Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 14 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 15 Kwi 2014 21:55 
Awatar użytkownika

Loty: 4
Kilometry: 4 702
Krajów: 3 / 1.4%
niebieski
Cześć! Zawsze byłem przeciwnikiem kupowania biletów "przez kogoś". Duża obława i trochę głów padło.

Polecam: http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... acily.html
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#2 PostWysłany: 15 Kwi 2014 22:32 
Awatar użytkownika

Loty: 125
Kilometry: 214 217
Krajów: 26 / 12.2%
srebrny
Moment.
Mamy tu post - farse prosto z komedii Bareji. (każdy pijak to złodziej)
Post powinien brzmieć jednoznacznie. Przypuszczam, że to było specjalnie tak napisane.
Nie korzystałem nigdy ale popieram osoby które pomagają w kupnie biletów (osoba trzecia) a także tych którzy korzystają z tego.
Autor w/w paru sugeruje, że obawa była na osoby trzecie. Oblawa była na złodzieji, którzy w jakiś sposób nielegalny nabywali bilety za nie swoje pieniądze.

Osoby które pomagają w kupnie biletów, nie muszą być złodziejami lub oszustami. Mają po prostu nadwyżkę w formie kredytu w jakiejś linii lotniczej.

To tak samo jak z odsprzedażą biletów np na mecz itp .
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 15 Kwi 2014 22:40 

Zbanowany
Cytuj:
To tak samo jak z odsprzedażą biletów np na mecz itp 

A ktos sprzedaje taniej?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 15 Kwi 2014 22:43 
Awatar użytkownika

Loty: 125
Kilometry: 214 217
Krajów: 26 / 12.2%
srebrny
A na mecz, czy co?
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 15 Kwi 2014 22:51 

Zbanowany
mahalnet napisał(a):
A na mecz, czy co?

Napisales, ze na mecz.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 15 Kwi 2014 23:02 

Na mecz czy na wyciąg narciarski itp. Powszechnie odsprzedaje się karnety na wyciągi narciarskie. Jeśli karnet całodzienny kosztuje powiedzmy 100 zł w kasie i obowiązuje czasowo od 8 do 16, to bedąc przy kasie taki karnecik już o 11 odkupimy od kogoś za nawet za 1/3 ceny. Godzinowe karnety wychodzą niewiele taniej. Powszechnie jest to praktykowane w śród Czechów i Polaków na ich stokach.
 PM off  

#7 PostWysłany: 15 Kwi 2014 23:09 

Zbanowany
Piszesz o jakimś jednostkowym przypadku...
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 15 Kwi 2014 23:38 
Awatar użytkownika

niebieski
Faktycznie tytuł trochę jak z faktu ale przecież całkiem niedawno w modzie były wątpliwego pochodzenia vouchery ryana, które jak się później okazało nabywane były kradzionymi kartami kredytowymi z Portugalii :)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 15 Kwi 2014 23:42 
Awatar użytkownika

Loty: 89
Kilometry: 152 724
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
yoshi napisał(a):
Faktycznie tytuł trochę jak z faktu ale przecież całkiem niedawno w modzie były wątpliwego pochodzenia vouchery ryana, które jak się później okazało nabywane były kradzionymi kartami kredytowymi z Portugalii :)

Na podstawie jednego przypadku oceniasz wszystkie osoby z forum pomagające przy zakupach biletów?
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 15 Kwi 2014 23:50 

Każda taka transakcje niesie za sobą ryzyko. Na forum swego czasu wiele osób pomagało. Jeżeli korzystasz z pomocy osoby tu znanej od kilku lat z dużą ilością postów to takie ryzyko uważam minimalizujesz. Akcja powtórzona. Rok temu było to samo.
 PM off  

#11 PostWysłany: 15 Kwi 2014 23:54 
Awatar użytkownika

niebieski
Kadet napisał(a):
yoshi napisał(a):

Na podstawie jednego przypadku oceniasz wszystkie osoby z forum pomagające przy zakupach biletów?

Kadet, "okazyjne" może ten temat chociaż naświetli osobom które pojawiają się tu na forum po raz pierwszy, że jeżeli ktoś oferuje im bilety "okazyjnie" to może być to wał??? Czy ja napisałem, że osoby które pomagają w zakupie W7 oszukują? Pamiętam temat w którym poruszany był problem lewych voucherów, że ktoś tam pisał, że ma to w dupie bo voucher to voucher... jednak kogo prawdziwe dane pojawiają się w na końcu tego łańcucha? Posiadacza biletów, który owy voucher nabył od nieuczciwego sprzedawcy i wtedy cap! złapany :)
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 16 Kwi 2014 07:48 
Awatar użytkownika

HON fly4free
yoshi napisał(a):
Kadet napisał(a):
yoshi napisał(a):

Kadet, "okazyjne" może ten temat chociaż naświetli osobom które pojawiają się tu na forum po raz pierwszy, że jeżeli ktoś oferuje im bilety "okazyjnie" to może być to wał??? Czy ja napisałem, że osoby które pomagają w zakupie W7 oszukują? Pamiętam temat w którym poruszany był problem lewych voucherów, że ktoś tam pisał, że ma to w dupie bo voucher to voucher... jednak kogo prawdziwe dane pojawiają się w na końcu tego łańcucha? Posiadacza biletów, który owy voucher nabył od nieuczciwego sprzedawcy i wtedy cap! złapany :)

Parę osób daje zniżki od ceny wdc w Wizzair i dodatkowy bilet biorą na siebie, więc cena jest bardzo okazyjna a nie jest to wałek :-)
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 16 Kwi 2014 09:40 
Awatar użytkownika

srebrny
skrzat napisał(a):
Parę osób daje zniżki od ceny wdc w Wizzair i dodatkowy bilet biorą na siebie, więc cena jest bardzo okazyjna a nie jest to wałek :-)

Co wcale nie oznacza, że te środki są nabyte w legalny sposób, bo przecież są sposoby na nabijanie obrotów na karcie ;)
Ja też pomagałem jak miałem nadwyżki i wiedziałem, że ich nie wykorzystam, ale nie opłacałem dodatkowego biletu i nie dawałem dodatkowych zniżek.

Ostatnio edytowany przez cekace, 16 Kwi 2014 10:16, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 16 Kwi 2014 09:57 

nie widzę powodu, by dla tego artykułu zakładać osobny temat, od razu powinien trafić co najwyżej do tematu "ciekawe artykuły o lotnictwie" jako przestroga, by z tego typu usług korzystać jedynie za pośrednictwem np. flipo.pl, a nie podejrzanych ofert (kompletnie nie rozumiem, czemu ktoś porusza przy obecnych obostrzeniach dla tych osób temat pomocy przy zakupie biletów wizzair przez osoby posiadające wdc dla niedoświadczonych forumowiczów)
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 14 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość