Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 08 Lip 2014 11:38 

Dokąd
  • Ho Chi Minh

Data wylotu
  • 10.11.2014

Data powrotu
  • 30.11.2014

Długość pobytu
  • 3 tygodnie

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Ilość pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • 2520zł przez Doha. Chciałbym wrócić np z Bangkoku, żeby tam jeszcze być ze 4 dni

Dodatkowe informacje
  • Lecę z dziewczyną na wesele, które odbędzie się 15 listopada. Po tym terminie mamy czas na zwiedzanie, czy polecacie jakieś kierunki gdzie się poruszać? Chciałbym znaleźć przelot w obie strony za ok. 2000zł. Byłoby super, może być przez Tajlandię, Laos czy Kambodżę.
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 08 Lip 2014 12:13 
Awatar użytkownika

Loty: 126
Kilometry: 294 821
Krajów: 31 / 14.5%
niebieski
Proponuję poczekać na dobre promo na Bangkok, ostatnio często się pojawiają. Dobre promo miały niedawno Ukraine International, można też w zbliżonych datach trafić Qatar Airways na przykład w kwotach poniżej 2000 PLN. Potem Air Asia do Ho Chi Minh za ok. 185 PLN w jedną stronę z bagażem rejestrowanym. Powrót do Bangkoku też AirAsia lub jeszcze lepiej drogą lądową przez Kambodżę - są wygodne połączenia z Ho-Chi-Hinh do Phon Phen. W takiej konfiguracji wizę do Wietnamu można dostać na lotnisku załatwiając wcześniej e-vise (promesę) przez internet, a wizę do Kambodży dostaniecie na granicy. Z Kambodży po Phon Phen można skoczyć do Siem Reap (Angkor) lub jeszcze po drodze na plażowanie do Sihanoukville lub na Koh Rong. Z Siem Reap autobusem do Bangkoku (raczej z przesiadką na granicy) lub autobusem do Poipet, dalej granica z buta i kolejny autobus do Bangkoku. Alternatywa to przelot z Siem Reap do Bangkoku z Air Asia za ok. 70 usd.
Zamiast Kambodży można też zrobić trasę drogą lądową przez Laos, raczej nie starczy czasu na Wietnam, Laos i Kambodżę plus Bangkok - chyba, że w dużym pośpiechu, a pośpiech to słowo całkowicie nieznane w Laosie ;)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 08 Lip 2014 13:51 

Właśnie znalazłem Qatar Airways, o którym wspomniałeś 2150zł + AirAsia w obie strony 100$.

Wycieczka wygląda tak:
7 listopada Bangkok-Ho Chi Minh
7-14 zwiedzanie
15 wesele
16-24 zwiedzanie
24-29 wylot do Bangkoku i tam zwiedzanie

Interesuje mnie zwiedzanie Kambodży lub Laosu (wiem, że to zbyt mało czasu), a także plaże i kitesurfing lub wakeboarding. Czy pomożesz coś zaplanować na 7-14 oraz 16-24?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 08 Lip 2014 14:09 
Awatar użytkownika

Loty: 126
Kilometry: 294 821
Krajów: 31 / 14.5%
niebieski
rafago napisał(a):
Właśnie znalazłem Qatar Airways, o którym wspomniałeś 2150zł + AirAsia w obie strony 100$.

Wycieczka wygląda tak:
7 listopada Bangkok-Ho Chi Minh
7-14 zwiedzanie
15 wesele
16-24 zwiedzanie
24-29 wylot do Bangkoku i tam zwiedzanie

Interesuje mnie zwiedzanie Kambodży lub Laosu (wiem, że to zbyt mało czasu), a także plaże i kitesurfing lub wakeboarding. Czy pomożesz coś zaplanować na 7-14 oraz 16-24?

2150 PLN to nie jest zła cena, zwłaszcza za Qatar ale ja bym poczekał na jakieś lepsze promo, spora szansa, że się trafi. Poszukaj też przez pośredników, często jest taniej niż bezpośrednio na stronie.
Proponuje przez pierwszy tydzień pozwiedzać sam Wietnam, można skoczyć do tuneli Ku-Chi lub na Deltę Mekongu, potem na północ w rejon Nha Trang i do Hoi An. Na kitesurfingu się nie znam, ale plaże są tam ładne, nurkowania też. Potem powrót na ślub i proponuję trasę przez Kambodżę, Phom Phen w jeden dzień można ogarnąć. Potem można skoczyć jeszcze na Koh Rong - "promem" z Sihanoukville . Potem autobusem do Siem Reap (raczej z szybką przesiadką w Phon Phem, razem ok. 11 h) i minimum moim zdaniem dwa pełne dni na Angor. Potem samolot (szybciej) lub autobus (taniej) do Bangkoku, tam ze 2-3 dni. W Bangkoku poza świątyniami, pałacem (czy też ping pong show ;) ) itp. można skoczyć na pływający targ i na koniec ogarnąć jakieś zakupy - "pamiątki", duperele, koszulki, przyprawy i inne kulinaria.
Jeżeli Laos to raczej odpuszczając zupełnie Kambodżę i chyba lepiej skupić się tylko południowej jego części. Potem autobusem do Tajlandii. Wientian spokojnie można odpuścić, a na Luang Prabang i dalej na północ może nie starczyć czasu. Drogi są dość podłe, odległości wcale nie tak małe, a dla Laotańczyków dzień w tą czy tamtą też nie robi różnicy :)
Jak masz jakieś pytania to wal śmiało :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości