Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2175 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 109  Następna
Autor Wiadomość
#201 PostWysłany: 28 Paź 2011 12:15 
Awatar użytkownika

niebieski
correos napisał(a):
Złożyłem reklamację dot. :
- wadliwości pierwszej otrzymanej karty WIZZ /uszkodzony chip/ wymieniono w ciągu kilku dni na nową.
- braku naliczenia punktów

Po dwóch dniach na moim koncie pojawiło sie dodatkowo 500 pkt w ramach rekompensaty.

Obecnie naliczenia punktów odbywają sie prawidłowo, sms przychodzą niezwłocznie, nie spotkałem sie z sytuacja by odrzucono próbe płatności karta w jakimkolwiek terminalu. Nie probowałem dotąd jeszcze przelać naliczonych punktów na Wizz.

Myśle, że nas wszystkich korzystanie z tej karty na początku trochę nerwów kosztowało.

Jak na wyciągu podpisane są ten punkty?
Tudzież na liście naliczeń.

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#202 PostWysłany: 28 Paź 2011 12:19 

Loty: 1
Kilometry: 3 789
Krajów: 2 / 0.9%
niebieski
Mam pytanie, bo widze ze cos mnie omija w związku z karta.
Mam kate Wizza od wrzesnia. robie zakupy za pomoca niej. Na stronie http://www.citihandlowy.pl loguje i i mam wglad na stan konta - ale nie mam nigdzie inf o tych naliczonych punktach za rezerwacje i powitalnych. nie mam tez załozonego konta w wizzair. Prosze o podpowiedzi co zrobić, by miec wglad na ten stan punktów i by mozna było kupic ze znizka na stronie wizza bilet.
dzieki z góry za wszelkie inf. troche gubie sie w tym wszystkim :|
 Profil Relacje PM off  

#203 PostWysłany: 28 Paź 2011 12:26 

niebieski
@kerad85:
ja mam na wyciągu punkty "przeprosinowe" naliczone jako "Korekta punktów", dokładnie wygląda to tak:

Punkty przyznane w bie¿¹cym cyklu rozliczeniowym 2860
Punkty za transakcje u Partnera Wizz Air 3
Punkty za transakcje 1854
Punkty powitalne 1000
Punkty promocyjne 3
Korekta punktów 1000
Twoje saldo punktów w dniu generowania wyci¹gu wynosi 3860

@Amcio:
po zalogowaniu do Citibank Online powinieneś mieć 3 zakładki - "Serwis informacyjny", "Serwis transakcyjny" i "Katalog nagród". Jak klikniesz w tę ostatnią powinna pojawić się informacja o ilości zebranych punktów.
 Profil Relacje PM off  

#204 PostWysłany: 28 Paź 2011 12:34 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
Krajów: 13 / 6.1%
niebieski
Punkty na koncie citi widać w dwóch miejscach

Jeśli punktów nie ma ani tu ani tu, należy złożyć reklamację.

Według regulaminu powinieneś otrzymać
- 1000 punktów powitalnych po zaksięgowaniu pierwszej transakcji dokonanej kartą (nie ważne czy na stroni wizzair, czy gdzies indziej)
- 1pkt za każde wydane 5zł na dowolne rzeczy
- 2 pkt za każde wydane 5zł na stroni wizzair

Punkty te następnie są przelewane na Twoje konto wizzair pod koniec każdego kwartału lub na życzenie (na citiphone lub przez stronę citi).
Konto wizzair musi być założone na ten sam adres email co podany we wniosku o kartę.
 Profil Relacje PM off  

#205 PostWysłany: 28 Paź 2011 12:43 

Sylwia, nie ma co, dobrze wyszlas na tym, ze mieli problemy z systemem. 1500 punktow za nic? Tez bym tak chciala :D Az zaraz sprawdze czy dobrze mi naliczyli punkty. Czy w zakladce "katalog nagrod" punkty sa dodawane na bieżąco, po każdej transakcji?
 Profil Relacje PM off  

#206 PostWysłany: 28 Paź 2011 12:44 

Loty: 1
Kilometry: 3 789
Krajów: 2 / 0.9%
niebieski
:) dzięki za inf koleżanki i koledzy
są punkty :)
to teraz zakładam konto w wizzair -fakt jedna zakładka i jest informacja.
dziekuje bardzo
 Profil Relacje PM off  

#207 PostWysłany: 28 Paź 2011 12:55 

niebieski
Finka napisał(a):
Sylwia, nie ma co, dobrze wyszlas na tym, ze mieli problemy z systemem. 1500 punktow za nic? Tez bym tak chciala :D Az zaraz sprawdze czy dobrze mi naliczyli punkty. Czy w zakladce "katalog nagrod" punkty sa dodawane na bieżąco, po każdej transakcji?

na bieżąco są dodawane po rozliczeniu każdej transakcji
każdego dnia po zaksięgowaniu transakcji - sprawdzałem w ostatnich dniach codziennie rano i doliczało się tyle ile trzeba...

#208 PostWysłany: 28 Paź 2011 12:59 
Awatar użytkownika

niebieski
Także dziękuję za wyjaśnienie, gdzie szukać punktów.
Ja zrobiłem jedynie jeden zakup biletów kartą ponad miesiąc temu i mam przyznane za to punkty, ale brak 1000 punktów powitalnych.
Przed chwilą złożyłem reklamację z poziomu serwisu transakcyjnego i czekam na odpowiedź - może stwierdzą, że jednak trzeba użyć karty w sklepie.
 Profil Relacje PM off  

#209 PostWysłany: 28 Paź 2011 13:33 

Wyglada na to, ze mam naliczone punkty za wszystkie transakcje, nawet jest ich troche wiecej, bo oprocz punktow powitalnych sa rowniez punkty promocyjne. Czy ktos wie, kiedy Citi przyznaje punkty promocyjne?
 Profil Relacje PM off  

#210 PostWysłany: 28 Paź 2011 13:37 

niebieski
promocyjne to zapewne te za płatność na wizzair.com

za każde 5zł nalicza się 1 normalny punkt tak jak za wszystkie inne transakcje + 1 promocyjny
 Profil Relacje PM off  

#211 PostWysłany: 28 Paź 2011 14:38 
Awatar użytkownika

niebieski
yaris68 napisał(a):
Korzystając z Waszych rad weszłam na strone Citi, odnalazłam ilośc punktów i -tak jak pisaliście- przelałam je na swoje Wizzair-owe konto. Nacisnęłam opcję "przelicz" ale nie pojawił mi się, żaden komunikat w style, że punkty pojawią się na koncie za tydzien bądź dwa -tak jak to wyczytałam na niniejszym forum. Czy to oznacza, że komp mi się zawiesił i nie przelał punktów? Napiszcie proszę, co dzieje się na ekranie monitora po kliknięciu opcji "przelicz".
Aha, akcja miała miejsce w poniedziałek a do dziś moje konto na Wizzair jest niestety puste.
Bedę wdzieczna za info
Pozdrawiam

wejdź w katalog nagród
poniżej logo citibanku masz 'Moj Bank' i Katalog', wejdź w 'katalog' i 'historia zamówień'
jeśli tu znajdziesz pozycję, która Cię interesuje to znaczy, że punkty zostały wysłane
 Profil Relacje PM off  

#212 PostWysłany: 28 Paź 2011 15:12 
Awatar użytkownika

niebieski
Finka napisał(a):
Sylwia, nie ma co, dobrze wyszlas na tym, ze mieli problemy z systemem. 1500 punktow za nic? Tez bym tak chciala :D Az zaraz sprawdze czy dobrze mi naliczyli punkty.

Najpierw podziękuję siudamac'owi, który podpowiedział mi w temacie tej reklamacji :)

Przyznam, że tymi punktami na przeprosiny citi trochę się zrekompensował, natomiast brak naliczania punktów to już był w moim przypadku kolejny problem z nimi i bynajmniej nie najpoważniejszy.
Najgorzej było kiedyś jak utknęłam w połowie rezerwacji lotów. Miałam już bilet do, a nie miałam powrotnego i to ze względu na to, że nikt z banku mnie nie poinformował, że bez opcji potwierdzeń sms mogę zrobić tylko trzy transakcje. I tak próbując zrobić 4ta utknęłam w połowie... nie mogąc zrobić dalej nic... po pół godziny na telefonie udało się problem rozwiązać i na szczęście w tym czasie moja super promocyjna cena nie podskoczyła, ale mogło być różnie...

Prawda jest taka, że gdy bank się do czegoś zobowiązuje to powinien się z tego wywiązać...
//moja ścieżka myślenia w tym temacie
Tych obiecanych 1000 punktów promocyjnych mogłam już użyć kilkakrotnie do kupna któregoś z biletów.
Obiecali przelać punkty pod koniec kwartału. W październiku kupowałam 4 bilety i musiałam wyłożyć na to swoją kasę, a mogłabym użyć na to już 100zł od nich. Teraz zaczyna się zima i to że właśnie przelali mi punkty nie oznacza, że je szybko wykorzystam. Latam też innymi liniami, więc teoretycznie mogę być stratna na tym, że nie naliczyli punktów na czas, więc punkty przeprosinowe uznaję, że są jak najbardziej na miejscu. Szczególnie, że możesz je zużyć tylko na loty wizzair.
Oczywiście ponieważ latam dużo zużyję te punkty z przyjemnością, co moim zdaniem nie zwalnia banku z odpowiedzialności za to, że mają awaryjny system :)

Finka napisał(a):
Czy w zakladce "katalog nagrod" punkty sa dodawane na bieżąco, po każdej transakcji?

tak, po zaksięgowaniu na koncie,
blokada nie nalicza punktów, transakcja musi być zaksięgowana
 Profil Relacje PM off  

#213 PostWysłany: 28 Paź 2011 16:29 

Ja miałam też przeboje z płatnością kartą, bo po wpisaniu kodu z smsa pojawiała się informacja, że płatność nie przeszła. Okazało się, że zadziałała jakaś blokada w Citi, system stwierdził, że za dużo biletów kupuję i jest to podejrzane, więc blokował mi płatności. Za trzecim razem wkurzyłam się, bo te telefony na infolinię też kosztują i powiedziałam, aby mi zdjęli blokadę do końca października;)
 Profil Relacje PM off  

#214 PostWysłany: 28 Paź 2011 17:50 

złoty
Finka napisał(a):
Ja miałam też przeboje z płatnością kartą, bo po wpisaniu kodu z smsa pojawiała się informacja, że płatność nie przeszła. Okazało się, że zadziałała jakaś blokada w Citi, system stwierdził, że za dużo biletów kupuję i jest to podejrzane, więc blokował mi płatności.

U mnie dokładnie tak samo. Najgorsze jest to że nie ostrzegają o tym tylko samemu trzeba dzwonić.

#215 PostWysłany: 29 Paź 2011 00:37 

niebieski
nie ma za co dziękować - cała przyjemność po mojej stronie, a właściwie po stronie citi handlowy :)

u mnie nadal problem z wyciągami online
pojawiają się do pobrania ale nie przychodzą na e-mail
przy podpisywaniu umowy wybrałem wyciągi papierowe ale aktywując kartę przez telefon dałem się namówić pani na wyciąg elektroniczny (licząc na to, że dzięki temu zyska jakąś prowizję)
niestety wyciąg sierpniowy ani wrześniowy ani jak się okazuje październikowy nie dotarł do mnie
próbowali już mi zresetować moje dane w systemie (i wysłali nowy kod do otwierania mailowych wyciągów) ale nic z tego...

nie przejmuję się jednak za bardzo i cieszę się przynajmniej z naliczonych punktów
brak wyciągu zareklamowany po raz trzeci i tym razem również wnioskuję o dodatkowe punkty... - taki to zachłanny jestem :)

a przy okazji powiedzcie koleżanki i koledzy - czy dostaliście:
a) informację od wizz o numerze klienta (podobno oficjalnie taka informacja miała być wysyłana do nas)
b) informację z citi o zmianie taryfy opłat od 01.10.2011 - mają obowiązek przesłać a na reklamację (zaznaczyłem, że nie dostałem wcale takich informacji i o zmianie dowiedziałem się po czasie z internetu) odpowiedzieli standardowo, że mam sobie sprawdzić skrzynkę spamową bo z pewnością tam znalazła się wiadomość (bzdura!)
 Profil Relacje PM off  

#216 PostWysłany: 29 Paź 2011 09:35 
Awatar użytkownika

niebieski
nie dostałam również nic z tego co napisałeś: ani wyciągów na e-mail, ani numeru konta wizz (ale miałam już wcześniej własny), ani zmiany cennika

chyba pora złożyć kolejną reklamację ;)
 Profil Relacje PM off  

#217 PostWysłany: 29 Paź 2011 12:23 

Zaczynam miec watpliwosci, czy w ogole dane mi bedzie skorzystac z moich punktow, bo w Citi robia sobie po prostu jaja. Jak to mozliwe, ze konsultanci nie sa w stanie mi powiedziec, jak mam dostac sie do swojego niby utworzonego automatycznie konta na Wizzairze? Dlaczego mam dzwonic na piekielnie droga infolinie Wizzaira, aby sie dowiedziec, co teraz zrobic? Jezeli wejde teraz na strone Citi i zlece przelanie punktow do wizzaira, to gdzie one trafia? Na konto, do ktorego nie mam dostepu, bo nie znam hasla? Czy ktos zna odpowiedz na to pytanie albo byl w takiej samej sytuacji? Za pomoc stawiam bilet do Sztokholmu za 4zl :lol:
 Profil Relacje PM off  

#218 PostWysłany: 29 Paź 2011 12:33 

złoty
Finka napisał(a):
Jezeli wejde teraz na strone Citi i zlece przelanie punktow do wizzaira, to gdzie one trafia? Na konto, do ktorego nie mam dostepu, bo nie znam hasla? Czy ktos zna odpowiedz na to pytanie albo byl w takiej samej sytuacji? Za pomoc stawiam bilet do Sztokholmu za 4zl :lol:

W CitiOnline wejdź do zakładki Usługi / Wyciąg online / ZobaczZmieńAnuluj. Tam sprawdź jaki jest adres e-mail. Później na wizzair.com wejdź w opcję przypominania hasła i podaj ten właśnie email. Hasło dostaniesz mailem.

#219 PostWysłany: 29 Paź 2011 21:45 

hej:-)
jestem również właścicielem karty i mam na swoim koncie ponad 1000 pkt.
Proszę kogoś mądrzejszego o podsumowanie tego tematu - bo ja już się pogubiłem.
Chciałbym przelać te punkty na moje konto wizzair, ale boję się, że one "zgubią się gdzieś w przestworzach sieci". Ani od citibank ani od wizzair nie otrzymałem po otrzymaniu karty kredytowej informacji o założeniu równocześnie jakiegoś konta na wizzair.com.
ale.... konto wizz mam założone już od dawna i w obu miejscach mam podany ten sam adres email - czy tak jest ok.?
Pozdrawiam wszystkich i dziękuję za odpowiedzi
cisekdm
 Profil Relacje PM off  

#220 PostWysłany: 29 Paź 2011 21:49 

niebieski
Nie musisz przelewać całości. Ja byłem w podobnej sytuacji i przelałem na początek 10 punktów. Pokazały się na koncie Wizzair po tygodniu. Przelałem więc resztę.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2175 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 109  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości