Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 650 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 33  Następna
Autor Wiadomość
#181 PostWysłany: 09 Kwi 2014 11:06 

srebrny
hej, jak uwazacie, czy jeszcze oplaca wogole przywiezc sie laptopa z usa ?
w jaki sposob mozna odzyskac odpowiednik amerykansiego vat-u przy wylocie ?
wybieram sie jutro do miami, potem dzien w nowym jorku,
polecicie jakies dobre outlety ?dzieki. :)
 Profil Relacje PM off  

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
#182 PostWysłany: 14 Kwi 2014 17:38 

Ja czasami kupuję w USA, ale tylko i wyłącznie online, czyli przesyłka z USA do PL. Wadą jest dość długi czas oczekiwania, nie wiem jak Wy, ja czekam po parę tygodni na zamówienie. Jednakże nie raz okazuje się, że opłaca się kupić coś w USA, bo tam jest oryginalne, albo lepsza cena za większą ilość itp.
 Profil Relacje PM off  

#183 PostWysłany: 14 Kwi 2014 21:00 
Awatar użytkownika

malyczak napisał(a):
Będąc w USA polecam spróbować
http://en.wikipedia.org/wiki/Pop-Tarts

Wspomniałam o tym dwa posty wyżej :) ale naprawdę mega mega warto! W kuchniach swiata można to dostać w Pl ale bardzo drogo ńiestety

#184 PostWysłany: 22 Kwi 2014 18:03 

Zbanowany
Skoro to takie dobre to dlaczego nie ma tego jeszcze w PL? :) ? UE zakazała?
 Profil Relacje PM off  

#185 PostWysłany: 22 Kwi 2014 18:35 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
karpek napisał(a):
Skoro to takie dobre to dlaczego nie ma tego jeszcze w PL? :) ? UE zakazała?

w PL nie ma milyjona rzeczy, które np są na zachodzie i vice wersja.

#186 PostWysłany: 03 Maj 2014 18:35 
Awatar użytkownika

niebieski
warto ze Stanów przywieźć polówcki lacosta, ciuchy nike? są na to dobre przeceny? chodzi mi o miasto Chicago?
 Profil Relacje PM off  

#187 PostWysłany: 03 Maj 2014 18:56 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.5%
srebrny
wiater napisał(a):
warto ze Stanów przywieźć polówcki lacosta, ciuchy nike? są na to dobre przeceny? chodzi mi o miasto Chicago?

Ja bylem co prawda w NY ale ceny lacoste byly tragiczne. Za to mega dobre ceny byly na Tommiego np slynne swetry nawet po 30$, polowki po 17$. U nas podrobki sa prawie 2x drozsze;)

#188 PostWysłany: 04 Maj 2014 13:20 
Awatar użytkownika

niebieski
szymonpoznan1 napisał(a):
wiater napisał(a):

Ja bylem co prawda w NY ale ceny lacoste byly tragiczne. Za to mega dobre ceny byly na Tommiego np slynne swetry nawet po 30$, polowki po 17$. U nas podrobki sa prawie 2x drozsze;)

dziękuje za odpowiedź :)

zależy mi na tym aby znaleźć jakiś sklep z przecanami. bardziej mi zależało na lacoscie, ale tommiego czy nike, adidasa też może być :)
 Profil Relacje PM off  

#189 PostWysłany: 05 Maj 2014 22:37 

Loty: 94
Kilometry: 139 004
Krajów: 27 / 13.0%
W marketach ceny zaczynają się od 1 $ za sztukę, jest zazwyczaj podział cenowy np. 5, 10, 20 $. Dobre koszulki spokojnie za 5$, bluzy za 15$. Generalnie ciuchy ze stanów warto przywieźć, u nas są sporo droższe. Oczywiście mówimy o przecenach, bo nowe kolekcje porównywalnie jak w Europie. Trzeba też zwrócic uwagę na jakość tych rzeczy, kupiłem spodnie LEE, które rozeszły mi się na d... po drugim założeniu, więc pewnie trochę przeleżały w sklepie...
 Profil Relacje PM off  

#190 PostWysłany: 05 Maj 2014 23:11 
Awatar użytkownika

niebieski
Zgadzam się z niektórymi przedmówcami co do spodni Levis - bardzo duża różnica w stosunku do cen polskich. Kupowałam w Macy za chyba 30-35$, chciałam konkretne kroje i kolory. W outletach pewnie jeszcze taniej da się znaleźć.
Conversy - standardowo po 50-55$, co może nie jest super ceną, ale w tej cenie jest ogromny wybór modeli. Wybrane modele i rozmiary za 25-35$.
Kosmetyki. Ja głównie szukałam Clinique - jakieś 40% tańsze niż w PL, w dodatku mam wrażenie, że lepszej jakości.
 Profil Relacje PM off  

#191 PostWysłany: 05 Maj 2014 23:51 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.5%
srebrny
Ja jeśli ktoś nie ma czasu szukać najtańszych Outletów polecam Macy's, ale dodatkowo przed wyjazdem zaopatrzyć się we wszystkie dostępne w Internecie kody rabatowe. Np też na bilecie z Empire miałem chyba też jakieś zniżki do Macy's. Ja podczas wizyty w NY trafiłem, na ogólną promocję w Macy's na stanowisku TH, swetry które kosztowały 70$ było w promocji za 50$, miałem kod na 20% zniżki więc wyszło 40$, a do tego karta stałego klienta (której nie miałem) dawała kolejne 20%, które się sumowały. Kartę miał Pan na kasie, który 'użyczył' mi jej i takim sposobem kupiłem swetry za około 30$ zamiast wyjściowych 70$ :D Bez biegania po outletach, a w samym centrum NY. Co ciekawe jak widać wszystkie rabaty się sumowały - u nas to nie do pomyślenia ;)

#192 PostWysłany: 06 Maj 2014 08:38 

wiater napisał(a):

TJ Maxx,Marshall ale to co najwazniejsze to szukaj lokalizacji najdalej od Chicago gdzie starsze babki bez transportu penetruja wieszaki od otwarcia do zamkniecia.Ja kupowalem w TJMAXX w Mt Prospect,kolejny w Palatine i w Lake Zurich.Wszystkie praktycznie zlokalizowane przy Rand Rd ktora zaczyna sie w Chicago(rozwidlenie od Des Plaines River rd).

Zdradze Ci jeszcze sekret :D
Na stoisku z bizuteria maja czasami pojedyncze egzemplarze dobrych zegarkow,niejednokrotnie 50 lub wiecej % off.

Na abercrombie.com maja czasami dobre przeceny a jakosc produktow tej firmy trudno negowac.

Co do sprzetu to zawsze kupowalem na ebay.Jezeli sprzedawca(firma) nie jest w stanie do ktorego ma dotrzec zakupiona przesylka to nie placisz sales tax.Ja kupuje laptopy tylko Toshiby z ich outletu na ebay.Najlepsza kompilacja dobrej jakosci i niskiej ceny.

W razie pytan pisz na PW.Mieszkalem tam kilkanscie lat to pomoge w razie mozliwosci.
 Profil Relacje PM off  

#193 PostWysłany: 06 Maj 2014 13:53 

niebieski
wiater napisał(a):

Hej wiater,
jeśli zależy Ci na krokoldylkach to uderz do Chicago Premium Outlets.
Pod linkiem masz to centrum, z godzinami otwarcia, mapą centrum i listą sklepów. Lacoste`a masz pod nr 1055.

Centrum niespełna godzinę od miasta, jeśli będziesz się wybierał w tamtym kierunku - wg mnie warto zajechać. Są tam też sklepy wszystkich 3 pozostałych sieci o których piszesz.

Jeśli chodzi o ceny to tych firm nie kupisz za $1 ani $5, ale zapłacisz dużo mniej niż w zwykłych sklepach i wiele mniej niż w Polsce.
Piszesz o polówkach. Czasem może się trafić dodatkowa promocja, jak na przykład w ubiegłym tygodniu w Polo Ralph Lauren Factory Store. Za każde wydane $100 przy kasie był od razu cashback $25.

#194 PostWysłany: 06 Maj 2014 16:17 

25% to zadna znizka przy kupnie po regularnych cenach z ich strony.Koszule,ktore maja na metkach cene 69$ sa dostepne w TJMAXX za 34.99 every day :D

Ja w chwile po swietach Bozego Narodzenia kupilem kurtki zimowe z kolekcji RLX po 170$.Cena oryginalna 325$.
 Profil Relacje PM off  

#195 PostWysłany: 06 Maj 2014 22:00 

niebieski
Monty napisał(a):
25% to zadna znizka
Monty, czytaj proszę ze zrozumieniem. Jeśli w outlecie, który co do zasady masz dużo niższe ceny, dostaniesz jeszcze 25% to zapewniam Cię, że nie jest to 25% od pierwszej ceny z metki... POzdr.

#196 PostWysłany: 07 Maj 2014 21:19 

To w koncu w Outlet czy...

Wirecki1 napisał(a):
w Polo Ralph Lauren Factory Store
?

Rowniez pozdrawiam :D
 Profil Relacje PM off  

#197 PostWysłany: 09 Maj 2014 10:30 

niebieski
Monty, I to i to.....
Factory Store to norma w Outletach, podobnie z resztą jak w Polsce. W takim Fashion House na przykład masz to samo... (w sensie sposobu organizacji, a nie jakości i cen) http://www.fashionhouse.pl/sosnowiec/sklepy/279.html

Czyli: masz niższą cenę niż w klasycznym sklepie, a czasami jeszcze ją obniżysz korzystając z:
1. kuponu z netu,
2. promocji (jak opisywana) - $25 cashback za każde $100 wydane
3. promocji "buy 1, get one free"
4. promocji "buy 1, get 2nd 50% off" - to widziałem w kilku sklepach z butami.
5. innych środków perswazji, typu "jeśli kupisz 2 szt to każda kosztuje 19,99, ale cena pojedynczej sztuki to 29,99", ale to jest chyba też już w Polsce, nawet w biedronce....

Pozdro

#198 PostWysłany: 09 Maj 2014 18:35 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 273
Kilometry: 473 820
Krajów: 40 / 19.3%
Gdzie w NY uderzyć do outletu z:
1) odzieżą (bez konkretnej, ulubionej marki)
2) elektroniką

Wytyczne: duży wybór i tanio :)
 Profil Relacje PM off  

#199 PostWysłany: 09 Maj 2014 18:39 

Zbanowany
1. Century21
 Profil Relacje PM off  

#200 PostWysłany: 09 Maj 2014 18:42 
Awatar użytkownika

Loty: 166
Kilometry: 357 801
Krajów: 35 / 16.9%
klayton napisał(a):
1. Century21

dokładnie:) mój ulubiony sklep:D
OSK uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 650 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 33  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] oraz 8 gości