Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 506 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 26  Następna
Autor Wiadomość
#161 PostWysłany: 13 Sie 2014 07:44 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 188
Kilometry: 335 734
Krajów: 52 / 24.3%
Strona już działa całkiem przyzwoicie i udało mi się zarezerwować paryż w najniższej cenie.
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#162 PostWysłany: 13 Sie 2014 08:07 

niebieski
Działa nie najgorzej. Są jeszcze bilety za 47zł.
 Profil Relacje PM off  

#163 PostWysłany: 13 Sie 2014 09:10 

Zbanowany
niby gdzie ? bo u mnie nie wyswietla się np. Łodź - Barcelona w listopadzie. :D

Tak myślę sobie, że ta "linia" jest niepoważna w tej całej organizacji.
 Profil Relacje PM off  

#164 PostWysłany: 13 Sie 2014 09:18 

Niepoważna? Nie żartuj! Przecież to śmierdzi amatorszczyzną na kilometr...
 Profil Relacje PM off  

#165 PostWysłany: 13 Sie 2014 09:31 

Zbanowany
Przecież to takie oczywiste :D na fanpage tego durnowatego przewoźnika masowo pousuwali komentarze, które były zasadne.
 Profil Relacje PM off  

#166 PostWysłany: 13 Sie 2014 09:34 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
Waniliacynamon napisał(a):
Przecież to takie oczywiste :D na fanpage tego durnowatego przewoźnika masowo pousuwali komentarze, które były zasadne.

Jeśli chodzi o niewygodne komentarze to dużo linii/instytucji to robi. LOT też usuwa.

#167 PostWysłany: 13 Sie 2014 09:39 

Zbanowany
Wg mnie to źle świadczy o liniach, jakby chciały coś ukryć, skoro to widać gołym okiem. Tak czy siak, bałabym wsiąść do takiego samolotu, bo zostało mi wiele pięknych lat przed sobą!

Życzę jednak powodzenia osobom, którym udało sie zakupić bilety pomimo długim oczekiwaniu, by poleciały tam, gdziekolwiek chcą. O ile ten przewoźnik nie upadnie z kretesem :P
 Profil Relacje PM off  

#168 PostWysłany: 13 Sie 2014 10:10 

Loty: 210
Kilometry: 469 202
Krajów: 56 / 26.2%
srebrny
Swoją drogą ciekaw jestem jak dadzą sobie radę z obsługą regularnych tras (o ile na nie ruszą), jak nie są w stanie obsłużyć sensownie czarterów - po awaryjnym lądowaniu ich samolotu w Burgas - 75% czarterów przez nich obsługiwanych robią za nich inni przewoźnicy (głównie SmallPlanet) ,a rekordowe opóźnienie było 31h ;-) Chyba nie chciałbym takiego opóźnienia przy weekendowym wypadzie ...
 Profil Relacje PM off  

#169 PostWysłany: 13 Sie 2014 10:22 
Awatar użytkownika

Loty: 104
Kilometry: 466 167
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
strona dziala bo tanie bilety sie skonczylu
Europa /USA /Kanada /Dominikana /Martynika /Gwadelupa/ St.Lucia /Barbados /Brazylia /Argentyna /Chile /Urugwaj /Egipt /Izrael /ZEA /Dubai /Katar /Etiopia /RPA /Suazi /Tanzania /Singapur /Tajlandia /Indonezja /Filipiny /Australia /Nowa Zelandia /Fidżi /Hawaje /Korea /Japonia
 Profil Relacje PM off  

#170 PostWysłany: 13 Sie 2014 10:27 

niebieski
Artykuł:

http://www.fly4free.pl/czy-na-te-okazje ... -airlines/

jest już cytowany w haśle Wikipedii o "4You Airlines" ;-)

http://pl.wikipedia.org/wiki/4You_Airlines
 Profil Relacje PM off  

#171 PostWysłany: 13 Sie 2014 10:28 

niebieski
Ciekawi mnie skąd taka nagonka na te linie-komus podpadli nie chcieli dać w łape,konkurencja.

Co do strony że sie wysypuje-przeciez chyba kazdy z tego forum chociaz raz kupil bilet w Polskim Busie-tam strona w momencie wrzucenie biletow wysypuje sie regularnie.A pamietacie aplikacje mobilna Ryanair-a.Niby taka duza firma a aplikacje robił chyba 4-latek.Ale jakos Wam to nie przeszkadza w kupowaniu biletów a Ryanair i PolskiBus. i jakos nie mowicie ze firmy te zaraz upadna.

Ciekawią mnie specjaliści od biznesplanów-kurcze widać że każdy z Was jest chyba jakimś analitykiem finansowym,macie wieloletnie doswiadczenie w prowadzeniu firm.

Ciekawi mnie skąd taka przewidywalnosc -jeszcze nie wystartował żadne samolot ale już forumowi specjaliści którzy znaja sie na wszystkim najlepiej wiedzą że firma w najlepszym wypadku upadnie,w najgorszym to pralnia brudnych pieniedzy.

Jeszcze ciekawa sprawa "oburzonych" że nie ma biletow za 47 zł-a co mysleliscie że beda nonstop latac za wszystkie bilety za 47-trzeba nauczyc sie czytac ze zrozumieniem

Sam kupiłem 2 bilety do Barcelony których mam potwierdzenia zapłaty ale nie mam biletow,a za 2 bilety do Rzyu mam wszystko ok.

Generalnie cała sprawa przypomina mi nagonke Gazety Wyborczej na PolskiBus-gdzie byly artykuly ze nie da sie kupic biletow za 1 zl.

To wszystko takie polskie...

https://www.instagram.com/without_a_guide/
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#172 PostWysłany: 13 Sie 2014 10:40 

Loty: 210
Kilometry: 469 202
Krajów: 56 / 26.2%
srebrny
Ależ my sobie tylko tak dyskutujemy - chyba wszyscy będą cieszyli się (poza Landryną i Francą) jak linie odniosą sukces ;-) Obawy wynikają z tego, że ryzykujemy własną kasę (nie tylko za przelot, ale i za ew. rezerwacje) ... Co więcej zobacz, że w przeszłości było wiele takich dyskusji -> o OLT (jak czas pokazał obawy były słuszne) , o bankructwie LOTu itp... i ta nie jest niczym wyjątkowym czy czarnym PR.
 Profil Relacje PM off  

#173 PostWysłany: 13 Sie 2014 10:52 

Loty: 147
Kilometry: 274 355
Krajów: 24 / 11.2%
Soulfly napisał(a):

Jak mnie rozwalają takie argumenty (powtarzane zwłaszcza w GW i na forum GW; pod połową artykułów jest kontrargument w stylu: to co piszesz jest bez sensu; to takie polskie...).

No więc co "polskiego" jest w przewidywaniu na podstawie całokształtu sytuacji, w jakim kierunku zmierza projekt biznesowy? W tym przypadku jest wiele przesłanek wskazujących na to, że ten projekt nie wypali. A co najmniej, że nie wypali przy obecnym sposobie jego prowadzenia. Najpierw przesunięcie daty sprzedaży biletów; wczoraj problemy z serwerami. Kurcze, żyjemy w XXI wieku - naprawdę nie da się ogarnąć bezproblemowej sprzedaży produktów on-line? Nie chciało im się? Nie mieli umiejętności? Nie mieli kasy? Każda odpowiedź jest zła...

Nie znam się na ekonomii, ale wczoraj odpuściłem zakup biletu. Po 45 minutowej walce z serwerem uznałem, że nie chcę latać linią lotniczą, która nie potrafi sprzedać mi biletu. A pytanie o target tego projektu to inna sprawa; nie wiem, w jakiego klienta celują i z kim chcą walczyć. Z Wizzair lub Ryanair? W taki sposób - wolne żarty.
 Profil Relacje PM off  

#174 PostWysłany: 13 Sie 2014 10:59 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
Krajów: 5 / 2.3%
niebieski
jasiub napisał(a):
Ależ my sobie tylko tak dyskutujemy - chyba wszyscy będą cieszyli się (poza Landryną i Francą) jak linie odniosą sukces ;-) Obawy wynikają z tego, że ryzykujemy własną kasę (nie tylko za przelot, ale i za ew. rezerwacje) ... Co więcej zobacz, że w przeszłości było wiele takich dyskusji -> o OLT (jak czas pokazał obawy były słuszne) , o bankructwie LOTu itp... i ta nie jest niczym wyjątkowym czy czarnym PR.

Jasiu nie bądź śmieszny ! Jakie zagrożenie dla Ryanair, który posiada 300 samolotów (http://www.planespotters.net/Airline/Ryanair) i dla Wizz Air który posiada (a dokładnie dzierżawi) 51 samolotów (http://www.planespotters.net/Airline/Wizz-Air-Hungary) stanowi firma dzierżawiąca 2 samoloty? Żadne. Jak się zwali jeden z nich to cały biznes plan leży i kwiczy.
 Profil Relacje PM off  

#175 PostWysłany: 13 Sie 2014 11:04 
Awatar użytkownika

Loty: 710
Kilometry: 953 879
Krajów: 77 / 36.0%
niebieski
Soulfly napisał(a):
Sorry, ale mi te "linie" kojarzą się z busami na trasie Kraków-Limanowa. Podobna bylejakość i prowizorka, czyli cechy które niektórzy również uważają za typowo polskie... Nie można było poczekać ze sprzedażą do uzyskania statusu przewoźnika lotniczego i koncesji? A zatem uwiarygodnić się chociaż w minimalny sposób...

#176 PostWysłany: 13 Sie 2014 11:05 

niebieski
W takim razie co powiesz na temat PolskiegoBusa gdzie serwery padaja przy kazdych nowych terminach- a przeciez jest juz na rynku kilka lat.

Nie jestem fanem GW(mozna nawet powiedziec ze jestem ich antyfanem) ale akurat narzekanie jest typowa przywara naszego narodu(moją pewnie też)

Myślisz że tą firme założyli jacyś amatorzy -nie biorac pod uwage żadnych zagrozeń.A moim zdaniem ma to sens-wrzucenie dobrych cen na zazwyczaj martwy sezon jesienno-zimowy,a pozniej wiosna juz normalnie ludzie nabiora zaufania i beda kupowac droższe bilety.
Alfa Star jest na polskim rynku od wielu lat-od kiedy pamietam sponsoruja wszelką siatkówke w Polsacie-więc watpie zeby tego nie przemyśleli

Profil Relacje PM off  

#177 PostWysłany: 13 Sie 2014 11:07 

AlfaStar ma koszmarne opinie w internecie...
Strona nie ma angielskiej wersji, jak ktoś z Europy ma kupić bilet?
 Profil Relacje PM off  

#178 PostWysłany: 13 Sie 2014 11:11 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 174 131
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
red1982 napisał(a):
Soulfly napisał(a):

Jak mnie rozwalają takie argumenty (powtarzane zwłaszcza w GW i na forum GW; pod połową artykułów jest kontrargument w stylu: to co piszesz jest bez sensu; to takie polskie...).

Cóż poradzisz, że narzekactwo i malkontenctwo to bardzo powszechne w PL cechy? Jakie by to nie było przedsięwzięcie to zawsze pierwsze komentarze są "nie uda się, będzie klapa, pewnie anulują, ale tam jest pora deszczowa ;) " więc, tak - to takie polskie :)

Też za bardzo nie wierzę w to przedsięwzięcie, bo różne słuchy po Radomiu chodzą nt sytuacji Alfastaru a i jeszcze pomysł bazy w RDO był szeroko komentowany jako wyjątkowo śmieszny.

Poza tym cały pomysł 4YAirlines wypłynął nagle, gdy ważyły się losy dofinansowania z miejskiej kasy 18mln zł projektu RDO i zdaniem wielu w mieście miało to na celu wyłącznie przekonanie niezdecydowanych radnych do poparcia wydania tej kasiorki. Niektórzy oceniają te linie jako przysłowiowego "misia" na miarę naszych możliwości i potrzeb.
 Profil Relacje PM off  

#179 PostWysłany: 13 Sie 2014 11:15 

niebieski
Każda sieć komórkowa ma fatalną opinie w interncie a mają po kilkanascie milionow abonentów.

Swoją drogą ciekawi mnie że np. portal Mleczne Podróże nie robi nagonki na 4you ,a F4F tak-jakis konflikt interesów?

Coś musi byc bo dlaczego Gazeta Wyborcza każde uchybieni Polskiego Busa wrzuca jako wiadomosc dnia-np.najwazniejsza informacja dnia bo kierowca nie zatrzymał sie na przystanku.Przypadek?Może nie chcieli wykupić reklamy?

A pomysł nie wyplynał nagle bo 4you airlines mialo byc sponsorem siatkarskiej Politechniki Warszawa o czym bylo mowione w maju ale sie nie dogadali

Profil Relacje PM off  

#180 PostWysłany: 13 Sie 2014 11:21 

Soulfly napisał(a):
A pomysł nie wyplynał nagle bo 4you airlines mialo byc sponsorem siatkarskiej Politechniki Warszawa o czym bylo mowione w maju ale sie nie dogadali

Ja Ci radzę, "kończ Waść, wstydu sobie oszczędź"

Proponuję przerwać tą bezsensowną dyskusję, kto chce to korzysta lub nie, każdy z korzystających jest dorosły + jego pieniądze
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 506 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 26  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: to_ja oraz 2 gości