Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Sydney - Tajlandia
#1 PostWysłany: 15 Lis 2011 20:21 

niebieski
Witam

W kwietniu będę w Sydney w odwiedzinach u kolegi. Mamy zamiar wybrać się na 7-10 dni do Tajlandii i szukamy w miarę taniego lotu. On znalazł połączenie Sydney - Bangkok za 750$, ale dla mnie to jednak trochę drogo, szczególnie, że wyłożyłem już prawie 1100$ na przelot do Australii. Poza tym nie chcę płacić takiej kasy, skoro widzę, że z Polski można polecieć za mniej niż 2 tysiące złotych. Może uda Wam się znaleźć coś sensownego?

Miejsce wylotu: Sydney
Miejsce docelowe: Tajlandia
Orientacyjne daty: 10-19 kwietnia

Dzięki

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
 Temat postu: Re: Sydney - Tajlandia
#2 PostWysłany: 15 Lis 2011 21:02 

Loty: 140
Kilometry: 255 412
Krajów: 33 / 15.4%
na cena 750$ co on znalazł do w jedną, czy dwie strony?
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 15 Lis 2011 21:09 

zakładając, że jest to cena w jedna stronę, to za 1000$ są bilety w dwie strony, Są to linie Thai Airways oraz Quantas (z przesiadką).
Cena w przypadku Quantas podana jest w $ australijskich, ale przelicznik na dolary USA jest 1:1.
Natomiast jeśli cena Twojego kolegi jest w 2 strony, to gratuluje znaleziska, bo to byłaby okazja

Załączniki:
thai..jpg
thai..jpg [ 64.12 KiB | Obejrzany 815 razy ]
quantas..jpg
quantas..jpg [ 93.98 KiB | Obejrzany 815 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 15 Lis 2011 21:40 

rzeczywiście ciężko coś znaleźć poniżej 1000$( thai airlines np.)

znalazłem za ok 693 aud -airasia - ale z Melbourne....

pewnie jeszcze trzeba poczekać chwile na lepsze oferty

#5 PostWysłany: 17 Lis 2011 13:44 

niebieski
Hmm, cena kolegi jest w obie strony. Sydney-Bangkok za 754 australijskie dolary w obie strony. Czyli mówicie, że to okazja i taniej nie będzie?

#6 PostWysłany: 17 Lis 2011 21:10 

no raczej zdecydowanie to okazja ;) a zdradzisz jakimi liniami? może to była jednodniowa promocja którejś linii, którą już przeglądaliśmy i wcale teraz nie musi już być aktualna
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 18 Lis 2011 12:48 

niebieski
Z tego co pamiętam, to mowił o Qantas. Ale nie mam pewności.

#8 PostWysłany: 18 Lis 2011 13:17 

Loty: 77
Kilometry: 325 362
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
czasami linie arabskie maja promocje, bo zatrzymuja sie po drodze w bkk. sprobuj emirates (na stronie filharmonii w sydney maja kod znizkowy na 10 czy 15% na wyloty z au)
australia jest wyjatkowo droga i nie mierz jej europesjkimi cenami. jesli sprawdzisz lot z europy do australii jakis liniami, a ten sam lot na te same daty tyle ze w przciwnym kierunki, to zobaczysz, ze cena potrafi roznic sie nawet dwukrotnie
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 18 Lis 2011 14:36 

niebieski
Dzięki! Wyszukałem wcześniej, że najtaniej wychodzi z Emirates, około 900 dolarów. Znalazłem kod na stronie filharmonii i obniża cenę do 800 dolarów:)

#10 PostWysłany: 27 Gru 2011 13:49 

niebieski
Jeśli ktoś byłby zainteresowany, to podaję, jak ostatecznie sobie poradziłem.

Zorientowałem się, że w pobliżu miejsca, w którym tak czy siak będziemy - Byron Bay - jest lotnisko Gold Coast. Lata stamtąd Air Asia. Udało mi się kupić bilety do Kuala Lumpur i z powrotem za 526 AUD za dwie osoby, czyli około 950zł na głowę. A z Kuala Lumpur do Tajlandii dostać się już bardzo łatwo, na przykład lot na Phuket w obie strony w AA kosztuje 45$. Tak więc podróż z wschodniego wybrzeża Australii do Tajlandii udało się złożyć za około 1000 złotych.

#11 PostWysłany: 31 Gru 2011 12:40 

Jeśli nie kupiłeś jeszcze biletu to polecam przelot do/z Australii przez BKK. na http://www.roundtheworldflights.com/ znajdziesz bilety od 650 funtów przez Bangkok, Singapur czy przez co chcesz. Przy okazji za free możesz zwiedzić Nową Zelandię. Kupowałem u nich bilet RTW - rewelacyjna obsługa. Przbukowywałem daty po kilka razy i wszystko za free lub 40 funtów. Polecam.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości