Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 205 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 25 Kwi 2014 22:14 
Awatar użytkownika

niebieski
Po rejestracji pod linkiem:
https://www.spgpromos.com/earnaway/?EM= ... 045MZMD9T9
Podwójne punkty SPG za pobyt.
Za pobyt obejmujący niedzielę potrójne punkty SPG.
Rejestracja do 30 czerwca '14. Pobyt do 31 lipca '14.

Egipt (długi weekend w listopadzie) ☀️ All inclusive w hotelu Lemon & Soul Makadi za 2857 PLN Egipt (długi weekend w listopadzie) ☀️ All inclusive w hotelu Lemon & Soul Makadi za 2857 PLN
Okołoweekendowy wypad na Cypr ☀️ Loty do Pafos i 4* hotel z wyżywieniem za 819 PLN 🇨🇾🩵 Okołoweekendowy wypad na Cypr ☀️ Loty do Pafos i 4* hotel z wyżywieniem za 819 PLN 🇨🇾🩵
#22 PostWysłany: 25 Kwi 2014 22:20 

Loty: 189
Kilometry: 213 328
Krajów: 22 / 10.3%
niebieski
a ja mailowo załatwiłem wszystkie gifty w Sheratonie a moja rezerwacja jest przypisana do konta SPG

#23 PostWysłany: 25 Kwi 2014 22:42 

Loty: 801
Kilometry: 1 030 727
Krajów: 72 / 33.6%
platynowy
Mi ani mailowo ani telefonicznie ta sztuka się nie udała,
może trafiłem na jakieś nieogarnięte osoby:>, które udzielały mi tych informacji.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 27 Kwi 2014 11:00 

Loty: 74
Kilometry: 109 694
Krajów: 12 / 5.6%
niebieski
tomgun napisał(a):
Ja wczoraj nocowałem z nowym statusem w Westinie w waw. Pokój kupiony przez pośrednika. Na recepcji poprosiłem o UP pokoju. Nie było już dostępnych pokoi Executive , dostałem pokój narożny ( większy od standardowego ). Pokoje kupione poprzez pośredników nie wliczają się do status, jak i nie ma za nie punktów, natomiast możemy cieszyć się przywilejami wynikającymi z poziomu statusowego.

Wczoraj zameldowałem się w Westinie. Pokoje executive były dostępne, jednak jako, że nocleg kupiony był przez pośrednika, nie możemy cieszyć się przywilejami z tytuły członka SPG. Dziwne, że zupełnie co innego mi powiedziano :)
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 27 Kwi 2014 18:46 

platynowy
To oni chyba sami w końcu nie wiedzą jak w tych hotelach jest albo powinno być w praktyce:>
U mnie nocleg zakupiony przez pośrednika i dzisiaj SPG dodał parę strapoints-ów:>
które niby też nie przysługiwały (wcześniejsze info telefoniczne i mailowe).

Załącznik:
www.starwoodhotels.com 2014-4-27 18 19 39.png
www.starwoodhotels.com 2014-4-27 18 19 39.png [ 3.59 KiB | Obejrzany 2349 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 27 Kwi 2014 22:25 
Awatar użytkownika

Mi już kilka razy dopisywali rezerwację robioną przez pośredników do konta SPG. Również punkty otrzymywałem za każdym razem. Ciekaw tylko byłem czy dadzą upgrade z nowym statusem przy rezerwacji u pośrednika... Z tego wynika, że raczej tak :)
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 02 Maj 2014 02:04 

Czy wiecie czemu nie wchodzi mi z promocji azjatyckiego Golda zadna karta mastercard world?
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 02 Maj 2014 04:58 
Awatar użytkownika

niebieski
Jeżeli mówisz o tej promocji ( http://www.spg-asiapacific.com/worldmastercardgold/en/ ) to status zostanie przyznany dopiero po spędzeniu 1 nocy w hotelu i opłaceniu go kartą MasterCard World (która wg T&C powinna być wydana w regionie Asia-Pacific).

Jeżeli zmieniłeś adres na jakiś w tamtym rejonie i przy próbie rejestracji karty Ci wyskakuje błąd to po prostu oznacza, że SPG sprawdza gdzie karta była wydana (pierwszych 6 cyfr /znanych jako IIN - issuer identification number, dawniej BIN - bank identification number/ karty określa jej rodzaj, np. instytucja i kraj wydania, classic/gold/plat, debit/credit).
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 02 Maj 2014 06:41 

Tak o ta promo chodzi. Sam mam juz Golda i ide na Plat ale chcialem dla narzeczonej a akurat jestesmy w Azji.
Wpisuje w formularz dane lacznie z Naszym adresem w Azji ale podaje numer karty World wydanej w PL.

Lipa ze Europa nie ma takich promo a z 2 strony zle ze w ogole jest takie promo bo nastepuje dewaluacja programu i zasyp Goldow co beda zabierac pule pokoimdo Upgrade.
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 02 Maj 2014 08:09 
Awatar użytkownika

niebieski
ksiazemati napisał(a):
a z 2 strony zle ze w ogole jest takie promo bo nastepuje dewaluacja programu i zasyp Goldow co beda zabierac pule pokoimdo Upgrade.

Zgadzam się - i będzie jak w IHG, a z przywilejów ostanie się drink w barze (oczywiście z dolnej półki) i orzeszki w pokoju. :/

Przez dużą ilość podróży służbowych najbardziej aktywna jestem w SPG i HHonors, ale porównując oba programy Gold w SPG jest dla mnie o wiele bardziej wartościowy niż Gold w HH.

Wracając jednak do Twojego pytania, to będzie niestety sprawdzanie miejsca wydania karty przez SPG. :-(
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 02 Maj 2014 09:23 

niebieski
Miejsce wydania karty może i jest sprawdzane. Z pomocą googla znajdziecie pierwsze 6 cyfr MasterCard World na kraje Azjatyckie.
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 02 Maj 2014 09:34 

Sek w tym ze narzeczona nie ma karty - nie ma konta w spg wiec nie maja co weryfikowac ( teraz juz i tak nie wysylaja karty wiec mozna wybrac country of ressidence inne niz PL). A zarejestrowalbym na nasz adres a Azji.

Kiedys nocowalem tylko w hotelach ktorych punkty konwertuje sie do M&M. Ale od kilku lat jak M&M to lipa to nocuje tylko w Hilton i SPG i gdynw przypadku company policyntomszukam BRG. Z obu mam od kilku lat Golda i byly platyny ale Spg bije na glowe Hilton. Bardzo czesto dostaje upgrade do suite, sniadania w Sheratonach i Hilton to klasa nawet w PL, ale Azja juz super, a najlepsza ( urozmaicona) oferta to w Westin. Dziekimzbieraniom punktow juz ze 20 nocy za punkty odebralem i kilka cash & points, czy SPG50.

W PL brakuje mi starwooda we Wroclawiu.

Ostatnio edytowany przez ksiazemati, 02 Maj 2014 11:44, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 02 Maj 2014 10:32 

niebieski
ksiazemati napisał(a):
Sek w tym ze narzeczona nie ma karty. A zarejestrowalbym na nasz adres a Azji.

Kiedys nocowalem tylko w hotelach ktorych punkty konwertuje sie do M&M. Ale od kilku lat jak M&M to lipa to nocuje tylko w Hilton i SPG i gdynw przypadku company policyntomszukam BRG. Z obu mam od kilku lat Golda i byly platyny ale Spg bije na glowe Hilton. Bardzo czesto dostaje upgrade do suite, sniadania w Sheratonach i Hilton to klasa nawet w PL, ale Azja juz super, a najlepsza ( urozmaicona) oferta to w Westin. Dziekimzbieraniom punktow juz ze 20 nocy za punkty odebralem i kilka cash & points, czy SPG50.

W PL brakuje mi starwooda we Wroclawiu.

Coś tam się we Wrocku buduje.
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 02 Maj 2014 12:58 

platynowy
Otworzyć to mają hotele z sieci BW i CC (Park INN)
a budować ponoć Hiltona:
http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/3340087,best-western-plus-hilton-ibis-styles-jakie-nowe-hotele-powstaja-we-wroclawiu-zdjecia,2,6,id,t,sm,sg.html#galeria-material
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 05 Maj 2014 19:44 
Awatar użytkownika

To ja tylko napiszę, że jak zawsze rezerwacja przez pośrednika została przypisana do mojego konta SPG. Dzięki posiadanemu statusowi "Preferred Guest Plus" zostałem nagrodzony upgrade'm do pokoju Deluxe na 15 piętrze w hotelu Westin, pomimo że nie kontaktowałem się wcześniej z hotelem w tej sprawie.
Natomiast na 2 dni przed przyjazdem dostałem na mail'a kwestionariusz do wypełniania, będący propozycją przydzielenia pokoju na najwyższym piętrze - klasy Executive wraz z dostępem do Westin Executive Club za dodatkową opłatą w wysokości 140zł.
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 08 Maj 2014 08:16 

platynowy
Dostałem maila od SPG, o możliwości rejestracji do promocji dla nowych członków:
https://www.spgpromos.com/exclusiverewards/?EM=TN21775_21869_EXCLUSIVEREWARDS_vo045_W2_EN&uid=1404B9XZ2LJ4

Po zarejestrowaniu przyznali promocję: za 1 pobyt pomiędzy 1maja - 31sierpnia, można otrzymać 1 noc free w hotelach kategorii 1-6.
Można otrzymać dwie noce za free, drugą za drugi pobyt.
Nie wiem czy oferty są spersonalizowane czy każdy dostanie co innego, ale warto chyba sprawdzić.

Załącznik:
spg.png
spg.png [ 38.14 KiB | Obejrzany 1858 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 08 Maj 2014 08:32 
Awatar użytkownika

srebrny
Chyba w jakiś sposób spersonalizowana, ale dzięki za info.

"It's good to see you, but ...

Unfortunately, you're not eligible for this new-member exclusive promotion. Don't worry, there are still a lot of bonus Starpoints® to be earned. Go to spg.com/earnaway and earn up to triple Starpoints at over 1,000 Starwood hotels and resorts worldwide. And visit spg.com to get our Best Rate Guarantee and check out our other special offers and promotions."
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 08 Maj 2014 09:10 

niebieski
Dostałem tego samego maila co kacper451. Być może dlatego, że nigdy nie korzystałem z ich hoteli, a dopiero niedawno się zarejestrowałem i wskoczyłem na Preferred Guest Plus. Próbują mnie zwabić do siebie :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 08 Maj 2014 12:36 
Awatar użytkownika

To macie szczęście, rewelacyjne promo!
6. kat. to są bardzo luksusowe obiekty!

Ostatnio edytowany przez Saul, 08 Maj 2014 12:51, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 08 Maj 2014 12:48 
Awatar użytkownika

srebrny
kamwad napisał(a):
Dostałem tego samego maila co kacper451. Być może dlatego, że nigdy nie korzystałem z ich hoteli, a dopiero niedawno się zarejestrowałem i wskoczyłem na Preferred Guest Plus. Próbują mnie zwabić do siebie :mrgreen:

ale ja jestem dokładnie w tej samej sytuacji co Ty, więc chyba jednak loteria...
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 205 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości