Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 20 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 30 Paź 2011 14:22 

Szukam lotu na początek lutego (tak do piątego) do Valladolid. Wylatuje na Erasmusa i nie ukrywam, że będzie to moja druga podróż samolotem. Dlatego jestem kompletnie zielona w tych sprawach i nie wiem jak znaleźć tani lot. Fajnie by było jakbym mogła lecieć z Katowic, ale oczywiście to nie jest podstawowy warunek. Z połączeń które ja wyszukiwałam Azuonem, to loty były z przesiadką głównie w Londynie. Nie wiem też jak rozwiązać kwestię bagażu - zastanawiam się nad opcją wysłania go kurierem. ;)
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#2 PostWysłany: 30 Paź 2011 14:32 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
Krajów: 40 / 18.7%
Suzana napisał(a):
Szukam lotu na początek lutego (tak do piątego) do Valladolid. Wylatuje na Erasmusa i nie ukrywam, że będzie to moja druga podróż samolotem. Dlatego jestem kompletnie zielona w tych sprawach i nie wiem jak znaleźć tani lot. Fajnie by było jakbym mogła lecieć z Katowic, ale oczywiście to nie jest podstawowy warunek. Z połączeń które ja wyszukiwałam Azuonem, to loty były z przesiadką głównie w Londynie. Nie wiem też jak rozwiązać kwestię bagażu - zastanawiam się nad opcją wysłania go kurierem. ;)

Nie zebym byl ciekawski, ale skad chcesz miec wylot?
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 30 Paź 2011 15:02 

Tak jak pisałam najlepiej z Katowic. :)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 30 Paź 2011 15:07 
Awatar użytkownika

Aaaa sorki, ale cos mam dzis z oczami (serio) i umknelo mi miasto :D
Najsensowniejsze sa te loty:
Ryanair Katowice (KTW) London (Stansted) (STN) Thu, 2 Feb 20:35 22:00 2h 25 24.82 EUR
Ryanair London (Stansted) (STN) Valladolid (VLL) Fri, 3 Feb 06:30 09:35 2h 05 26.20 EUR
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 30 Paź 2011 16:00 

Pt 03 Lut 12
W6 1171 Katowice 16:25 Madryt - Terminal 1 (MAD) 19:55
Cena zwykła: 89 PLN
(Wizz Xclusive Club: 69 PLN)

a z Madrytu z terminalu 4 busem do Valladolid (2,5 h drogi) - 12,5 EUR
teraz w rozkładzie jazdy są busy o 21:30, 22:30, 23:30 ale w lutym może być inaczej więc trzeba poszukać.
pomiędzy terminalami krążą busy

wydaje mi się że to będziesz miała najtaniej
powodzenia
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 30 Paź 2011 16:06 
Awatar użytkownika

dkurek napisał(a):
Pt 03 Lut 12
W6 1171 Katowice 16:25 Madryt - Terminal 1 (MAD) 19:55
Cena zwykła: 89 PLN
(Wizz Xclusive Club: 69 PLN)

a z Madrytu z terminalu 4 busem do Valladolid (2,5 h drogi) - 12,5 EUR
teraz w rozkładzie jazdy są busy o 21:30, 22:30, 23:30 ale w lutym może być inaczej więc trzeba poszukać.
pomiędzy terminalami krążą busy

wydaje mi się że to będziesz miała najtaniej
powodzenia

W takim przypadku nadanie bagazu w wizzair nie wyjdzie zbyt drogo, zwlaszcza ze to tylko 1 lot.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 30 Paź 2011 21:22 

A jaki jest limit do nadania bagażu w Wizz? Bo jednak na pół roku trochę rzeczy zabiorę ;p
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 30 Paź 2011 21:25 
Awatar użytkownika

srebrny
32 kg.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 31 Paź 2011 00:26 
Awatar użytkownika

niebieski
całkiem dobra cena, wiec ja bym sie nie zastanawial i kupowal bilet. ;)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 31 Paź 2011 20:09 

odnośnie bagażu w WIZZAIR - z tego co pamiętam to w jedną stronę 32 kg. - 68 zł więc za np. dwa bagaże zapłacisz 136 zł,
problem będziesz miała jak sama ten bagaż później będziesz "obsługiwała" ;)

no i trzeba pamiętać, żeby zapytać czy przypadkiem nie musisz opłacić dodatkowego bagażu w autobusie
(ten podstawowy jeden bagaż na pewno jest w cenie)

jeśli potrzebujesz informacji to pisz na forum - postaram się odpowiedzieć
podróżowałem z Katowic do Valladolid - córka również kilkakrotnie, w opisany przeze mnie sposób więc jakieś informacje pewnie się przydadzą
pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 01 Lis 2011 13:35 

Dzięki za pomoc. Zastanawiam się właśnie czy pakując rzeczy na pół roku 32 kilo mi wystarczy ;p Obawiam się jednak że nie. Czy da się zrobić tak, że jeden bagaż będzie miał koło 60 kilo? Czy jednak muszą to być dwa po 32 kilo? Bo jednak robi mi różnice taszczenie jednej dużej walizki zamiast dwóch trochę mniejszych ;p Co do podróży do Valla, to myśle, że wszystkie szczegoły które możesz mi o niej napisać i napisać o podróżowaniu po mieście będą przydatne. Tak jak pisałam wybieram się tam po raz pierwszy i jestem trochę przerażona :)
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 01 Lis 2011 13:46 
Awatar użytkownika

Suzana napisał(a):
Dzięki za pomoc. Zastanawiam się właśnie czy pakując rzeczy na pół roku 32 kilo mi wystarczy ;p Obawiam się jednak że nie. Czy da się zrobić tak, że jeden bagaż będzie miał koło 60 kilo? Czy jednak muszą to być dwa po 32 kilo? Bo jednak robi mi różnice taszczenie jednej dużej walizki zamiast dwóch trochę mniejszych ;p Co do podróży do Valla, to myśle, że wszystkie szczegoły które możesz mi o niej napisać i napisać o podróżowaniu po mieście będą przydatne. Tak jak pisałam wybieram się tam po raz pierwszy i jestem trochę przerażona :)

Nikt nie przyjmie bagazu wazacego 60 kg. Chyba, ze umescisz go na palecie i zaladujesz wozkiem widlowym kurierowi :) A tak poza tym to probowalas kiedys ciagnac 60kg walizke ? :D
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 01 Lis 2011 21:02 

Właśnie jak przeczytałam to zdałam sobie sprawę jaką głupotę napisałam :) Ciężko byłoby mi ciągnąć 60 kg, zwłaszcza, że to więcej niż ja ważę :D
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 01 Lis 2011 21:05 
Awatar użytkownika

srebrny
30 kg Ci nie wystarczy na polo roku ? :mrgreen: chcesz brac z domu plazme 50' i zestaw glosnikowy 5.1 czy jak ? :)
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 01 Lis 2011 21:27 

Nie mogę napisać ze 100% pewnością, że nie ;p. Ale mam zamiar zarówno zabrać rzeczy potrzebne na uczelnie: notatki, kartki, zeszyty), jak i laptopa aparat no i ubrania. Z tego co wiem Valla nie jest tak ciepłym miejscem jak Barcelona, więc będę chyba musiała też zabrać rzeczy zimowe jak i letnie, a to trochę waży...
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 01 Lis 2011 22:10 

masz do dyspozycji jeszcze bagaż podręczny 10 kg, w którym musisz zmieścić np. komp. aparat i rzeczy podróżne
uwaga: to musi być jedna sztuka czyli nie możesz mieć torby na komputer osobno, torebki itp.
wszystko musi być w jednym bagażu
zresztą wszystko przeczytasz na stronie przewoźnika
http://wizzair.com/useful_information/b ... guage=PL#2

42 kg bagażu to jednak sporo.

napiszę ci wkrótce nt. samego Valladolid
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 02 Lis 2011 09:37 
Awatar użytkownika

srebrny
Suzana napisał(a):
Nie mogę napisać ze 100% pewnością, że nie ;p. Ale mam zamiar zarówno zabrać rzeczy potrzebne na uczelnie: notatki, kartki, zeszyty), jak i laptopa aparat no i ubrania. Z tego co wiem Valla nie jest tak ciepłym miejscem jak Barcelona, więc będę chyba musiała też zabrać rzeczy zimowe jak i letnie, a to trochę waży...

produkty pierwszej potrzeby, typu kartki, zeszyty, kupisz w Hiszpanii w podobnej cenie co w Polsce, wiec nie ma sensu targac ich z polski - chyba ze mowisz o takich juz czesciowo zapisanych
podobnie z cenami ciuchow - HM czy CA czy inne tego typu sieciowki kosztuja tyle co u nas, dokupisz sobie na miejscu :)

laptop i aparat to lacznie z 5 kg, poza tym i tak powinnas zabrac je do podrecznego
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 02 Lis 2011 14:50 

Tak, już wszystko przemyślałam. Biorę tylko jeden bagaż rejestrowany. Jak dołożę do tego podręczny to wyjdzie 42 kg, więc myślę, że spokojnie mi wystarczy. Przyjrzałam się też samemu lotowi, i wychodzi że ten 3 lutego będzie mnie kosztował 107 zł, bo nie mam karty Wizz- cośtam, a bagaż rejestrowany to koszt 90 zł, bo lot trwa ponad 2 godziny. Podliczając wyjdzie 197 zł, więc raczej jest to nadal jak najbardziej korzystna cena :)
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 02 Lis 2011 15:14 

dane z sierpnia 2011 z biletu - opłata za bagaż rejestrowy 32 kg. Katowice - Madryt - 68 zł. Wizzair
pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 02 Lis 2011 16:01 
Moderator forum

Suzana napisał(a):
Przyjrzałam się też samemu lotowi, i wychodzi że ten 3 lutego będzie mnie kosztował 107 zł, bo nie mam karty Wizz- cośtam

zobacz viewtopic.php?f=15&t=4813 jeśli 27 złp sprawia Ci różnicę
(za 6 euro można kupić kilka libretas)

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 20 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości