Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
[+] Kontakty do DYS
rodrigo(at)doyouspain.com
insurance(at)doyouspain.com
claire(at)doyouspain.net
jose(at)doyouspain.net

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1660 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 83  Następna
Autor Wiadomość
#441 PostWysłany: 01 Cze 2014 13:48 
Awatar użytkownika

Loty: 250
Kilometry: 492 027
Krajów: 43 / 20.1%
niebieski
gixera napisał(a):
Zarezerwowałam samochód przez F4F na Majorce. Potem zmieniły mi się godziny wylotu z Palmy, w związku z czym samochód będę zwracać o 5 rano a nie o 9. Z wypożyczalni mi odpisali ze klucze będę mogła wrzucić do drop boxu. W międzyczasie patrzyłam w innych wypożyczalniach i ceny są niższe niż ja zapłaciłam i zastanawiam się nad odwołaniem tamtej rezerwacji. Czytam, że poza godzinami pracy wypożyczalni (tj. 5-8 rano) jest opłata 39 eur (mniej więcej podobnie we wszystkich wypożyczalniach) - więc jak to w końcu jest, tak ogólnie? Bo rozumiem że aby odebrać samochód - muszę wypełnić dokumenty itd... ale po co mi pracownik przy zwrocie auta ;) Zawsze jak wypożyczałam to nikt i tak przy mnie nie oglądał samochodu. Może więc mają te drop boxy i nie pobiorą tych 39 eur? Jak myślicie?

Ogólnie jest tak, że różne wypożyczalnie mają różną politykę co do zwrotów. Niektóre pobierają opłatę za zwrot w nocy nawet jeśli to tylko wrzucenie kluczyków do skrzynki, niektóre nie. Musisz sprawdzać jak jest w każdej konkretnej, która Cię interesuje.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#442 PostWysłany: 01 Cze 2014 13:52 
Awatar użytkownika

Loty: 68
Kilometry: 170 743
Krajów: 18 / 8.4%
niebieski
na economycarrentals jest napisane że nie pobierają opłat za godziny poza pracą biura. Niestety chyba jakas awaria strony bo na roznych przegladarkach nie moge zrobic rezerwacji :/

#443 PostWysłany: 01 Cze 2014 14:00 
Awatar użytkownika

niebieski
Sprobuj na doyouspain.com, na Majorkę mają chyba najlepsze ceny, a z tego co kojarzę przy każdej opcji wyboru jest podana od razu wypożyczalnia i jej warunki. Economycarrentals działa na trochę innych zasadach, tam nie wiesz od razu jaką dostaniesz wypożyczalnię.
 Profil Relacje PM off  

#444 PostWysłany: 01 Cze 2014 14:26 
Awatar użytkownika

niebieski
Patrzyłam na doyouspain tez, ale tu jest wlasnie ta oplata 39 eur. Gdyby nie to, rzeczywiscie byliby najtansi.

#445 PostWysłany: 01 Cze 2014 14:55 
Awatar użytkownika

niebieski
To może warto rozważyć oddanie samochodu wieczorem poprzedniego dnia?
Ja w maju właśnie tak zrobiłem, oddaliśmy samochód o 23 (bez dopłat), po czym na piechotę przeszliśmy się jeszcze na plażę Playa de Palma, gdzie spędziliśmy miłą noc i rano podreptaliśmy na lotnisko. Odległości nie są duże i spokojnie pokonaliśmy je na piechotę.
 Profil Relacje PM off  

#446 PostWysłany: 01 Cze 2014 15:43 
Awatar użytkownika

niebieski
Jade ze znajomymi i ich dziecmi, gdyby nie to, rozwazylabym taka opcje ;)

#447 PostWysłany: 04 Cze 2014 11:16 

niebieski
Pytanie na szybko - byc moze banalne - chce wypozyczyc auto na 2 dni w lipcu na Majorce - rezerwowac przez net, czy znajde cos na miejscu i nie przeplace?
[color=#0000FF]
 Profil Relacje PM off  

#448 PostWysłany: 04 Cze 2014 13:52 

Loty: 40
Kilometry: 104 012
Krajów: 12 / 5.6%
Trudno powiedzieć, na pewno coś znajdziesz na miejscu, chociaż to szczyt sezonu i ceny mogą odstraszać, może być problem z dostępnością tych najtańszych opcji, kiedyś we wrześniu musieliśmy czekać 2 dni, aż coś się znajdzie.
My będziemy na Majorce od 6 do 15 lipca i też zastanawiam się czy coś zamówić teraz czy na miejscu(chociaż nie chwaląc się większość wyspy już zobaczyliśmy, ale Majorkowych widoków nigdy dość ;) )...
 Profil Relacje PM off  

#449 PostWysłany: 05 Cze 2014 11:38 

niebieski
To ejszcze jedna kwestia ws. wyboru wynajmu on-line lub na miejscu. Przez DYS mozna rezerwowac z odbiorem na lotnisku (chyba tylko), ja nie biore auta od razu po przylocie i nie na caly pobyt. Wiec moze lepiej w samej Palmie posuzkac?
[color=#0000FF]
 Profil Relacje PM off  

#450 PostWysłany: 08 Cze 2014 00:54 

Loty: 5
Kilometry: 6 175
Krajów: 4 / 1.9%
Witamy

Mam pytanie z żoną: Zarezerwowalismy samochód na DoYouSpain w RecordGo samochód. Opłaciliśmy kartą kredytową (mam kod autoryzacji) po czym przyszły nam dwie informacje po dwóch dniach z takim samym poczatkiem numeru rezerwacyjnego co zapłaciliśmy że nie jest opłacony i że możemy anulować. Sprawdziłem ile mam rezerwacji i występuję tylko jeden długi 12 cyfrowy numer z tą rezerwacją którą złożyliśmy i opłaciliśmy. Czy mogą nas obciążyć za jakieś dodatkowe rezerwacje z takim samym początkowym numer ale krótsztym z przedrostkiem PRE-???
Żone męczy jeszcze jeden szczegół a ja jej nie potrafię odpowiedzieć: wybraliśmy opcję z pelnym ubezpieczeniem i boi się że zarządają od nas blokady 600Euro na karcie kredytowej. Czy faktycznie tak będzie skoro wykupiliśmy opcję z pełnym ubezpieczeniem? Czy do samochodu można mieć swoją podkładkę dla dziecka czy musi mieć ona jakiś certyfikat? Proszę o szybką odpowiedź. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#451 PostWysłany: 09 Cze 2014 22:47 

Przemek2912 napisał(a):
Witamy

Mam pytanie z żoną: Zarezerwowalismy samochód na DoYouSpain w RecordGo samochód. Opłaciliśmy kartą kredytową (mam kod autoryzacji) po czym przyszły nam dwie informacje po dwóch dniach z takim samym poczatkiem numeru rezerwacyjnego co zapłaciliśmy że nie jest opłacony i że możemy anulować. Sprawdziłem ile mam rezerwacji i występuję tylko jeden długi 12 cyfrowy numer z tą rezerwacją którą złożyliśmy i opłaciliśmy. Czy mogą nas obciążyć za jakieś dodatkowe rezerwacje z takim samym początkowym numer ale krótsztym z przedrostkiem PRE-???
Żone męczy jeszcze jeden szczegół a ja jej nie potrafię odpowiedzieć: wybraliśmy opcję z pelnym ubezpieczeniem i boi się że zarządają od nas blokady 600Euro na karcie kredytowej. Czy faktycznie tak będzie skoro wykupiliśmy opcję z pełnym ubezpieczeniem? Czy do samochodu można mieć swoją podkładkę dla dziecka czy musi mieć ona jakiś certyfikat? Proszę o szybką odpowiedź. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam

Kolego jak zarezerwowałeś przez DYS i opłaciłeś, to ja dostałem info z numerem rezerwacji do tego wziąłem ubezpieczenie również przez DYS, co się okazało w warunkach, że przy odbieraniu samochodu będziesz poproszony o depozyt w wysokości 600euro, dlatego zrezygnowałem i wykupiłem ubezpieczenie w RecordGo(wtedy nie trzeba depozytu) wychodzi chyba ok 8 euro za dzień w DYS o połowę taniej tylko ten depozyt. DO tego płacisz za cały bak w zależności od tego jaki samochód tabela opłat jest na stronie chyba, że bierzesz w opcji FF. Do tego jeszcze skasowali mnie za opcje easy return service 24e dzięki niej niby mają mi zwrócić za niewykorzystane paliwo a zrobiłem ponad 400km i zostało coś poniżej połowy.

W samochodzie możesz wszystko co chcesz zamontować, chyba że warunki stanowią inaczej(o to co pytasz to pewnie śmiało). Nikt nic nie sprawdza idziesz do okienka płacisz, podpisujesz i dostajesz kluczyki, idziesz do garażu i bzium :)) Dokumenty samochodu masz w schowku przy pasażerze. Przy zwrocie ja o 4 zwracałem to parkujesz i wrzucasz kluczyki do boxa w garażu.

Teraz może bym się zgodził na depozyt bo i tak ubezpieczenie masz wykupione w DYS a zawsze to taniej. Na drogach jest kultura i raczej ludzie nie prowadzą jak szaleni jak u nas.

Nie wiem co Ci przyszło odnośnie braku rezerwacji. Jak nie rozumiesz o co chodzi napisz do nich z prośbą o wyjaśnienie ...
 Profil Relacje PM off  

#452 PostWysłany: 10 Cze 2014 13:53 

neez napisał(a):
Kolego jak zarezerwowałeś przez DYS i opłaciłeś, to ja dostałem info z numerem rezerwacji do tego wziąłem ubezpieczenie również przez DYS, co się okazało w warunkach, że przy odbieraniu samochodu będziesz poproszony o depozyt w wysokości 600euro, dlatego zrezygnowałem i wykupiłem ubezpieczenie w RecordGo(wtedy nie trzeba depozytu) wychodzi chyba ok 8 euro za dzień w DYS o połowę taniej tylko ten depozyt. DO tego płacisz za cały bak w zależności od tego jaki samochód tabela opłat jest na stronie chyba, że bierzesz w opcji FF.

ok, to juz sie dowiedzialem,ze brak depozytu jest tylko w wypadku wykupienia ubezpieczenia bezposrednio w RecordGo, a nie przed DYS. dzieki.

domyslam sie, ze skoro RecordGo wymaga ubezpieczenia, zeby moc zaplacic debetowka, to dziala to w ten sam sposob i ubezpiecznie musi byc od nich?

kolejne pytanie. jedziemy we 4 kumpli, tylko jeden ma juz skonczone 25 lat, wiec chcemy zeby auto bylo wypozyczone na niego, natomiast jest problem z jego karta, bo nie przechodzi online. W regulaminie jest napisane 'a valid card must be presented in the name of the main driver'. Rezerwujemy przez DYS i chcemy wypozyczyc na debetowke, dlatego tu sie pojawia pytanie. Myslicie, ze bedzie problem, jesli bedziemy chcieli zaplacic online moja karta, a na miejscu jako glownego drivera wpiszemy kumpla i to on da swoja debetowke?
czy moze w ogole, skoro wykupujemy dodatkowe ubezpieczenie, to nie beda za bardzo przejmowac sie karta i tym na kogo jest?

z gory dzieki.
ps. probowalem sie skontaktowac z DYS, ale jak to w przypadku wszystkich lowcostow nie jest to najlatwiejsza rzecz na swiecie :/
 Profil Relacje PM off  

#453 PostWysłany: 10 Cze 2014 16:08 

Wydaje mi się, że nie będzie problemu, ale wykupienie dodatkowego ubezpieczenia będzie obligatoryjne.

Zapis:
"The holder of the credit card must be present at the time of pick up. We also accept Visa and MasterCard ATM debit cards (except for EC-Karte), provided that the customer contracts the Comfort Plus Insurance. "
i
"In the event the renter (payer) is not the rental agreement's main driver, they will have to purchase the Comfort Plus Insurance."

Wszystko dostępne jest tutaj:
http://www.recordrentacar.com/car_hire/ ... ciones.htm

PS. Jak pisałem do DYS w celu anulowania ubezpieczenia to odpowiadali z godzinnym opóźnieniem.
 Profil Relacje PM off  

#454 PostWysłany: 10 Cze 2014 16:44 

super, dzieki wielkie. daje soga :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#455 PostWysłany: 14 Cze 2014 01:25 

Loty: 5
Kilometry: 6 175
Krajów: 4 / 1.9%
WITAMY
Juz wiem ze nie warto brac przez DoYouSpain ubezpieczenia. DoYouSpain to znakomita strona ktora znajdzie Ci odpowiedni samochod i skalkuluje Ci cene. Jednak uwazamy z praktyce ze na DoYouSpain zarezerwowac mozna samochod bez ubezpieczenia a na miejscu w RECORDGO gdzie mielismy zarezerwowany samochod trzeba u nich wykupić pełne ubezpieczenie bo z DoYouSpain traktuja jako podstawowe i trzeba albo wykupić po 8Euro za dzien albo dac karte kredytowa i przyblokuja 600Euro na czas wynajmu. Wybor nalezy do nas. Karta kredytowa musi być kierowcy. Jak sie nic nie stanie to pieniadze zwracaja. Podkladki dla dziecka warto zabrac z Polski bo kosztuja 6Euro na osobe na dzien. A i warto zarezerwowac sobie na 22:45 bo dolicza opłatę od 23:00 39Euro za obsługę. Za pelny bak skasowali nas 60,44Euro + 24 Euro zaeasy return service. Jesli nie wyjezdzimy paliwa to roznice nam zwroca na karte. Mysle ze warto u nich wynajmowac samochod i pozwiedzac sobie wyspe. My dzieki temu wiele zobaczylismy a z pewnoscia na Majorke wrocimy i wynajmiemy samochod. Powodzenia i pozdrawiamy Kasia i Przemek

-- 14 Cze 2014 01:33 --

i jeszcze jedno - kobieta w record go byla zdziwiona dlaczego rezerwowalismy samochod w do you spain - poniewaz jak stwierdzila mozna zrobic to bezposrednio u nich w Record go..... ze maja tam jakis email - ale szczegolow niestety nie znamy.... mowila ze lepiej miec zarezerwowany samochod wczesniej. Dodatkowo stwierdzilismy ze lepiej miec w miare zgrabne auto poniewaz jadac np na Formentor drogi sa gorskie i dosc waskie i czesto trzeba mijac sie z innymi samochodami - to samo tyczy sie parkowania - w miejscach gdzie jest czasem trudno zaparkowac Hiszpanie parkuja na centymetry czesto wgniatajac przy tym tablice rejestracyjne..... i nie wolno stawac na zoltych zygzakach - one sa dla transportu miejskiego typu autobusy, smieciarki i inne... :)
 Profil Relacje PM off  

#456 PostWysłany: 15 Cze 2014 18:59 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 1 775
Krajów: 2 / 0.9%
Chciałem zarezerowować auto w doyouspain. Zamiast potwierdzenia otrzymałem maila z informacją, że wypożyczalnia nie posiada auta w takim terminie, w jakim bym chciał. Spotkał się już ktoś z taką sytuacją? Bo kase z karty pobrali i teraz nie wiem czy sami zwrócą czy trzeba do nich pisać.
 Profil Relacje PM off  

#457 PostWysłany: 15 Cze 2014 21:48 

@sztajek.
Myślę że oddadzą, ale nie zaszkodzi napisać, żeby przyśpieszyć sprawę.
@Przemek 2912
To oczywiste, że nie musisz rezerwować przez nich. Na DYS po lewej masz wypożyczalnie, z którymi współpracują. Kto Ci zabroni rezerwować bezpośrednio ?
Jest tam pełno firm , w których nie płacisz nic , albo o wiele mniej niż 6 euro doba za podkładkę dla dziecka :shock:
Trzeba szukać co nam odpowiada.
A reszta z ubezpieczeniem , kaucją, tankowaniem i dodatkową opłatą za pőźny zwrot była do uniknięcia. Trzeba lepiej szukać na przyszłość.
Korzystałem z DYS na Majorce, Ibizie i w Alicante.
Sam ich polecałem na forum i podtrzymuję to.
Tylko z tej bogatej oferty trzeba wybrać to co najlepsze. ;)
 PM off  

#458 PostWysłany: 16 Cze 2014 20:03 

niebieski
Poczytałem trochę o RecordGo i Doyouspain, podsumowując potrzebuję Waszego potwierdzenia, :
Wynajmując na dwa dni:
1. Bookuję przez doyouspain bez dodatkowego ubezpieczenia
2. Dodatkowe ubezpieczenie 8euro/dzień (full insurance) wykupuję na miejscu w RecordGo
3. Ponieważ mam full insurance, nie blokują mi 600 euro
4. Będzie to opcja full-full

Czy mój tok rozumowania jest zgodny z prawdą?
 Profil Relacje PM off  

#459 PostWysłany: 16 Cze 2014 20:08 

Jak najbardziej prawidłowy.
Może być też empty-empty. Wyjdzie na to samo
 PM off  

#460 PostWysłany: 19 Cze 2014 19:09 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 1 775
Krajów: 2 / 0.9%
Właśnie otrzymałem odpowiedź od Doyouspain. I nie za bardzo wiem, jak mam ją zrozumieć

"Thank you for your e-mail.
The payment was a pre-authorization which has now been cancelled.
No money will be taken from your card.
Kind regards"

Preautoryzacja została anulowana i pieniądze wrócą na konto? Czy może, to była tylko preautoryzacja i oni nie pobierają pieniędzy z konta?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1660 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 83  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości