Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 31 Paź 2011 14:49 

Witam, poszukuje lotu najchętniej z Polski lub Wschodnich Niemiec na Filipiny lub do Indonezji (najchętniej z biletem powrotnym z innego miejsca) np. Berlin - Jakarta, Manila - Berlin albo inne opcje.
Termin to od początku marca do początku maja, wyjazd na minimum 3 tygodnie.
Podróżować będę z żoną i dwójką dzieci ( 3 i 4 lata), jedyne połaczenia jakie udaje mi się znaleść to KLM za ok. 3 tyś PLN. A to niestety dość drogo.
Z uwagi na podróż z dziećmi unikam długich podróży samochodem, ale w przypadku dobrych cen mogę dojechać również do Frankfurtu czy Monachium.

Bede wdzieczny za sugestie w okolicach 2,2 tyś. Ciekawych połaczeń z Saudi Arabian nie udało mi się znaleść.
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 31 Paź 2011 15:22 
Awatar użytkownika

niebieski
A czemu nie z Saudiairlines?
Mają spore zniżki na dzieci, za Was czworo do Manili wychodzi 1451 Euro (1570 zł na osobę, wylot z Mediolanu, powrót do Londynu)) , chyba nigdzie tak tanio nie będzie:

Załączniki:
ScreenShot150.jpg
ScreenShot150.jpg [ 44.65 KiB | Obejrzany 540 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 31 Paź 2011 15:51 

Rewelacja... :)
a czy mógłbym Cie prosić o informację co mam zrobić krok po kroku
rozumiem ze adres jest ten
http://www.bookonline.saudiairlines.com
wybieram multi-destination...
i dalej moja wiedza się konczy, nie mogę wpisać jako miejsca wylotu mediolanu czy skrótu MXP
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 31 Paź 2011 15:54 
Awatar użytkownika

niebieski
Klikasz na "multidestination" i "remove flight" przy 3 parze lotów.
Pierwszy lot to MIL - MNL, drugi MNL - LHR.
Jak będziesz na Luzonie, może weź pod uwagę tanie loty Airasii z Clark (Angeles) do Kota Kinabalu na Borneo - można trafić za kilkadziesiąt zł, stamtąd lądem do Indonezji (o ile ten region w ogóle Wam odpowiada)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 31 Paź 2011 19:30 

borneo i malezje moje dzieci jeszcze chyba pamietaja z poprzedniego roku. wiec ten kierunek mamy juz zaliczony:) dzieki wielki za pomoc.
siadam szukac polaczen na trasie lodz mediolan i londyn lodz. jak znajde cos ciekawego to bookuje wakacje :)
indonezja jest w planie, ale to juz z air asia sobie poradze.
jeszcze raz dziekuje za pomoc
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 02 Lis 2011 11:02 

Jobi, pomocy raz jeszcze.
Przeanalizowałem wszystkie możliwe daty i terminy. Cena znaleziona przez Ciebie jest świetna, gdybym leciał sam z żoną bilety były by już kupione. Nie mniej jednak lot do MNL (z przesiadką) trwa 17 h, powrotny 22 h. Do tego dolot z Łodzi do Mediolanu(też w niezłej cenie ok. 500 zł za 4 osoby) i powrót z Londynu ( też ok. 500 zł/4 osoby) czynią całą podróż ze stopoverami grubo ponad 30h o powrotny ponad 2 doby - biorąc pod uwagę ze musze z Heatrow dostać się na Stansted.
Cena łączna wychodzi jakieś 1700 zł na osobę co jest naprawdę SUPER OFERTĄ do Manili.
Niestety lecąc z dziećmi nie mogę sobie na to pozwolić na tak długą podróż. Potrzebuję znaleść coś nieco szybszego, albo przynajmniej wygodniejszego.
Wolę opcję wyższej ceny czy dłuższego stopoveru ale bez obaw że Ryanair będzie miał opóźnienie i spóźnie się na lot czy taksówkowych zmian lotniska :)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 02 Lis 2011 11:51 
Awatar użytkownika

niebieski
Niestety taki urok taniego latania - dużo niewygód i wrażeń, które niekoniecznie chciałoby się pamiętać.
Sam też podróżuję z dziećmi i nieraz myślę sobie - ileż to trzeba znieść, aby spełniać marzenia.
Jeśli uważasz, że takie skakanie po Europie jest niedopuszczalne, pozostaje Ci czekać na coś promocyjnego z Warszawy do Hong Kongu, Bangkoku czy Singapuru.
Ale raczej nie ma wtedy szans zmieścić się w 2.2k na Filipiny.
Pewnie wiesz, że ostatnio dość aktywna jest Lufthansa - regularnie ogłasza promocje WAW-SIN za około 2k.
Stamtąd już Airasią. Ale było tych promocji w ostatnich miesiącach ze 3 czy 4 - teraz dają Polakom kod na 90 zł zniżki, być może więc nie planują już niczego promocyjnego z Warszawy - kto ich tam wie.
Dzisiaj oglądałem długo miażdżącą "promocję" Aeroflotu do Tokio za 248 Euro / 344 USD RT.
Ale schemat podobny - wylot z Rzymu, powrót do Paryża (tylko wtedy nalicza niecałe 50 Euro taxów zamiast ponad 300 Euro), do tego wydostanie się tanio z Tokio na Filipiny czy do Malezji to raczej trudna sprawa.
W zeszłym roku chyba w październiku Qatar Airlines zrobił promocję na interesujące Cię daty (luty-maj), obniżając ceny na loty Berlin-Manila z 1000 na 500 Euro - wychodziło za rodzinę 2+2 jakieś niecałe 7k. Ale Euro było sporo tańsze.

Ja chyba skuszę się na Saudi Airlines, biorąc jedną nockę w jakimś hoteliku Mediolanie. W drodze powrotnej jest już luksus, bo Saudi ląduje na LHR o 7 rano, jest więc cały dzień na przesiadkę w dowolny samolot do Polski.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości