Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1132 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 57  Następna
Autor Wiadomość
#841 PostWysłany: 01 Sie 2014 10:00 
Awatar użytkownika

Loty: 39
Kilometry: 45 226
Krajów: 11 / 5.1%
niebieski
michzak napisał(a):
Uważajcie na którą zamawiacie kurs (zwłaszcza jak LOTem lecicie), bo przez opóźnienie samolotu naliczyło 10 euro więcej za kurs (bo kierowca czekał dodatkowe 41 minut) :/

Jak to naliczylo 10e? Zgodnie z regulaminem BL kierowca ma obowiazek oczekiwac 60min od wyznaczonej godziny o ile w pakiecie jest usluga meet and greet. No chyba ze dzwoniles do BL i przekladales kurs i akutat zalapales sie na nocna taryfe... nie wiem bo nie sprecyzowales tego.

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#842 PostWysłany: 01 Sie 2014 10:02 

HON fly4free
Ale w razie opóźnienia lotu w cenie pierwotnej usługi jest , o ile się nie mylę, godzina oczekiwania opłacona. Po to jest tez dodatek w przypadku odbioru na lotniskach meet & assist. Najlepiej wyznaczać godzinę odbioru 15-30 minut po rozkładowym czasie przylotu, w zależności od lotniska, żeby mieć większy zapas czasu.
 Profil Relacje PM off  

#843 PostWysłany: 01 Sie 2014 10:22 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
Krajów: 10 / 4.7%
srebrny
Ale ludzie specjalnie wybierają adres bliski lotniska, a nie samo lotnisko, żeby zaoszczędzić kilka EUR.
No i potem jest problem z opóźnionym lotem.
 Profil Relacje PM off  

#844 PostWysłany: 01 Sie 2014 10:29 
Awatar użytkownika

niebieski
To pozostaje uwzglednic opoznienie... niestety... czasami jak mamy kontakt z kierowca przed opoznionym lotem warto go o tym poinformowac zeby pojawil sie później.. mimo wybrania adresu lotniska a nie kodu lotniska aby uniknac dodatkowych oplat warto podac nr lotu. Kierowcy czesto kontroluja tablice przylotów

#845 PostWysłany: 01 Sie 2014 10:38 
Awatar użytkownika

srebrny
Nie często, tylko chyba prawie zawsze, zresztą jeden się przyznał, że jak widzi na telefonie opóźnienie danego lotu to wie, że ma czas dla siebie i nie czeka pod lotniskiem tylko załatwia swoje sprawy.
Przecież samolot się nie teleportuje lub nie przyspieszy żeby być jednak na czas.
 Profil Relacje PM off  

#846 PostWysłany: 01 Sie 2014 11:54 

Loty: 138
Kilometry: 188 234
Krajów: 32 / 15.0%
złoty
W którym miejscu czekają samochody Blacklane pod Warszawą Centralną (oszczędnie wpisałem Al. Jerozolimskie 54 żeby zaoszczędzić 4eur)? Razem z taksówkami czy na parkingu?
 Profil Relacje PM off  

#847 PostWysłany: 01 Sie 2014 12:15 
Awatar użytkownika

niebieski
Oczywiście pewnie zależy od jakoś usługi jaką świadczy dany kierowca, ale jak w KRK miałem kierowcę, który jak zagadałem jak to jest z czekaniem jak jest lot opóźniony (a mieliśmy godzinę opóźnienia), powiedział że zdaje się godzina, ale nigdy nie musiał jeszcze dokładnie sprawdzać, bo nie miał jeszcze dwóch transportów tak blisko siebie, aby opóźnienie to zaburzyło, a on nie czeka, tylko odpala sobie flightradar i wyjeżdża po klienta w momencie jak samolot ląduje. Był to mój pierwszy i najlepszy transport z blacklane, młody, sympatyczny koleś w garniturze, w nowej e-klasie, w środku gazetki, butelka wody, wifi. Aż mi głupio było, że ja tutaj za kilka złotych jade, a ten mi plecak z pleców ściąga, żeby zapakować do bagażnika, a potem biegnie, żeby mi jeszcze drzwi zdążyć otworzyć...
 Profil Relacje PM off  

#848 PostWysłany: 01 Sie 2014 12:20 

kiew napisał(a):
Oczywiście pewnie zależy od jakoś usługi jaką świadczy dany kierowca, ale jak w KRK miałem kierowcę, który jak zagadałem jak to jest z czekaniem jak jest lot opóźniony (a mieliśmy godzinę opóźnienia), powiedział że zdaje się godzina, ale nigdy nie musiał jeszcze dokładnie sprawdzać, bo nie miał jeszcze dwóch transportów tak blisko siebie, aby opóźnienie to zaburzyło, a on nie czeka, tylko odpala sobie flightradar i wyjeżdża po klienta w momencie jak samolot ląduje. Był to mój pierwszy i najlepszy transport z blacklane, młody, sympatyczny koleś w garniturze, w nowej e-klasie, w środku gazetki, butelka wody, wifi. Aż mi głupio było, że ja tutaj za kilka złotych jade, a ten mi plecak z pleców ściąga, żeby zapakować do bagażnika, a potem biegnie, żeby mi jeszcze drzwi zdążyć otworzyć...

Nie wiem, ale może temu Panu z Gdańska jakiś kod rabatowy wysłać, by za kilka zeta mógł zobaczyć w Krakowie jak powinien wyglądać transfer BL. ;)

-- 01 Sie 2014 12:23 --

jotpol napisał(a):
W którym miejscu czekają samochody Blacklane pod Warszawą Centralną (oszczędnie wpisałem Al. Jerozolimskie 54 żeby zaoszczędzić 4eur)? Razem z taksówkami czy na parkingu?

Troszkę ciężko będzie bo podjeżdżają pod terminal, po wezwaniu szefa - środkowy pas parkingowy tuż przy pasach dla pieszych prowadzących z wyjścia z terminala przylotów.
 PM off
namteH lubi ten post.

#849 PostWysłany: 01 Sie 2014 13:12 

złoty
greg1291, piszesz o lotnisku czy o Dworcu Centralnym?
 Profil Relacje PM off  

#850 PostWysłany: 01 Sie 2014 14:06 

jotpol napisał(a):
greg1291, piszesz o lotnisku czy o Dworcu Centralnym?

Sorki napisałem o lotnisku.
 PM off  

#851 PostWysłany: 01 Sie 2014 16:00 
Site Admin
Awatar użytkownika

Loty: 205
Kilometry: 300 878
Krajów: 30 / 14.0%
lendziro napisał(a):
To pozostaje uwzglednic opoznienie... niestety... czasami jak mamy kontakt z kierowca przed opoznionym lotem warto go o tym poinformowac zeby pojawil sie później.. mimo wybrania adresu lotniska a nie kodu lotniska aby uniknac dodatkowych oplat warto podac nr lotu. Kierowcy czesto kontroluja tablice przylotów

no niestety u mnie sytuacja była tak, że rzeczywiście wybrałem adres hotelu koło VIE i ustawiłem na godzinę 19:15 (planowany przylot 18:45, po sprawdzaniu na flightradar średni czas przylotu to 19:00, więc w 15 min dam radę, najwyżej poczekam), a tutaj awaria silników, restartowanie kompa 2 razy aż w końcu ostatecznie rozruch "zewnętrzny" (na popych? :D ), lądowanie w Wiedniu 19:45, no i się naliczyło łącznie trochę...

wniosek? Nie patrz na sugerowany czas przylotu w LO, jeszcze mi się nie zdarzyło być na czas ;)
 Profil Relacje PM off  

#852 PostWysłany: 04 Sie 2014 21:19 

złoty
Ponawiam pytanie:
jotpol napisał(a):
W którym miejscu czekają samochody Blacklane pod Dworcem Centralnym w Warszawie (oszczędnie wpisałem Al. Jerozolimskie 54 żeby zaoszczędzić 4eur)? Razem z taksówkami czy na parkingu?
 Profil Relacje PM off  

#853 PostWysłany: 04 Sie 2014 21:22 
Awatar użytkownika

niebieski
jotpol napisał(a):
Ponawiam pytanie:
jotpol napisał(a):
W którym miejscu czekają samochody Blacklane pod Dworcem Centralnym w Warszawie (oszczędnie wpisałem Al. Jerozolimskie 54 żeby zaoszczędzić 4eur)? Razem z taksówkami czy na parkingu?

Jak dostaniesz kontakt do kierowcy to po porostu zadzwon do niego i zapytaj gdzie stoi

#854 PostWysłany: 04 Sie 2014 21:24 
Awatar użytkownika

srebrny
Mniej więcej na 30-60 minut przed godziną odjazdu dostaniesz numer do kierowcy i wtedy możesz pytać o szczegóły. Nikt z nas nie przewidzi gdzie kierowca zechce stanąć.
 Profil Relacje PM off  

#855 PostWysłany: 04 Sie 2014 22:53 
Awatar użytkownika

Loty: 4
Kilometry: 8 456
Krajów: 5 / 2.3%
Mam pytanie, jak to się ma do ilości osób? Przykładowo, zarezerwowałem transfer z lotniska Chopina, na stronie pokazuje kilka propozycji samochodów do wybrania, wybieram ten gdzie są zaznaczone "3 osoby" tzn, że mogę wziąć ze sobą jeszcze dwóch pasażerów + ja tak?

#856 PostWysłany: 04 Sie 2014 22:56 
Awatar użytkownika

niebieski
Oczywiście.
 Profil Relacje PM off
Papek lubi ten post.

#857 PostWysłany: 13 Sie 2014 00:08 
Awatar użytkownika

Loty: 17
Kilometry: 19 476
Krajów: 6 / 2.8%
A teraz pytanko
Zmienila mi sie godzina przylotu na ktora mam zarezerwowany transfer Blacklane, ale rezerwacja ma status niepotwierdzony ( w dalszym ciagu requested) czy w zwiazku z tym moge sam zmienic w panelu BL godzine rezerwacji z zachowaniem rabatu -30L czy musze do nich dzwonic badz skontaktowac sie mailowo ?[/quote]

Miałam podobną sytuację w maju z kolegą. Zadzwoniliśmy na infolinię i zapytaliśmy się, czy jest możliwość zmiany godziny (co dziwne rozmowa odbywała się z obcokrajowcem, a zadzwoniliśmy na polską infolinie) Pan z którym rozmawialiśmy poinformował nas, żebyśmy zmienili w systemie godzinę i jeżeli jakiś kierowca potwierdzi zlecenie to wszystko będzie dobrze. Sytuacja wyglądała tak, że jakiemuś kierowcy pasowała taka zmiana i przyjął nasze zlecenie i po jakimś czasie w systemie godzina była zmieniona. Nie musieliśmy nic dopłacać, a także korzystałam z bonu.
 Profil Relacje PM off  

#858 PostWysłany: 13 Sie 2014 11:55 
Awatar użytkownika

srebrny
Jesteśmy w trakcie sprzątania, nowy temat do dzielenia się opiniami:

ot-z-blacklane-com-opinie-i-doswiadczenia,18,53648

W tym piszemy tylko o kodach i problemach stricte związanymi z rezerwacją.
 Profil Relacje PM off  

#859 PostWysłany: 13 Sie 2014 12:04 
Awatar użytkownika

Loty: 2
Kilometry: 14 922
Krajów: 2 / 0.9%
W ramach sprzątania przeniesiono moje pytanie, więc zadaję je ponownie.
dominno napisał(a):
Miałam podobną sytuację w maju z kolegą. Zadzwoniliśmy na infolinię i zapytaliśmy się, czy jest możliwość zmiany godziny (co dziwne rozmowa odbywała się z obcokrajowcem, a zadzwoniliśmy na polską infolinie) Pan z którym rozmawialiśmy poinformował nas, żebyśmy zmienili w systemie godzinę i jeżeli jakiś kierowca potwierdzi zlecenie to wszystko będzie dobrze. Sytuacja wyglądała tak, że jakiemuś kierowcy pasowała taka zmiana i przyjął nasze zlecenie i po jakimś czasie w systemie godzina była zmieniona. Nie musieliśmy nic dopłacać, a także korzystałam z bonu.

I normalnie weszłaś na stronie blacklane w edit, zmieniłaś godzinę i zaakceptowałaś? Pytam, bo wtedy jest wprost napisane, że zmiana rezerwacji jest tożsama z anulowaniem poprzedniej i wystawieniem nowej i przed zaakceptowaniem zmienionej rezerwacji pojawia się już pełna kwota do zapłaty nie pomniejszona o wartość kodu. Również potrzebuję zmienić godzinę odjazdu i nie chcę ryzykować pobrania całej kwoty za przejazd i straty kodu.

#860 PostWysłany: 13 Sie 2014 21:35 
Awatar użytkownika

Loty: 17
Kilometry: 19 476
Krajów: 6 / 2.8%
Przepraszam za wprowadzenie w błąd, lecz do końca nie pamiętałam jak to było i rozmawiałam z kolegą i sobie przypomnieliśmy.
Zadzwoniliśmy na polską infolinię blacklane (numer jest na stronie) i Pan powiedział nam , że skontaktuje się z kierowcą czy będzie mu odpowiadała zmiana godziny ( u nas to było jakies 30 min wcześniej niż mieliśmy zabookowane) i zadzwoni do nas jak będzie znał odpowiedź. Oddzwonił do nas i powiedział, że kierowca się zgodził i w systemie też była już zmieniona godzina .
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1132 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 57  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości