Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 37 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 15 Kwi 2014 10:30 

9.05.2014 - Warszawa Modlin - Oslo Rygge
10.05.2014 - Oslo Rygge - Kos
14.05.2014 - Kos - Oslo Rygge
15.05.2014 - Oslo Rygge - Warszawa Modlin

Czy ktoś w dniach 10 - 14 maja wylatuje na Kos badz tam bedzie? :)

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#2 PostWysłany: 15 Kwi 2014 10:37 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Krajów: 14 / 6.5%
Daj znać jak nocki na lotnisku jak wrócisz. :)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 15 Kwi 2014 10:54 

Moge dac znac juz teraz, dwukrotnie spalem juz na Rygge. Bardzo przyjemne lotnisko, polecam miejscowke po prawej stronie od wejscia za informacja turystyczna. Kontakt, kaloryfer, blisko stanowisko z internetem. Spalem na karimacie, nikt mi nie przeszkadzal, w nocy jest dosc cicho :)

#4 PostWysłany: 15 Kwi 2014 15:28 

Zbanowany
Możesz zdradzić ile kosztował ten składak ?
Kupiłem wczoraj Kos bezpośrednio z Krakowa w tym terminie za 350 RT.
Dzisiaj też jeszcze sa. Bez urazy, ale zastanawiam się nad sensem koczowania 2 noce na lotnisku jak jest wygodne tanie, połączenie bezpośrednie
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 15 Kwi 2014 17:13 

240 zł RT, poza tym z Wawa jestem lepiej skomunikowany :) Poza tym (niektorzy uznaja mnie za szalenca) lubie lotnisko w Rygge i okolice. Lecisz sam? :)

#6 PostWysłany: 15 Kwi 2014 20:21 

Zbanowany
Nie. Wczoraj kupiłem 2 bilety i dzisiaj dokupiłem jeszcze 2 bo znalazło się 2 chętnych na taki tani wypad. Tak , że razem będzie nas czworo.Hotel 4 gwiazdki przez hotel4you 21 euro za dwójkę ze śniadaniami w super lokalizacji przy samym porcie.
Jak dla mnie to taniutko... :D
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 15 Kwi 2014 21:14 

Ja lece od 14-21 maja z Krk.

#8 PostWysłany: 16 Kwi 2014 17:03 

Pytam o okres miedzy 10 a 14 :D

#9 PostWysłany: 17 Kwi 2014 13:27 
Awatar użytkownika

niebieski
pazur napisał(a):
Nie. Wczoraj kupiłem 2 bilety i dzisiaj dokupiłem jeszcze 2 bo znalazło się 2 chętnych na taki tani wypad. Tak , że razem będzie nas czworo.Hotel 4 gwiazdki przez hotel4you 21 euro za dwójkę ze śniadaniami w super lokalizacji przy samym porcie.
Jak dla mnie to taniutko... :D

Ja mam zarezerwowane w Olga Hotel za 9.50 euro. Może komuś przyda się ta informacja.
http://www.booking.com/hotel/gr/olga-pa ... 64fc3d06X1
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 17 Kwi 2014 13:34 

Zbanowany
Niezła cena. Widziałem tą Olgę
Ale zależało mi na śniadaniu , a tam nie ma. ;)
W sumie ceny noclegów na Kos przed sezonem b.przyzwoite :D
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 17 Kwi 2014 14:38 
Awatar użytkownika

niebieski
pazur napisał(a):

Tak jak piszesz. Bardzo przyzwoite. Zamieniłem Toskanię na Kos po sprawdzeniu cen.
Co prawda w Marmaris tydzień za 15 euro , ale urlopy w tym roku zaplanowane i Turcja musi poczekać do następnego roku.
A wracając do tematu widzę, że będziesz wcześniej niż ja, a brakuje mi jednej informacji. Czy mógłbyś zerknąć czy odpływa jakiś prom w rozsądnych cenach z Kos na Rodos w sobotę 7 czerwca około południa? Bo mam informację, że tylko o 7-mej rano jest Blue Star.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 17 Kwi 2014 14:45 

Zbanowany
Oczywiście zerknę i dam znać 8-9 maja tu na forum to inni też się dowiedzą.
Na Rodos byłem we wrześniu 2013 ,a w Bodrum w 2011.
Więc chyba tylko popłyniemy na tą małą wysepkę z kraterem
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 17 Kwi 2014 18:27 

Byl ktos w tej Oldze? Nie zachecia wygladem :) Ja sklaniam sie ku mejscowosci Kefalos. Piekna plaza, spkoj, daleko od zgielku Kos Town.

#14 PostWysłany: 17 Kwi 2014 18:30 

LuckyLukeLBN napisał(a):
Byl ktos w tej Oldze? Nie zacheca wygladem :) Ja sklaniam sie ku miejscowosci Kefalos. Piekna plaza, spkoj, daleko od zgielku Kos Town.

#15 PostWysłany: 17 Kwi 2014 22:16 

pazur jak będziesz płynąć na Nisyros to daj proszę znac skad, za ile i kiedy mozna tam dopłynąć bo również się chcę tam wybrać :)

#16 PostWysłany: 17 Kwi 2014 22:49 

pifko napisał(a):
pazur napisał(a):

Tak jak piszesz. Bardzo przyzwoite. Zamieniłem Toskanię na Kos po sprawdzeniu cen.
Co prawda w Marmaris tydzień za 15 euro , ale urlopy w tym roku zaplanowane i Turcja musi poczekać do następnego roku.
A wracając do tematu widzę, że będziesz wcześniej niż ja, a brakuje mi jednej informacji. Czy mógłbyś zerknąć czy odpływa jakiś prom w rozsądnych cenach z Kos na Rodos w sobotę 7 czerwca około południa? Bo mam informację, że tylko o 7-mej rano jest Blue Star.

http://travel.viva.gr/en/ferries/bookin ... &hv=falsem
ten rozkład jest jak najbardziej,korzystałem z niego na rejsy na conajmniej na na 10 wysp po Cykladach i Dodekanezu
Co do tego hotelu Olga to byłem w nim we wrześniu ub roku 1 noc a potem 2 w Lambi. To taki sobie budynaczek greckiej klasy D jako Hotel zaliczany do 1* Ale spoko, wygląda jak powiedzmy kwatera prywatna, Jest obok ulicy wzdłuż morza ale w bok ,ok 1/2godz pieszo z portu tak już "na zadupiu"
W kwietniu ub. roku w Kardamenie w tej samej klasy 1* hoteliku Andavis płaciłem w przeliczenu 55 zł za dwójkę ze śniadaniem przy 6 dniowym pobycie
Natomiast w Kefalos najtańszy i to z basenem jest apartament John, a le w pobliżu pustka i powrót na nocleg pod górkę.Aby do niego dotrzeć trzeba pokonać z plaży lub centrum ok 2 km

Polecam ok 2 km od delfinków przy rondzie w Kos w centrum, hotel Cosmopolitan, obok Atlantis 4* Obsługiwany przez prawie Polaków z obfitymi sniadaniami i tani dostepny na Expressrooms.com, 200 m od hotelu tawerna Hause z dobrym i tanim jedzeniem a po przeciwnej stronie ulicy drewniana buda z barkiem wzdłuż chodnika gdzie serwują wyśmienite drinki za 2-3 i lane piwo kuflowe za 1,5 E
 PM off
pazur lubi ten post.

#17 PostWysłany: 17 Kwi 2014 23:03 
Awatar użytkownika

niebieski
LuckyLukeLBN napisał(a):
Byl ktos w tej Oldze? Nie zachecia wygladem :) Ja sklaniam sie ku mejscowosci Kefalos. Piekna plaza, spkoj, daleko od zgielku Kos Town.

Może nie jest to szczyt marzeń ale na jedną noc wystarczy.
Następne 4 noclegi mam w malowniczym Kefalos.
Musiałem zmienić plany lotu z Gdańsk-Rygge-Kos na Gdańsk-Stansted-Kos, gdyż Ryanair zmienił godziny lotu w czerwcu i samolot na Kos z Rygge odlatuje w momencie gdy z Gdańska ląduje.
Jeszcze tydzień temu było tak jak w kwietniu i maju czyli 3 godziny przerwy. I stąd ten dodatkowy nocleg w Oldze. Akurat na zwiedzenie miasta Kos.
Rejsy na Nisyros z tańsze są z Kardameny niż z miasta Kos.
A mam jeszcze informację (niestety niepotwierdzoną) ,że z Kamari koło Kefalos również coś pływa na Nisyros
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 17 Kwi 2014 23:04 

olaaa napisał(a):
pazur jak będziesz płynąć na Nisyros to daj proszę znac skad, za ile i kiedy mozna tam dopłynąć bo również się chcę tam wybrać :)

http://travel.viva.gr/en/ferries/bookin ... e&hv=false
W każdą niedzielę o 8 płynie na Nisiros Blue Star za 8,5 e Również z Piątku na sobotę o 2,50 tak było w ub. roku i jest teraz. Ten w nocy to spóznia się często bo płynie z Pireusu. Oczywiście w porcie pełno wycieczkowych łajb na 1 dzień. Bilet na nie ok 12e w jedną stronę/os a z Kardameny 8,20 e Autobus na Nisiros od 8-10E /os do krateru i Nikii . Oczywiście mozna wykupić sobie wycieczkę, cen tyle co agencji na miejscu, ale ok 35 e/os.
 PM off
olaaa lubi ten post.

#19 PostWysłany: 18 Kwi 2014 15:26 

Zbanowany
To już wszystko wiemy na temat promów :D
Ta Olga ma faktycznie nieciekawe opinie.No ale za tą cenę nie ma co wybrzydzać
Ja sobie wziąłem ten hotel na 3 dni http://pl.tripadvisor.com/Hotel_Review-g189444-d911375-Reviews-Kosta_Palace-Kos_Dodecanese.htm
A pozostałe 4 dzionki chyba też w Kefalos
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 19 Kwi 2014 23:00 
Awatar użytkownika

niebieski
Anonymous napisał(a):
olaaa napisał(a):

http://travel.viva.gr/en/ferries/bookin ... e&hv=false
W każdą niedzielę o 8 płynie na Nisiros Blue Star za 8,5 e Również z Piątku na sobotę o 2,50 tak było w ub. roku i jest teraz. Ten w nocy to spóznia się często bo płynie z Pireusu. Oczywiście w porcie pełno wycieczkowych łajb na 1 dzień. Bilet na nie ok 12e w jedną stronę/os a z Kardameny 8,20 e Autobus na Nisiros od 8-10E /os do krateru i Nikii . Oczywiście mozna wykupić sobie wycieczkę, cen tyle co agencji na miejscu, ale ok 35 e/os.

Czyli dobrze wnioskuję, że opłaca się bardziej kupić z biura turystycznego bo bezproblemowo, a zliczając koszta promu 24 euro w dwie strony i 16-20 euro autobus do krateru daje kwotę 40-44 euro i za biletami trzeba się nałazić?
A w biurze 35 euro i spokój ?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 37 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości