Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 24 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 30 Maj 2014 17:21 

Niecałą godzinę temu WizzAir poinformował mnie o anulowaniu moich lotów z Warszawy do Charkowa.

W systemie ostatnim dniem tego połączenia jest 15.06.

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 30 Maj 2014 19:55, edytowano w sumie 1 raz
zweryfikowano opis tematu o fakty
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#2 PostWysłany: 30 Maj 2014 17:42 

Zbanowany
Tak, mam to samo. Dziś będę zmieniał na KTW-IEV jeśli się da lub IEV-KUT
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 30 Maj 2014 18:07 

Takie małe było obłożenie? Nie leciałem tą trasa, ktoś napisze w ilu % samolot był wypełniony?
 PM off  

#4 PostWysłany: 30 Maj 2014 18:19 
Awatar użytkownika

Loty: 635
Kilometry: 703 614
Krajów: 59 / 27.6%
niebieski
Leciałem jakiś czas temu. Samolot zapełniony i tam i powrót w 90%

#5 PostWysłany: 30 Maj 2014 18:37 
Awatar użytkownika

Loty: 594
Kilometry: 1 010 827
Krajów: 78 / 36.5%
niebieski
Czyli akurat wychodzi > 2 tygodnie. Jeszcze się załapię, lecę 8-11 czerwca.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 30 Maj 2014 18:41 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 283
Kilometry: 354 948
Krajów: 46 / 21.5%
Można było się takiego ruchu Wizzaira spodziewać. Sam planowałem kupić za 68 zł WAW- HRK RT żeby potem w przypadku zaostrzenia konfliktu na wschodzie Ukrainy zmienić na KTW-IEV które był zawsze droższe, trochę żałuje że tego nie zrobiłem :-P
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 30 Maj 2014 19:03 

niebieski
Anonymous napisał(a):
Takie małe było obłożenie? Nie leciałem tą trasa, ktoś napisze w ilu % samolot był wypełniony?

Leciałem w połowie marca WAW-HRK. Prawie cały samolot był zapełniony w obydwie strony, mimo, że już była rekomendacja MSZ-u, żeby nie podróżować m.in. do obwodu charkowskiego. Zdecydowana większość pasażerów to Ukraińcy.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 30 Maj 2014 19:03 

Z moich doświadczeń na tej trasie pamiętam raczej pełne samoloty. Szkoda. To było świetne połączenie.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 30 Maj 2014 19:10 

Fajnie by było jakby uruchomili WAW - IEV. Skoro takie udane połączenie do Charkowa mieli to i tu nie powinni narzekać.
 PM off  

#10 PostWysłany: 30 Maj 2014 19:51 

Zbanowany
Witam. Ponieważ trasa Warszawa-Charków jest obsługiwana przez Wizzair Hungary, a nie ma innej trasy obsługiwanej przez WizzairHungary z Polski na Ukrainę, jedyne co mi zaproponowano to zwrot pieniędzy ale - uwaga - pomniejszony o koszt opłaty manipulacyjnej. Spytałem czy jest możliwość zmiany rezerwacji na KAT-IEV - nie ma.

Ja na razie poczekam i zadzwonię za kilka dni żeby coś jednak wywalczyć, bo dziś konsultantka była chyba 1. dzień w pracy. Wiele rzeczy musiałem jej sam podpowiadać.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 31 Maj 2014 00:20 

bratdominik napisał(a):
Witam. Ponieważ trasa Warszawa-Charków jest obsługiwana przez Wizzair Hungary, a nie ma innej trasy obsługiwanej przez WizzairHungary z Polski na Ukrainę, jedyne co mi zaproponowano to zwrot pieniędzy ale - uwaga - pomniejszony o koszt opłaty manipulacyjnej.

Że proszę słucham? Płaciłem 82 złote w obie strony. Opłata manipulacyjna za każdy lot to 30 złotych. Czy to znaczy, że dostanę 22 PLN zwrotu? I płacę linii ponad sześć dych za prawo odwołania mi lotu? O.o

Dobrze to rozumiem?
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 31 Maj 2014 00:39 

Jak dla mnie wystarczy po zalogowaniu się na stronie wizzair kliknąć na reklamacje - odwołanie lotu/zmiana rozkładu z powodów handlowych, mając wtedy pewność, iż reklamacja zostanie rozpatrzona przez kompetentnego pracownika i zapewne bez mrugnięcia okiem przystaną na zamianę na loty wizzair np. Katowice - Kijów, Katowice,Warszawa - Kutaisi (ale na np. Warszawa Chopin - Barcelona raczej bym nie liczył, choć nie takie rezerwacje w wizzair zmieniali, wszystko zależy jak bardzo kompetentny pracownik załatwiać będzie tą reklamację, ostatecznie zwrot 120% na konto mywizz) - jak zwykle wskazane w polu opis ubarwienie jak bardzo planowane udane wakacje wam zepsuli
 PM off  

#13 PostWysłany: 31 Maj 2014 15:03 

moof napisał(a):
bratdominik napisał(a):
Witam. Ponieważ trasa Warszawa-Charków jest obsługiwana przez Wizzair Hungary, a nie ma innej trasy obsługiwanej przez WizzairHungary z Polski na Ukrainę, jedyne co mi zaproponowano to zwrot pieniędzy ale - uwaga - pomniejszony o koszt opłaty manipulacyjnej.

Że proszę słucham? Płaciłem 82 złote w obie strony. Opłata manipulacyjna za każdy lot to 30 złotych. Czy to znaczy, że dostanę 22 PLN zwrotu? I płacę linii ponad sześć dych za prawo odwołania mi lotu? O.o

Dobrze to rozumiem?

Przecież zawsze Wizz zwracał na konto Wizz + 20% sumy.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 31 Maj 2014 15:09 

dokładnie pisząc 120% kwoty zakupu na konto mywizz za wcześniej zakupione i np. anulowane z ich winy bilety wizzair
 PM off  

#15 PostWysłany: 01 Cze 2014 00:22 

Zbanowany
kibek napisał(a):
moof napisał(a):
bratdominik napisał(a):

Dobrze to rozumiem?

Przecież zawsze Wizz zwracał na konto Wizz + 20% sumy.

Informacyjnie, mimo, że poinformowałem infolinię aby na razie NIC mi nie zwracali, zwrócili mi za anulowane loty kwoty BEZ opłaty manipulacyjnej. Po rozmowie z bankiem będę składał reklamacje jak tylko kasa pojawi się na koncie. O zwrocie wiem gdyż dostałem faktury zwrotne.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 02 Cze 2014 09:36 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
Krajów: 38 / 17.8%
srebrny
moof napisał(a):
Z moich doświadczeń na tej trasie pamiętam raczej pełne samoloty. Szkoda. To było świetne połączenie.

Tak dla ciekawych dlaczego wizzair zawiesił loty to oficjalne stanowisko i powody brzmią tak:

1. Dewaluacja waluty podnosząca koszty operacyjne
2. Wzrost kosztów ubezpieczeniowych
3. Zmniejszone zainteresowanie z powodu niepokojów na wschodzie

Jak tylko sytuacja się uspokoi to trasa wróci do rozkładu.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 02 Cze 2014 22:09 

Bez problemu na infolinii uzyskałem zwrot na konto wizz + 20 procent wartości biletu
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 04 Cze 2014 00:16 

Zbanowany
kibek napisał(a):
Bez problemu na infolinii uzyskałem zwrot na konto wizz + 20 procent wartości biletu

W moim przypadku zwrot na konto wizz + 20% nie wchodzi w grę, gdyż wg słów konsultanta konto wizz mam w złotówkach, a płatność była w hrywniach i się nie da.

Tras alternatywnych dla trasy Charków - Warszawa brak. Kijów - Katowice jest obsługiwane przez spółkę ukraińską i się nie da.

Anulowano mi też Warszawa - Charków i na zapytanie czy da się przebukować na Warszawa-Kutaisi też usłyszałem że się nie da.

Póki co wysłałem też reklamację aby zamienili mi Warszawa-Charków na Katowice-Kijów. Zobaczę do końca czerwca co zaproponują.
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 05 Cze 2014 20:03 

niebieski
Mi na infolinii najpierw zmienili na Warszawa Kutaisi, natomiast po dwóch dniach zostałem poinformowany, że ta zmiana jest jednak niemożliwa. Napisałem reklamację i walczę. Napisałem, że skoro nie można Waw Kutaisi to proszę dostarczyć mnie do Charkowa linią alternatywną. Czy według Was mam szansę w ULC? Najbardziej dziwi mnie, że rezerwacja już raz została zmieniona na lot do Kutaisi, a potem zadzwoniono, że jednak nie. Poprosiłem o nagrania, ponieważ rozmowa była nagrywana
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 06 Cze 2014 08:09 

Zbanowany
JONASZ napisał(a):
Mi na infolinii najpierw zmienili na Warszawa Kutaisi, natomiast po dwóch dniach zostałem poinformowany, że ta zmiana jest jednak niemożliwa. Napisałem reklamację i walczę. Napisałem, że skoro nie można Waw Kutaisi to proszę dostarczyć mnie do Charkowa linią alternatywną. Czy według Was mam szansę w ULC? Najbardziej dziwi mnie, że rezerwacja już raz została zmieniona na lot do Kutaisi, a potem zadzwoniono, że jednak nie. Poprosiłem o nagrania, ponieważ rozmowa była nagrywana
JONASZ napisał(a):

Powodzenia, trzymam kciuki. Ja reklamowałem i niestety mam na piśmie, że to nie jest trasa alternatywna :( Zostało mi wziąć kasę z powrotem.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 24 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości