Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 22 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 01 Sie 2014 12:22 
Awatar użytkownika

• gdzieś z Polski :) ale może być z przesiadką

Dokąd
  • Grecja - ta część na kontynencie

Data wylotu
  • 08.08.2014

Data powrotu
  • 30.09.2014

Długość pobytu
  • coś koło 1-2 tygodni ale może być mniej jak się trafi coś fajnego cenowo

Bagaż
  • Bagaż podręczny

Ilość pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • najtaniej jak znalazłam to oferta tui na peloponez za ok.300zeta w dwie strony - ale trochę za wcześnie bo przed 8 sierpnia wylot - taka cena jeszcze jest do przełknięcia, choć ledwo ledwo :)

Dodatkowe informacje
  • Szukam patrzę przeglądam i nie mam pojęcia jak się dostać tanio do Grecji. Normalnie pojechałabym stopem - ale nie mam tyle czasu na dojazd - więc szukam jakichś szybszych alternatyw: może to być lot gdzieś w pobliże a później stop, może to być jakieś kombinowanie przesiadkowe.
    Mój skrajny limit to 300 zł w 2 strony ale to już naprawdę zbyt wiele i tak :) Jeśli ktoś ma pomysł lub coś się rzuciło w oko to byłabym przeszczęśliwa.
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 01 Sie 2014 12:31 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
Krajów: 40 / 18.7%
lucywithdiamonds napisał(a):
Mój skrajny limit to 300 zł w 2 strony ale to już naprawdę zbyt wiele i tak :)

To jest zbyt wiele za lot do Grecji w sierpniu ? Jesli tak, to moze jednak zostan w domu.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 01 Sie 2014 12:34 
Awatar użytkownika

Loty: 50
Kilometry: 62 439
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
Jedyna opcja - http://www.tui.pl

Licz na szczęście, że trafi się jakiś czarter last-minute za 297 PLN

#4 PostWysłany: 01 Sie 2014 12:48 
Awatar użytkownika

Pawel_T napisał(a):
To jest zbyt wiele za lot do Grecji w sierpniu ? Jesli tak, to moze jednak zostan w domu.

Pawle_T... Mam limity jakie mam - co nie sprawia że nie mam marzeń :P A twoja uwaga nie wnosi jakiejkolwiek wartościowej treści - tylko nieprzyjemny pierwiastek - po co?
W domu na pewno nie zostanę ;P W czerwcu i lipcu widziałam loty za 150 w dwie strony - czemu sierpień miałby się różnić?

Macieqx - tui mam już nawet na zakładce i klikam z uporem maniaka :D Liczę wciąż że ktoś ma opracowaną jakąś opcję "naokrętkę".
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 01 Sie 2014 12:52 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Bo to highseason w sierpniu
 Profil Relacje PM off
Pawel_T lubi ten post.

#6 PostWysłany: 01 Sie 2014 12:58 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 122 440
Krajów: 22 / 10.3%
niebieski
Pawel_T napisał(a):

Pawle_T... Mam limity jakie mam - co nie sprawia że nie mam marzeń :P A twoja uwaga nie wnosi jakiejkolwiek wartościowej treści - tylko nieprzyjemny pierwiastek - po co?
W domu na pewno nie zostanę ;P W czerwcu i lipcu widziałam loty za 150 w dwie strony - czemu sierpień miałby się różnić?

Macieqx - tui mam już nawet na zakładce i klikam z uporem maniaka :D Liczę wciąż że ktoś ma opracowaną jakąś opcję "naokrętkę".

Do Grecji 300 zł RT to jest dobra cena nawet w zime, a Ty chcesz w szczycie sezonu i to na chwile przed planowanym wylotem? Jedyna szansa, że wpadnie jakiś czarter, bo inaczej za 300 zł w sierpniu to do Skandynawii tylko :P
Pawel_T lubi ten post.

#7 PostWysłany: 01 Sie 2014 13:09 
Awatar użytkownika

W moim przedziale czasowym jest też caaaausieńki wrzesień przecie:)

-- 01 Sie 2014 13:12 --

A wy tu czarnoscenarzycie;P
Opcja depseracka: za 54 zeta do Bułagrii i 1000 km na stopa po Grecji - zawsze to 1000km (1dzień jazdy stopowej) bliżej do Aten.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 01 Sie 2014 13:15 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Jak znajdziesz lot do Aten za 300 złoty to kup. Ja kupiłem bilety na Sierpień do Aten w Grudniu, i to za 400 złoty...
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 01 Sie 2014 13:17 
Awatar użytkownika

niebieski
czym tak tanio do Bułgarii?
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 01 Sie 2014 13:27 
Awatar użytkownika

do Bułgarii wizzair z wdc 24 sierpnia z katowic - tylko powrotu brak :)
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 01 Sie 2014 13:36 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Pawel_T napisał(a):

Nieprzyjemny pierwiastek to jedno, ale drugie to to, że pora zejść na ziemię. Wrzesień to też sezon i moim zdaniem cena 300 PLN za bezpośredni przelot z bagażem to po prostu okazja. Sam byłem w Grecji ostatnio poza sezonem i mniej więcej w podobnej cenie tłukłem się z długimi przesiadkami przez jakieś lotniska gdzie ludzie śpią na placach zabaw ;)
Jak ktoś już napisał wyżej, to co znalazłaś to dobra cena i nie ma co wydziwiać. Oczywiście, że można taniej, można też iść na piechotę, tylko warto odpowiedzieć sobie na pytanie czy jednak nie lepiej wydać te 300 PLN (co i tak nie jest dużo jak za lot a) w takie miejsce b) w takim terminie c) biorąc pod uwagę odległość) i być tam w kilka godzin niż bawić się w 1000 km autostopu. Co kto lubi...

Dobrze jest mieć marzenia, ale jeszcze lepiej jest móc pozwolić sobie je zrealizować i potrafić mierzyć siły na zamiary. I nie należy moim zdaniem pisać, że 300 PLN za lot w takie miejsce to dużo, bo kiedyś w jakimś terminie wpadł bilet w jakiejś niższej cenie. Ze sporą dozą prawdopodobieństwa możesz założyć, że akrurat w tym wypadku będzie ciężko to powórzyć. A stąd się biorą później wydumane oczekiwania dotyczące cen biletów i kosztów podróży... Ciekawy jestem ile by wyszło, gdyby jechać własnym samochodem i policzyć koszt samej beznyny.

Moja rada brzmi: jeżeli jesteś w stanie, to kupuj bilet za 300 PLN i śpisz spokojnie mając już zaplanowane :)
 Profil Relacje PM off
lukas63 lubi ten post.

#12 PostWysłany: 01 Sie 2014 13:40 

Easy Jet Berlin - Saloniki 21 sierpnia za 25 Euro, 26 sierpnia za 22 Euro.
Powrót Saloniki (lub Korfu) - Budapeszt - dużo terminów na przełomie sierpnia i września za 30 Euro.

To tak np. na szybko. Do Berlina można tanio polskim busem, z Budapesztu stopem lub z przesiadkami pociągami już blisko. Eurolines Budapeszt-Kraków za niecałą stówę, zwykle jechałem pociągami - z Żiliny na Słowacji dość tania osobówka do Katowic.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 01 Sie 2014 13:46 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 273
Kilometry: 473 820
Krajów: 40 / 18.7%
287 ryanair na skraju września i października WMI-SKG
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 01 Sie 2014 13:48 

Loty: 10
Kilometry: 28 060
Krajów: 9 / 4.2%
niebieski
czarter Kos, Peloponez itp 297pln!
a jak ktoś chce potem do Aten to Aeganem :))
proste. nie ma co kombinować bo drożej wyjdzie. Ceny transferów przesiadek itp kombinowanie.
Czarter.

Ostatnio edytowany przez Abcn, 01 Sie 2014 17:50, edytowano w sumie 1 raz
literówka
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 01 Sie 2014 13:50 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 122 440
Krajów: 22 / 10.3%
niebieski
Ja w maju leciałem na Kos za 250 zł Ryanem przez Rygge z jedna nocka na lotnisku i byłem zadowolony z tego połączenia :P (poniewaz w moim przypadku lasty odpadają nikt mi nie da urlopu z dnia na dzień )

Podstawowa zasada taniego latania:

Pasażer dostosowuje się do tanich lotów, a nie odwrotnie :)

Ostatnio edytowany przez 04patryk12, 01 Sie 2014 13:52, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
lukas63 lubi ten post.

#16 PostWysłany: 01 Sie 2014 13:52 

Cena 300zł do przełknięcia??? ja pierdziele co za czasy.... 100zł kosztuje bilet na pkp z poznania do krakowa... a tobie za 300zł nie pasuje pół europy w 2 h przeleciec...?
 Profil Relacje PM off
Pawel_T lubi ten post.

#17 PostWysłany: 01 Sie 2014 15:20 
Awatar użytkownika

ciacho_majonez napisał(a):
Nieprzyjemny pierwiastek to jedno, ale drugie to to, że pora zejść na ziemię. Wrzesień to też sezon i moim zdaniem cena 300 PLN za bezpośredni przelot z bagażem to po prostu okazja. Sam byłem w Grecji ostatnio poza sezonem i mniej więcej w podobnej cenie tłukłem się z długimi przesiadkami przez jakieś lotniska gdzie ludzie śpią na placach zabaw ;)
Jak ktoś już napisał wyżej, to co znalazłaś to dobra cena i nie ma co wydziwiać. Oczywiście, że można taniej, można też iść na piechotę, tylko warto odpowiedzieć sobie na pytanie czy jednak nie lepiej wydać te 300 PLN (co i tak nie jest dużo jak za lot a) w takie miejsce b) w takim terminie c) biorąc pod uwagę odległość) i być tam w kilka godzin niż bawić się w 1000 km autostopu. Co kto lubi...

Dobrze jest mieć marzenia, ale jeszcze lepiej jest móc pozwolić sobie je zrealizować i potrafić mierzyć siły na zamiary. I nie należy moim zdaniem pisać, że 300 PLN za lot w takie miejsce to dużo, bo kiedyś w jakimś terminie wpadł bilet w jakiejś niższej cenie. Ze sporą dozą prawdopodobieństwa możesz założyć, że akrurat w tym wypadku będzie ciężko to powórzyć. A stąd się biorą później wydumane oczekiwania dotyczące cen biletów i kosztów podróży... Ciekawy jestem ile by wyszło, gdyby jechać własnym samochodem i policzyć koszt samej beznyny.

Moja rada brzmi: jeżeli jesteś w stanie, to kupuj bilet za 300 PLN i śpisz spokojnie mając już zaplanowane :)

Dla mnie 300 lot to dużo, bo jeszcze nie zarabiam jak człowiek - dopiero skończyłam studia i to moje prawdopodobnie ostatnie wakacje w których mogę sobie pozwolić na wydziwiania. Są różne filozofie podróżowania - dla mnie np. przejechanie 1000 km po nowym terenie do wymarzonego celu to ciekawe doświadczenie podróżnicze. W taki sposób mając 20 euro w kieszeni zwiedziłam dużą część Europy - a powinnam zejść na ziemię i zostać w domu:P W moim zapytaniu zawarłam to że nie mam kasy i szukam jakiegoś dziwniejszego rozwiązania (z jazdą na stopa i masą przesiadek) - ponieważ taki tryb mi odpowiada (właściwie musi odpowiadać) - nie oczekiwałam połączenia za stówkę bezpośrednio do Aten - gdyby takie było już bym je wykupiła;P Takim łączonym trybem można sobie naprawdę pozwiedzać - jeśli nie lubicie/nie znacie czegoś takiego to wasza sprawa - nie rozumiem tylko czemu krytykować czegoś czego się nie zna lub po prostu nie lubi?

paweł747 - niezły trop :D takich pomysłów szukałam :) a skoro na szybko to już w ogóle jestem pełna podziwu :)
Idzik, czarter cały czas mam w pamięci :)
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 01 Sie 2014 16:41 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
ciacho_majonez napisał(a):

Dla mnie 300 lot to dużo, bo jeszcze nie zarabiam jak człowiek - dopiero skończyłam studia i to moje prawdopodobnie ostatnie wakacje w których mogę sobie pozwolić na wydziwiania. Są różne filozofie podróżowania - dla mnie np. przejechanie 1000 km po nowym terenie do wymarzonego celu to ciekawe doświadczenie podróżnicze. W taki sposób mając 20 euro w kieszeni zwiedziłam dużą część Europy - a powinnam zejść na ziemię i zostać w domu:P W moim zapytaniu zawarłam to że nie mam kasy i szukam jakiegoś dziwniejszego rozwiązania (z jazdą na stopa i masą przesiadek) - ponieważ taki tryb mi odpowiada (właściwie musi odpowiadać) - nie oczekiwałam połączenia za stówkę bezpośrednio do Aten - gdyby takie było już bym je wykupiła;P Takim łączonym trybem można sobie naprawdę pozwiedzać - jeśli nie lubicie/nie znacie czegoś takiego to wasza sprawa - nie rozumiem tylko czemu krytykować czegoś czego się nie zna lub po prostu nie lubi?

paweł747 - niezły trop :D takich pomysłów szukałam :) a skoro na szybko to już w ogóle jestem pełna podziwu :)
Idzik, czarter cały czas mam w pamięci :)

Czy 300 PLN to dużo to dosyć względna sprawa. Ktoś wyda tyle na jeden raz w restauracji, drugi chce tyle wydać na tygodniowe wakacje. Ale biorąc pod uwagę kontekst sytuacji (lot samolotem w dwie strony, odległość, ciepły kierunek i wysoki sezon), wliczając w to wszystkie elementy składowe ceny: paliwo, obsługę na lotnisku (bo to też kosztuje) i fakt, że linia też musi zarobić, to w normalnie ukształotowanych stosuknach gospodarczych, uwzględniający rynkowe i uzasadnione ekonomicznie ceny - 300 PLN to tanio. Ja ciągle jeszcze studiuję, więc może się okazać, że jesteś starsza ode mnie, ale od dawna już pracuję i na swoje wycieczki musiałem zarobić sam.
Zrozum, to nie jest żadna osobista wycieczka w Twoją stronę, kilka osób po prostu napisało wcześniej rzeczowo, że jest to dobra okazja i jeżeli naprawdę rozważasz wyjazd w tym terminie, to warto z niej skorzystać. Nie pokusiłbym się raczej na pisanie o "czarnoscenarzeniu", bowiem to, czy ktoś pytający w dziale "szukam taniego lotu" gdzieś się w końcu wybierze czy też nie, przeważającą większość znajdujących się tutaj ludzi obchodzi tyle, co zeszłoroczny śnieg. Jeżeli jest tak jak piszesz, że masz dużo czasu, bierz bilet w jedną stroną do Bułgarii i jedź dalej stopem. Bardzo możliwe, że będzie to niezapomniana przygoda, a do tego taniej już raczej się nie uda ;) Ja przykładowo nie dysponuję takimi ilościami czasu wolnego i niestety czasami zamiast "taniej" muszę zdecydować się na szybciej.
Trop z Berlinem jest dobry, ale trzeba mieć na uwadze wszystkie koszty dodatkowe. W podanym wyżej przykładzie na same bilety z Berlina i do Budapesztu wydasz ponad 50 euro, do tego do Berlina trzeba się jakoś dostać, a z Budapesztu wrócić. Może uzbierać się spokojnie 300 PLN, to już nie lepiej wybrać się bezpośrednio i nie tracić czasu w podróży? Z mojej strony koniec, życze powodzenenia w poszukiwaniach i żeby wyjazd się udał :)
 Profil Relacje PM off
Pawel_T lubi ten post.

#19 PostWysłany: 01 Sie 2014 17:12 

Jeśli dojechanie stopem wchodzi w grę, Berlin/Budapeszt to mogą być najlepsze opcje, zależy gdzie mieszkasz, np. z Niemiec, gdybyś była blisko granicy, jest masa tanich lotów, a tam można chyba w miarę szybko stopem.
Z południa szukałbym raczej w Budapeszcie.
Północny-wschód przekichane :)
Z Polski ciężko będzie o coś lepszego niż te czartery. Ew. z przesiadką - można próbować np. przez Oslo / Sztokholm - ale to też wyjdzie koło 300 zł.
Opcja z Bułgarią bardzo fajna - piękny kraj (i na miejscu bardzo tanio). Jest też lot Berlin-Sofia Easy Jetem za 20 Euro na 26 sierpnia (powrót drogo).
W sumie te easyjetowe opcje brzmią fajnie (zresztą, wkrótce sam korzystam z ich Berlin-Dubrownik OW za stówę i wracam opcją kombinowaną).
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 04 Sie 2014 00:10 

niebieski
pawel747 napisał(a):
Easy Jet Berlin - Saloniki 21 sierpnia za 25 Euro, 26 sierpnia za 22 Euro.
Powrót Saloniki (lub Korfu) - Budapeszt - dużo terminów na przełomie sierpnia i września za 30 Euro.

To tak np. na szybko. Do Berlina można tanio polskim busem, z Budapesztu stopem lub z przesiadkami pociągami już blisko. Eurolines Budapeszt-Kraków za niecałą stówę, zwykle jechałem pociągami - z Żiliny na Słowacji dość tania osobówka do Katowic.

Tanio to można gdy PB wrzuca nowe bilety. Bo teraz to bilet do Berlina w granicach stówy.
No chyba, że uda się znaleźć tanio od kogoś na allegro itp ... ale nikt za czapkę gruszek nie odda bo w sezonie to i wyjazdy do Berlina cieszą się sporym powodzeniem ...

Za 300 PLN to jedynie czarter! I trzeba od razu klikać kupuj bo to nie będzie czekać.
Nic taniej nie będzie!
Były czartery po 200 PLN ale w takiej ilości, że pewnie łatwiej trafić czwórkę w totka niż taki bilet kupić ...

I najlepsza opcja bo masz większy bagaż. Możesz wziąć jakieś jedzenie itp ... na pewno w Twoim przypadku duży plus bo są też opcje z przesiadkami w Oslo itp ale przy Twoim budżecie kupno wody czy coli byłoby tam samobójstwem ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 22 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości