. Tak,jak najbardziej.
2. Mnie osobiście podpasowało miejsce 29A,okno jest "pełne",że tak powiem,a i widoki też dobre (skrzydło nie zasłania). ;)

Super, to się tata ucieszy :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 18 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości