Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
WSZYSTKIM ZAINTERESOWANYM PRZYPOMINAM, ŻE JEST TO OTWARTE FORUM I TAK JAK WY I JA, TEŻ PRACOWNIK BANKU MOŻE JE CZYTAĆ, NAWET TAKI SPECJALNIE ODDELEGOWANY, BY ŁATAĆ CO TRZEBA. MIŁEGO DNIA.

Od 20 lutego 2024 r. Bank Pekao S.A. oferuje karty kredytowe we współpracy z Miles and More

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem zyskują:
- 1000 mil powitalnych po pierwszej transakcji kartą (mile powitalne pojawiają następnego dnia po zaksięgowaniu pierwszej operacji)
- Mile za transakcje – im wyższy pakiet karty, tym więcej mil Miles & More!
Pakiet Platynowy: 6 zł = 1 mila
Pakiet Złoty: 10 zł = 1 mila
Pakiet Standard: 20 zł = 1 mila
- Ochronę przed utratą ważności mil zgodnie z zasadami Miles & More

Bank nalicza mile za płatności w sklepach stacjonarnych i w internecie, wypłaty gotówki w bankomatach oraz za przelewy z karty.
Mile za operacje pojawiają się rano następnego dnia po zaksięgowaniu.

Kartę można dodać do google wallet i apple pay bez posiadania fizycznej karty - w aplikacji jest opcja pokaz dane karty (Nr. Karty, Ważność i Kod pojawia się w aplikacji).

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem z Miles & More w Pakiecie Złotym i Platynowym dodatkowo mogą korzystać z bezpłatnej odprawy Business Check-in na lotnisku Chopina w Warszawie podróżując liniami lotniczymi PLL LOT.

Informacje na stronie banku: https://www.pekao.com.pl/klient-indywid ... ieram-mile

Jak sprawdzić ważność mil: pytania,1574,5236&p=1532690&hilit=JSON#p1532690

jeśli klikasz "spłać kartę" to jest limit nadpłaty 30%, jeśli zrobisz "zwykły przelew" to można więcej.

Można również samodzielnie zmienić limit karty dodatkowej. Posiadacz karty głównej musi zalogować się na swoje konto i wejść w zakładce "twoje produkty" w kartę dodatkową - tam kliknąć "..." (trzy kropki) i wejść w "zmień limit karty".

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4983 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 250  Następna
Autor Wiadomość
#301 PostWysłany: 13 Lis 2013 18:26 

Czy mogę podpiąć kartę kredytową żony do mojego konta Miles&More? Ktoś próbował podpiąć kartę kredytowa z innym imieniem/nazwiskiem?
 Profil Relacje PM off  

Egipt (długi weekend w listopadzie) ☀️ All inclusive w hotelu Lemon & Soul Makadi za 2857 PLN Egipt (długi weekend w listopadzie) ☀️ All inclusive w hotelu Lemon & Soul Makadi za 2857 PLN
Okołoweekendowy wypad na Cypr ☀️ Loty do Pafos i 4* hotel z wyżywieniem za 819 PLN 🇨🇾🩵 Okołoweekendowy wypad na Cypr ☀️ Loty do Pafos i 4* hotel z wyżywieniem za 819 PLN 🇨🇾🩵
#302 PostWysłany: 13 Lis 2013 19:32 
Awatar użytkownika

niebieski
look4me napisał(a):
Czy mogę podpiąć kartę kredytową żony do mojego konta Miles&More? Ktoś próbował podpiąć kartę kredytowa z innym imieniem/nazwiskiem?

tak
 Profil Relacje PM off  

#303 PostWysłany: 13 Lis 2013 19:42 

Jest to zgodne z regulaminem Miles&More? Gdzieś na forum mBanku wyczytałem że nie jest to dozwolone i że mogą zablokować z tego powodu konto.... przeglądałem regulamin M&M ale nic tam takiego nie znalazłem, więc wolę się upewnić.
 Profil Relacje PM off  

#304 PostWysłany: 18 Lis 2013 10:50 

niebieski
look4me napisał(a):
Jest to zgodne z regulaminem Miles&More? Gdzieś na forum mBanku wyczytałem że nie jest to dozwolone i że mogą zablokować z tego powodu konto.... przeglądałem regulamin M&M ale nic tam takiego nie znalazłem, więc wolę się upewnić.

chodzi o karte glowna, a nie o karte dodatkową do karty Twojej.. (ja mam zone jako dodatkowa karte do mojej, od roku)
 Profil Relacje PM off  

#305 PostWysłany: 18 Lis 2013 15:22 

Mi chodzi o kartę główną do konta prywatnego żony.
 Profil Relacje PM off  

#306 PostWysłany: 06 Maj 2014 00:31 
Awatar użytkownika

niebieski
wpadły Wam już mile od mbanku? W tym miesiącu spodziewam się około 4k, zastanawia mnie czy w moim przypadku się tak długo zastanawiają czy ogólnie mają obsuwę

#307 PostWysłany: 06 Maj 2014 00:34 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
donmateo napisał(a):
wpadły Wam już mile od mbanku? W tym miesiącu spodziewam się około 4k, zastanawia mnie czy w moim przypadku się tak długo zastanawiają czy ogólnie mają obsuwę

Mile przychodzą wg regulaminu M&M do 10-tego. Zazwyczaj wpadały około 3-5tego dnia miesiąca, jednak czasem bywało 8-9. Spokojnie. Do piątku na pewno będą ;) A w praktyce pewnie jutro albo w środę.

#308 PostWysłany: 06 Maj 2014 00:47 
Awatar użytkownika

niebieski
szymonpoznan1 napisał(a):
donmateo napisał(a):

Mile przychodzą wg regulaminu M&M do 10-tego. Zazwyczaj wpadały około 3-5tego dnia miesiąca, jednak czasem bywało 8-9. Spokojnie. Do piątku na pewno będą ;) A w praktyce pewnie jutro albo w środę.

"w praktyce" na moim koncie (2-3k mil miesięcznie) przychodzą zawsze ostatniego dnia miesiąca - ostatnia taka obsuwa - styczeń 2014 (nic tylko panikować, że przycieli bezczelne zbieranie mil ;-) )

A propos - citi niestety pada śmiercią tragiczną - ciekawe co czeka posiadaczy kk m&m mbanku. Do tej pory bank przy zmianie regulaminu oszczędził starych posiadaczy sreberka - ciekawe jak teraz zareaguje. Jak by nie patrzeć 1za3 to najlepsza oferta na rynku.

#309 PostWysłany: 06 Maj 2014 00:56 
Awatar użytkownika

srebrny
donmateo napisał(a):
donmateo napisał(a):

"w praktyce" na moim koncie (2-3k mil miesięcznie) przychodzą zawsze ostatniego dnia miesiąca - ostatnia taka obsuwa - styczeń 2014 (nic tylko panikować, że przycieli bezczelne zbieranie mil ;-) )

A propos - citi niestety pada śmiercią tragiczną - ciekawe co czeka posiadaczy kk m&m mbanku. Do tej pory bank przy zmianie regulaminu oszczędził starych posiadaczy sreberka - ciekawe jak teraz zareaguje. Jak by nie patrzeć 1za3 to najlepsza oferta na rynku.

A to dziwne. U mnie zawsze Tak jak pisalem 3-5 a czasem 7-9 w zaleznosci jak weekend wypadal. U znajomych zawsze identycznie.

#310 PostWysłany: 06 Maj 2014 13:08 
Awatar użytkownika

U mnie zazwyczaj przed 10. nie było aktualizacji stanu konta. Żeby ewentualnie sprawdzić naliczenie z poprzedniego miesiąca, to loguję się po dziesiątym ;)
 Profil Relacje PM off  

#311 PostWysłany: 07 Maj 2014 16:38 

Loty: 69
Kilometry: 100 430
Krajów: 16 / 7.5%
Mi wpadły dzis mile m&m, mam karte premium. Ale cos mi sie przelicznik nie zgadza... Mile wpadaja od 1 do 1 czy od dnia do dnia rozliczenia karty ? , chodz ani ten pierwszy ani ten drugi termin nie daje mi tyle mil ile powienienm dostac , o jakies 300 za malo / niby nie duzo , ale zawsze /.
 Profil Relacje PM off  

#312 PostWysłany: 07 Maj 2014 16:44 

Mile sa liczone od kazdej transakcji, nie lacznej kwoty. Czyli np. za dwie transakcje po 4,5 w okresie rozliczeniowym, lacznie 9zl, dostajesz 2 mile.
 Profil Relacje PM off  

#313 PostWysłany: 13 Maj 2014 18:12 

Loty: 462
Kilometry: 485 178
Krajów: 52 / 24.3%
niebieski
Mile liczone są za każdy zakup oddzielnie, a nie łącznie za cały wyciąg.

Mile liczone są za cały miesiąc kalendarzowy, tzn. jeżeli data zamknięcia wyciągu to 6 dzień miesiąca to mile za obecny miesiąc znajdują się na dwóch wyciągach bankowych.

U mnie podobnie jak u kolegi - mile zawsze są na koncie M&M do 10-ego każdego miesiąca.

Ktoś pytał o wyrobienie karty dla żony i zbieranie mil na swoje konto M&M - dzwoniłem w tej sprawie na mLinię oraz pytałem jakiś czas temu na forum mBanku i odpowiedź była następująca:

* Jeżeli do swojej karty głównej wyrobisz żonie kartę dodatkową to mile jak najbardziej będą się naliczały,
* Jeżeli żona wyrobi sobie swoją kartę kredytową M&M to nie może podczepić jej do konta milowego innej osoby.
 Profil Relacje PM off  

#314 PostWysłany: 29 Maj 2014 13:55 

Według zestawienia na moim koncie miles&more, punkty za kartę m&m mbanku dodawane są ostatniego dnia każdego miesiąca.

Pytanie brzmi - czy data wpływu punktów zapisana w historii na koncie milowym jest faktyczną datą, czy tylko jakimś zapisem księgowym? Jak jest u was? Dzień realnego przelewu punktów pokrywa się z tym zapisanym w historii konta m&m? Nigdy na to nie zwracałem większej uwagi, a teraz muszę to wiedzieć, bo czekam na punkty :)
 Profil Relacje PM off  

#315 PostWysłany: 29 Maj 2014 14:12 

Punkty zwykle pojawiają się u mnie w okolicy 6-8 dnia miesiąca. A w historii zawsze widnieje ostatni dzień miesiąca poprzedniego.

#316 PostWysłany: 03 Cze 2014 16:09 

donmateo napisał(a):

Wiadomo już coś o zmianie przeliczników w Citi? Nic nie znalazłem póki coani o Citi ani o mBanku, ale chyba do lipca nic nie będzie wiadomo. Nawet w takim PayU nie wiedzą jakie będą prowizje dla sklepów internetowych za płatności kartami od 1 lipca.
 Profil Relacje PM off  

#317 PostWysłany: 12 Wrz 2014 22:04 

niebieski
czy ktos juz dostal w tym roku 1000 mil za kolejny rok uzytkowania karty?
 Profil Relacje PM off  

#318 PostWysłany: 12 Wrz 2014 22:08 

Loty: 87
Kilometry: 290 754
Krajów: 24 / 11.2%
manio napisał(a):
czy ktos juz dostal w tym roku 1000 mil za kolejny rok uzytkowania karty?

Ja dostałem. Wydaje mi się, że na pewno kilka innych osób z forum też dostało.

Sent from my iPhone using Tapatalk
 Profil Relacje PM off  

#319 PostWysłany: 12 Wrz 2014 22:17 
Awatar użytkownika

srebrny
Tak, ja też dostałem w tym samym terminie co mile za wydatki sierpniowe. Kartę mam ważną do sierpnia 2016, więc jeśli masz ważność np do września to mile dostaniesz na początku października.

#320 PostWysłany: 12 Wrz 2014 22:27 

niebieski
Tak, ja też dostałem w tym samym terminie co mile za wydatki sierpniowe. Kartę mam ważną do sierpnia 2016, więc jeśli masz ważność np do września to mile dostaniesz na początku października.

karta mam wazna do sierpnia 2019 wiec powinienem juz dostac te mile w takim razie. Nic, poczekam na mile za wrzesien. Jezeli nadal nie bedzie to pozostaje reklamacja.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4983 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 250  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość