Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 06 Sie 2014 07:38 
Awatar użytkownika

Dokąd
  • Bali

Data wylotu
  • 09.12.2014

Data powrotu
  • 23.12.2014

Długość pobytu
  • 2 tygodnie

Bagaż
  • Bagaż podręczny

Ilość pasażerów
  • 1

Sam znalazłem
  • 400$

Dodatkowe informacje
  • Hej!
    W grudniu planuję wybrać się na Bali. Wylot z Brisbane. Na Bali chciałabym być ok 12 dni, w międzyczasie wybrac się też do Kuala Lumpur liniami AirAsia. Następnie powrót z Bali do Melbourne. Ktoś może ma jakieś fajne loty do polecenia? generalnie jestem elastyczna terminowo :)

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 08 Sie 2014 11:51 

malo kto tutaj zna sie na polaczeniach z Australi, ogolnie wiedza tego forum oparta jest na wylotach z Europy
masz waskie pasmo dat, powrót obija sie o okres swiateczny.. imo cena dobra
z BNE tam chyba nie ma tanich linii.. aczkolwiek moze Scoot Airlines z OOL wyjdzie taniej?

patrzac na srednie zarobki netto miesiecznie 3000$ to 400$ za bilet chyba jest dobra cena :P
 PM off  

#3 PostWysłany: 08 Sie 2014 12:04 
Awatar użytkownika

Loty: 126
Kilometry: 294 821
Krajów: 31 / 14.5%
niebieski
Kombinując z datami można kupić z JetStar RT za ok 350 AUD - przesiadka w Sydney.
Kuala Lumpur w takiej opcji niezbyt po drodze, ale można poszukać z Gold Coast do KL i dalej do Denpasaru z Air Asia, ale w takiej opcji wyjdzie sporo drożej.
Poszukaj jeszcze co tam Virgin i wymieniony już Scoot ma w ofercie.
Pamiętaj, że w grudniu na Bali jest pora deszczowa, co oczywiście nie oznacza, że jest to zły czas do odwiedzenia tego miejsca.

-- 08 Sie 2014 11:09 --

Anonymous napisał(a):
patrzac na srednie zarobki netto miesiecznie 3000$ to 400$ za bilet chyba jest dobra cena :P

Sorry, ale komentarz wydaje mi się niezbyt na miejscu - nie wiesz kto i na jakich zasadach będzie w Australii czy i jak tam pracuje itp. Sam ogarniałem Australię przy okazji podróży typu low-cost, na miejscu też liczyliśmy każdy grosz mimo tego, że pracą ratowaliśmy budżet.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 08 Sie 2014 12:09 
Awatar użytkownika

niebieski
Proponuje poszukac lotow bezposrednio u Scoot Airlines lub Air Asia lub uzyc tych przegladarkek:
www.webjet.com.au
www.zuji.com.au
www.expedia.com.au

#5 PostWysłany: 08 Sie 2014 12:20 

bonieq2 napisał(a):
..nie wiesz kto i na jakich zasadach będzie w Australii czy i jak tam pracuje itp.

No wlasnie, tez nie wiesz, ta osoba moze byc zarówno milionerem jak i podrózowac na stopa niskokosztowo - dlatego wzialem srednie zarobki.
 PM off  

#6 PostWysłany: 08 Sie 2014 12:27 
Awatar użytkownika

niebieski
Anonymous napisał(a):
bonieq2 napisał(a):
..nie wiesz kto i na jakich zasadach będzie w Australii czy i jak tam pracuje itp.

No wlasnie, tez nie wiesz, ta osoba moze byc zarówno milionerem jak i podrózowac na stopa niskokosztowo - dlatego wzialem srednie zarobki.

Generalnie nie znoszę uwag typu - dużo się zarabia, to można wydać dużo na bilet. Poza tym połowa tego forum kombinuje często jak może by zbić cenę przelotu o 100 pln - jak to się ma do średnich polskich zarobków? Jakoś nikt nie pisze - po co oszczędzać 100 zł na locie, skoro średnie wynagrodzenie brutto w Polsce to prawie 4000 PLN. Ale jak już ktoś jest w Australii to pewnie za przeproszeniem podciera się banknotami - nota bene australijskie dolary są "plastikowe" i się do tego raczej nie nadają ;)

Zwróć też uwagę na podpis http://www.brighthearted.blogspot.com - rok w usa/tanie podróżowanie/autostop
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 08 Sie 2014 12:49 

Nie o to mi chodzilo, chcialem tylko podkreslic ze podana cena jest cena dobra - jakby ona napisala ze znalazla bilet za 1000$ to bym jej powiedzial ze to za drogo. Sam tez nie zbiles jej o wiele tylko o kilkadziesiat dolarow mowiac zeby pobawila sie datami - co zakladam ze dana osoba uczynila, bo tylko jedna linia ma tam dobre ceny i podala cene zaokraglona.

To ze jest wspomniane tanie podrozowanie w podpisie to tez nic nie oznacza. Zauwaz ze dziewczyna ma 20 lat a juz widziala prawie caly swiat Australia, US, Azja (wkrótce), co nie oznacza za za loty tam wydala 64zl w jedna strone, wez wspomnij to gdzie indziej tutaj na forum to Cie zjada za to. Ja jak mialem 20 lat to dla mnie tanim podrozowaniem byl wyjazd rowerem do Czech ;)

Nie uwazam ze osoby z Australi podcieraja sie banknotami ale tez uwazam ze nalezy spojrzec na to skad dana osoba pochodzi, przykladowo kilkadziesiat dolarow to godzina pracy w Norwegi a z kolei sa to miesieczne zarobki w Bangladeszu. Wiec to ma tak na prawde znaczenie, w jednym kraju mozna spedzic 2 tygodnie szukajac tanszej opcji a w innym po 30 minutach to juz staje sie nie oplacalne.
 PM off  

#8 PostWysłany: 08 Sie 2014 13:00 
Awatar użytkownika

niebieski
Anonymous napisał(a):
Nie o to mi chodzilo, chcialem tylko podkreslic ze podana cena jest cena dobra - jakby ona napisala ze znalazla bilet za 1000$ to bym jej powiedzial ze to za drogo. Sam tez nie zbiles jej o wiele tylko o kilkadziesiat dolarow mowiac zeby pobawila sie datami - co zakladam ze dana osoba uczynila, bo tylko jedna linia ma tam dobre ceny i podala cene zaokraglona.

To ze jest wspomniane tanie podrozowanie w podpisie to tez nic nie oznacza. Zauwaz ze dziewczyna ma 20 lat a juz widziala prawie caly swiat Australia, US, Azja (wkrótce), co nie oznacza za za loty tam wydala 64zl w jedna strone, wez wspomnij to gdzie indziej tutaj na forum to Cie zjada za to. Ja jak mialem 20 lat to dla mnie tanim podrozowaniem byl wyjazd rowerem do Czech ;)

Nie uwazam ze osoby z Australi podcieraja sie banknotami ale tez uwazam ze nalezy spojrzec na to skad dana osoba pochodzi, przykladowo kilkadziesiat dolarow to godzina pracy w Norwegi a z kolei sa to miesieczne zarobki w Bangladeszu. Wiec to ma tak na prawde znaczenie, w jednym kraju mozna spedzic 2 tygodnie szukajac tanszej opcji a w innym po 30 minutach to juz staje sie nie oplacalne.

Z całym szacunkiem, zwłaszcza, że widziałem historię Twoich postów i wydaje mi się, że jesteś "swój chłop" i raczej znasz się na rzeczy, ale pozwól, że zachowam odmienne zdanie w tej kwestii. Uwag o młodym wieku też nie rozumiem... :) Dziewczyna przyszła tu po poradę, a dostaje info, że "malo kto tutaj zna sie na polaczeniach z Australi, ogolnie wiedza tego forum oparta jest na wylotach z Europy" Wracając do samego lotu, też uważam, że cena ok. 400$ w okresie przedświątecznym jest całkiem kusząca, a dokładanie do tego Kuala Lumpur jest raczej średnio opłacalne, chyba, że w kontekście jakieś szerszej i dłuższej wyprawy po Azji (sprawdziłem w międzyczasie jeszcze loty z Air Asia, Scoot, Tiger Air, żeby nie być gołosłownym ;))
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 08 Sie 2014 13:03 
Awatar użytkownika

Dzięki! Będę szukać i dam znać co i jak :)
A co do biletu - chcę jak najtańszy, nie pracuję tu, mój tygodniowy budżet na wydatki to 30$, więc liczę się z każdym groszem.

#10 PostWysłany: 08 Sie 2014 13:07 
Awatar użytkownika

niebieski
karrolkie napisał(a):
Dzięki! Będę szukać i dam znać co i jak :)
A co do biletu - chcę jak najtańszy, nie pracuję tu, mój tygodniowy budżet na wydatki to 30$, więc liczę się z każdym groszem.

To może jak już chcesz to Kuala Lumpur to zostaw je sobie na powrót do Europy - o ile oczywiście wracasz :)
Można w lepszych terminach poszukać lotów z AU do Kuala Lumpur, potem objechać pół Azji i dalej low-costami aż do Polski czy gdzie tam chcesz :) Po drodze jest jeszcze cała masa fajnych miejsc.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 08 Sie 2014 13:12 
Awatar użytkownika

Anonymous napisał(a):

Jeśli o to chodzi - na wszystkie wyjazdy sama pracuję (za wyjątkiem US, gdzie dostałam stypendium), podróże są u mnie priorytetem, a określenie "prawie cały świat" to duża przesada :)

bonieq2 napisał(a):
To może jak już chcesz to Kuala Lumpur to zostaw je sobie na powrót do Europy - o ile oczywiście wracasz :)
Można w lepszych terminach poszukać lotów z AU do Kuala Lumpur, potem objechać pół Azji i dalej low-costami aż do Polski czy gdzie tam chcesz :) Po drodze jest jeszcze cała masa fajnych miejsc.

Wracam, jeszcze nie wiem jak i kiedy, ale wracam :) Będę jeszcze kombinować, teraz też w sumie zastanawiam się nad Tasmanią w grudniu zamiast Bali, coby dojechać stopem do Melbourne i stamtąd polecieć do Hobar, bo loty można całkiem tanie znaleźć.

#12 PostWysłany: 08 Sie 2014 13:17 
Awatar użytkownika

niebieski
karrolkie napisał(a):

Wracam, jeszcze nie wiem jak i kiedy, ale wracam :) Będę jeszcze kombinować, teraz też w sumie zastanawiam się nad Tasmanią w grudniu zamiast Bali, coby dojechać stopem do Melbourne i stamtąd polecieć do Hobar, bo loty można całkiem tanie znaleźć.

To może być całkiem fajny pomysł, a Bali połączyć już z trasą powrotną, żeby się nie wracać. Powiedzmy Bali, Malezja (i/lub Singapur), Tajlandia, Kambodża itp.
Potem można Cebu Pacific na Filipiny, a stamtąd masz loty też z Cebu Pacific do Dubaju - bywają za 500 PLN w jedną stronę. Z Dubaju to już prawie rzut suchą bułką...
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości