Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 39 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 19 Cze 2014 00:27 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 126 822
Krajów: 15 / 7.0%
Ktoś leci może w terminie 25.11 - 4.12 ?:)
 Profil Relacje PM off  

Egipt (długi weekend w listopadzie) ☀️ All inclusive w hotelu Lemon & Soul Makadi za 2857 PLN Egipt (długi weekend w listopadzie) ☀️ All inclusive w hotelu Lemon & Soul Makadi za 2857 PLN
Okołoweekendowy wypad na Cypr ☀️ Loty do Pafos i 4* hotel z wyżywieniem za 819 PLN 🇨🇾🩵 Okołoweekendowy wypad na Cypr ☀️ Loty do Pafos i 4* hotel z wyżywieniem za 819 PLN 🇨🇾🩵
#22 PostWysłany: 19 Cze 2014 00:43 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
Krajów: 2 / 0.9%
Koniec promocji. Propsy dla andirona za znalezienie okazji!
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 19 Cze 2014 07:16 
Awatar użytkownika

Loty: 50
Kilometry: 62 439
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
Hubert, na flipo ciągle wisi

https://www.flipo.pl/pl/web/#/calendars/list/2001

11 terminów wylotów (9 w sierpniu i 2 w listopadzie)
i +30 terminów powrotów (od września do Lutego)

#24 PostWysłany: 19 Cze 2014 12:15 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Po przeklinaniu dalej już nie zobaczysz tych cen.
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 19 Cze 2014 12:20 
Awatar użytkownika

Loty: 83
Kilometry: 153 081
Krajów: 22 / 10.3%
Hubert, skad info o niepotwierdzeniu ostatniego odcinka w przypadku IPC? ;)
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 19 Cze 2014 12:30 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Od agenta. Jeszcze przed wystawieniem biletu nie zostanie potwierdzony odcinek realizowany LANem. A kto kupił i bilet się uchował?
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 19 Cze 2014 12:35 

niebieski
Hubert napisał(a):
Od agenta. Jeszcze przed wystawieniem biletu nie zostanie potwierdzony odcinek realizowany LANem. A kto kupił i bilet się uchował?

ciekawe, czy to samo jest w przypadku lotów MAD-SCL wykonywanych przez LA w code-share z IB. Ten odcinek można było polecieć dreamlinerm LA, za trochę wyższą kwotę.
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 20 Cze 2014 00:05 

blasto napisał(a):
Hubert napisał(a):

ciekawe, czy to samo jest w przypadku lotów MAD-SCL wykonywanych przez LA w code-share z IB. Ten odcinek można było polecieć dreamlinerm LA, za trochę wyższą kwotę.

Na 9 rezerwacji z odcinkiem MAD-SCL wykonywanym przez LA w code-share z IB odwołali mi jak na razie dwie ( zarezerwowane jako ostatnie ). Pozostałe mają status "confirmed" na stronie Iberii.
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 20 Cze 2014 00:21 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Te połączenia które pod numerem LANu to przeszły. Jeśli pod numer IB, a wykonywane przez LAN to nie.
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 20 Cze 2014 01:04 

niebieski
hogi napisał(a):
blasto napisał(a):
Hubert napisał(a):

Na 7 rezerwacji z odcinkiem MAD-SCL wykonywanym przez LA w code-share z IB odwołali mi jak na razie dwie ( zarezerwowane jako ostatnie ). Pozostałe mają status "confirmed" na stronie Iberii.

Thx za info, daj znać jakby były jakieś zmiany. Ile płaciłeś? O loty wykonywane przez IB jestem raczej spokojny. Na tyle, że kupiłem bilet powrotny z Madrytu do Modlina (dzięki dla forumowicza, który pomógł kupić w dobrej cenie).
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 20 Cze 2014 04:01 
Awatar użytkownika

niebieski
Hubert napisał(a):
Te połączenia które pod numerem LANu to przeszły. Jeśli pod numer IB, a wykonywane przez LAN to nie.

Pomagałam na niemieckiej Expedii w zakupie dwóch biletów mojej rodzinie z PL i właśnie MAD-SCL jest LAN'em z numerem lotu IB. Wszystkie odcinki są potwierdzone, e-tixy wystawione.

Piszesz, że jeszcze przed wystawieniem biletu LAN nie potwierdzał odcinka - takich przypadków było więcej czy to coś odosobnionego?
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 20 Cze 2014 08:41 

HON fly4free
IB do tej pory ma nieskazitelne rekordy jeśli chodzi o utrzymywanie rezerwacji z EF itp. Nie znam sytuacji, w której bilet z tych 'promocji' (a podobnych było już wiele w przeszłości, łącznie z jakimiś killerowymi MR) zostałby zviodowany przez IB. Teraz anulacje też dotyczyły, jak rozumiem, rezerwacji a nie biletów, był pewnie jakiś konflikt w niektórych konfiguracjach z LA. Na marginesie opcja metalu LA zamiast IB na longu była lepsza, IB jest IMO jedna z najgorszych linii w Y na długich trasach, zwłaszcza jak leci stara kabina.
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 20 Cze 2014 10:02 
Awatar użytkownika

Loty: 83
Kilometry: 153 081
Krajów: 22 / 10.3%
Hubert napisał(a):

Mam mad-scl lanem pod numerem IB, poriwerdzony z etickiem, myslisz ze powinienem sie wstrzymac z dalszymi ruchami na razie?;)
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 20 Cze 2014 10:25 
Awatar użytkownika

niebieski
Pawellos napisał(a):
Hubert napisał(a):

Mam mad-scl lanem pod numerem IB, poriwerdzony z etickiem, myslisz ze powinienem sie wstrzymac z dalszymi ruchami na razie?;)

Też mam MAD-SCL pod numerem IB na blachach LAN. Na stronie IB confirmed, płatność dokonana i etixy są. Mam nadzieję że nie będzie niespodzianek/anulacji... :?

#35 PostWysłany: 20 Cze 2014 11:08 

niebieski
marek2011 napisał(a):
IB do tej pory ma nieskazitelne rekordy jeśli chodzi o utrzymywanie rezerwacji z EF itp. Nie znam sytuacji, w której bilet z tych 'promocji' (a podobnych było już wiele w przeszłości, łącznie z jakimiś killerowymi MR) zostałby zviodowany przez IB. Teraz anulacje też dotyczyły, jak rozumiem, rezerwacji a nie biletów, był pewnie jakiś konflikt w niektórych konfiguracjach z LA. Na marginesie opcja metalu LA zamiast IB na longu była lepsza, IB jest IMO jedna z najgorszych linii w Y na długich trasach, zwłaszcza jak leci stara kabina.

Z tego co wyczytałem IB ma odświeżyć wszystkie swoje A340-600 do końca tego roku, więc szansa na nową kabinę jest duża. Odnowiony A340 może być całkiem niezły.

A tutaj jeszcze film z procesu odświeżania floty IB (widać, że robią to bardzo kompleksowo):

Profil Relacje PM off
koncentrator lubi ten post.

#36 PostWysłany: 20 Cze 2014 11:23 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Pawellos napisał(a):
Hubert napisał(a):

Ja o IPC piszę cały czas. Komuś to też utrzymali?
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 20 Cze 2014 16:18 

billabong napisał(a):
Hubert napisał(a):

Pomagałam na niemieckiej Expedii w zakupie dwóch biletów mojej rodzinie z PL i właśnie MAD-SCL jest LAN'em z numerem lotu IB. Wszystkie odcinki są potwierdzone, e-tixy wystawione.

Piszesz, że jeszcze przed wystawieniem biletu LAN nie potwierdzał odcinka - takich przypadków było więcej czy to coś odosobnionego?

Mi na 9 biletów usunęli dwa, ale nie sprawdziłem czy na tych dwóch odcinek LANem był potwierdzony, w każdym razie e-tickety dostałem również do tych odwołanych. Spytałem się agenta, czy to znaczy, że pozostałe też będą usunięte na co odpowiedział, że musi je przejrzeć ale póki co nie.
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 20 Cze 2014 18:02 

HON fly4free
blasto napisał(a):
Z tego co wyczytałem IB ma odświeżyć wszystkie swoje A340-600 do końca tego roku, więc szansa na nową kabinę jest duża. Odnowiony A340 może być całkiem niezły

Nowa kabina jest lepsza, to jasne, przede wszystkim jest w niej system rozrywki, którego w starej kompletnie brak (kineskopów pod sufitem nie liczę). Natomiast reszta słabiutka niezależnie od kabiny, np. jedzenie najgorsze z jakim się spotkałem gdziekolwiek w Y i to przy załadunku ex-MAD jak i vv. No ale dobra, darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby :D
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 20 Cze 2014 18:30 
Awatar użytkownika

niebieski
marek2011 napisał(a):
No ale dobra, darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby :D

Dokładnie.

Do tego dochodzi jakieś 15 000 avios, które piechotą nie chodzi. ;) Ktoś napisał wcześniej, że uważa to za wrzutę do TOP 20 FRF i w 100% się z tym zgadzam, nawet bym ten numer obniżyła do TOP 10, ale może to dlatego, że jestem tu stosunkowo krótko.
W każdym razie wielkie podziękowania raz jeszcze dla OP!
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 39 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: szczotek99, tasma oraz 13 gości