Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 05 Cze 2014 11:21 

Dokąd
  • Londyn - najlepiej Luton

Data wylotu
  • 01.08.2014
Pierwsza połowa Sierpnia

Długość pobytu
  • dla 1osoby powrót po ok.3ddniach reszta zostaje na stałe

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Ilość pasażerów
  • 4

Sam znalazłem
  • 6.08.2014 wizz air za 330zł od osoby

Dodatkowe informacje
  • Bardzo proszę o pomoc w znalezieniu lotu z Katowic lub Krakowa do Londynu (najlepiej na Luton) początkiem sierpnia możliwie jak najtaniej.
    Potrzebne mi bilety dla 2osób dorosłych i 2niemowląt do Londynu i tylko jeden powrotny dla osoby dorosłej do Polski po 3 dniach lub tygodniu, data powrotu nie ma znaczenia.
    Jest to dla mnie niesamowicie ważne, gdyż dzieciaczki bardzo tęsknią za Tatusiem,którego chcą już zobaczyć ;) Zależy mi na co najmniej 2 dodatkowych bagażach. Dziękuję za pomoc

Ostatnio edytowany przez zbyhu, 05 Cze 2014 11:27, edytowano w sumie 1 raz
słowo "pilnie" w tytule rezerwujemy dla nagłych przypadków, odwołania lotu, itp
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 05 Cze 2014 11:35 

- masz w dobrej cenie 1.08. lot wizzair z Katowic do Luton za 154 zł z wdc + 105 zł opłata za niemowlę do 2-lat + 126 zł za każdy bagaż rejestrowany do 32 kg
- powrotny rezerwujesz osobno, na teraz np. 4.08. poranny za ok. 350 zł z wdc (zakup w funtach lub zł po ich kursie przewalutowania)
- to jest bardzo oblegany kierunek w wakacje, a ceny w/w dobre
 PM off  

#3 PostWysłany: 05 Cze 2014 11:55 

Super ;)
gorny77 dzięki wielkie za tak szybką odpowiedz! :D
Jestem całkowitym laikiem jeśli chodzi o latanie, śledzę forum, jednak pozwolę sobie zadać parę pytań.
---Gdy zarezerwuję te bilety na 1.08 dla naszej czwórki do kiedy muszę wpłacić pieniążki?
---Czy na każdą osobę (w naszym wypadki 2os. dorosłe + 2niemowląt) mogę dokupić bagaż do 32kg?
---Czy poza bagażami rejestrowanymi przysługują zarówno dorosłym jak i niemowlakom bagaże podręczne do 10kg?
---Jak wygląda kwestia fotelików? Czy są takowe w samolocie zapewnione?Czy my musimy je również zabrać? Czy to jest wymagane? Jak latają takie maluchy (5miesięcy i 16miesięcy)?
---Co z wózkiem? Czy ponosi się dodatkową opłatę za wózek parasolkę, podwójną dla blixniaków
---Czy to prawda, że w niektórych liniach niemowlaki są zwolnione z opłaty za bilet?

Aaaa i co to znaczy wdc? :oops:

Ogromne dzięki dla cierpliwej osoby, której zechce się odpowiedzieć na moje pytania ;)

Ostatnio edytowany przez alicja.fiedor, 05 Cze 2014 12:08, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 05 Cze 2014 12:07 

alicja.fiedor napisał(a):
Super ;)
gorny77 dzięki wielkie za tak szybką odpowiedz! :D
Jestem całkowitym laikiem jeśli chodzi o latanie, śledzę forum, jednak pozwolę sobie zadać parę pytań.
---Gdy zarezerwuję te bilety na 1.08 dla naszej czwórki do kiedy muszę wpłacić pieniążki?
---Czy na każdą osobę (w naszym wypadki 2os. dorosłe + 2niemowląt) mogę dokupić bagaż do 32kg?
---Czy poza bagażami rejestrowanymi przysługują zarówno dorosłym jak i niemowlakom bagaże podręczne do 10kg?
---Jak wygląda kwestia fotelików? Czy są takowe w samolocie zapewnione?Czy my musimy je również zabrać? Czy to jest wymagane? Jak latają takie maluchy (5miesięcy i 16miesięcy)?
---Co z wózkiem? Czy ponosi się dodatkową opłatę za wózek parasolkę, podwójną dla blixniaków
---Czy to prawda, że w niektórych liniach niemowlaki są zwolnione z opłaty za bilet?

Ogromne dzięki dla cierpliwej osoby, której zechce się odpowiedzieć na moje pytania ;)

- rezerwujesz bilety opłacając je natychmiast dowolną kartą debetową/kredytową z wystarczającym saldem lub przelewem na wskazane konto wizzair, ale wykonanym w miarę szybko bo rezerwacje anulują
http://www.fly4free.pl/rezerwacja-bilet ... -po-kroku/
skorzystaj z instrukcji, choć trochę się zmieniło (nie da się ominąć opłaty manipulacyjnej, opłacamy tylko j/w opisałem)
- 1 bagaż rejestrowany lub więcej dokupujesz dla dorosłych (zastanów się, czy przy tych kosztach nie lepiej i taniej nie będzie wysłać bagaż za pośrednictwem firm transportowych lub kurierskich masa jest ich na rynku)
- dzieci do lat 2 zasady:
http://www.fly4free.pl/latanie-z-dzieck ... z-air-lot/

masę istotnych informacji uzyskasz pod wskazanymi linkami lub klikając na szukaj i zadając pytanie, google tez jest bardzo pomocne
 PM off  

#5 PostWysłany: 05 Cze 2014 12:08 

Loty: 248
Kilometry: 395 056
Krajów: 31 / 14.5%
niebieski

jesli mowa o wizzair to jesli wybierzesz jako metode platnosci karte kredytowa/debetowa to od razu placisz za bilety. jesli wybierzesz przelew to zgodnie z regulaminem:
"Płatność należy uiścić w ciągu 1 bankowego dnia roboczego po dokonaniu rezerwacji, w przeciwnym razie zostanie ona anulowana. "

zgodnie z regulaminem-> kazdy pasazer moze przewiec "do 6 sztuk bagażu rejestrowanego, przy czym waga pojedynczej sztuki nie może przekraczać 32 kg"

---

zgodnie z regulaminem->
"Niemowlęta i małe dzieci w wieku do 2 lat mogą podróżować za stałą opłatą dla niemowląt na kolanach dorosłego opiekuna. Jeden dorosły opiekun może przewozić tylko 1 małe dziecko. Opłaty za miejsce dla niemowląt można dokonać podczas rezerwacji przez Internet lub telefonicznie przez kontakt z telecentrum. Za miejsce dla niemowląt nie płaci się podatku i opłaty za rezerwację . Niemowlętom nie przysługuje przewóz bagażu z wyjątkiem wózka, który można przewozić bezpłatnie. Na pokład samolotu nie można wnosić fotelików samochodowych dla dzieci. "
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 05 Cze 2014 12:25 

;) Dziękuję muguete

Zastanawiam się czy rezerwować już te bilety za 154zł czy jeszcze się wstrzymać?
Totalnie nie orientuję się w tych cenach biletów.
Dlatego nie wiem czy łudzić się jeszcze na znalezienie czegoś tańszego?
Nie potrafię znaleść co oznacza wdc ;(

Dobrze, że jest to forum! :oops:

-- 05 Cze 2014 12:28 --

Znalazłam wdc ;)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 05 Cze 2014 14:03 

Loty: 248
Kilometry: 395 056
Krajów: 31 / 14.5%
niebieski
;) Dziękuję muguete

Zastanawiam się czy rezerwować już te bilety za 154zł czy jeszcze się wstrzymać?
Totalnie nie orientuję się w tych cenach biletów.
Dlatego nie wiem czy łudzić się jeszcze na znalezienie czegoś tańszego?
Nie potrafię znaleść co oznacza wdc ;(

Tak jak napisal gorny77 154PLN to bardzo dobra cena jak na sierpien. Srednie ceny w wakacje na tym kierunku sa znacznie wyzsze. Wg. mnie nie ma na co czekac tylko kupowac- tymbardziej, ze jesli zalezy Ci na przewiezieniu duzej ilosci bagazu samolotem to wizzair jako jedyna mi znana linia ma limit 32kg na bagaz rejestrowany (w ryanair mozesz kupic bagaz 15kg lub 20kg i kazdy dodatkowy kilogram sporo kosztuje).
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 05 Cze 2014 14:45 
Awatar użytkownika

Loty: 50
Kilometry: 62 439
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
Nie radzę czekać, bo szansa na to, że stanieją maleje z każdym dniem.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości