Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 868 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 44  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Azuon
#221 PostWysłany: 17 Sie 2011 20:47 

Azuon przeszukuje strony przewoźników, robiąc wiele zapytań na sekundę. Serwery, na których stoją te strony widzą że np. z twojego komputera ktoś pyta 100 razy/sekundę o jakieś połączenia. Wtedy wie, że nikt normalny nie wyklikałby tylu zapytań na raz i blokuje dostęp do strony (a wtedy nie da się kupić biletu, bo nie można wejść na stronę). Serwer proxy to jakiś komputer (najczęściej nie wiadomo jaki), który jest pośrednikiem między twoim komputerem a serwerem ze stroną przewoźnika. Tak, że np. RyanAir widzi miliony zapytań serwera proxy i blokuje jego dostęp, a nie twój. Wtedy wystarczy poszukać nowego serwera i rozpocząć ponownie.
Serwery do znalezienia w google: darmowe proxy, free proxy itp. Po znalezieniu ustawiamy w Narzędzia -> Ustawienia -> Proxy
 Profil Relacje PM off  

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
#222 PostWysłany: 17 Sie 2011 21:19 

Dziękuję za odpowiedź fakalaka :)
 Profil Relacje PM off  

#223 PostWysłany: 19 Wrz 2011 16:37 
Awatar użytkownika

Czy w najnowszej wersji azuona ma ktoś problem z wyświetlaniem wyników? [windows7]

A mianowicie z nawigacją wyświetlonych wyników. Pasek przewijania chowa się poza obszarem widocznym na ekranie i nie mogę zobaczyć wszystkich wyników (ostatnie wyniki są "schowane").
 Profil Relacje PM off  

#224 PostWysłany: 05 Paź 2011 10:20 

zastanawiam sie nad kupnem licencji azuona, troche dzis sobie potestowalem to narzedzie.. no i rodzi mi sie jedno pytanie wlasciwie.

czy wersja demo dobrze pokazuje ceny? u mnie wydaje sie byc cos nie tak, ceny na stronach przewoznika wyraznie roznia sie od cen zaproponowanych przez azuona.

np. 4 styczen 2011 berlin - oslo - dublin (sprawdzone po godzinach odlotow - na pewno ryanair)

i chociazby berlin - dublin na ten sam dzien, 48.99E, ryanair to polaczenie sprzedaje za 69,99E + oplaty = 112,20E

jesli ten program tak dziala to sie nie skusze na niego.. ale moze to ficzer wersji demo.
 Profil Relacje PM off  

#225 PostWysłany: 05 Paź 2011 10:33 
Awatar użytkownika

niebieski
arqs napisał(a):
zastanawiam sie nad kupnem licencji azuona, troche dzis sobie potestowalem to narzedzie.. no i rodzi mi sie jedno pytanie wlasciwie.

czy wersja demo dobrze pokazuje ceny? u mnie wydaje sie byc cos nie tak, ceny na stronach przewoznika wyraznie roznia sie od cen zaproponowanych przez azuona.

np. 4 styczen 2011 berlin - oslo - dublin (sprawdzone po godzinach odlotow - na pewno ryanair)

i chociazby berlin - dublin na ten sam dzien, 48.99E, ryanair to polaczenie sprzedaje za 69,99E + oplaty = 112,20E

jesli ten program tak dziala to sie nie skusze na niego.. ale moze to ficzer wersji demo.

azuon sporo polaczen trzyma w bazie, zamiast sprawdzac bezposrednio u ciebie na komputerze. Klikales odswiez? Zmienila sie cena na poprawna czy nie?
 Profil Relacje PM off  

#226 PostWysłany: 05 Paź 2011 10:47 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
Krajów: 40 / 19.3%
Undefined napisał(a):
Czy w najnowszej wersji azuona ma ktoś problem z wyświetlaniem wyników? [windows7]

A mianowicie z nawigacją wyświetlonych wyników. Pasek przewijania chowa się poza obszarem widocznym na ekranie i nie mogę zobaczyć wszystkich wyników (ostatnie wyniki są "schowane").

Pewnie juz nieaktualna odpowiedz, ale dopiero teraz zobaczylem pytanie:) Tez tak mialem, ale po aktualizacji azuona wszystko wyswietla sie poprawnie.
 Profil Relacje PM off  

#227 PostWysłany: 05 Paź 2011 10:51 
Awatar użytkownika

arqs napisał(a):

Kupilem Azuona rok temu i jestem zadowolony, chociaz zdarzaja sie problemy np. w Wizzair. Azuon pokazuje cene 39zl, gdy normalna cena na stronie to 19zl. Jednak moze to wynikac z problemow na stronie Wizza, gdyz po wejsciu w widok miesieczny (rozklad lotow) ceny lubia byc inne niz po wybraniu konkretnego lotu. Tak czy siak, kupno za ok. 50zl/rok wg mnie jest warte swojej ceny, o ile zamierzasz latac a nie tylko patrzec na ceny:)
 Profil Relacje PM off  

#228 PostWysłany: 05 Paź 2011 11:25 
Awatar użytkownika

niebieski
Pawel_T napisał(a):
arqs napisał(a):

Kupilem Azuona rok temu i jestem zadowolony, chociaz zdarzaja sie problemy np. w Wizzair. Azuon pokazuje cene 39zl, gdy normalna cena na stronie to 19zl. Jednak moze to wynikac z problemow na stronie Wizza, gdyz po wejsciu w widok miesieczny (rozklad lotow) ceny lubia byc inne niz po wybraniu konkretnego lotu. Tak czy siak, kupno za ok. 50zl/rok wg mnie jest warte swojej ceny, o ile zamierzasz latac a nie tylko patrzec na ceny:)

bo wizz na stronie z widokiem miesiecznym ma ceny z uwzgledniona oplata za platnosc, ktora ostatnio mozna ominac dzieki karcie citi ;)
 Profil Relacje PM off  

#229 PostWysłany: 05 Paź 2011 11:48 
Awatar użytkownika

Blackall napisał(a):
bo wizz na stronie z widokiem miesiecznym ma ceny z uwzgledniona oplata za platnosc, ktora ostatnio mozna ominac dzieki karcie citi ;)

Niekoniecznie. Zdarzalo sie tez, ze pokazywal starsze ceny pomimo obnizki na dany lot.
 Profil Relacje PM off  

#230 PostWysłany: 05 Paź 2011 13:27 
Awatar użytkownika

niebieski
Pawel_T napisał(a):
Blackall napisał(a):

Niekoniecznie. Zdarzalo sie tez, ze pokazywal starsze ceny pomimo obnizki na dany lot.

fakt, ale to swoja droga :)
 Profil Relacje PM off  

#231 PostWysłany: 14 Paź 2011 08:15 
Awatar użytkownika

srebrny
Image

Uploaded with ImageShack.us

zrodlo - profil fejsbukowy azuona

:mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#232 PostWysłany: 14 Paź 2011 08:55 
Awatar użytkownika

rw30 napisał(a):
Image

Uploaded with ImageShack.us

zrodlo - profil fejsbukowy azuona

:mrgreen:

Od kilku dni jest art o tym na glownej f4f :)
 Profil Relacje PM off  

#233 PostWysłany: 14 Paź 2011 10:01 
Awatar użytkownika

Robin napisał(a):
Ponawiam Panowie bo mnie przyklepaliście

Witam mam trzy pytania czy mógłby mi ktoś odpowiedzieć?

1) Kiedy aktualizowane są ceny w tym programie. Korzystałem wczoraj i cena z lot W6 była inna w Azuon i inna na stronie?
Jak to się odbywa? Czy kiedy szukam program łączy się przez net?
2) czy mogę zapłacić za używanie kartą Fly4free?
3) czy jeśli dostanę login i hasło to będę mógł się logować na dwóch różnych komputerach, w sensie w domu i pracy?

dzięki

ad. 1) z cenami w W6 w azuonie roznie bywa, poczytaj moje wczesniejsze wpisy
ad. 2) dlaczego nie ?
ad. 3) bedziesz mogl nawet na 3, licencja azuona jest na 3 stanowiska, dlatego wiele osob kupuje na spolke :)
 Profil Relacje PM off  

#234 PostWysłany: 16 Paź 2011 20:23 

Witam,

ściągnałem program na próbę,

interesuje mnie lot do Rzymu z Katowic lub Krakowa w dniach:
tam: 29.10.2011
powrót: 1.11.2011

Azuoen znalazł loty za 27 i 36 euro. Nigdzie w internecie nie widze jednak lotów o takiej godzinie, a na lotnisku mówią, ze takich nie ma?

Warto płacić za program czy okaże się, że jednak cela jest o 0 wyższa, a lot w innym dniu?
 Profil Relacje PM off  

#235 PostWysłany: 16 Paź 2011 20:47 
Awatar użytkownika

Wahi napisał(a):
Witam,

ściągnałem program na próbę,

interesuje mnie lot do Rzymu z Katowic lub Krakowa w dniach:
tam: 29.10.2011
powrót: 1.11.2011

Azuoen znalazł loty za 27 i 36 euro. Nigdzie w internecie nie widze jednak lotów o takiej godzinie, a na lotnisku mówią, ze takich nie ma?

Warto płacić za program czy okaże się, że jednak cela jest o 0 wyższa, a lot w innym dniu?

Moze nie zaktualizowales tras i cen ? Sprobuj to zrobic. Ja mam co prawda platna wersje, ale pokazuje prawidlowo. Poza tym w ustawieniach mozesz tez zmieniac sposob platnosci, co tez wplywa na ceny.
 Profil Relacje PM off  

#236 PostWysłany: 16 Paź 2011 20:50 

niebieski
Sprawdź czy dobrze wpisałeś daty.
Najtańsze połączenie w dniach o których wspomniałeś:

Kod:
Ryanair   Krakow (KRK)   Rome (Ciampino) (CIA)      Sat, 29 Oct   17:40   19:45   2h 05   285.50   PLN

Kod:
FR + W7   Rome (Ciampino) (CIA)   Katowice (KTW)   1 BGY   Tue, 1 Nov   08:05   10:25*   1d 2h   304.77   PLN
 Profil Relacje PM off  

#237 PostWysłany: 17 Lis 2011 14:30 
Awatar użytkownika

Teraz czeka nas troche wiecej pracy korzystajac z azuona do wyszukiwania lotow Ryanair - wprowadzili captcha.
 Profil Relacje PM off  

#238 PostWysłany: 17 Lis 2011 19:39 
Awatar użytkownika

srebrny
Pawel_T napisał(a):
Teraz czeka nas troche wiecej pracy korzystajac z azuona do wyszukiwania lotow Ryanair - wprowadzili captcha.

no wlasnie, czyzby na wszystkie wyszukiwania azuonem wprowadzona zostala captcha ???

ktoś potwierdzi / zaprzeczy ?

kuuur*a :(
 Profil Relacje PM off  

#239 PostWysłany: 17 Lis 2011 19:55 
Awatar użytkownika

rw30 napisał(a):
Pawel_T napisał(a):

no wlasnie, czyzby na wszystkie wyszukiwania azuonem wprowadzona zostala captcha ???

ktoś potwierdzi / zaprzeczy ?

kuuur*a :(

Tylko dla ryanaira, zreszta zobacz na ich stronie - za ktoryms razem trafisz na captcha a biorac pod uwage, ze azuon dosc intensywnie go przeczesuje to sam masz odpowiedz czemu okno czesto wyskakuje :)
 Profil Relacje PM off  

#240 PostWysłany: 17 Lis 2011 20:41 
Awatar użytkownika

nom intensywnie zaaplikowali captche. Wcześniej pojawiała się tylko w niektórych przypadkach. Trzeba by teraz jakiś chińczyków zatrudnić żeby te captche wpisywali za grosze :F
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 868 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 44  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości