Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 443  Następna
Autor Wiadomość
#381 PostWysłany: 17 Lip 2014 22:58 
Awatar użytkownika

Loty: 238
Kilometry: 585 892
Krajów: 39 / 18.2%
niebieski
Jakiś dramat z tym bankiem. W pon dostałem kartę i specjalnie informowałem Panią na infolinii, że nie będę prosił o spłatę karty Citi, gdyż zrobiłem to we własnym zakresie. Powiedziała, że nie ma sprawy. Teraz patrzę i na karcie citi mam nadpłatę od Raiffasen z datą dzisiejszą.
Nawet nie słuchają co się do nich mówi. Nie wróże zbyt długiej współpracy...

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#382 PostWysłany: 18 Lip 2014 08:18 

W ubiegły piątek dotarła do mnie karta. W sobotę z samego rana zadzwoniłem na infolinię w celu aktywacji. Wszystko sprawnie przebiegło w ok. 10 minut. Jednocześnie anulowałem spłatę w Citi. W środę otrzymałem od Raiffaisena informację, że moja dyspozycja spłaty zadłużenia w Citi została anulowana. Jak do tej pory, w Citi nie mam jakiejkolwiek nadpłaty.
 Profil Relacje PM off  

#383 PostWysłany: 18 Lip 2014 09:29 

Loty: 27
Kilometry: 59 235
Krajów: 11 / 5.1%
niebieski
szkodaczasu napisał(a):
mam pytanie o przesyłkę.

przyjechał do mnie kurier z dokumentami. podpisałem wszystkie dokumenty. zapakowałem w kopertę i oddaje kurierowi ale on mówi żebym mu podał numer zlecenia i numer płatnika za paczkę zwrotną.

Na kopercie z banku jest napisane
instrukcja dla kuriera:
odbiorca jest odpowiedzialny za przygotowanie przesyłki zwrtnej.
przyjmij przesyłkę zwrotną w zamkniętej kopercie.

Ja nie znam numeru zlecenia na przesyłkę zwrotną i numeru płatnika więc nie przyjął ode mnie paczki tylko się zawinął.

na kopercie w którą zapakowałem dokumenty jest teoretycznie stempel/nadruk że pobrano opłatę ale jest to z Poczty Polskiej. Mam iść tę kopertę wrzucić do skrzynki pocztowej ?

jak to było u Was ???

od 10 dni czekam na ponownego kuriera. Dzwonili już 3 razy, kuriera podobno wysłali ale coś nie może się zjawić. Ostatni kurier który był u mnie nie chciał przyjąć paczki zwrotnej. Niezły bałagan mają w tym Banku.

#384 PostWysłany: 18 Lip 2014 09:35 

Loty: 106
Kilometry: 218 640
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
po jakim czasie mieliście naliczoną prowizję od spłaty karty citi? Bo u mnie minął ponad tydzień i nie mam naliczone nigdzie tej prowizji.
 Profil Relacje PM off  

#385 PostWysłany: 18 Lip 2014 10:12 

Dowiadywałam się dzisiaj tel.: nie biorą prowizji od spłaty karty citi - wyjatkowo, bo normalnie przelew z rach. karty 4%, nie biorą też odsetek za taki przelew - do czasu podanego na wyciągu, czyli termin spłaty i okres bezodsetkowy - jak dla płatności bezgotówkowych (to dotyczy wszystkich przelewów zleconych z rach. karty Raiffeisen, nie tylko na spłatę karty citi).
Jeśli ktoś został za ten przelew obciążony, to pomyłka i trzeba reklamować.
Jedyne co może was spotkać, to 0,18% opłaty na ubezpieczenie, ale tego można uniknąć.

-- 18 Lip 2014 09:15 --

Anonymous napisał(a):
jedną prowizję jaką mam to te 10 zł, ale za co nie pisze (w domyśle przypuszczam, że za przelew środków na spłatę zadłużenia citi wizz - z ciekawości jutro zadzwonię na infolinię i zapytam za co, bo idę z powodu dychy na wojnę z nimi;) )

Czy ta prowizja 10 zł pojawiła się w tym samym terminie co sam przelew do citi lub wkrótce (kilka dni) po nim, czy pojawiła się dopiero na miesięcznym rozliczeniu?
Ja na razie takiej prowizji nie widzę, ale nie miałam jeszcze miesięcznego wyciągu.
 Profil Relacje PM off  

#386 PostWysłany: 18 Lip 2014 10:37 

Loty: 100
Kilometry: 126 149
Krajów: 23 / 10.8%
niebieski
bruce09lili napisał(a):
po jakim czasie mieliście naliczoną prowizję od spłaty karty citi? Bo u mnie minął ponad tydzień i nie mam naliczone nigdzie tej prowizji.

U mnie po 2 dniach. 11.07 dostałem kartę, a 13 wygenerowali wyciąg z prowizją. Jak u ciebie jeszcze ne wygenrowali i chcesz uniknąć tej opłaty to zrób przelew zwrotny i spłać.
 Profil Relacje PM off  

#387 PostWysłany: 18 Lip 2014 12:25 

Tak jak napisali inni naliczona prowizja 10 zł jest z tytułu spłaty zadłużenia na kk citi wizz, gdyż ich system rozpoznaje ta transakcję jako wypłata gotówki z bankomatu. Po telefonie do nich konsultant sam zaproponował zwrot do 3 dni. Podsumowując opłatę zwrócą, a zakup zagranicą w euro mam rozliczony po kursie 4.15 zł
 PM off  

#388 PostWysłany: 18 Lip 2014 12:29 

złoty
Rozliczyło mi pierwsze transakcje zagraniczne. Wygląda na to że idzie po kursie MC tak jak miało być.

1 GBP = 5,2456
1 CNY = 0,4916

#389 PostWysłany: 18 Lip 2014 12:44 

niebieski
Witam

Czy ktoś potwierdzał poniższy zapis z konsultantem na infolinii?? Czy nie ma możliwości wcześniejszego przelania punktów??

Zgromadzone przez klientów punkty zostaną przekazane na imienne konto Wizz użytkownika w dwóch turach: 15 października 2014 r. i 15 stycznia 2015 r. i będą mogły być wykorzystane podczas kupowania biletów lotniczych w Wizz Air.

https://www.youtube.com/watch?v=cNfBn4Fn1Hw
 Profil Relacje PM off  

#390 PostWysłany: 18 Lip 2014 12:48 
Awatar użytkownika

niebieski
okocim23 napisał(a):
Witam

Czy ktoś potwierdzał poniższy zapis z konsultantem na infolinii?? Czy nie ma możliwości wcześniejszego przelania punktów??

Zgromadzone przez klientów punkty zostaną przekazane na imienne konto Wizz użytkownika w dwóch turach: 15 października 2014 r. i 15 stycznia 2015 r. i będą mogły być wykorzystane podczas kupowania biletów lotniczych w Wizz Air.

A jak ty chcesz przelwać te punkty jak na razie nigdzie ich w ogóle nie ma. Oni dopiero będą tworzyć system informatyczny i jak im się uda to 15 października zrobią transfer punktów. Takie są dopiero ich ambitne plany :) Nie chcę krakać ale przewiduję spore zamieszanie z tymi punktami ale to czas zweryfikuje.
 Profil Relacje PM off
shiver lubi ten post.

#391 PostWysłany: 18 Lip 2014 12:55 

okocim23 napisał(a):
Witam

Ja bym jednak nie miał odwagi z czymś takim dzwonić, gdyż regjlamin karty w tej kwestii jest bardzo jasny, wręcz oczywista oczywistość. Co do przelewania pkt mają sporo czasu by stworzyć właściwy program
 PM off  

#392 PostWysłany: 18 Lip 2014 12:56 

Loty: 100
Kilometry: 126 149
Krajów: 23 / 10.8%
niebieski
Anonymous napisał(a):
Tak jak napisali inni naliczona prowizja 10 zł jest z tytułu spłaty zadłużenia na kk citi wizz, gdyż ich system rozpoznaje ta transakcję jako wypłata gotówki z bankomatu. Po telefonie do nich konsultant sam zaproponował zwrot do 3 dni. Podsumowując opłatę zwrócą, a zakup zagranicą w euro mam rozliczony po kursie 4.15 zł

To u ciebie nie było ubiezpieczenia 0,18% od salda tylko normalnie prowizja równo 10zł ?
 Profil Relacje PM off  

#393 PostWysłany: 18 Lip 2014 13:03 

To są dwie różne opłaty, 10 zł jest naliczone za przelew, a ubezpieczenie jest od zadłużenia na koniec okresu rozliczeniowego (ja mam kartę niespełna miesiąc)
 PM off  

#394 PostWysłany: 18 Lip 2014 13:07 

niebieski
Anonymous napisał(a):
okocim23 napisał(a):
Witam

Ja bym jednak nie miał odwagi z czymś takim dzwonić, gdyż regjlamin karty w tej kwestii jest bardzo jasny, wręcz oczywista oczywistość. Co do przelewania pkt mają sporo czasu by stworzyć właściwy program

Nie chodziło mi o dzwonienie w tej sprawie do nich tylko rozmowę i zapytanie podczas kiedy bank dzwonił do nas :?

https://www.youtube.com/watch?v=cNfBn4Fn1Hw
 Profil Relacje PM off  

#395 PostWysłany: 18 Lip 2014 13:19 
Awatar użytkownika

Loty: 31
Kilometry: 49 469
Krajów: 17 / 7.9%
"imienne konto Wizz użytkownika" - to już nie będzie jak w Citi, że po adresie email przelewali ?

#396 PostWysłany: 18 Lip 2014 13:28 
Awatar użytkownika

niebieski
ksys napisał(a):
"imienne konto Wizz użytkownika" - to już nie będzie jak w Citi, że po adresie email przelewali ?

To jest jedno z pytań, na które pewnie na razie nie znają odpowiedzi nawet specjaliści z Rafi :)
 Profil Relacje PM off  

#397 PostWysłany: 18 Lip 2014 14:54 
Awatar użytkownika

HON fly4free
BTW, założyłem portfel elektroniczny w V.me (coś a la PayU od Visy, ale można dodawać dowolną kartę Visy lub Mastercarda), aby mieć 20% zniżki w Merlinie i 6 win gratis w winezja.pl. Próba dodania nowej karty Raiff skutkuje komunikatem "Numer karty nie został rozpoznany. Sprawdź i spróbuj ponownie lub podaj numer innej karty." :)
Dodałem bez problemu karty z logiem Mastercard z innych banków, a tu zonk. Mam nadzieję, że tylko tam tak jest, bo jeśli nie będzie można jej użyć w niektóych sklepach internetowych, bo niby numer jest nieprawidłowy, to będzie niefajnie.
 Profil Relacje PM off  

#398 PostWysłany: 18 Lip 2014 15:03 

skrzat napisał(a):
BTW, założyłem portfel elektroniczny w V.me (coś a la PayU od Visy, ale można dodawać dowolną kartę Visy lub Mastercarda), aby mieć 20% zniżki w Merlinie i 6 win gratis w winezja.pl. Próba dodania nowej karty Raiff skutkuje komunikatem "Numer karty nie został rozpoznany. Sprawdź i spróbuj ponownie lub podaj numer innej karty." :)
Dodałem bez problemu karty z logiem Mastercard z innych banków, a tu zonk. Mam nadzieję, że tylko tam tak jest, bo jeśli nie będzie można jej użyć w niektóych sklepach internetowych, bo niby numer jest nieprawidłowy, to będzie niefajnie.

Najwyraźniej Raif nie ma wdrożonej usługi V.me na swoich kartach. Można wiedzieć z jakich banków karty udało się zarejestrować w V.me?
 Profil Relacje PM off  

#399 PostWysłany: 18 Lip 2014 15:34 
Awatar użytkownika

HON fly4free
balco napisał(a):
skrzat napisał(a):

Najwyraźniej Raif nie ma wdrożonej usługi V.me na swoich kartach. Można wiedzieć z jakich banków karty udało się zarejestrować w V.me?

Bzwbk i BNP Paribas. Nie sprawdzałem innych
 Profil Relacje PM off  

#400 PostWysłany: 18 Lip 2014 19:23 
Awatar użytkownika

Loty: 23
Kilometry: 53 445
Krajów: 8 / 3.7%
Witam serdecznie.

Jak część forumowiczów miałem podobny problem z automatyczną spłatą wyciągu z City, z małym wyjątkiem w chwili dokonania spłaty przez Raiffeisen to moja karta w City była już zamknięta. Zgłosiłem problem na infolinii i po tygodniu mam już pieniążki zwrócone na konto karty. Zatem nie jest tak źle.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 443  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości