Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 30 Paź 2011 00:41 

Loty: 2
Kilometry: 3 738
Krajów: 2 / 0.9%
Witam. Wybieramy się czteroosobową paczką na Teneryfę od 4 do 8 grudnia. Zdecydowaliśmy się wypożyczyć auto. Z tego co wyszukałem wypożyczalnia Orcar ma najlepsze ceny i dobre warunki wynajmu.
Interesuje nas Seat Ibiza hatchback. Wylot mamy 8 grudnia rano ok 6.00. Musimy się jakoś dostać rano na lotnisko a preferowalibyśmy podjechanie wcześnie rano 8 grudnia i oddanie auta. Tylko jakie są godziny otwarcia tej wypożyczalni w poszczególne dni??

No i jak wygląda płatność? Z tego co widzę na stronie można bukować online.Czy jest na miejscu pobierana kaucja i czy można płacić gotówką,czy to na miejscu kosztuje drożej, jak z dostępnością aut "od ręki"??

Dzięki za podpowiedzi??

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#2 PostWysłany: 30 Paź 2011 10:17 

Witam,wypożyczalnia jest w porządku.Ja rezerwowałem przez internet,płaciłem kartą na miejscu.Z pewnością gotówką również można płacić.Można trafić na fajne promocje.Mnie ,na 9 dni wyszło 15 E /dobę.Powodzenia
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 30 Paź 2011 10:25 
Awatar użytkownika

Loty: 68
Kilometry: 170 743
Krajów: 18 / 8.4%
niebieski
Wypozyczalam dokladnie to samo auto w Orcar, nie bylo zadnych problemow, placilam karta kredytowa na miejscu. Bylo to w czerwcu chyba 2 lata temu. Jakiez potem bylo moje zdziwienie, we wrzesniu, kiedy zadzwoniono do mnie z banku ze dane mojej KK zostaly skopiowane w Hiszpaniii w zwiazku z czym bank wymienia mi karte. Do dzis nie wiem jak i kiedy sie to stalo :) Aha, placilam nie tylko w Orcar ;)

#4 PostWysłany: 31 Paź 2011 21:15 

Wszystko fajnie. To, że są pozytywne opinie na temat tej wypożyczalni to wiem. Niestety nikt nie odpowiedział na moje 2 podstawowe pytania:

1. Jakie są godziny otwarcia wypożyczalni bo chcemy wypożyczać w niedzielę ok 15.30 a oddać 8 grudnia w okolicach 3.30 - 4.00 rano. Czy w ogóle da się oddać w tym czasie?

2. Czy oprócz ceny pobierana jest jakaś kaucja?

Dziękuję za konkretne odpowiedzi.

#5 PostWysłany: 31 Paź 2011 21:52 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
Kontaktowałeś się z ORCAR? orcarcanarias@orcarcanarias.com

Bo to jest trochę tak, jakbyś pytał się użytkowników na forum jakie są warunki kredytu hipotecznego w konkretnym banku...zamiast bezpośrednio zapytać sam bank.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 31 Paź 2011 22:00 

Hubert napisał(a):
Kontaktowałeś się z ORCAR? orcarcanarias@orcarcanarias.com
Bo to jest trochę tak, jakbyś pytał się użytkowników na forum jakie są warunki kredytu hipotecznego w konkretnym banku...zamiast bezpośrednio zapytać sam bank.

Cytuj:
Kontaktowałeś się z ORCAR

Nie, jeszcze nie. Jeśli nie uzyskam odpowiedzi na forum to napiszę do nich i chętnie podzielę się otrzymanymi informacjami :D

Informacje na stronie na temat warunków wynajmu są ubogie...

#7 PostWysłany: 01 Lis 2011 10:17 

niebieski
Tveety84 napisał(a):
Wszystko fajnie. To, że są pozytywne opinie na temat tej wypożyczalni to wiem. Niestety nikt nie odpowiedział na moje 2 podstawowe pytania:

1. Jakie są godziny otwarcia wypożyczalni bo chcemy wypożyczać w niedzielę ok 15.30 a oddać 8 grudnia w okolicach 3.30 - 4.00 rano. Czy w ogóle da się oddać w tym czasie?

AD 1 - wypożyczyć wypożyczysz bo czynna do 19:00 od 10:00 (od 13:00 do 14:00 przerwa na sjestę, pamiętaj o tym bo przychodząc nawet o 12:50 nic nie zrobisz bo - jak powiedziała nam miła Pani - w 10 minut nie da się zrobić papierków).
A czy oddasz - zależy w którym punkcie. Na lotnisku tak.

AD 2 - kaucją jest karta kredytowa, gotówki tam nie chcą.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 01 Lis 2011 11:15 
Awatar użytkownika

niebieski
Maciek78 napisał(a):
Tveety84 napisał(a):

AD 1 - wypożyczyć wypożyczysz bo czynna do 19:00 od 10:00 (od 13:00 do 14:00 przerwa na sjestę, pamiętaj o tym bo przychodząc nawet o 12:50 nic nie zrobisz bo - jak powiedziała nam miła Pani - w 10 minut nie da się zrobić papierków).
A czy oddasz - zależy w którym punkcie. Na lotnisku tak.

AD 2 - kaucją jest karta kredytowa, gotówki tam nie chcą.

na kanarach na lotniskach zwrot kluczyków w nocy odbywa sie najczesciej przez wrzucenie ich do dziury w drzwiach.

nam kauce pobrali z debetówki i zwracali ją bezposrednio na karte. Dlatego powyzsza opcja zwrotu kluczyków dla debetówki moze byc niedostepna (bo kaucji nie oddadza - a na kredytówke moga)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 02 Lis 2011 00:15 

A jak wysoka jest kwota kaucji?? Mam dość małą kwotę do wykorzystania na mojej karcie...

#10 PostWysłany: 02 Lis 2011 00:33 
Awatar użytkownika

niebieski
Tveety84 napisał(a):
A jak wysoka jest kwota kaucji?? Mam dość małą kwotę do wykorzystania na mojej karcie...

na tfs nam brali 50€, lpa 200€
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 02 Lis 2011 12:18 

niebieski
Tveety84 napisał(a):

Zależy od klasy samochodu. Za gracika pewnie nic nie policzą, za mini płaciłem 100 e, za mercedesa pewnie policzą 250. Wszyskie dane znajdziesz na stronie wypożyczalni.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 28 Lis 2011 22:01 

Dostałem potwierdzenie na Seata Altea (albo podobny) :) Mam się zgłosić do wypożyczalni Auto Reisen. Zdam videorelację jak wrócę. Z dniem dzisiejszym wszedłem w posiadanie pierwszej kamery w moim życiu, ileż można nagrywać aparatem :)

Yhh. To się zrobił wypad na 5 osób łącznie. Pięknie :)

#13 PostWysłany: 26 Lut 2012 05:40 

Tak więc zdecydowanie polecam tą wypożyczalnię. Autko 4-letnie, czyste, całkowicie sprawne (ubezpieczenie All Inclusive) do tego wersja na stronie jest zwykła a dostaliśmy Seata Altea XL. Paliwo cena za litr oscyluje poniżej 1 eur :lol: Dostałem skierowanie do AutoReisen, praktycznie brak kolejek.Płatność kartą,trzeba okazać dowód albo paszport, dostałem kluczyki, fakturę i skierowano nas do biura ok 100 m od lotniska, tam bardzo miłe pracownice wskazały pod którym numerem autko stoi. Zwrot przebiegał sprawnie a z racji tego, że oddawałem autko już po zamknięciu wypożyczalni wystarczyło tylko wrzucić kluczyk przez okienko i już.

Tak na uboczu to na Teneryfę polecam brać jakieś żwawe autko, te miało ok 100 koni, silnik 1,6 benzyna i w 5 osób trzeba było deptać pedał czasem do samego końca na 2 biegu :) Spalanie ok, jak na takie wiraże i podjazdy w 5 osób średnia niecałe 8 litrów na 100km to świetny wynik. Jeśli ktoś ma jakieś pytania to pisać !

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości