Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 34 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 08 Maj 2014 17:15 

Chciałem przestrzec wszystkich przed wypozyczalnia Brians Rent a Car w okolicach Malagi ale mogą mieć też inne filie. Chciałem zarezerwować samochód na czerwiec i 15 marca napisąłem do nich . Kazali mi podać nr karty kredytowej i jej wazność w celu zabukowania samochodu. Koszt wynajmu na 7 dni ( od 9 czerwca dopiero) miał wynosić 130 E. Kaucja miała wynosić 250 E. W dniu 5 maja sprawdzam konto a tam nie ma na karcie 300 E. Wzięli sobie - nie zablokowali nawet - tylko wzięli sobie już 15 marca 300 E. Oczywiście takie coś dyskwalifikuje wypozyczalnię i napisąłem w celu anulowania rezerwacji i żeby oddali 300 E. No się zaczęło- kiedy oddadza nie wiedza bo dop[iero jak właściciel przyjedzie a tego tez nie wiedzą kiedy, a wogóle co ja sobie wyobrażam bo oni teraz muszą na moje miejsce znależć i z tego co piszą to wynika że poniosa nawet większe koszty niz z***ne mi 300 E. A rezerwacja była tylko na 130 . No i nie wiem co począć bo 300 E to jest sporo kasy. Może ktoś ma jakieś doświadczenia jak mozna to załatwić????

Ostatnio edytowany przez Abcn, 08 Maj 2014 23:34, edytowano w sumie 1 raz
usuwam wulgaryzmy, popr literówki i ort
 Profil Relacje PM off
Raphael lubi ten post.

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#2 PostWysłany: 08 Maj 2014 21:44 

Zbanowany
aggressor napisał(a):
Unikajcie wypozyczalni Brians rent a car - naciagneli mnie na 300 E i nie chcą oddać . Az strach pomysleć że są jeszcze takie firmy/

Co to dokladnie oznacza?
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 08 Maj 2014 22:39 

no wlasnie co to znaczy?? Moze chodzi o dodatkowe ubezpieczenie albo oplate za zwrot w innym miescie albo udzial wlasny zostal pobtany bo uszkodziliscie samochod?
Ja wlasnie wypozyczalem samochod w maroku i mimo ze wygladalo to na totalna partyzantke to wszystk oudalo sie bez problemow. Zablokowali mi 1 tys euro na karcie tytulem kaucji, zrobilem zdjecia uszkodzen, zadrapan itd, podobnie przy zwrocie. Blokada na karcie dzisiaj zwolniona i chociaz pierwszy raz korzystalem z nierenomowanej firmy i nie sieciwki to jestem zadowolony.
TRZEBA pytac i czytac regulaminy.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 09 Maj 2014 09:15 

O to chodzi że ja jeszcze samochodu nie wypożyczyłem a oni 3 miesiące przed moim przylotem ściagnęli mi 300 E z karty - nie zablokowali tylko juz sobie ściągnęli. Czyli oszustwo w biały dzień i totalna partyzantka. Jak zobaczyłem że zabrali mi kasę jeszcze przed planowana wycieczką to zrezygnowałem z ich usług ale kasy do dzisiaj nie oddali ..... I co teraz począć bo to normalnie kryminalna sprawa na pierszy rzut oka.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 09 Maj 2014 09:20 

Loty: 54
Kilometry: 102 316
Krajów: 18 / 8.4%
ostrzeżenie cenne, ale może tak było napisane w warunkach wypożyczenia?
Czytałeś dokładnie? Bo jak napisali, że ściągają z góry, to ich racja, bandycka, niestety :(
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 09 Maj 2014 09:50 

Dodam jeszcez że jak złożyłem rezygnację to postraszyli dokładnie w takim tonie że poniosę koszty z tym związane - oczywiście napisałem że się zgadzam tylko niech podadzą jakie i według jakiego regulaminu bo żadnej umowy nie podpisywałem - napisali że jeszcze nie wiedzą jakie i cisza.....
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 09 Maj 2014 09:58 

Zbanowany
Korzystasz z dziwnych, wynalazkowych firemek, to masz efekty.
Zglos reklamacje do wystawcy kk.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 09 Maj 2014 12:35 

Dziękuję za odpowiedź. Jak masz jeszcze coś w tym stylu do powiedzenia to się nie dziwię że na świecie istnieją oszuści....
A firemka wcale nie wynalazkowa , zresztą widzę że jak mała firemka to ma od ciebie przyzwolenie do oszutwa. Jeszcze raz dzieki za konkretną i pomocna odpowiedź.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 09 Maj 2014 12:59 

aggressor,

poczytałem ich stronę www i wnioski mam dwa:

1. Do I have to leave a deposit?
We require a deposit equal to your excess (on your credit card) as a guarantee. Generally, you have the possibility to pay an extra charge to eliminate/reduce the excess amount.

tu chyba masz odpowiedź o tą kwotę ściągniętą z twojej karty. Nie nadużyli, bo nie piszą ile zabezpieczają :shock:

2. warunki wynajmu: wszystko w cenie, bez ukrytych kosztów, same plusy - tylko cen na stronie brak

Mnie takie oferty zawsze niezbyt ładnie pachną. Ale może jestem przewrażliwiony/ostrożny.

Co do rady, to klayton dobrze napisał - zgłoś reklamację wystawcy karty.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 09 Maj 2014 16:45 

Wszystko by było oki gdyby "zabezpieczyli" czyli zablokowali na karcie ale oni te pieniadze wzięli sobie na swoje konto i to 4 miesiace przed przyjazdemm moim czyli obracaja sobie ta kaską . I nawet jaby oddali to czeka mnie podwójne przewalutowanie czyli juz jakieś 200 zł jestem stratny. Rzeczywiście wpakowałem się w tą wyporzyczalnia ale kto by przytpuszczał że jeszcze takie kanty moga odchodzić w takiej Hiszpani. Złożyłem reklamacje u wystawcy karty. Zobaczymy co to pomoże bo chyba termin przedawniony - zauważyłem transakję po 2 miesiacach - karty w tym czasie nie użytwałem więc nie miałóem co sprawdzać na koncie. Jeszcze jakies rady w celu uzyskania z powrotem kaski?
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 09 Maj 2014 16:53 
Awatar użytkownika

Loty: 191
Kilometry: 394 577
Krajów: 36 / 16.8%
skoro miało być 130euro to zgłoś fraud w banku i po kłopocie niech oni sie tłumaczą

#12 PostWysłany: 09 Maj 2014 16:55 
Awatar użytkownika

Loty: 4
Kilometry: 4 702
Krajów: 3 / 1.4%
niebieski
Miałem podobna sytuacje na karcie. Zgłoś do wystawcy karty problem i opisz sytuacje ze mieli pobrać połowę tej kwoty i jeżeli to jest niezgodne z regulaminem to wystawca przyjmie reklamacje. Koledzy dobrze Ci podpowiadają.

Wysłane z mojego GT-I9195 za pomocą Tapatalk 4
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 09 Maj 2014 18:14 

Zbanowany
aggressor napisał(a):
Dziękuję za odpowiedź. Jak masz jeszcze coś w tym stylu do powiedzenia to się nie dziwię że na świecie istnieją oszuści....
A firemka wcale nie wynalazkowa , zresztą widzę że jak mała firemka to ma od ciebie przyzwolenie do oszutwa. Jeszcze raz dzieki za konkretną i pomocna odpowiedź.

Oszusci istnieja tylko dlatego, ze znajduja sie ludzie przedkladajacy chec zaoszczedzenia ponad zdrowy rozsadek.
Ile bys zaplacil w normalnej wypozyczalni - sprawdzales w porownywarkach?
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 10 Maj 2014 19:45 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 622
Kilometry: 950 383
Krajów: 60 / 28.0%
Sorry ale coś mi tu nie gra. Rezerwujesz przez maila i podsyłasz im numer karty? kto w erze rezerwacji samochodów przez strony internetowe wypożyczalni lub pośredników tak robi? Albo to próba zdyskredytowania wypożyczalni albo jesteś typowym przykładem Polaka mądrego po szkodzie - nie przyszło ci do głowy napisać na forum przed taką operacją?

#15 PostWysłany: 10 Maj 2014 20:00 
Awatar użytkownika

Loty: 133
Kilometry: 206 956
Krajów: 15 / 7.0%
Wielkim uznaniem ta wypożyczalnia się nie cieszy:
http://www.malagaweb.com/forum/viewtopic.php?f=28&t=422

#16 PostWysłany: 13 Maj 2014 09:43 

Podesłałem im nr karty bo zażądali celem potwierdzenia rezerwacji. Nigdy bym się nie spodziewał że można znając tylko nr karty ściągnąć mi kasę i to za usługę której jeszcze nie było .
Mieszkam w Słupsku to ciekawe dlaczego chciałbym zdyskredytować wypożyczalnię koło Malagi? A to się kupy trzyma???? Zwłaszcza że do Hiszpanii jadę pierwszy raz.
Reklamację złożyłem w banku ale obawiam się że termin ( brak kasy zauważyłęm po 2 miesiącach z/w że nie korzystałem przez ten okres z karty) od znikniecia kaski do zauważenia tego może działać na moją niekorzyść.
Jednocześnie porozumiałem się z rzecznikiem konsumenta na Europę i oni napisza do wypożyczalni pismo w celu wyjaśnienia sprawy.
Teraz to juz nie chodzi o to że nieprawnie zabrali mi z konta pieniądze ale że jakoś nie kwapią się ich mi oddać. I tu zacytuje z meila :
You mess around booking and then cancelling, we have held the car 2 months and now have o search a new booking for it a few weeks before delivery.

Yyou will get your money back as soon as the owner Brian Johnson looks into your file.

We are very busy and not a charity .

Best regards

Gilly
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 13 Maj 2014 10:57 

aggressor napisał(a):

We are very busy and not a charity .

właśnie o to chodzi, dranie nie prowadzą działalności dobroczynnej, tylko biznes na sposób bandycki.
Przykre, że jesteś chyba zdany na ich łaskę (ew. uczciwość banku)
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 13 Maj 2014 11:34 

Zbanowany
Cały czas nie mogę zrozumieć, co Cię skłoniło do korzystania z takiego czegoś???
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 13 Maj 2014 13:28 

klayton napisał(a):
Cały czas nie mogę zrozumieć, co Cię skłoniło do korzystania z takiego czegoś???

klayton nie ma się co dziwić, błędy popełnia każdy, ważne, żeby nie robić ich ponownie ;)
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 13 Maj 2014 14:29 

Odpowiem teraz co mnie skłoniło :D Wypożyczałem już auta w Grecji , na wyspach Kreta , Rodos i na Majorce. Zawsze to były małe lokalne wypożyczalnie. Nigdy nie było żadnych problemów , a żeby im zapobiec brałem pełne ubezpieczenie. Małe wypożyczalnie są tańsze więc dlaczego miłabym z nich nie korzystać? Czy Wy wypożyczacie tylko auta w tych dużych bez wzgledu czy cena jest dużo niższa w mniejszych lokalnych?
Reasumując :
1 .Dotychczasowe dobre doswiadczenia
2 Cena
3 Brak wyobraźni ( nie wyobraziłem sobie że ktoś może pobrać kaucję na 3 miesiace przed wypozyczeniem auta)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 34 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość