Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
[+] Kontakty do DYS
rodrigo(at)doyouspain.com
insurance(at)doyouspain.com
claire(at)doyouspain.net
jose(at)doyouspain.net

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1660 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 83  Następna
Autor Wiadomość
#401 PostWysłany: 04 Maj 2014 12:31 
Awatar użytkownika

Loty: 68
Kilometry: 170 743
Krajów: 18 / 8.4%
niebieski
Jak to przekalkulowałeś? Patrzę, że średnia cena diesela na Majorce to 1,45 eur. Przy pojemności baku = 60 l, zatankowanie do pełna na stacji kosztuje 87 eur, wiec doliczaja sobie 25 eur??
Średnia cena benzyny 1,54 eur, wiec pelen bak 92 eur, -> w wypożyczalni az 50 eur wiecej??!! to jakas masakra :/ Standardem w wypozyczalniach jest diesel czy benzyna?

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#402 PostWysłany: 04 Maj 2014 12:39 

Zbanowany
Nie kalkulowałem, wszystko masz tu: http://www.goldcar.es/fuel/
;)
 Profil Relacje PM off  

#403 PostWysłany: 04 Maj 2014 12:43 
Awatar użytkownika

Loty: 68
Kilometry: 170 743
Krajów: 18 / 8.4%
niebieski
aa dzieki :)

#404 PostWysłany: 07 Maj 2014 11:28 

Wylatujemy 23.05 na Majorkę. Mamy kilka noclegów w różnych lokalizacjach wyspy.
Dlatego też chcielibyśmy odbierać auto w jednym mieście, korzystać 1-2 dni zwiedzając po drodze co tylko się da i zwracać auto w drugim mieście:
    * Palma -> Portocolom
    * Portocolom -> Alcudia
    * Alcudia -> Palma
Wszystkie najpopularniejsze/najtańsze oferty jakie znalazłem są oczywiście tylko na lotnisku...

Pyt. 1 - Czy może ktoś jakieś lokalne wypożyczalnie, które mają oddziały w w/w lokalizacjach?
Pyt. 2 - Ewentualnie, będziemy musieli wziąć auto na 7-8 dni w Palmie, tylko czy wtedy nie zbankrutujemy na parkingach skoro na noclegu nie mamy bezpłatnego miejsca?
Pyt. 3 - Odlot mamy bardzo wcześniej i chciałbym zwrócić auto ok. 4 rano. Czy dodatkowe koszty z tym związane obowiązują wszystkie wypożyczalnie?

Z góry serdeczne dzięki za wszelkie wskazówki!
 Profil Relacje PM off  

#405 PostWysłany: 07 Maj 2014 14:03 

mrg182 napisał(a):
Wylatujemy 23.05 na Majorkę. Mamy kilka noclegów w różnych lokalizacjach wyspy.
Dlatego też chcielibyśmy odbierać auto w jednym mieście, korzystać 1-2 dni zwiedzając po drodze co tylko się da i zwracać auto w drugim mieście:
    * Palma -> Portocolom
    * Portocolom -> Alcudia
    * Alcudia -> Palma
Wszystkie najpopularniejsze/najtańsze oferty jakie znalazłem są oczywiście tylko na lotnisku...

Pyt. 1 - Czy może ktoś jakieś lokalne wypożyczalnie, które mają oddziały w w/w lokalizacjach?
Pyt. 2 - Ewentualnie, będziemy musieli wziąć auto na 7-8 dni w Palmie, tylko czy wtedy nie zbankrutujemy na parkingach skoro na noclegu nie mamy bezpłatnego miejsca?
Pyt. 3 - Odlot mamy bardzo wcześniej i chciałbym zwrócić auto ok. 4 rano. Czy dodatkowe koszty z tym związane obowiązują wszystkie wypożyczalnie?

Z góry serdeczne dzięki za wszelkie wskazówki!

Pewnie będziemy lecieć razem - ja też mam problem ze znalezieniem odpowiedniej wypożyczalni - nie mogę się zdecydować, czas ucieka a ceny rosną :/
 Profil Relacje PM off  

#406 PostWysłany: 07 Maj 2014 23:15 

niebieski
Goldcar ma box, do którego wrzucasz kluczyki. Dokumenty zostawiasz w samochodzie. Rok temu także zostawiłem samochód o 5 rano.
 Profil Relacje PM off  

#407 PostWysłany: 08 Maj 2014 10:01 

Witam, wyladowalem w playa de muro i chce wynajac samochod w playa i go oddac w playa na 3-4 dni, co polecacie i jak to z kosztami wyglada? Pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

#408 PostWysłany: 08 Maj 2014 12:06 

czy goldcar zmienil polityke cenowa opcji RELAX?
Przy wynajmnie na 3 dni chcą prawie 60 EUR :shock:
Wczesniej czytalem na forum ze pobieraja 5 EUR / dzien...
Image

czy moze ktos polecic inna wypozyczalnie gdzie mozna taniej wynajac auto i nie martwic sie o zarysowania, szyby, lusterka, opony... ?
dziekuje
 Profil Relacje PM off  

#409 PostWysłany: 08 Maj 2014 15:37 

mrg182 napisał(a):
czy goldcar zmienil polityke cenowa opcji RELAX?
Przy wynajmnie na 3 dni chcą prawie 60 EUR :shock:
Wczesniej czytalem na forum ze pobieraja 5 EUR / dzien...
Image

czy moze ktos polecic inna wypozyczalnie gdzie mozna taniej wynajac auto i nie martwic sie o zarysowania, szyby, lusterka, opony... ?
dziekuje

w tej chwili faktycznie to dość zamotane - na do you spain ubezpieczenie od kół itp. wynosi ok 3 euro dziennie - natomiast jeśli nie wykupuje się pełnego ubezpieczenia, (które przecież teoretycznie jest w cenie) należy pozostawić depozyt wysokości 600 euro (plus jest taki, że można płacić u nich debetówką). Mnie osobiście zaczyna to wszystko irytować więc chyba ostatecznie oleje wszystkie te wypożyczalnie dostępne na lotnisku i na dojazd do hotelu zamówię busika a później poszukam wypożyczalni na miejscu.
 Profil Relacje PM off
rw30 lubi ten post.

#410 PostWysłany: 14 Maj 2014 10:36 

Loty: 82
Kilometry: 97 797
Krajów: 12 / 5.6%
niebieski
1) planuje wynająć samochód we wrześniu, przeglądam ceny na doyouspain i na wrzesień ceny są 3 x większe niż na maj/czerwiec .
czy zawsze jest tak z wynajmowaniem samochodu że im bliżej terminu tym taniej ?

2) jak wykupie w recordgo ubezpieczenie comfortplus to ktoś zwraca uwagę na jakieś zarysowania itp ? w warunkach tego ubezpieczenia niema nic o zarysowaniach itp.
 Profil Relacje PM off  

#411 PostWysłany: 14 Maj 2014 10:46 

Zbanowany
Cytuj:
1) planuje wynająć samochód we wrześniu, przeglądam ceny na doyouspain i na wrzesień ceny są 3 x większe niż na maj/czerwiec .
czy zawsze jest tak z wynajmowaniem samochodu że im bliżej terminu tym taniej ?

Poza sezonem zdecydowanie tak - to z autopsji. Ceny potrafią spaść o ponad 50%.
 Profil Relacje PM off  

#412 PostWysłany: 15 Maj 2014 16:28 

Witam,
Szukam wypożyczali samochodu na Majorce. Chciałbym wypożyczyć na 3-4 dni. Szukam wypożyczalni Palmie gdzie mogę odebrać a nie na lotnisku i ceny są 3x większe..co to za polityka ....:/ Czy ktoś się orientuje, czy w takiej sytuacji bez problemu wybiorę odbiór na lotnisku a potem oddam go w mieście ?

ps. chciałbym wynająć od 05.06-07.06 na objazd wschodu i północy, może ktoś jest chętny zawsze to taniej.
 Profil Relacje PM off  

#413 PostWysłany: 15 Maj 2014 17:08 
Awatar użytkownika

Loty: 32
Kilometry: 46 097
Krajów: 10 / 4.7%
niebieski
neez napisał(a):
Witam,
Szukam wypożyczali samochodu na Majorce. Chciałbym wypożyczyć na 3-4 dni. Szukam wypożyczalni Palmie gdzie mogę odebrać a nie na lotnisku i ceny są 3x większe..co to za polityka ....:/ Czy ktoś się orientuje, czy w takiej sytuacji bez problemu wybiorę odbiór na lotnisku a potem oddam go w mieście ?

ps. chciałbym wynająć od 05.06-07.06 na objazd wschodu i północy, może ktoś jest chętny zawsze to taniej.

Patrzyłeś na ofertę Vanrell?
My weźmiemy samochód właśnie z tej wypożyczalni w Alcudii, a oddamy na lotnisku. Wypożyczamy na podobny termin co Ty: 4.06-7.06.

Moje podróże: https://podroze-podroze-podroze.blogspot.com
 Profil Relacje PM off  

#414 PostWysłany: 16 Maj 2014 11:11 

Ja zarezerwowałem w wypożyczalni drivalia- nowa wypożyczalnia, majaca polityke F-F i F-E. Dobre ceny i dobre komentarze na tripadvisor. Dam znać po powrocie.
 Profil Relacje PM off  

#415 PostWysłany: 16 Maj 2014 11:40 

My ostatecznie zdecydowaliśmy się na RECORDGO poprzez stronę DOYOUSPAIN.
Opcja "Smart for two" kosztuje nas niecałe 38 EUR za 7 dni. Do tego na stronie doyouspain dokupiliśmy Gold Insurance za ok. 21 EUR.

Koszty są podejrzanie niskie, więc zastanawiam się czego mogę się spodziewać...
Co może mnie niemile zaskoczyć jeśli chodzi o wydatki?
Dostaję auto z pełnym bakiem i oddaje z pustym - czy ktoś może przybliżyć mi koszty dla smarta?

Nadmienię, że mam kartę kredytową, ale całą płatność w doyouspain robiłem debetówką w euro (kantor walutowy aliora)
Czy poza wypożyczalnią gdzieś jeszcze egzekwują kart kredytowych na Majorce? W hotelu?
Pytam, ponieważ nie wiem czy wystarczy mi na niej limitu :)

Dzięki.
 Profil Relacje PM off  

#416 PostWysłany: 16 Maj 2014 11:56 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
Rok temu brałem Smarta od RecordGo przez doyouspain i nie było żadnych niespodzianek. Za paliwo wzięli niecałe 60€ z tego co pamiętam.
 Profil Relacje PM off
mrg182 lubi ten post.

#417 PostWysłany: 16 Maj 2014 12:01 

mrg182 napisał(a):
My ostatecznie zdecydowaliśmy się na RECORDGO poprzez stronę DOYOUSPAIN.
Opcja "Smart for two" kosztuje nas niecałe 38 EUR za 7 dni. Do tego na stronie doyouspain dokupiliśmy Gold Insurance za ok. 21 EUR.

Koszty są podejrzanie niskie, więc zastanawiam się czego mogę się spodziewać...
Co może mnie niemile zaskoczyć jeśli chodzi o wydatki?
Dostaję auto z pełnym bakiem i oddaje z pustym - czy ktoś może przybliżyć mi koszty dla smarta?

Nadmienię, że mam kartę kredytową, ale całą płatność w doyouspain robiłem debetówką w euro (kantor walutowy aliora)
Czy poza wypożyczalnią gdzieś jeszcze egzekwują kart kredytowych na Majorce? W hotelu?
Pytam, ponieważ nie wiem czy wystarczy mi na niej limitu :)

Dzięki.

Cena wydaje się być OK- Do całości trzeba doliczyć paliwo 67-75 Euro. Jeden minus jest taki, że biorac ubezpiecznie od brokera trzeba zostawić depozyt przez blokadę na karcie.
 Profil Relacje PM off
mrg182 lubi ten post.

#418 PostWysłany: 19 Maj 2014 13:15 

Po porównaniu różnych ofert i opinii zarezerwowałem samochód na 7 dni (23.06-30.06) w Drivalii [ http://www.drivalia.com/index.php ]
Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku. Po powrocie zdam relację 8-)
 Profil Relacje PM off  

#419 PostWysłany: 19 Maj 2014 15:29 

Czy ktoś brał samochód nie na lotnisku ? a w Palma de Mallorca i może polecić... tanią wypożyczalnie bo jak sprawdzam to wzięcie samochodu z miasta a nie z lotniska jest 3x droższe :(
 Profil Relacje PM off  

#420 PostWysłany: 19 Maj 2014 15:48 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
Ja brałem od RecordGo przez doyouspain i mogę z czystym sumieniem polecić.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1660 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 83  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości