Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 443  Następna
Autor Wiadomość
#361 PostWysłany: 17 Lip 2014 11:34 

Czy może ktoś jeszcze potwierdzić/zaprzeczyć aby na wyciągach z Raiffeisen była pobierana prowizja za przelanie środków na Citi?
 Profil Relacje PM off  

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#362 PostWysłany: 17 Lip 2014 11:43 

Tak, też mam pobrane 10 zł za przelew, przy czym ja tam cenię sobie święty spokój i nie zamierzam wszczynac wojny, gdyż sami jesteśmy sobie winni wystarczyło tego druku o spłacie nie podpisywać (kartę mam, korzystam, płatności w zabce naliczane, mi pasuje choc liczę w przyszłości podobnie jak w citi na darmowe wdc i możliwość przelewania pkt na konto mywizz kiedy chcę)
 PM off  

#363 PostWysłany: 17 Lip 2014 12:03 

niebieski
Anonymous napisał(a):
płatności w zabce naliczane

Czy dobrze rozumiem, że jest jakiś sposób sprawdzenia liczby naliczonych punktów?

#364 PostWysłany: 17 Lip 2014 12:10 

Nie, chodzi mi tylko o to, że Raiffeisen nie ma z płatnościami w zabce i chyba sprytnym billem żadnego problemu, a były już oferty kart z blokada tych płatności
 PM off  

#365 PostWysłany: 17 Lip 2014 13:31 

Płatności z Żabki rozliczone są identycznie jak inne transakcje bezgotówkowe.
Sprawdzał już ktoś, po jakim realnym kursie rozliczają transakcje walutowe?
 Profil Relacje PM off  

#366 PostWysłany: 17 Lip 2014 14:38 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
Krajów: 5 / 2.3%
niebieski
one3 napisał(a):
Wymiana obecnej karty kredytowej w tym dzi....im banku, to też kpina, gdyż obecnie nie ma takiej możliwości, ale dopiero będzie taka opcja we wrześniu.
Do kogo masz żal ? Do banku ? Przecież w regulaminie była od początku wzmianka że karta docelowa będzie dopiero we wrześniu. Umowa między bankiem a wizzair została podpisana krótko przed terminem prezentacji oferty karty. Banki nie mają takich kart dostępnych na poczekaniu tylko zamawiają je u dostawców. Dlatego bank naniósł informację o karcie tymczasowej i docelowej do regulaminu.

one3 napisał(a):
Pewnie Wy też takie szopki mieliście, oj Citi to był wysoki poziom obsługi.
przeczytaj sobie zacytowane prze ze mnie posty o "wysokim poziomie obsługi" przez city kiedy wpycha swoim klientom kartę .... której już nie oferuje po to by po jej aktywacji .... otrzymali inną. przecież to paranoja a nie "wysoki poziom obsługi"

one3 napisał(a):
Każdy konsultant mówi coś innego, skandal.
Nie słuchaj co mówi adwokat tylko czytaj kodeksy lepiej na tym wyjdziesz. Nikt nigdy nie przyzna ci racji bo "konsultant tak powiedział" (kiedyś był taki program "tata a Marcin powiedział" :lol: ) - jak wykażesz odstępstwo w działaniu banku od regulaminu to masz jakiś argument w ręku inaczej szukaj wiatru w polu.

Prawda jest taka że jesteś rozżalony bo bank odmówił ci wydania karty.

Wiele osób płacze na forum że mieli taką kartę a teraz mają problemy, doliczane są prowizje za spłaty, spłaty były nie wtedy kiedy sami na to oczekiwaliście a teraz są nadpłaty itd. Co za problem był by spokojnie przyjść do banku otworzyć konto, złożyć wniosek o kartę i do dopiero po jej aktywacji spłacić poprzednią w poprzednim banku i na końcu z niej zrezygnować jak komuś poprzednia nie pasuje ?
 Profil Relacje PM off  

#367 PostWysłany: 17 Lip 2014 17:36 

Witam.Jest to mój pierwszy w życiu post na forum więc proszę o wyrozumiałość. Również zamówiłam sobie kartę. Jednak to co mnie niepokoi to jest zapis z mojej umowy o kartę kredytową - paragraf 3 pkt 4c. Brzmi on tak: " posiadacz zobowiązuje się do uiszczenia odsetek obliczonych .... dla transakcji przeznaczonych na spłatę zadłużenia w innym banku, 16,00 % liczonych od dnia zlecenia przelewu." Czy ktoś ma też takie zapisy w umowie ? Może dlatego tak " ochoczo" zlecają przelew nie zwracając uwagi na terminy płatności z przedłożonych wyciągów. Kartę przenosiłam z innego banku niż Citi.
 Profil Relacje PM off  

#368 PostWysłany: 17 Lip 2014 18:56 

Nie wiem jak jest z tymi odsetkami i opłatą za przelew do citi, lecz WYRAŹNIE pytałam, gdy składałam tel. wniosek o kartę Raiffeisen, czy operacja spłaty kart citi będzie obciążona prowizją, poinformowano mnie, że nie. Zdawałam sobie sprawę, z tego, że przelew z rach. karty jest normalnie płatny i dlatego zadałam to pytanie. Ponieważ wtedy powiedziano mi, że nie jest płatny, uznałam, że to jakiś wyjątek "na zachętę" i tylko dlatego podpisałam to zlecenie. Jeśli zostanę obciążona, to będę walczyć ostro, bo to już bezczelność.
Tym bardziej, że wcale nie zależało mi na spłacie jednej karty drugą kartą, lecz mnie do tego namówiono, a potem dokonano przelewu do citi 6 dni PO TERMINIE. Już tylko z tego powodu złożyłam reklamację w R.
 Profil Relacje PM off  

#369 PostWysłany: 17 Lip 2014 19:18 
Awatar użytkownika

Zbanowany
niebieski
Reklamacja zlozona choc bylo ostro pod gorke- obecnie przebywam w Albanii i dla mnie bylo logiczne ze nie bede dzwonil z polskiej komorki lecz wykorzystalem skype. Dla banku bylo to nie do przeskoczenia nawet kiedy poprosilem z kims wyzej i dopiero za trzecim telefonem udalo sie zlozyc reklamacje - konsultantka potwierdzila ze przelew jest darmowy i reklamacja jest sluszna . Coz z tego ze sluszna skoro na odpowiedz maja 30 dni :-( a odsetki trzeba zaplacic

Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka

#370 PostWysłany: 17 Lip 2014 19:38 
Awatar użytkownika

Loty: 159
Kilometry: 388 206
Krajów: 32 / 15.0%
niebieski
Czy korzystał już ktoś z płątności kartą za granicą?? Jaki jest sposób przeliczania??

Kolejna nieścisłość:
1. na infolinii babeczka mówi że waluta obca - euro - złotówki po kursie banku
2. regulamin swoje waluta obca - złotówki kurs mastercard

która opcja właściwa??

Kolega wyzej pisał ze jest w Albanii, moze jakiś drobny zakup kartą Raif i byłoby wszystko jasne?? ;)

#371 PostWysłany: 17 Lip 2014 19:58 

niebieski
Hi. Mi przelali na zwykły rachunek w mBanku, zamiast na rachunek karty, który i tak już dawno spłaciłem. Niezły bałagan mają :(
 Profil Relacje PM off  

#372 PostWysłany: 17 Lip 2014 20:03 
Awatar użytkownika

Zbanowany
niebieski
karollo napisał(a):
Czy korzystał już ktoś z płątności kartą za granicą?? Jaki jest sposób przeliczania??

Kolejna nieścisłość:
1. na infolinii babeczka mówi że waluta obca - euro - złotówki po kursie banku
2. regulamin swoje waluta obca - złotówki kurs mastercard

która opcja właściwa??

Kolega wyzej pisał ze jest w Albanii, moze jakiś drobny zakup kartą Raif i byłoby wszystko jasne?? ;)

Zostawilem karte w domu wolalem nie ryzykowac
:) placilem karta alior banku i nie jest juz tak tanio jak kiedys

#373 PostWysłany: 17 Lip 2014 20:19 

karollo napisał(a):

Transakcja 12.07, księgowana 13.07.2014r. (bilety na transport miejski w Dortmundzie) 18,50 euro, przeliczone na 76,81 zł (1 euro=4,15 zł)
 PM off  

#374 PostWysłany: 17 Lip 2014 20:47 

złoty
Hahahaha.
Co za bank?
Miałem w Citi nadpłatę a dzisiaj RB przelał jeszcze do niego ponad 1250zł nie wiadomo za co?
 Profil Relacje PM off  

#375 PostWysłany: 17 Lip 2014 21:09 

niebieski
Anonymous napisał(a):
karollo napisał(a):

Transakcja 12.07, księgowana 13.07.2014r. (bilety na transport miejski w Dortmundzie) 18,50 euro, przeliczone na 76,81 zł (1 euro=4,15 zł)

Wow! Lepiej zobacz czy osobno nie jest prowizja ;)

#376 PostWysłany: 17 Lip 2014 21:18 

jedną prowizję jaką mam to te 10 zł, ale za co nie pisze (w domyśle przypuszczam, że za przelew środków na spłatę zadłużenia citi wizz - z ciekawości jutro zadzwonię na infolinię i zapytam za co, bo idę z powodu dychy na wojnę z nimi;) )
 PM off  

#377 PostWysłany: 17 Lip 2014 21:31 

niebieski
Anonymous napisał(a):
karollo napisał(a):

Pewnie pytanie głupie ale w dosyć istotnej kwestii: Czy to jest już rozliczona transakcja, czy tylko blokada wisi na taką kwotę?
Wiem, że napisałeś, że księgowana 13.07 ale to aż dziwne, żeby w 1 dzień transakcja (szczególnie nie w PLN) była już rozliczona.
 Profil Relacje PM off  

#378 PostWysłany: 17 Lip 2014 21:40 
Awatar użytkownika

Loty: 31
Kilometry: 49 469
Krajów: 17 / 7.9%
Wie ktoś co w momencie gdy mamy załóżmy limit 3000 zł, wydamy już 600zł i wtedy RB spłaci zadłużenie w Citi, które wynosiło 2900 zł
Limit przekroczony o 500zł - czy wtedy musimy szybciej to spłacić, czy czekać normalnie na wyciąg (bez konsekwencji)

#379 PostWysłany: 17 Lip 2014 21:40 

oczywiście zaksięgowane i tyle zostało potrącone
 PM off  

#380 PostWysłany: 17 Lip 2014 22:03 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 174 131
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
ksys napisał(a):
Wie ktoś co w momencie gdy mamy załóżmy limit 3000 zł, wydamy już 600zł i wtedy RB spłaci zadłużenie w Citi, które wynosiło 2900 zł
Limit przekroczony o 500zł - czy wtedy musimy szybciej to spłacić, czy czekać normalnie na wyciąg (bez konsekwencji)

U mnie spłata Citi nie naruszyła limitu kredytowego.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 443  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 0 gości