Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 16 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 29 Lis 2011 12:58 

niebieski
30.000 biletów za 149 NOK:
http://www.norwegian.no/superduperdeal
 Profil Relacje PM off  

Egipt (długi weekend w listopadzie) ☀️ All inclusive w hotelu Lemon & Soul Makadi za 2857 PLN Egipt (długi weekend w listopadzie) ☀️ All inclusive w hotelu Lemon & Soul Makadi za 2857 PLN
Okołoweekendowy wypad na Cypr ☀️ Loty do Pafos i 4* hotel z wyżywieniem za 819 PLN 🇨🇾🩵 Okołoweekendowy wypad na Cypr ☀️ Loty do Pafos i 4* hotel z wyżywieniem za 819 PLN 🇨🇾🩵
#2 PostWysłany: 29 Lis 2011 13:02 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 534
Kilometry: 1 278 601
Krajów: 76 / 35.5%
Fajne, dzięki za informację.

#3 PostWysłany: 29 Lis 2011 16:45 

niebieski
Świetna sprawa! :) Na Torp można lecieć za 8zł RT, a potem za 300NOK RT np. do Trondheim ;)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 29 Lis 2011 16:56 
Awatar użytkownika

srebrny
Taka uwaga, ze Trondheim i Bergen tylko na terminy marcowe tej promocji.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 29 Lis 2011 17:43 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Krajów: 41 / 19.2%
Mateusz napisał(a):
SwedishBoy napisał(a):
Świetna sprawa! :) Na Torp można lecieć za 8zł RT, a potem za 300NOK RT np. do Trondheim ;)

Ale do Trondheim lata tylko z Oslo-Gardermoen?

nie.

Info ze strony głównej promocji
Z Sandefjord-Torp do Trondheim i Bergen

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 29 Lis 2011 18:08 

Loty: 31
Kilometry: 89 760
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
Niestety, jak ktoś chce lecieć w lutym na oglądanie zorzy to musi z Torp przedostać się na Gardemoen i dalej do Bodo (stamtąd już tylko 3 godziny promem na Lofoty). Ale i tak świetna oferta, mocno się zastanawiam :D
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 29 Lis 2011 18:30 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

snooka napisał(a):
Niestety, jak ktoś chce lecieć w lutym na oglądanie zorzy to musi z Torp przedostać się na Gardemoen i dalej do Bodo (stamtąd już tylko 3 godziny promem na Lofoty). Ale i tak świetna oferta, mocno się zastanawiam :D

a nie lepiej samolotem?
Torp-Trondheim i dalej
Trondheim-Tromso

3 bilety w cenie 149 KOR
1 bilet w cenie 299 KOR

Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 29 Lis 2011 19:30 
Awatar użytkownika

Ciekawą opcja na dostanie się na północ jest też lot na lotnisko Sztokholm (Skavsta) a potem koleją szwedzką (SJ) do Narviku. Jak bilety kupi się odpowiednio wcześnie to można znaleźć coś w niskiej cenie. Komfort w szwedzkich pociągach jest dodatkowym plusem i dla kogoś kto lubi podróżować pociągiem te 20h+ wcale nie będzie straszne.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 29 Lis 2011 19:42 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Undefined napisał(a):
Ciekawą opcja na dostanie się na północ jest też lot na lotnisko Sztokholm (Skavsta) a potem koleją szwedzką (SJ) do Narviku. Jak bilety kupi się odpowiednio wcześnie to można znaleźć coś w niskiej cenie. Komfort w szwedzkich pociągach jest dodatkowym plusem i dla kogoś kto lubi podróżować pociągiem te 20h+ wcale nie będzie straszne.

Cena chyba nie taka niska :/ Przeglądałem stronę sj.se i ceny tak za +-40 dni to od 500 koron w jedną stronę (~ 250zł)

Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 29 Lis 2011 21:03 

niebieski
JIK - ale i tak musisz jechać na Gardemoen, bo loty z Torp do Trondheim będą dopiero od marca, a wtedy o zorzę trudno ...
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 29 Lis 2011 21:05 
Awatar użytkownika

JIK napisał(a):
Undefined napisał(a):

Cena chyba nie taka niska :/ Przeglądałem stronę sj.se i ceny tak za +-40 dni to od 500 koron w jedną stronę (~ 250zł)

Nie wiem jak jest teraz, ale ze dwa lata temu kupując bilety na co najmniej 90 do przodu wychodziła jakaś śmieszna cena, na poziomie 20-30 zł OW.

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 29 Lis 2011 21:52 
Awatar użytkownika

Jeżeli chodzi o sj to 40 dni to wcale nie jest dużo wcześniejsze kupno biletów. Może nie za 30zł ale z tego co pamiętam jak kiedyś przeglądałem można było za około 150zł OW dostać.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 01 Gru 2011 00:06 

snooka napisał(a):

Czy osobiście przebyłeś taką trasę?
W takim przypadku miałbym do Ciebie kilka pytań, np. ile kosztuje ten prom?
 PM off  

#14 PostWysłany: 01 Gru 2011 00:48 

niebieski
Przebyłem, ale w lipcu. Dojechałem pociągiem z Trondheim do Bodo (miałem InterRaila, bardzo pomógł), a z Bodo prom na Lofoty kosztuje ok. 80-90 zł. Jeśli masz jakieś konkretniejsze pytania to pisz na priv.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 01 Gru 2011 01:19 

snooka napisał(a):
Przebyłem, ale w lipcu. Dojechałem pociągiem z Trondheim do Bodo (miałem InterRaila, bardzo pomógł), a z Bodo prom na Lofoty kosztuje ok. 80-90 zł. Jeśli masz jakieś konkretniejsze pytania to pisz na priv.

Niestety z jakiś nieznanych mi powodów nie mogę wysłać ci wiadomości PRIV, nie mam po prostu takiej opcji.
Czy na Lofotach słyszałeś natknąłeś się na kościół cystersów, który podobno prowadzą polscy zakonnicy? Pytam, ponieważ była by to dla mnie jakaś opcja noclegu, bo jak wiadomo z tym jest najdrozej w Skandynawii.

Czy ten prom jest daleko od lotniska? Jest jakaś strona internetowa na której można sprawdzić godziny połączeń tego promu?
 PM off  

#16 PostWysłany: 01 Gru 2011 10:47 

niebieski
Tak jak napisałem, przyjechałem do Bodo pociągiem, a przystań promowa jest jakieś 250-300 m od dworca. Wujek Google mówi, że lotnisko w Bodo jest 2 km od centrum, czyli na piechotę da radę spokojnie przejść. O kościele cystersów nie słyszałem, może jest gdzieś w północnej części Lofotów. Ja jechałem z samego południa do Svolvaer. Najtańszy nocleg jaki znalazłem był za 120 NOK w Stamsund. Sęk w tym, że większość tańszych noclegów jest dostępna jedynie w sezonie, czyli od czerwca do września, potem większość hosteli jest zamknięta.

Co do promów:

http://www.torghatten-nord.no/english/default.aspx

Cena na dzień dzisiejszy wynosi 163 NOK, czyli przez 2 lata podskoczyła o 5 NOK :D
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 16 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości